Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
válasz
#32839680 #45 üzenetére
A példád alapján, valójában éppen a játék teszt lesz igazán mérvadó.
Miért is? Azért, mert a játék lesz az, amivel a vásárlók "játszani" fognak órákat, napokat, heteket, hónapokat... A 3d mark pontszámot meg megnézik egyszer. Örülnek neki, hogy xy pontot értek el, mert papíron, ha szénné van terhelve a gpu, akkor a 3dmark szerint kétszer jobb, mint a másik...
De ha ez nem számít a játékoknál, amivel a vásárló játszani szeretne, illetve aminek okán egyáltalán rákölti a pénzt az adott kártyára, akkor mire megy majd a pontszámmal?
Említetted a 8 magos cpu -t is... Ez is olyan dolog, mint a fentebbi. Ha az 8 magos(vagy annak marketingelt) cpu az aktuálisan használni kívánt programok alatt nem teljesít, bármilyen okból is.. (mondjuk a gyenge ipc miatt) akkor semmit sem érsz a papírformával, még akkor sem, ha közben meg egy másik, de általad nem használt alkalmazásban jobban teljesít.
Másik végéről fogjuk meg a problémát...
-
attila9988
őstag
válasz
#32839680 #43 üzenetére
Igen, ha az alkalmazott technikák a játékokkal összemérhetőek lennének... de már 2003 -ban is azért sírtak a fejlesztők, hogy a mért eredmények, és az aktuális játékokban mért eredmények az egyes kártyákon, még csak nem is hasonlítottak egymásra.
Szóval a kétszer jobb 3dmark eredmény nem feltétlenül jelentett kétszer jobb teljesítményt az aktuális aaa játékokban.Persze általában elég szép jeleneteket raknak össze, amit érdemes megnézni...
-
attila9988
őstag
Én sosem értettem mire jó ez, a látványon kívül....
Az emberek általában nem a 3dmark -al "játszanak"...
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#32839680 #36 üzenetére
rosszul gondolod. ez az amikor a gyártó költ is arra, hogy ténylegesen az övé legyen a legjobban tuningolható VGA és ezt piacra is akarja dobni. felveszi a legjobb legkreatívabb mérnököket (akiktól a tuning sem idegen) és hozzá felveszik az egyik legrégebbi legtapasztaltabb legnagyobb nevet a szakmában. Talán más iparágban nem erről van szó? Már computexen amikor beszélgettem ezekkel az arcokkal kb ezeket a számokat mondták nekem. egy random 980Ti gpu egy combos VRM-el ami ln2-re van tervezve egy jó tuningerrel karöltve közel 2ghz GPU. De efelett már elkezd a kártya throttlingolni az órajelből és visszaesik a teljesítmény. a powerlimit modokkal ez kitolható egy darabig de kb a Titan X-ek és a 980Ti esetében is ez a 2Ghz a gyakorlati határ aminél a legjobbak sem mentek többet. Mert itt lép be a válogatott GPU. kingpin-től már akkor hallottunk 2.3Ghz-es órajeleket emlegetni, amit semmilyen másik gyártó tesztlaborában nem sikerült megközelíteni, mert nem válogatnak. ez a jelenlegi vilagcsucs szakavatott szemnek és információk birtokában nem több mint techdemo. simán elképzelhetőnek tartom, hogy a legjobb gpu-k ennél 100-200mhz-el többet is mennek több százból válogatva. ahogyan az 5.5ghz-es órajel és rambeállítások is csak jónak számítanak nem az érinthetetlen kategória. és én személy szerint ezért respektálom a munkáját. mert már megélhetési tuninger, nem pedig mindenkori listavezető mint anno. ez a lehető legkorrektebb hozzáállás. amint kikerül 8pack-hez, steponzhoz, rbuass és a többi profi tuninger (de nem gyártónak dolgozó) kezébe a válogatott asic-os KP 980Ti ez a rekord ugy meg lesz ütve mint a huzat majd meglátod.
és hogy ebből az átlag felhasználó mit fog kapni? EZT: EVGA GeForce GTX 980 Ti K|NGP|N : Full OC Guide
olyan tuning támogatottságot ami példa nélküli. az összes többi oc verzió elbújhat jelen pillanatban a KP kártya nyújtotta lehetőségek mögött. ha ez nem lenne elég, meg lehet nézni a léghütéses eredményeket, 1500+ mhz. konkrétan én ennyit értem el LN2-vel kingpin pottal egy full referencia 980Ti-vel a computex alatt juniusban. Na ez a különbség amiért a tuning fanok meg fogják venni ezt a kártyát, kapsz valamit a pénzedért. -
Bundyta
tag
Ez a csóka vérprofi, látszik. Azon kuncogtam, h néha-néha rápillant, ki az, aki veszélyezteti a világcsúcsát? Nos, egy ígéretes versenyzőnek sikerült megdönteni, erre az "öreg" előbújik és lesöpör mindenkit az asztalról.
Azért az arcomra fagyott a vigyor a 94%-os(!!!) órajel tuningot olvasva. És természetesen jár a dicséret a mérnököknek, és a gyártónak is a segítségéért!
-
kpal
nagyúr
Evga igaz prémium cucc
-
jedis
senior tag
Többféle verzió is lesz , attól függ mennyire "válogatottak" a chip-ek rajta
-
alfiboy
aktív tag
Várható volt a válasz, egyben a VGA rekámjának is kiváló.
-
rottenbull
senior tag
Azert az erdekelne, hogy ez a kartya kikerul e kereskedelmi forgalomba ?
Vagy ezt az OC-t a 80%+ ASIC-os kartyaval erte el? -
icp1970
senior tag
Nem semmi.Gratula.
-
CoDWaW07
őstag
Azigen
pilu85: Naigen, Prime95-öt neki
-
Kékes525
félisten
Otthon én ezt mikor fogom elérni?
-
Sinesol
veterán
válasz
Malibutomi #16 üzenetére
Amugy már ezek a hőfokok is a maximumnak számítanak, mivel a HBM nagyon érzékeny a hőmérsékletre. Szóval kb tényleg csutkán megy a Fury, mert ennél magasabb hőtermelésnél elszáll a vga.
Igaz itt nem a gpu rész, hanem a memória..de végülis totálmindegy miért nem működik egy elromlott vga.A vízhűtés is azért van, hogy semmilyen esetben se léphesse át ezeket az alcsonynak számító hőfokokat se.
-
válasz
Malibutomi #16 üzenetére
Nem hazba szerelve, 23 fokra legkondizva a helyseget...
Nezzuk 35 fokban, egy silencio 450be szerelve xD
-
törölt tag
Ehh, összedob egy ilyen rendszert, és nemhogy videót de még fotót sem készít ?
-
cacasz02
aktív tag
Hol vannak mostanában az AMD-s tuning hírek? ( nem trollkodni akarok csak kérdem)
-
MK VII
veterán
A Titan X csak egy Titan X..
Na, de egy 980Ti ami tesztelve és kifejezetten tuningbarát alkatrészekből van összerakva... Az má' döfi..
Egyébként alap esetben sem marad el sokkal a Titan X-től a 980Ti.. Egy ilyen darab ekkora tuning mellett természetes, hogy állva hagyja a Titan X-et..Meg mi az érdekes abba, ha a fő zászlóshajóval rekordokat döntögetnek...
-
pilu85
őstag
24/7 re. Xdd
-
Sinesol
veterán
"Az új rekordokat természetesen a GeForce GTX 980 Ti-vel érte el"
Ezt mondjuk nem értem.
Nem az lenne a természetes, ha a TitanX-el döntenének rekordot?
Ugyanazokkal a tuningképességekkel rendelkező Maxwell, viszont teljesértékű, ergo erősebb chip, nem? -
MK VII
veterán
Várható volt, hogy, ha kihoznak a neve alatt egy ilyen kártyát akkor a reklámot is meg kell csinálni neki..
Nesztek..
Tuning fétisben szenvedőknek kötelező darab.. -
KAMELOT
titán
Ilyen kártyát dophatna nekem is!
-
törölt tag
Várható volt, hogy ez a kártya fogja megdönteni.
-
Achill3uS
nagyúr
ha 980Ti eredményekre szűkítünk igen, de ez overall világrekord, amiben a powercardolt Titan X-eket lenyomni nem kispálya. ahogyan a 2GHz+ gpu órajelek sem. de sajnos még mindig elég kevés 980Ti eredmény van. jó lenne már szerezni egyet
ettől függetlenül rendes kingpin-től, hogy csak techdemozza a cuccot és meghagyja a versenyt a vásárlóknak (az 5.5G cpu órajelre utalok itt).
-
ThePoweR
senior tag
Na ezért kellett rá a drága ríz blokk?
-
h1mpi
félisten
Jones a 4. az se rossz
-
TTomax
félisten
Az OC dream hát igen...
-
ÁdiBá
veterán
Ehhez nem kell hozzáfűzni semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ezúttal maga a nagymester, K|NGP|N állt neki a folyékony nitrogénezésnek, hogy saját tervezésű EVGA kártyájával villantson.
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Milyen TV-t vegyek?
- Netfone
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Opel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy A41 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest