Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • arpii

  aktív tag

  Pedig a Win10-től csak kényelmetlenebb GUI létezik. Még anyám is boldogan kezeli, pedig Ő aztán el van veszve a digitális világban.

  Vállalati..., most mit mondjak? B@lfaszok vagytok. Ma ez NEM megengedhető, egyetlen rendszeren, platformon sem, hogy kontrollálatlanul menjenek ki frissítések. Ezt tudomásul lehet venni, akciókat lehet rá hozni, vagy pedig lutri az egész, ahogy telibesz@rtátok ti is végül nem működött :)
  Kb. 2500 db Windows 10 van közvetlenül a site-on a kezem alatt, nincs különösebb gond velük. Bőven nincs annyi, mint Win7-el volt, pedig már az is atom-stabil volt az XP-hez képest.

  Tudod, annyit várnék el egy OS-től, hogy gyorsan, biztonságosan, stabilan futtassa a programjaimat minimális erőforrást felzabálva. Hát... inkább hagyjuk, mert a win-fan-oknak felesleges beszélnem.
  Ezért nem használok linux-ot.

  Köv. na nekem volt. Egy-két tetves webszerver vagy adatbázis volt rajta már nem tudom, és szórta a hibát, amit nem nagyon értettem meg, mert aláírom, hogy PHP + MySQL-re egy linuxos apache szerver istenkirály stabilan elmegy. Vagy levelező szerver, file szerver, de hidd el volt hiba, több, mint az ingerküszöböm.

  Desktop 80% windows. Ezt megmagyarázta a mániákus linux közösségetek 2000-ben is, 2005-ben is, 2010-ben is és ma is. Szerintem nem véletlen. Mezei user, programozó, multimédiás, kompromisszum-mentes munkaállomás, mindenki megtalálja a használható részt windows alapokon, kivéve speciális kutatási-fejlesztési, stb feladatok esetén.

 • arpii

  aktív tag

  Aláírom, hogy egyszerűbb szabályrendszert felállítani a random multinál, de akkor ezeknél a 100 fős cégeknél milyen őskáosz van a gépeken? Ha nem kapja meg amit akar röhögve lelép? Mint a hülyegyerek a boltban az anyjának addig vergődik a nyalókáért, míg meg nem kapja, vagy hogy kell ezt elképzelni? Miről egyeztek meg a felvétele során, hogy ablak mellé fog ülni, vagy mi? A fővárosi fejlesztőkre gondoltam korábban is, hogy jellemző a csekély lojalitás a cége iránt, mert megunják, átnyergelnek máshová, logisztikailag ezek 10 méteren belül megvalósítható ugrások. Az elmúlt 8 évben soha nem volt hiszti nálunk, megfelelő indoklás esetén az irreálisan és feleslegesen drága hardvert is megkapja a fejlesztő, pedig nem is fejlesztő cég vagyunk.

  Hát igen, a command line-os téma az elég cumi, de valljuk be, hogy az a JAVA virtuális gép és amit az egésszel az oracle művel, úgy ahogy van katasztrófa.

 • arpii

  aktív tag

  Tehát, kimondtad a kulcsszót, ezeknél a cégeknél nincs IT support. Ezek után kit hat meg, ha sírnak, hogy valami bajuk van? Gondolom a Microsoft-nál sem lett nyitva case, csak hümmögtek az orruk alá, majd konstatálták, hogy "szar ez a fos".
  Ok, nehéz egy bevált szakembert megtartani, ha csábítja a szomszéd irodából a konkurencia, no de mindegy.

 • arpii

  aktív tag

  És ilyen üzleteket kötnek, hogy még csak el sem olvassák, hogy mit vállalnak vele. Aztán megy a sírás, gonosz M$. Őrület.
  Erről az a south park rész jut eszembe, mikor elfogadták az itunes új szerződési feltételeit majd orvosi beavatkozással összekötötték őket mint egy százlábú-ipad :D Nem azt mondom, hogy otthon mindig mindent átrágok az apró betűs részig, de céges környezetben mindent átrágunk az utolsó betűig, igen. Vicc :))

Hozzászólok Aktív témák