- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
A cikkben szereplő árak nem annyira vérmesek. Nyilván drágák, de nem annyira. Érdekes lenne egy tesztet látni róla.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Zigur
senior tag
Samsung has been caught cheating by designing its TVs to recognize and react to test patterns used by reviewers. The company promises to provide software updates to address the situation. From a report:
Reviewers, calibrators and certification bodies typically use a 10% window for HDR testing, which simply means that it takes up 10% of the screen. In this window multiple steps from black to white as well as a set of colors are measured. Samsung has designed its TVs to recognize this and other commonly used window sizes, after which the TV adjusts its picture output to make measurements appear more accurate than the picture really is. When using a non-standard window such as 9% (everything else equal), the cheating algorithm can be bypassed so the TV reveals its true colors. This is deliberate cheating, an orchestrated effort to mislead reviewers. Vincent Teoh of HDTVTest first identified and documented the issue on Samsung's S95B QD-OLED TV. FlatpanelsHD has since identified and documented the issue on Samsung's QN95B 'Neo QLED' LCD TV where it gets even worse. QN95B not only changes its color and luminance tracking during measurements to appear very accurate, it also boosts peak brightness momentarily by up to 80%, from approx. 1300 nits to 2300 nits. This is possible because the power supply can send short bursts into the miniLED backlight -- these cannot be sustained without damaging the panel. In our QN95B review we found no evidence of the TV surpassing 1300 nits with real content.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz GeryFlash #22 üzenetére
A tükröződésgátló réteg a probléma, valószínűleg nem akarták hogy úgy tükröződjön, mint a WOLED kijelző (sok felhasználónál probléma), valamint a kiszürkült feketével világosban jobban látszanak a sötét részletek (mint a QLED-en). A Samsung ezt az utat választotta, csak reménykedhetünk, hogy a Sony-nál 'értelmesebb'-ek a mérnökök.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
GeryFlash
veterán
Par ev marketing szajbaragos hadjaratok utan (Forma 1 alatt reklamok alatt KÚLED NYÓCKÁÁÁ LEGJOBB KÉPMINŐSÉG!!!4) vegre lejutottak oda hogy oke, az emberek nem szoptak be a felso kategoriaban hogy a az LCD szutkyok egy liga lenne az OLED-del, oke akkor most ezt belattak, csinalnak ok is OLED-et, es ebbol vegul az sult ki hogy a 0-s fekete es vegtelen kontraszt vegul csak nem lett meg OLED-del sem?
Ilyenre is csak a S*msung kepes.Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
alaves
addikt
A környezeti fény hatására a fekete kiszürkül, akkor már inkább a G2, vagy majd a Sony A95K, ha kiküszöbölik ezt a jelenséget valami polarizátorral. Az OLED egyik fő erénye a fekete.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
icp1970
senior tag
Ez tetszik.
-
-
salapp
addikt
Ha nem lesz valami vállalhatatlan nyűgje, akkor simán kiszoríthatja pár éven belül a WRGB OLED-eket.
Ha jól értem, a mostani OLED-eknél csak trükközéssel megzabolázható near-black luminance overshoot jelenségét ez a fehér alpixel hiánya miatt eleve nem produkálja.
Viszont jó lenne, ha a 24p anyagok pásztázós jeleneteinek kegyetlen megjelenítését végre valami elmés "szem-átveréssel" megoldanák, AI által azonosítva és javítva csak az ilyen jeleneteket.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
veterán
Ezek versenyképes árak, őszintén mondom, sokkal többre számítottam, igaz ezek nem hazai árak.
duree54
-
prolad
addikt
válasz #72042496 #11 üzenetére
Igen, azt láttam, tetszett, hogy 21:9-cel demózták. Én egy 49-es 32:9-nek örünék nagyon (persze ha marad a képarány nagyobb képátlóval, az is jó, de olyan méret jelenleg nincs a piacon). Szimpatikusak lenne egy 38-40-es 21:9-en, akár nagyobb is. A 34-es 21:9 jó irány, csak kicsi.
120hz bőven elég lenne, 1440p, usb hub+usb pd, rendes állíthatóság, már venném is. -
alaves
addikt
Szerintem a Philips kivár és jól teszi, az LG-nél a régi szoros együttműködésre (közös LCD kijelző gyártás) való tekintettel jött gyorsan a Philips OLED.
Vajon miért nem jött még ki a Sony A95K QD-OLED? ...hát, mert valószínűleg van egy kis gond a kijelzővel....Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
tibaimp
nagyúr
Ezek is már "valódi" 10bit-es panelek, ugye?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
prolad
addikt
Remélem beindul a Samsung és a monitorokba is eljutnak a panelek. És ott se csak a kommersz 27-32 16:9-es méretekbe. LG-nél nagy kár, hogy monitorok nem jötyek eddig Oleddel, a TV meg erősen félmegoldás monitornak.
-
sagit
veterán
Philips nem tervez ebből a panelből vásárolni?
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
törölt tag
Elvileg ezeket részben már javították a frissítésekkel. HDTVTest review, ha valakit érdekel (én még nem néztem meg).
[ Szerkesztve ]
-
Skyhunter
őstag
OLED topicban írták úgy egy hónapja, hogy samsung honlapján kis trükkel 800k/600k-ért el lehetett hozni ezeket a készülékeket. Mondjuk azóta a qrvaerős forintunk is bejátszik az emelt árakban. Nyilván "újdonság" még a qd, ezért kezdetben horror árak lesznek. Szintén a topicban, a külföldi tesztek alapján nem rossz a tv, de valami bug, vagy direkt ficsőr miatt a színmegjelenítés nem a legpontosabb, valamint egy filter miatt nem világos szobában nem full fekete a kijelző. Nem rossz, nem rossz, de kíváncsi vagyok a Sony-ra, mit tudtak a boszorkánykonyhájukban kifőzni ebből a panelból.
-
undercover
őstag
Komolyan valaki utánanéz mielőtt cikket ír?
Magyarországon is lehet kapni már régóta.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
tibaimp
nagyúr
Remélem valami jó kis teszt lesz róla, akár itt is .
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Cassi
őstag
Már egy ideje lehet kapni a nagyobb boltláncoknál, 699e és 899e Ft-ért. Ha tovább tart az infláció, rövidesen milforintban kell kiírni a TV-árakat.
-
ROBOTER
addikt
A magyar honlapon az árak 1,19 M Ft és 840 E Ft
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Jelszókezelők
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Óra topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...