Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen videókártyát?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Lézervágás, gravírozás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- OLED monitor topic
- Milyen TV tunert vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
Annak ellenére, hogy biztos vagyok benne, hogy a mostani SSD technológiát hamarosan le fogja váltani valami hasonló, új technológia ez így most kevés.
Consumer oldalon hiába nagyon jó az alacsony QD olvasás sebessége (ami sok esetben meghatározó) csak ezért az 1 paraméterért nem fogja senki választani a normális kapacitással szemben.Egyébként a legtöbb SSD benchmark ill. marketinges adat eléggé félrevezető mert nem a tényleges használatot reprezentálja. Ilyen szempontból érdemes megnézni ezt a teszt sorozatot ahol szépen összegyűjtötték a tesztelés nehézségeit belevéve a mai modern SSD cache-elés okozta anomáliákat:
https://www.pcper.com/reviews/Storage/Intel-Optane-SSD-800P-58GB-118GB-and-RAID-Review-3D-XPoint-Goes-Mainstream/Perform-2Azt a cikküket is érdemes megnézni, ahol leleplezték valójában hogyan működik a technológia (amit annyira szeretett volna az Intel meg a Micron is elhallgatni mert úgye mégsem akkora csoda mint ahogy bejelentették).
Ennyire jól követhető, laikusok számára is teljesen érthető cikket nem is tudom mikor olvastam utoljára (mondjuk az OTS ill. az alternatív útvonali áram kapcsán lehet nem árt, ha valaki egy kicsit jártas a villamosiparban):
https://www.pcper.com/reviews/Editorial/How-3D-XPoint-Phase-Change-Memory-Works -
vgary
csendes tag
válasz
Cyberboy42 #32 üzenetére
Igen, igen megkaptam tegnap az infot. B+M m.2 csatoló felületet megeszi a key M csatlakozó.
Aggódtam a felületi kialakítás miatt, de köszönöm a segítséget. -
Cyberboy42
senior tag
talán rosszul figyelted meg.. de igen belemegy, ugyanis a csatlakozo, ez itt, pl. mind a kettőre jó.. az nvme csatolós merevlemezek jönnek egy bevágással, a sima sata m2 meg 2 bevágással, de attól még fizikalilag belemegy ebbe is, a kérdés az hogy a vezérlő miket tud kezelni... ez a lap kezeli mind a két sloton mind 2 fajta ssd-t.
-
vgary
csendes tag
Sziasztok! Kicsit más ügyben írnék, segítségre szorulnék, eddig nem volt olyan gond, hogy elakadnék egy gép alkatrész ügyében.
Na de, lenni tetszik nékem egy MSI Z270 GAMING M3 alaplap, 2db m.2 slot-al.slot 1: m.2 standard
slot 2: NvMe (PCI) m.2 Turbo (Intel Optane)
Kérdésem az lenne, hogy egy m.2 SATA belemegy valamelyik slot-ba? Elvileg az Intel Optane támogatja a SATA és PCI csatlakozásokat. De nekem fura a panel csatlakozása:
Itt látni is lehet hogy ott “elvileg” csak Nvme megy bele, de a lap támogatja az m.2 SATA-t is. Ez tényleg működik? Bele is megy az SSD?
t: Ja és mindkettő slot ugyanilyen fajtájú csatlykozású, nem csak a Turbo.Előre is köszi srácok.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Hopkins95 #27 üzenetére
na áljunk meg egy szusszanatnyi időre
én nem azt mondom hogy ez nem egy mellélövés az Intel részéről, hanem ahogy már az első hozzászólásomban is mondtam, tetszik az hogy mekkora a latency, meg az olvasási sebesség kis mértű fájloknál... az irány jó, de ebből sokkal nagyobb kapacitás kéne, és/vagy sokkal jobb ár.
nem hülyeségből van nekem is egy 850pro-m és érzem azt hogy még nagyon sokáig meg is marad -
eppogabber
csendes tag
Sok minden fel lett itt vonultatva pro és kontra...
Számomra mégis abszolút tutira elég a Samsung sata III-as története 10(!) év / 300TBW garival...
(SSD 850 PRO 512 GB) -hiába a külön fejezet a mobó könyvében az optane opcióról -
válasz
Cyberboy42 #23 üzenetére
Parancsolj: Why Did Intel Even Make This? – Optane 800P SSD
-
Tidus
addikt
Ha gyorsabb az SSD akkor nem áll be Raid0-ba.
Én használok egy 32Gb-os Optane-t, de a Samsung 950Pro szóba sem állt vele.
Jelenleg Seagate FireCuda 2TB SSHD-hez használom gyorsító tárként. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Cyberboy42 #23 üzenetére
Volt itt régebben SSD teszt a PH-n, kb. semmi különbség nem volt az SSD-k között. Persze benchmarkban igen, de amint valamit csinálni is kellett vele, kb. 0.
PCIE 3.0 x2 = PCIE 2.0 x4, ennyi a leglassabb, alaplapi chipsethez illesztett M.2 átviteli sebessége. A jobb SSD-k PCIE 3.0 x4-et használnak.
"az asztali prociknak meg x16 kivezetése van, ami meg egy grafikus kártyával el is fogy, tehát így is úgy is közösködni kell."
Már akinek, a HEDT procik 28-ról indulnak, de 40 a normál, AMD Threadrippernél meg 64. Ha már osztani kell, akkor úgyis tökmindegy, az x16-ból akár csak egy x1 kedvéért is x8 marad a videokártyának, a maradék 7 meg ott fog matyizni. Esetleg egy SLI-re befoghatsz belőle még 4-et. -
Cyberboy42
senior tag
válasz
Dr. Akula #22 üzenetére
hát, pont egy ilyen tessztet megnéznék...windows start,, meg játákbetöltés esetleg multitask,, tömörítés meg programindítás... remélem majd lesznek. és azért azt se felejtsük hogy mindezt 2x pci-e ben tudja. az asztali prociknak meg x16 kivezetése van, ami meg egy grafikus kártyával el is fogy, tehát így is úgy is közösködni kell.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Cyberboy42 #13 üzenetére
Ez fasza, csak nagyjából a random read/write sehol nem számít. Nagyjából addig volt szerepe amíg JMicron szintű szarok is forgalomban voltak, hogy olyat véletlenül se, de ennyi. Nem bootol tőle gyorsabban a Windows, nem töltenek be hamarabb a játékok, nagy adatbázis szerverekkel meg nem dolgozik a homeuser, akiknek ez szól.
-
ez nem rossz, vagy drága. csak simán gagyi!
milyen szegmensbe tervezték ezt
-
vicze
félisten
válasz
Cyberboy42 #13 üzenetére
Talán az egyetlen táblázatot linkelted, ahol elől van.
A random olvasatra van kiegyezés az egész Optane, minden hol máshol max. azonos a csúcs SSD-KEL. -
Dr. Akula
félisten
"A szekvenciális olvasási és írási tempó 1450 és 640 MB/s"
Ezzel így hova akarna betörni? Itt már a Samu 960-al kéne versenyeznie, ami sebességben nyilván nem jön össze, az árat nem számoltam át Ft-ba, de gondolom inteles szokás szserint ott se.
-
Cyberboy42
senior tag
-
core2trio
tag
Hiánypótló termék... ja nem
-
troviko
senior tag
Hát ez így nagyon halott ügy...
-
vicze
félisten
-
polika
senior tag
Azt vártam volna hogy BETÁMADJA a piacot
A throughoutput (a 960 pro mellett) és a kapacitás nem túl acélos, miközben brutál túlárazott. Ha olcsóbb lenne akkor persze a kisebb latencia meg a konzekvens működés jól jönne, de átlag felhasználóknak nem feltétlen ez számít, nekik nem az IOPS a szűk keresztmetszet, inkább szeretne 512gb-t, meg jó szekvenciális írást/olvasást.
-
kalmani
tag
Kövezzetek meg a véleményemért, de ezek nem valami csábító adatok.
Lesz majd értelme az Optane-nak, ha varázslatosan gyorsak lesznek. Mondjuk egy Samsung Evo 960 mellé. -
IamMenyus
tag
Ezek mellé hogy fér oda a gyors szó vagy a használható?
Kicsi, és lassú, de legalább drága. Hogy micsoda, rgb led sincs rajta?!?
-
Tyrel
őstag
Hát igen... meg ott van pl. a Samsung M.2 960 EVO, gyorsabb, olcsóbb, nagyobb... Labdába sem rúghat mellette ez az Optane, egyedül a garanciája több, de sztem az nem nagyon fog meghatni senkit sem... legalább is én elhasználódás miatt tönkrement SSD-t még nem láttam, csak olyat aminek a vezérlője halt meg.
-
Tyrel
őstag
Feltételeztem hogy majd a sebessége lesz ennek a húzó ereje, ha már a kapacitás meg az ár nem... de épp kimelekedően gyorsnak se mondanám.
Mit akarnak ezzel?Már a beégésen túl...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Optane SSD 800P sorozat betömi a tátongó rést az eddigi megoldások között.
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest