- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Módosította az előző generációs Dimensity csúcslapkáját a MediaTek
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Computex 2025: közeleg az NVIDIA Computex előadása
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini PC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
FixY67
senior tag
válasz
D4rkAv3ng3r #10 üzenetére
Leírtam, amit korábban mások is, de törölni nem lehet a hozzászólást.
-
FixY67
senior tag
válasz
D4rkAv3ng3r #8 üzenetére
.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
A BSD csak most kezd el igazán fejlődni, így nem csoda. Mindenesetre akkor is jobb lehet a BSD, mint egy Windows.
Ez az UNIX-like dolog meg bizonyos szempontból tényleg nem szerencsés, mert a Linux és a BSD is UNIX-like, sőt még a HURD is, mégis vannak különbségek a kernelek között.
-
zoltanz
nagyúr
Én biztos kipróbálom, eddig is meg voltam vele elégedve.
Igaz én is hallotam, hogy a Debian -os BSD verzsön lasabb mint a Linuxos, hm... -
negyedes
addikt
BSD-t meg nem probaltam, lehet itt lesz az ideje.
-
bambano
titán
válasz
Major Major #3 üzenetére
kivételesen egyetértünk
-
wnix
senior tag
Idézet a NetBSD projekt "UNIX-like" leírásából (szabadon fordítva):
Ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy togyog mint egy kacsa, akkor mi az ?
A válasz természetesen függ attól, hogy a "kacsa" név egy védjegy-e. Ha igen, akkor a következő kifejezés, ami a védjegy birtokosának megkérdezése nélkül használható a "kacsa-szerű"A Unix védjegyet a BSD-ket előállítók nem használhatják, ill. nem is akarják használni (költséges)...
A Unix-szerű jelző így kitűnően megfelel. -
Major Major
senior tag
válasz
Neil Watts #2 üzenetére
szerintem bambano a másik oldalról közelíti a dolgot, tehát a BSD az enmaga Unix, és nem csak "szerű"
amin én fennakadtam, az az az névelő a unix előtt (de szépen néz ez így leírva -
Szia!
Most ezt egyszerre be kell raknom bizonyítás végett:
"Berkeley Software Distribution (BSD, sometimes called Berkeley Unix) is the UNIX operating system derivative developed and distributed by the Computer Systems Research Group of the University of California, Berkeley, from 1977 to 1995.
Historically, BSD has been considered a branch of UNIX — "BSD UNIX", because it shared the initial codebase and design with the original AT&T UNIX operating system. In the 1980s, BSD was widely adopted by vendors of workstation-class systems in the form of proprietary UNIX variants such as DEC ULTRIX and Sun Microsystems SunOS. This can be attributed to the ease with which it could be licensed, and the familiarity it found among the founders of many technology companies of this era.
Though these commercial BSD derivatives were largely superseded by the UNIX System V Release 4 and OSF/1 systems in the 1990s (both of which incorporated BSD code), later BSD releases provided a basis for several open source development projects which continue to this day.
Today, the term of "BSD" is often non-specifically used to refer to any of these BSD descendants, e.g. FreeBSD, NetBSD or OpenBSD, which together form a branch of the family of Unix-like operating systems"
-
bambano
titán
Én lehet, nem így írnám azt az "az unix-szerűt"... meg hogy egy bsd-nél lehet-e egyáltalán olyat mondani, hogy unix-szerű...
A nagyvállalati userek szerintem a sebességet értékelik leginkább, és a frissen publikált phoronix teszt szerint elég lassúcskára sikerült...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Renault, Dacia topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 3
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone-t használók OFF topikja
- LEGO klub
- Android szakmai topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, I9-9880H CPU, 32GB DDR4, ÚJ 512GB NVMe SSD, T2000 4GB VGA, WIN 1
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14" FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás száml
- HP Pavilion 15-eh1xxx, 15,6" FHD IPS, Ryzen 7 5700U CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest