- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szinte mindenből a legjobbat kínálja az új MediaTek SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem kell új hűtő az Arrow Lake-S elcsúsztatott legforróbb pontja miatt
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- iPad topik
- Napvilágot látott a Patriot 14 GB/s-mal olvasó M.2-es SSD-je
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinder
senior tag
nem rossz
kérek belőle -
Guruka
senior tag
Én is szeretnék a HTPC-mbe egyet.
-
veterán
Szia!
Én is kérek rögtön nyolcat a Z540-ből! Kár, hogy nincs LGA775-ös server alaplap, amibe belemenne 8 ilyen gyöngyszem... Mert ugye 1,86x8=14,88 GHz Azért az jó teljesítményü "szörny" lenne nem? Pláne úgy, hogy lenne (mint említettem) LGA775ből pl. asztali 8 procis+hozzá 3db 8800GT+8GB 1066os DDR2es RAM+1raptor+2*500GB WD Caviar+vízhűtés...
Ugye milyen jó gépet lehetne kihozni belőle?
[ Szerkesztve ]
-
dokar
addikt
nagyon durván jó a fogyasztás
extra - SEXRay
-
venember83
nagyúr
válasz Neil Watts #3 üzenetére
Mert az Atom LG775ös szerinted? 1,86x8=14,88 GHz - ezt nem is kommentálom.
Remélem a chipset is alig fogyaszt.
Integra: Igen, olyasmire fejlesztették.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
remélem hagyományos PCt is lehet majd építeni belőle jó áron bár a teljesítméyére azért kíváncsi leszek...
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
spirit007
senior tag
Szuper kis cucc Jó is lenne az asztali gépembe .
Viszont a gyorsítótár kikapcsolása (rendszer membe másolás után) igen csak beránthatja a kéziféket .
Már csak a VGA gyártóknak kéne valami hasonlóan kis fogyastású cuccon gondolkodniuk . -
shtml
őstag
Már várom a hozzá való pici alaplapokat. Lehet, hogy a nemrég vásárolt D201GLY2-m nem is lesz olyan hosszú életű? 24/7-ben járó asztali böngészőgépnek, letöltőgépnek, saját FTP-szervernek stb. kiváló lenne egy ilyen processzorral szerelt kisméretű alaplap, ráadásul jótékony hatással lenne a villanyszámlára.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Integra
titán
ez belerakható pda-gps-gsm-vga kombós eszközökbe?
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Male
veterán
válasz Neil Watts #3 üzenetére
....és máris megközelítené egy lassabb négymagos Xeon teljesítményét
(Nem leszólni akarom, mert ahová tervezték, oda nyilván elég lesz a teljesítménye, csak vicces, hogy alig vagyunk túl a Netburstön, és máris sokan megfeledkeznek róla, hogy az órajel önmagában nem sokat mond egy proci teljesítményéről...)
-
rudi
nagyúr
Akkor most már csak azt mondja meg nekem valaki, hogy a 45 nm-es proci mellett az a dupla akkora, vélhetőleg legalább 65 nm-es chip mennyit is eszik...
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
veterán
válasz venember83 #5 üzenetére
sorry all! nem vagyok normális jól van na beindultam, hogy ha jó pár ilyet összeraknánk akkor mi jönne ki belőle... sorry...
-
veterán
-
Myers
senior tag
válasz Neil Watts #13 üzenetére
Szerintem nem kell mentegetőznöd.
Ott voltak a smile-k a mondandódban. A beszólók nem értették. Úgy látszik nincs humoruk.http://www.muszaj.hu/
-
veterán
-
veterán
-
veterán
-
törölt tag
hála intel bá' furcsa viszonyának a tdp-hez, még mindig nem tudjuk, h 100%-on vajon mennyit eszik...
[ Szerkesztve ]
-
Male
veterán
válasz Neil Watts #16 üzenetére
OK
...csak sokan tényleg így gondolják...
Myers: a szmájlitenger ellenére is olyan volt a hsz, mintha komolyan gondolná... ha nem volt az, akkor nem veszi magára
-
gV
őstag
sztem egy elég részletes bemutató
[ Szerkesztve ]
-
robyeger
addikt
nálam ott kezdődik egy mai processzor(laptop) teljesítménye, hogy ön erejéből le tudjon játszani egy dupla rétegű DVD filmet, kétlem hogy ezek az atom procik képesek lennének rá, lehet hogy IGP támogatással meg tudnak bírkózni vele?!? A kék lézeres lemezekről nem is beszélve. Majd a dupla magos kivitelben, én több fantáziát látok. Amúgy sajnálom szegény VIA Isaiah prociját, hiszen az már szuperskalár végrehajtású, viszont a 133Mhz FSBjével nem tudom elképzelni, hogyan lesz képes felvenni a versenyt ezekkel a 400 vagy 533Mhz Atom procikkal. Intelnek van elég árbevétele, miért akar minden szegmensben uralkodni?!
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
shteer
titán
válasz Neil Watts #18 üzenetére
the Intel Atom that this chip uses a 441-ball µFCBGA socket
de ez nem teljesítményre lett kihegyezve, arra ott vannak a 45nm-es core procik
én majd az eeepc fél notikban szeretném látni
..szerintem jónak tűnik
-
Thulcandra
senior tag
Ehh, szép meg minden, de milyen chipsettel még is? Szerintem az AMD 780G chipsetje a legütősebb most erős, de energiatakarékos kompakt gép építéséhez, viszont ez a proci azzal nem kompatibilis. AMD proci meg egyelőre nincs ilyen alacsony fogyasztással.
Valami teszt azért jó lenne ezekről az atomokról.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
simonzé
addikt
Na akkor számoljunk kollégák!
A mostani X2-4400-as gépem TDP-je 65 watt (csak a proci) ami mellé a VGA még kb 40W-ot tesz. A gépet lényegében netezésre, filmnézésre, videószerkesztésre és néha játékra használom. Teljesen nyilvánvaló, hogy a játékon és a videószerkesztésen kívül minden másra tökéletesen megfelelne egy Atomos gép. Az egyéb feladatokra havi 20 órában bekapcsolnám a mostanit, miközben AtomPC menne napi 12-14 órában.Épp most ért véget egy 31 napig tartó fogyasztásmérés a Simon Ranchen, ami kimondottan a PC és a hozzá kapcsolódó dolgok (hifi, wireless füles, TFT monitor, modem, router, LED-es barkács asztali világítás, stb) fogyasztását mérte tipikus használat mellett. Kijött, hogy a PC fogyasztása havonta 2300 Ft-omba kerül...
Végiggondoltam a napi 12-14 órás géphasználat 95+%-ában üresjáratban fut a gép, csak áll magában (töltöget néha), és várja a skype hívásokat, időnként netet böngészget, videózgat, képeket jelenít meg. Eközben a 65W TDP-jű proci minimum 25-30W-ot eszik.
Ha az Atomot egy integrált VGA-val hajtanám meg akkor a fogyasztásom minimum felére csökkenne, ami havi minimum 1000Ft megtakarítást eredményezne, ami évente ~12000, három és fél év alatt ~42000, 9,29 év alatt pedig ~111480 ft megtakarítást jelent. Szóval gyere ATOM, nagyon várlak![ Szerkesztve ]
I don't fit in. I fit out.
-
orbano
félisten
hát ez nagyon szép és egyben nagyon gyér is. ahogy a cikk írja is, ez még messze nem az a forradalmi cucc. jó a processzor, de a környezete "visszafogja". Hiányzik belőle az IMC, amire nagy szüksége lenne, de nem is ez a legnagyobb probléma, hanem hogy ratyi a chipset mellé. Oké, hogy kis fogyasztásra és egyszerűségre tervezték, de könyörgöm, 130nm Illetve szerény véleményem szerint memória frontos is produkálhatnának mellé valami igazán kis fogyasztásút.
de ahogy elnézem a távlati terveket, ez azért elég szépen össze fog jönni.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
simonzé
addikt
Az említett tesztben ezt írják összegzésképpen:
"Competition is a very good thing and it's rare that Intel plays the underdog in an industry, but with Atom it most definitely is. The road ahead will be a long one for Intel and its new baby, but the future does look very bright"
"A verseny nagyszerű dolog, ritkán esik meg hogy az Intel alárendelt szerepet játszik egy bizonyos területen. Az Atommal viszont nagyjából ez a helyzet. Hosszú út áll előtte, de a jövő nagyon fényesnek tűnik."I don't fit in. I fit out.
-
shtml
őstag
Én is pont így gondolkodtam az előző hozzászólásomban, köszönöm, hogy kiszámoltad. Sőt, valami igazán kis fogyasztású chipsettel még tovább lehetne javítani a dolgon.
[ Szerkesztve ]
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
FefeeX
veterán
évente 12000 forint az nem sok, nekem a havi számlám kb annyi...
Azonban notiban mindenképpen előnyös lenne, főleg irodai alkalmazásokhoz és filmnézésre. Mondjuk oda kellene az 1,8 ghz-es, ami remélhetőleg letolja a DVD filmet és a DivX kódolást is. Így nem kéne mellé mondjuk nagy akksi sem, 4400mAh akksival menne 24-36 órákat - már ha a többi alkatrészt is kiváltanánk a hasonló csiíkszélességű cuccokkal meg SSD-vel. Amit viszont nem értek: Miért kell a cache-t kiüríteni, mikor az max 0,1W fogyasztásmegtakarítással jár, aztán mellette a rendszermemória meg relatíve zabálja az áramot... -
djtoomi
addikt
Én gépem havonta simán megeszik 10k-t.
De 2300ft az semmi, nincsen havonta 2300ft-od a gépre?Ha meg nincs, akkor meg nem kell pc, ha meg van, akkor miért is siránkozol?A gépet élvezed használni, ha meg nem, akkor a munkahely fizeti....Amúgy ez nem feltétlenül neked ment csak nem értem azokat az embereket akik siránkoznak a villanyszámlán.De nem értem mi ezzel a gond, ok én gépem 10k-s fogyasztása, az már valóban sok, de 2300ft, nadekéremszépen....[ Szerkesztve ]
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Levin01
senior tag
Akkor én egy spúr barom vagyok, mert meghosszabbítattam a kábeltévé előfizetésemet és így 4700Ft helyett 2700Ft-ba kerül havonta. Mekkora állat vagyoki mert ott spórolok ahol tudok. Azért jó látni, hogy valakinek egyáltalán nem számít ha itt-ott spórolhat a rezsiköltségeken.
-
spirit007
senior tag
-
Amd bácsi geode procijait fejlesztethetné kicsit tovább (még ha lenne rá keret). Azokkal is lehetne szép dolgokat csinálni.
Hasonló megoldás kellene mint a Via "egybeszületett" cuccai. Epia-m10000Kis fogyaszású chipsetnek már ott áll készen 700-as széria. (AMD 780G) meg Hd gyorsítású integrált videó. Csak egy jó proci kell mellé.
-
Reset Elek
aktív tag
FefeeX!
djtoomi!Ideje lenne belátni, hogy a takarékoság nem a szegények szégyene.
Ha te kiskorodban nem tanultad meg, hogy sok kicsi sokra megy, vagy nincs elég eszed ahhoz, hogy pár kattintással lefaragj egy-két ezrest a villanyszámládból, az nem baj, csak nem itt kezdj el májerkodni, hogy te ezt is megengedheted magadnak.
Vagy éppen anyu-apu engedik meg neked... Attól függ, ki fizeti azt a + 10000 forintot.Simonizé nem arról beszélt, hogy húúúú, most nincs 1000 forintja a gépre, hanem arról, hogy ezért a plusz pénzért cserébe nem kap semmit. Nagyrészt üresjáratban megy a gépe, így fölöslegesen zabálja az áramot, amit egy energiatakarékos procival amúgy megspórolna.
Ehhh....
Minek is magyarázok olyanoknak, aki havi 10000 forintokat költenek arra, hogy 3dmárkot futtassanak..........Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
as_Rock
őstag
Rakj fel rmclock-ot ingyen van és azzal a szorzót és a procifeszt is automatikusan tudod a szükséges teljesítmény függvényében szabályozni és máris rögtön max. 45W-os lesz a prockód
Nem tudom mivel játszol, de ha csak régebbi játékokkal, akkor szerezz be egy ATI 780G-s vagy ha elég akkor 690G/690V-s csipszetű lapot, az integráltGPU hw-ből támogatja a dvd-lejátszást, és játékok is viszonylag szépen futnak rajta, ráadásul kevésbé fűt, mint az Nvidia csipszetek. A 780G tud olyat, hogy az integráltGPU és egy Radeon 3450/3470-es kártya hybridSLI-ben együtt dolgozik, illetve ha nincs 3D használat lekapcsolja a diszkrét VGA-t.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
FefeeX
veterán
válasz Reset Elek #46 üzenetére
Én azt nem mondtam, hogy annyi pénzem van, hogy csak szórom össze-vissza, viszont amire az asztalimat haszálom, arra sajnos ez a proci nem ad megoldást. A villanyszámlám nem egy gép miatt ennyi, hanem 3 miatt, nem mind az enyém ezért nem én fizetem egyedül a villanyt, viszont nem tartom éjjel-nappal bekacsolva a gépet, ezért nem is érdemes azért lassítanom rajt, hogy amire használom arra ne legyen jó. Persze megértem azt - illetve nem mindig - aki 24/7 használja a gépet és ezért kell neki minél kevesebbet fogyasztó megoldás - de a 2400 forint szerintem havonta kicsit kevés - egy jó géppel annál többet lehet spórolni... Legalábbis ha ez az egész bejön. A végén egyébként eljutunk odáig, hogy router helyett érdemes lesz gépet összerakni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen