Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • erdoke

  titán

  "A vállalat 11 és 13 colos hibridekben gondolkodott, ráadásul az érintésre érzékeny kijelzők IPS panelt kaptak, melynek felbontása 1366x768 pixel, ami ekkora méretben elég. Sőt, a mobil termékekbe inkább ez az ideális, hiszen a Windows 8.1 egy DirectX 11.1-et támogató grafikus vezérlő mellett tizenhatszoros élsimítást alkalmaz, tehát a képminőséggel nem lehet majd gond."

  Nem is tudtam, hogy az élsimítás bármilyen mértékben helyettesíteni tudja a normális felbontást. Bizonyára csodálatosan lesznek az apróbb betűk egy Nexus 10-hez, vagy iPad 3-4-hez hasonlítva.... Márpedig a nézési távolság igencsak hasonló, hiszen a 11" felülete talán még kisebb is az iPadnél (lusta vagyok kiszámolni).
  Szóval ez a felbontás ratyi, különösen az állítólag sokkal jobban skálázódó Win 8.1 alá.

  A legjobb aláírás a héten

 • erdoke

  titán

  válasz MrPetya19 #8 üzenetére

  Inkább te nézz meg egyszer egy normális felbontású, gyárilag kalibrált kijelzőt... Mellesleg az iPad 4 (fém hátlap, 640 g) 14-15 óra aktív használatot bír (napi 3 óra nyomkodással 5 nap), miközben a sebesség kifogástalan. Nem mostanában fog ide eljutni a Win 8, és egy hónap múlva itt az ARM-os tabletek következő generációja.

  "inkább a kisebb felbontásra szavazok, mert nincs ráálva a szemem"
  Érdekes megfogalmazása az "igénytelen vagyok"-nak.

  A legjobb aláírás a héten

 • erdoke

  titán

  válasz MrPetya19 #13 üzenetére

  Ezek a hibridek sokkal nehezebben, és tablet módban nagyon gyatra az üzemidejük. Legyen Full HD, de hol vannak tőle a hírben szereplő készülékek?
  Egyébként főleg nem filmezésre használatosak a tabletek, szóval az ne szabjon határt a felbontásnak.

  [B(#14) rudi]
  Nem inkább a felületet kellene az eszközhöz szabni? x86 fronton meg mindig a vas határozza meg a felhasználói élményt, ami a végen elég messze esik a Haswell által laptopban nyújtotthoz képest.
  Október végére iPad 5 lesz a kanyarban, el tudod képzelni, mit tud majd az A7X. Különösen ha igazak a pletykák, és iPad mini dobozban érkezik majd, tehát vékonyabb és könnyebb is lesz.

  [ Szerkesztve ]

  A legjobb aláírás a héten

 • erdoke

  titán

  válasz hallador #17 üzenetére

  Az a baj, hogy a 1,5 éves laptopom is szénné gyalázza ezeket erőforrás igényes asztali alkalmazásokban (nagy Excel táblákkal végzett számítások, videók szerkesztése, stb.), míg tabletként az iPad teszi ugyanezt.
  Amíg a haswelles/IB subnoti és az iPad nem sokkal nehezebb együtt, mint ezek a kezdetleges hibrid PC-k, és az összesített üzemidejük háromszoros, a felhasználói élmény pedig százszoros, addig nem látom értelmét ekkora kompromisszumnak. Elhiheted, hogy nekem is jobb lenne egyetlen eszközzel szaladgálni, de még mindig nem tartunk ott.

  A legjobb aláírás a héten

 • erdoke

  titán

  válasz hallador #20 üzenetére

  Esetleg elolvasnád, amire válaszolsz? :F
  Mellesleg van billentyűzetem iPadhez is, de nem igazán használom. Viszont ha valaki sokat akar rajta gépelni, a BT billentyűzet lehetősége adott.

  A legjobb aláírás a héten

 • erdoke

  titán

  válasz hallador #24 üzenetére

  Ha kiveszed a dokkolójából, akkor a kisebbik HP is egy hasonló kijelző felületű tablet. Már miért ne lehetne összehasonlítani? Nyilván tablet módban a felhasználás is nagyon hasonló. Annyi a különbség, hogy bedokkolva ez még mindig egy gyenge paraméterekkel megvert laptop, míg én külön szubnotit veszek elő a táskából, ami normál asztali gép teljesítményét hozza. Tehát mindkét használati módban sokkal kisebb kompromisszumot vállalok. Valamivel nehezebb a kettő együtt, de messze nem annyival, mint amit a háromszoros üzemidő jelent. Ha ehhez viszel még két előre feltöltött akksit, máris a hibrid a súlyosabb egyéniség, oda az egyetlen előny is.
  Összefoglalva: tabletek gyenge, laptopnak gyenge, üzemidő gyenge.

  [ Szerkesztve ]

  A legjobb aláírás a héten

 • erdoke

  titán

  válasz hallador #28 üzenetére

  Nem hittem volna, hogy ennyire nehéz felfogni. Nem iPad + billentyűzet kombinációról beszélek, hanem iPad + szubnoti! A kettő együtt bő 2 kg és 23-25 óra üzemidőt biztosít, tehát két napos útra is simán elindulok töltő nélkül. Ez a kütyű mennyit nyom töltővel vagy két pótakksival, és mennyit bír a tablet része?

  A legjobb aláírás a héten

 • erdoke

  titán

  válasz hallador #36 üzenetére

  Van ugyanaz a súly, pl. amikor repülök (nem ritkán havi 8-10-szer), ez nem kicsit fontos. Ha 2,5 kilórba belefér, mit viszek magaddal:
  a. Egy hibrid gépet töltővel és/vagy plusz akksikkal, ami se tabletnek, se PC-nek nem az igazi, és mindkét esetben átlag alatti sebességet és élményt nyújt.
  b. Egy jó tabletet és egy combos szubnotit, ami alig jelent kompromisszumot használatban?

  Totál alternatívája a kettő egymásnak, egyedül talán árban nem egy szint, bár ha az elsőt olyan minőségben szeretném, mint a másodikat, nem lesz nagy a differencia.

  (#37) MrPetya19
  A laptop 8-9 órát bír, a tablet 14-15-öt. Két nap alatt nem használom ennél többet ad laptopot, mert csak az említett esetekben fanyalodok rá (erőforrás igényes meló).

  (#38) QwErTy42
  Nem érzelmi kérdés, abszolút napi gyakorlatról beszélek. Ellentétben veletek, akiknek még soha nem volt a kezében a hírben szereplő tákolmány.

  [ Szerkesztve ]

  A legjobb aláírás a héten

 • erdoke

  titán

  válasz QwErTy42 #40 üzenetére

  Volt a kezemben ennél erősebb hardveres Win8 tablet, és olvastam az itt szereplő vas tesztjeit. Emellett megírták a dokkolóval (azaz a dupla akksival) mért együttes üzemidőt. Ez alapján elég jól lehet tudni, mire képes ez a kütyü.
  És igen, nálunk nyáron folyt a tesztelése, és év végétől laptop és iPhone mellé rendszerbe állítja a cég az iPadet is. Magyarul nem hibrid Windows-ra váltunk (vagy éppen várunk...) sok-sok év MS only, majd vegyes mobilitás után.

  A legjobb aláírás a héten

 • erdoke

  titán

  válasz hallador #42 üzenetére

  Az áraknak nézz utána, iPad 4-et 150e Ft-tőle vehetsz közvetlenül Apple-től, és munkára inkább elég a 16 GB-os, mint játékra...
  Laptopból az általam kijelölt 1,5 kg környéke + az SSD miatt lesz drága a választás, de amyaghasználatban, sszeszerelési minőségben ilyen tucatterméket, mint amik a hírben szerepelnek, nem nehéz találni. Egyébként egy szóval sem mondtam, hogy ugyanannyiból kijön, de ha Spectre vonalon mozgunk megfelelő tárhellyel, akkor sok minden belefér laptop + iPad vonalon is.

  (#43)
  A (ki)használhatóságot sok minden befolyásolja, de érdemes inkább fordítva feltenni a kérdést: Mi az, amit egyáltalán ki tud váltani egy iPad, illetve ezek közül mit lehet vele gyorsabban megcsinálni? Az a helyzet, hogy elég sok. Amire én használom:
  Email, Internet
  Alap dokumentum kezelés (olvasás fullos, egyszerűbb módosítások)
  Szervező funkciók
  Intranet, SharePoint, Ügyfélközpont
  Költségelszámolás
  Konferenciák, egyéb professzionális "szociálódási" módszerek

  Amire várhatóan alkalmassá teszik a közeljövőben:
  CRM (olvasási joggal)
  SAP (korlátozott olvasási joggal)
  Árazási rendszer (saját rendelésre készült)
  Technológiai támogatási rendszer (saját rendelésre készült)

  [(#44) decibel/B]
  A hírben egy olcsósított, nagyközönségnek szánt hibrid szerepel (én csak a 11-es verzióról beszélek, a 13-as kuka), ehhez mérten kell hardvert választani ellene is. Egy 90e Ft-os iPad 2 még mindig jobb tablet élményt nyújt, hasonlóan műanyag, budget Ivy szubnoti se fog 400 ezerbe kerülni, még a felébe se. 128 GB-os SSD-vel a kisebbik hibrid is lesz 700 euró, azaz 210e Ft, talán még több is. Tehát hasonlítunk mondjuk 270 ezret 210-hez. Igényesebb szubnoti + iPad 4 minőségi ellenfele a Spectre vonal lehet, kb. azonos áron...

  [ Szerkesztve ]

  A legjobb aláírás a héten

 • erdoke

  titán

  válasz hallador #46 üzenetére

  Gyorsabb, egyszerűbb, stb. Nem kell VPN kapcsolatot építheti, mert megcsinálja magától fél másodperc alatt, nem kell perceket várni egy fel hizlaló Outlookra, hanem azonnal ott a mail, de még sorolhatnám. Amíg nem próbáltad, nem fogod megérteni. 15 éve használok üzleti laptopot, volt már több márka és mindenféle méret, én jól ismerem mindkét lehetőséget. Ellenben te be is ismered, hogy elképzelni se tudod. Innentől fölösleges a vita.
  Az időnk drága, és lehet spórolni egy iPaddel. Emellett még kellemesebb is használni, mint egy körülményes, néha idegtépően és érthetetlenül belassuló Windowst (256-os SSD van a 2 évnél fiatalabb laptopjainkban).
  Viszont 1 kilós, két óra alatt lemerülő, aktív hűtésű windowsos tabletet senki nem akar. Még akkor se, ha a laptopról akasztható le...

  A legjobb aláírás a héten

 • erdoke

  titán

  válasz hallador #48 üzenetére

  A 13" hibrid tabletként túl nagy és nehéz, az üzemideje mégis vacak lesz. Ez egészen nyilvánvaló, dokkolóval együtt tudnak ezek a gépek 5-6 órát, miközben szinte minden fogyasztó a tabletben van. Gondolj bele, hogy sokan azért vesznek iPad minit, mert a normál iPad 640 grammját túl nehéznek találják. Ki akar 1 kilós tabletet használni? Próbáltad már? Ölében tartva akár laptop is lehet, fölösleges bohócok kötni a lecsatolással...

  Ha iTunest használsz, annyira nagyon nem érthetsz az iOS-hez. :N Én nem használom, pedig nem vagyok IT guru.

  A legjobb aláírás a héten

Hozzászólok Aktív témák