- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- iPad topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
Az x570 eleve nem belépő, ez az alaplap max az x570-es lapok közül belépő. Amd-nél a belépő kategória az a320 chipsetes lapok, a középső részen van a b450/x470 és a felső kategóriában az x570. De ha nem érdekel a 4.0-ás pci-e, akkor bőven van választék a b450/x470-ek között is.
-
Malachi
addikt
röpködnek itt az 50-60-70 ezres árak, pedig elvileg ez a középkategória, jól gondolom? a hetekben eszembe jutott, hogy á, de jó lenne talán megint összerakni valami PC-t normális alkatrészekből... de mikor utoljára ezzel foglalkoztam, egy rendes ASUS alaplap 30-35 ezer volt. itt tartunk, hogy 50-nél kezdődik a középkategória?
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Dragon3000 #47 üzenetére
Mindenen megy a spórolás,nem csak ezeken.
-
-
Kolbi_30
őstag
A mai multi arról szól, hogy tudnak minél nagyobb profitot termelni. Ha valamit meg lehet darabonként pár centtel olcsóbban valósítani, azt csinálják. Szarnak bele hogy te vagy én hogy szeretnénk. Mellesleg azok a ventik amik miatt rinyaltok 20 éve voltak... Velhetoen van köztetek aki még nem is élt akkoriban mégis sír.. mert manapság divat mindenért rinyalni... De ezek a vntik nem azok mint 20 éve voltak.
-
koko52
nagyúr
válasz
Solicidium #38 üzenetére
Na de mennyivel drágább? Arra van ész, hogy akár vízzel is hűtség 1000 dodoóért, de egy szaros rézdarab már nem megy. Kérjenek 50k helyett 55-öt és többet eladnának az biztos.
-
Male
nagyúr
válasz
Solicidium #38 üzenetére
Ekkora fogyit egy nagyobb bordával megoldottak régen, csak hát igen, az drágább, illetve sokkal magasabb... a gyártók általában az utóbbival érvelnek az ilyen miniventis bigyók mellett. (meg mondjuk azon a ponton tényleg nem garantált, hogy van bármi légmozgás, szóval kéne a heatpipe, ami mondjuk tényleg drágább megoldás)
-
Solicidium
aktív tag
Az a vicc, hogy pont a venti csökkenti le baromira a hőleadófelületet/borda terjedelmét. Tök sok értelme van egy icipici hőleadófelületet egy icipici ventivel hűteni. Jópár évvel ezelőtt is megoldották valahogy a sejthetően legalább ennyi hőt termelő alkatrész hűtését passzívan, de persze, érthető, ez olcsóbb így a gyártóknak gondolom, mint heatpipepal szállítani a hőt a lap más részén lévő bordára. Oké, a mai lapok sokkal zsúfoltabbak a pcie sínek közé beszorított M.2 csatlakozókkl miatt is, de szerintem akkor is megoldható lenne, pláne ennyiért. Visszaléptek ezzel egy bő évtizedet. Ez elvi kérdés számomra, nem érdekel, hogy tényleg pörög-e a venti és ha igen, milyen zajjal teszi ezt.
-
Nekem sem a rezgést adja át. Hanem a jellegzetes morgás. Ahogy veszem fel a fordulatot, ugyanúgy nem kezd el rezonálni semmi, hanem megjön a durvább szivattyú hangja, sokan nem hallják, stb, de én kényes vok erre
max 2000rpm, felette én már fülest veszek fel
Nem szabad elfelejteni, hogy ezek a ventik keret nélküli slim ventik, a normál 4-5cm-es ventik vastagabbak, keretesek, igy szélzajuk hangosabb.
Én nyomtattam hozzá szélterelőt, így 0rpm-re állíthatom. még nem szereltem be, merev csövezés kell, mert a GPU bemenő ágától nem fér el.
-
Hobbbyt
őstag
Van tapasztalatom velük, igen. Soha nem a garancia idejük alatt van velük baj.. A 2. év után kezd problémás lenni, addigra kellően kikopig a tűgörgő, poros lesz a lapát és ütni fog mint az állat ha megy. Fizikai képtelenség, hogy azok a kis 4 centisek 2400-2500-on valóban hangtalanok legyenek. Még a legjobbnak tartott Noctua 4 centisei is csak a kategórián belül számítanak kimagaslóan jóknak.
Az én D5-öm egy konyhai szivacson van
De a lényeg, hogy semmiféle rezgést nem ad át.
A vizes körünk a főbb komponenseket tekintve eléggé azonos (nekem is evo-vector páros van) Nekem nincs 120-as ventim, a 140-as NoiseBlockerek pedig legendásak.
Azért 120cm-es ventit nem láttam még pc-ben -
probaltad?
mondom, nekem sem forognak a ventik. ( r5 3600 ek evo blokk, rx5700xt ek vector blokk, ramokon ek blokk...)
ha benyomom a gepet, es netezgetek, meg ilyenek, nem a chipszet zavaro, hanem a d5 morgasa. ami gumiagyon fekszik, a gyari gumigyurujeben. Ergo nem rezonal, hanem a pumpa morgasa. 1700rpmen...2400-2500on egy ilyen 4-5cmes ventinek annyi hangja van, mint 300on egy 120cmes. vagy annyi se... Ne a regi 6-8e-t porgo mobilrack ventikre meg tnt2okon levo ventikhez hasonlitsatok...
-
Hobbbyt
őstag
Oké, mert neked teljesítmény centrikus a vized nem pedig halk.
Én egy lényegében passzív EVGA SuperNova 650 P2-ről táplálom az I7-et és egy 5700XT-t és mindent ezzel hűtök (full cover)
Nekem felül 1db 280-as radin van 2db140-es NB veti, elől egy 200-as venti, alul pedig 2db akasa apache. Hátul van egy 140-es radi egy harmadik 140-es NB-vel.
Terhelés nélkül csak a 280-as radin lévő NB-k mennek 480-560 RPM-el, a proci hőfokára kapcsol az összes venti, kivéve az elől lévő 200-as amit én kapcsolok egy ventiszabályzóról. A D5 pedig 2-3-as állás között van, nem tudom pontosan mennyit pörög ilyenkor de hangra és vízmennyiségre lőttem be. Így még pont annyira halk mint egy jobb fajta vinyó, de már van áramlási sebesség is. Terhelés alatt 50 fok a CPU és 51 fok a GPU, 37-38 fokos víz mellett.Üresen tényleg hangtalan így a gép, terhelés alatt is csak éppen annyi hangja van, hogy tudjam nem lopták még el.
Ebbe a szettbe sehogy nem fér bele egy kis 4 centis szar. Az MSI K8N SLI Platinummal épp eleget szívtam, rettentő nehéz volt akkoriban beszerezni a rá való Thermalright HR-05 SLI-t. A mostani árak mellett pedig egyenesen pofátlannak tartom ezt a filléres aktív hűtést.
-
FlashLed
senior tag
Picit nem drága?!
-
BerserkGuts
addikt
"Egyedül a Strange Brigade minimumjaiban láthattunk egy picit számottevőbb ugrást,"
giga 133-al azzal mi történt az nem pici eltérés -
dementor
senior tag
A teszt valóban minden igényt kielégít, jó volt olvasni.
Az alaplapi venti viszont engem is sokkol.
-
nexplo
őstag
Kövezzetek meg de kicsit "gagyi" hatású a deszka. Ez a tipikus olcsó kínai hatást kelti nálam. Nem leszólni akarom de ez jött ár ránézésre.
-
MeszesKPT
őstag
Még ha ez a verzió kerülne 55e-be, akkor sem a Biostart választanám. Hűtésen javítottak, cserébe hangosabb lett, nagy truváj. Százszor inkább az ASRockot.
-
Chibass
tag
74 ezer forintért egyetlen USB C-t tudtak rá tenni, Thunderbolt 3 nuku.
-
azert picit felfujjak itt egyesek ezt az x570 ventikerdest...
nalam majd fel eve megy egy X570 PGX. SB fan silenten. pcie4.0 vga es 3db nvme ( sm961, sx6200 pro es valami liteon hulladek.. ), a 3db ssd futi a chipszetet, nincs hazszelloztetes ( minden belepo es kilepo oldalon radiatorok vannak 9db 12cm-es 0-500rpm ventivel. Megsem a chipset a leghangosabb. hanem az 1700on forgo D5 revo pumpa. A 2. leghangosabb pedig a 750es 80+Gold tap kb 500at pergo 12cmes ventije...
-
Vesa
veterán
Amelyik lapon mini ventilátor van, az nálam élből kuka. Alapból is hangos, párszáz üzemóra után egyenesen elviselhetetlen. A pótlása pedig kész rémálom, főleg egy dizájnolt bordába bújtatott esetén.
Nem tudom, minek erőltetik, simán lehet hűteni azt a nyomorult hidat passzívan is, ennél komolyabb lapokon is meg tudták már oldani. -
Male
nagyúr
Köszi, hogy mértek fogyasztást is a lapokkal! Durva, hogy 20% fölötti eltérés van azonos chipset esetén is, terheletlenül. (gyak. a mini szerverem elmegy a különbségből
)
-
Piftuka
veterán
Köszönjük a mindenre kiterjedő, rendkívül alapos tesztet!
Korrekt alaplapot rakott össze a Biostar, bár valóban olcsó. Én magam ezt az egész, aktív hűtéses platformot nem tudom hová tenni.
Persze, akinek mindig a "Best of the Best" kell, az úgyis a legújabb platformokra épít számítógépet. Ez mindig is így volt. Finoman szólva is rizikós, de ez az ára.
(Én a magam részéről maradok a "jól bevált második vonalnál"...)
Az "X470GTA" tesztért pedig továbbra is "fingers crossed"... -
Hivatalos nincs. [DIY már akad]
-
Köszönjük a tesztet!
-
Hobbbyt
őstag
Pfúú, mennyire örülhetnek a gyártók, hogy a régről megmaradt szar mb ventiket most végre kiszórhatják.
Én így 2020-ban semmi áron nem vennék olyan alaplapot amin van aktív hűtés. Nem is értem, hogy ők ezt hogyan gondolják.. -
snecy20
nagyúr
Hát igen , ennek az alaplapnak inkább az ~55.000ft körüli kategóriában kellene versenyeznie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A kategóriát ismerve impozáns szolgáltatásokat kapunk, de vajon megéri-e egy Deákot ráemelni a fapadosabb modellek árára?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest