Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz Meggyi001 #9 üzenetére

    eddig moulinex volt most az 9 év után ment tönkre (csapágyasra hajtottuk szó szerint, küzdött amíg bírta aztán egyszer szétesett benne minden egyszerre, gondolom szeppukut követett el mert nem kézműves kenyeret csinált és meghasonlott) most tefal van.

    a receptünk a kézikönyvi alap, de ez nagyon bevált (szoktunk variálni magokkal, darákkal, mindenfélével, ami épp eszünkbe jut.)

    450g liszt
    270ml víz
    9 g élesztő (friss)
    1 1/4 kk só
    2 1/4 tk cukor
    3 tk olaj

    liszt és az élesztő megy egybe (az élesztő jó ha minél később találkozik a cukorral) a víz az olaj a cukor és a só megy a másikba, először a víz az eleggyel bele a tartályba (ott is adjuk őket össze) aztán rá a liszt.

    ránézésre a mi kenyerünk barnább héjú, mint a tiétek, a teteje stabil, nem esik így be és a textúrája is kicsit homogénebb, szerintem a tiétek kicsit túlkelt, vagy az élesztő vagy az élesztő/cukor arány miatt, picit zömökebben lehet még jobb lenne az eredmény.

Új hozzászólás Aktív témák