Hirdetés

2018. június 18., hétfő

Hozzászólások

(#1) sztanozs


sztanozs
(PH! addikt)

Ahogy a Raspberry PI topicban is kibeszéltük a legnagyobb probléma a szoftveres támogatottság hiánya lesz itt is. Aki GUI-intenzív alkalmazást szeretne, az csak akkor vegye, ha nagyon sok türelme és kitartása van (és akkor sem őrül meg, ha végül mégsem jön össze).

Ja és mielőtt valaki megkérdezné, Windows (GUI) támogatás erre sem lesz.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#2) cami][us


cami][us
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy rakétavetőbe bőven jobb lenne, mint az RPi, ha másért nem, az ára és a mérete miatt.
[link]

I'm ayy lmaoing @ your life

(#3) Blindmouse válasza sztanozs (#1) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

Van egy orange Pi-m. A linux amiket adniak hozzá, azok mind nagyon gagyik. A legtöbbnek nem sikerült felismernie a hozzá kötött TV felbontását, és *nem lehetett beállítani rendesen a felbontást. Szóval konzolt kellett előhívni, és azzal szenvedni, dokumantáció néküli programokkal valami HDMI beállításokkal.
És akkor ha megoldod, akkor ott van, hogy minden hiányzik róla.

[ Szerkesztve ]

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#4) waccamár


waccamár
(fanatikus tag)

Régóta gondolkodok egy Androidos TV-box beszerzésén. Pár napja olvastam én is erről az Orange Pie-ról, specifikációban szerintem teljesen megfelelő erre a célra. Mi a véleményetek róla? Használja valaki erre a célra?
A tervem az, hogy HDMI-vel kötöm a TV-re, USB-vel egy külső vinyóra, Android futna rajta, és TeamViewer-el érném el PC-ről, vagy bárhonnan.

Mennyi "kínlódás" lenne vele, amíg összehozom ezt? Én úgy vélem, hogy viszonylag egyszerű ezt megcsinálni.
Jobban járnék egy dedikáltan erre a célra készített Android TV box-al? Árban nem sok különbség van. Ez 20$, plusz táp, plusz tok, így kb. ugyan ott van, mint egy olcsóbb Androidos box.

(#5) Cifu válasza waccamár (#4) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sokat fogsz anyázni, ha Orange Pi-t választasz. Inkább RPi, normálisan támogatott, és a 3-as HW terén is kellően erős...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#6) Blindmouse válasza waccamár (#4) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

Ha androidos cuccot akarsz, akkor vegyél androidos cuccot.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#7) shortcutme


shortcutme
(tag)

Btw a múlt héten jött ki a 9USD-s Chip-hez a 3D gyorsítást és videolejátszást támogató új firmware és a beépített memóriát is 4GB-ról 8GB-ra növeli.

Quake3, KODI

meg ilyen jópofa dolgok: Turn Your Pringles Can into an Amazon Echo with C.H.I.P.!

(#8) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

Remélem tovább olcsósodnak ezek az alap pöttömnyi kütyük és chip-ek és talán eljutunk az RPi5-ig oda, hogy média lejátszás mellett már legalább használható "TV" okosítónak is elegendő lesz a hardvere és egy komlett linux is zokszó nélkül elfut rajta, böngészővel együtt. Meg, hogy végre NAS alapként is be lehessen vetni, de az már kicsit bonyolultabb dolog a csatlakozók, vezérlők és azok száma miatt, de lehet egyszerűbb mint gondolom...

(Tudom még ezernyi más spéci dologra is jók ezek, épp ez a lényegük, csak azt írtam, ami jelenleg leginkább foglalkoztat...)

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#9) sztanozs válasza shortcutme (#7) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)

A firmware növeli a beépített memóriát? :Y

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#10) shortcutme válasza sztanozs (#9) üzenetére


shortcutme
(tag)

Igen, mert eddig SLC módban használták a valójában MLC memória chip-et, így csak 4GB-ot látot belőle az oprendszer.

(#11) Cifu válasza sztanozs (#9) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem a memóriát, hanem a háttértárat. A memória 512MB, a háttértárból alapból 4GB-ot érhetsz el, ebből csinál 8GB-ot úgy, hogy a teljesen mennyiséget elérhetővé teszi.

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#12) shortcutme válasza Cifu (#11) üzenetére


shortcutme
(tag)

Csak megnevezés kérdése: flash memória is memória

Sok helyen találkozom vele, hogy RAM-nak szokták hívni az átmeneti memóriát és ROM-nak a tárhelyet, valaki tudja miért? Az én olvasatomban: ROM=Read-Only Memory, így nem sok értelme van ebben a kontextusban.

[ Szerkesztve ]

(#13) Cifu válasza shortcutme (#12) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Félrevezető memóriának nevezni, általánosan ezt a megnevezést a RAM-ra szokták használni. A háttértár az háttértár...

Ez kb. olyan, mint amikor a kínai telefongyártók RAM-nak hívják a RAM-ot, és ROM-nak a háttértárat... :U

Szerk.: Egyre gondoltunk. A kínaiaknál valamiért ez beidegződött, hogy a háttér = ROM. Azóta is lelkesen használják...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#14) Luskan


Luskan
(tag)

Aki médialejátszónak akar ilyet, az szerintem jobban jár valami alacsony fogyasztású integrált processzoros alaplappal. Esetleg stick pc-vel. Nekem raspberry pi 2 model b+ van, de jobb volt belőle otthoni webszervert csinálni, mint grafikus felülettel használni.

(#15) hpeti2 válasza SunMount3r (#8) üzenetére


hpeti2
(fanatikus tag)

Nálam pont, h minden funkciót ellát a raspberry 2. Hdmivel tvvel, ethernettel a routerrel és usbvel a hddvel van összekötve. Raktam rá egy raspbiant. Samba, NFS, miniDLNAval lefedtem minden fontos hálózati megosztást. Kodival mindent le tud játszani a tv-n, van benne youtube kliens. Raktam rá egy deluget, és gépről vékonyklienssel irányítom a torrentet. Valamint a hálózati nyomtató szerepét is boldogan betölti.
Ha véletlenül kellene még valami akkor felrakom utólag. 100megabittel tudok megosztani, vígan megy rajta a fullhd lejátszás + fullhd megosztás + 30/3as torrent.

Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3

(#16) atus72


atus72
(senior tag)

Uhhh, az kemény ahogy chip-ek nem "egyenesen" állnak :) Ritkán látni ilyen megoldást hogy valami lehtetlen szögben (nem 45) állnak, szörnyű na... :)

(#17) Garyka válasza waccamár (#4) üzenetére


Garyka
(tag)

Szia. En pi3-al jstszottam. Amire te akarod hasznalni osmc2 kell. Felmasolod a kartyara par kattintas es minden mukodik. Alabol megy a samba es transmission es persze kodi. A transmissionban at kell irni par sort es siman megy a seed kulso winyorol. Andoroidost nem.is.erem ehhez vannak frissitesek. Mehveszed a kinai kutyut es valoszinuleg nem jon ra frissites miutanmegyszer megvetted. (Az olcsobb kinaira gondolok)

(#18) shortcutme


shortcutme
(tag)

Ha valaki lejátszót akar: http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_401685.html?wid=21
22 USD, ingyenes kiszállítás, 4K H.265 (szerintem nagyon hamar le fogja váltani a H264-et, így must-have), távirányító, táp, ház, 4usb, wifi, kártyaolvasó, utp, spdif

[ Szerkesztve ]

(#19) Tamás88


Tamás88
(őstag)
LOGOUT blog

Na nekem egy Banana PI M1+-om van, és hát elég durva, hogy ha jelszavas wifi hálózatra akarok rácsatlakozni, akkor úgy csinál, mintha nem jó jelszót írtam volna be (valójában jó jelszót írom be), de a nyitott hálózatra simán rácsatlakozik, de így is nagyon lassú a net. Plusz még a Kodi-t is be akarom üzemelni, amit az Ubuntu rendszerrel sikerült, csak hát csúszás van a kép és a hang között.

(#20) Nekomajin válasza Cifu (#13) üzenetére


Nekomajin
(fanatikus tag)

Az angol nyelv mindkettőre a memória szót használja törlődő és nem törlődő jelzővel.

(#21) Béééla válasza sztanozs (#1) üzenetére


Béééla
(őstag)

Aki viszont GUI-mentes alkalmazást szeretne és elég neki az SSH de kéne a wifi, annak pedig álom. Már meg is rendeltem, kíváncsi leszek, mennyire szívás használni.

A "filléres" pi zero Farnellnél nincs, gearbesten 20+$, málnapécénél megszűnt, de akkor se 1500, hanem 6500 Ft volt, egyedül a pofátlan és általában csak megvetést és köpködést érdemlő Adafruitnál látom 5$-ért az 5$-os pi zerot, de egyszerre egy rendelhető. (és azon se ethernet, se wifi, se nagy USB gyárilag)

Bélabá

(#22) kalifa777


kalifa777
(tag)

Ennél sokkal jobb megoldás a málna pc. Főleg a rengeteg program és lehetőség miatt.

(#23) Xantomas


Xantomas
(őstag)

Mi ez a kaotikusan felszórt alkatrészhalmaz a PCB-n?
Mintha nagyon fancyk akartak volna lenni, pár alkatrészt elforgattak, mert az úgy menő, és ráengedtek volna egy autoroutert.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#24) Béééla válasza Xantomas (#23) üzenetére


Béééla
(őstag)

Lehet nem áll messze a valóságtól :D

Bélabá

(#25) Karel2 válasza shortcutme (#18) üzenetére


Karel2
(lelkes újonc)

Biztos vagy a Rockchip-ben? Pár éve csak rosszat mondtak ezekről, kikupálódtak a drivereik? Én eddig csak Amlogic boxokat használtam, azzal elégedett vagyok.

- Karel -

(#26) sztanozs válasza Xantomas (#23) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)

Én arra is kíváncsi lennék, hogy ezt a PCB hogy szórják tele az alkatrészekkel. Gondolom nem úgy, hogy belemártják pasztába és ami ráragad, az maradhat. Géppel rémálom lehet ezt szereltetni (de kézzel is az lehet)

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#27) azbest válasza sztanozs (#26) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

a gép gondolom simán odafprgatja, a körvonal is fel van festve, ami segít célozni

(#28) Xantomas válasza sztanozs (#26) üzenetére


Xantomas
(őstag)

A gerber mellé a Pick And Place fájlokat is elküldik a gyártónak, ami a tervező program kiexportál, ez alapján meg a gyártó szépen megcsinálja a profilt a beültetéshez.

A paszta nem az alkatrészre került, hanem a PCB-re. Felviszik stencillel, és arra dobálják rá az alkatrészeket.
3:22-től, másodpercenként jópár alkatrészt, mint egy golyószóró lövik rá.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#29) sztanozs válasza Xantomas (#28) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)

Csak humorizálva írtam a pasztát. Csak felvillant a fejemben a kép, ahogy a beültető munkás belemártja a PCB-t a pasztás vödörbe, aztán bedugja egy doboz smd alkatrészbe és ahogy kihúzza, minden szépen a helyén :DDD

Viszont ilyen random szögben elforgatott alkatrészeket nem tudom milyen állomás tud bekani.

[ Szerkesztve ]

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#30) Blindmouse válasza sztanozs (#29) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

A legutóbb kérdeztem, akkor azt mondták 1 fokos szög felbontással tudják forgatni az alkatrészeket.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#31) Mr X válasza sztanozs (#29) üzenetére


Mr X
(PH! kedvence)

Gyakorlatilag már a 10+ éves beültetőgépek is megoldják bármilyen szögben, amit a programban beállítanak.

(#32) atus72 válasza Mr X (#31) üzenetére


atus72
(senior tag)

Megoldani megoldják ez nem is kérdés, de nem túl gyakori az ilyen elrendezés azért :)

(#33) Mr X válasza atus72 (#32) üzenetére


Mr X
(PH! kedvence)

Az tuti, minden gyártó szereti, ha elvágólag vannak elrendezve a dolgok. :)

(#34) kymera válasza sztanozs (#1) üzenetére


kymera
(senior tag)

Ezért esik ki nálam is :U

478,754,775,939,AM2 - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

(#35) erer1000 válasza Mr X (#33) üzenetére


erer1000
(senior tag)
LOGOUT blog

6600GT nél is el volt forgatva

____________________ n=0 to ∞ ∑ ℕ = -(1/12) _________________________ Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.