Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amazon Fire TV stick/box
- Apple asztali gépek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
apatyas
Korrektor
Nem tudom, mit értesz a publikálás alatt, szerintem nem vágyom olyanra.
Két problémát látok:
- egy darabig megy a játék, aztán egyszercsak lekapcsolják a szervereket, és nem megy tovább mert ellenőrzi magának és azok nélkül nem indul el, akkor se ha privát szervert indítanál, akkor se ha single playert futtatnál.
- beleszólnak abba, hogy milyen körülmények közt futtatom a játékot, holott bármelyik esetben én magam játszom, nem nyilvánosan. (itt van a szóban forgó eset, hogy felhőből nem lehet futtatni, mert.. miért is? mit tettek ők hozzá /játékkiadó/ , hogy a távoli futtatás is menjen? megy az nélkülük is)
Erre szoktam ilyesmiket mondani, hogy a krémtúrót csak otthon ehetem meg, de a Nagyinál nem.
Darmol: az zavar, hogy igazságtalan, és megvan a 'joguk' arra, hogy mégis jogszerűvé faragják. -
Semmivel nem értek természetesen egyet veled, azt nem tudom honnan veszed, hogy elégedetlen lennék a szolgáltatással vagy miből jöt le ez a dolog a hozzászólásból számomra rejtély, Egonnak igazat adok .
Belinkelsz egy példát én meg heti szinten játszok vele. Ajánlom neked is próbáld ki, bár valaki épp nem rég példálózott azzal, hogy fekete képernyő nem lehet a VGA hibája hisz ezernyi találatot találsz erre. Most te is kerestél az igazad alátámasztására egy "fekete képernyőt"ráadásul az általad lesajnált GF now nálunk jobb értékeket produkál késleltetésben sőt minőségben is mint a stadia.Tessék csak hogy én is alátámasszam amit mondok egy videóval. [link] A győztes egyértelmű. persze pont közel voltak a szerverhez tudom és hasonló válaszokat már elraktároztam, felesleges. -
peterxxx
csendes tag
Én azt nem értem NVIDIA-nál hogy ezzel a szolgáltatással nem pont saját magukat lövik tökön ezerrel? Ha beindul ugyan ki akarna már új meg erős VGA-kat venni ha már nem szükséges? Vagy félnek a Stadiatól aztán ha már úgyis veszteségesek lesznek hosszútávon akkor inkább nekik tejeljen a jónép?
-
dabadab
titán
Ha megveszem a Last of Us 2-t lemezen, akkor később eladhatom.
Ha megvettem digitálisan, akkor addig játszhatok vele míg a Sony ki nem hajítja a digitális boltból.Ami a dolog jogi részét illeti, a digitális példányt is eladhatod, erre kifejezetten feljogosít a szerzői jog (USA: first sale doctrine, nálunk: jogkimerülés néven fut).
Az, hogy ez a gyakorlatban mégse megy, az nem annak a hibája, hogy "csak a futtatás jogát vetted meg a játéknál", mert ez dobozos verziónál is ugyanúgy igaz - amúgy meg lásd az aláírásom. -
jerry311
nagyúr
Ha megveszem a Last of Us 2-t lemezen, akkor később eladhatom.
Ha megvettem digitálisan, akkor addig játszhatok vele míg a Sony ki nem hajítja a digitális boltból.
Pont mint a Google, Amazon, iTunes: amíg van licensze a cégnek, addig elérhető a film vagy zene.Mindeközben a digitális változat ugyanannyiba kerül, mint a lemezes.
-
Darmol
senior tag
Ne kezdjétek már megint! Igazságtalan? Igen. Jogszerűtlen? Nem.
Egy filmet 70 évig véd a jog lelkesen ingyen és bérmentve, egy forradalmi műszaki megoldást max 25 évig fogfájósan, ha egy rakás pénzt ráköltesz. Igazságos? Nem. Jogszerű? Igen.
Ne keverjétek a két fogalmat, az a birka igenis az övék. Sajnos. -
Darmol
senior tag
válasz
MeszesKPT #16 üzenetére
Valójában van szolgáltató aki lakásig húz optikait. Meg is lepődtem, hogy miért úgy jönnek "hozzájárulna netalántán ahhoz, hogy hálózatfejlesztés során lecseréljük a vonalat optikaira? aláírná nekünk a hozzájárulását?". Naná!
Nyilván embertársaim egy jó részétől más hozzáállást tapasztaltak. -
apatyas
Korrektor
Ez a 'csak a futtatás jogát vetted meg a játéknál' még mindig egy elcseszett rendszer. Olyan bőrt akarnak lehúzni a birkáról, ami egyszerűen nem az övék. A képernyőről nézhetem a játékot, de a falon lógó tükörből már nem, kb?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem fogunk minden egyes játékról beszámolni. A kiadói dobbantásnak és visszatérésnek van hírértéke, mert ezek nagy dolgok.
A Chromebook egészen pici szelete a teljes piacnak. A lényeg az Android és a Windows, a többi csak töltelék, nem véletlen, hogy ennyire low priority volt. Az Anselt pedig direkten kell támogatnia a játéknak, tehát akkora haszna nincs.
A streaming szolgáltatások közül azok maradnak majd meg, amelyek hajlandók éveken át nagy mennyiségű pénz elégetni benne. Ez nagyon fontos, mert az ingyenes beugrók lényegesek, ugyanis a user előbb kipróbálja, és nem mindegy, hogy milyen élményt szerez a kettő rendszerrel. Jelenleg így működik a dolog ingyenesként: [link] - és ez mind abból ered, hogy a Google egyszerűen hajlandó túltervezni a gépparkot, míg az NV-nek sokkal visszafogottabb lehetőségei vannak erre, mert nyilván a szervereket akkor is üzemeltetni kell, ha nincs játékos, így inkább alulméretezik a rendszert, hogy a lehető legkevesebb pénzt bukják el. A Google igazából csak a GPU-kat bukja, ha éppen nincs user, a peremhálózati processzorok amúgy is működnek a kereső miatt, tehát a szerver részben akkor is ki van használva, ha nincs játékos, mert a Google-ön azért mindenképpen sok a keresésé. Az NV problémája hosszabb távon az alulméretezés lesz, mert nincs annyi pénzük lóvéra, mint a Google-nek. Semmi másra nem jók a GeForce Now szerverek, csak erre, és ha a héten mondjuk számolsz egy vasárnapi csúcsidőszakkal, de annak a kapacitásnak csak a 10-30%-a van meg a hét közben, akkor irreálisan drága lenne a csúcsidőszakra méretezni a kapacitást, így valahova a kettő közé szúrod be, egy átlagosabb szintre, ami viszont magával hozza a várakozást az ingyeneseknél. Ez a rendszer legnagyobb problémája, mert sok-sok percet vársz, hogy játszhass, majd egy órán belül kidob az újraelosztás miatt, amikor ismét sok-sok percet várhatsz, hogy szórakozhass. Ezzel szemben a Stadia csak egy klikk és már megy is, mert túl van méretezve a kapacitás, tuti lesz üres erőforrás a szerverek oldalán, az üzemeltetést részben fenntartja a kereső működése.
Nem véletlen, hogy a Microsoft, az Amazon és a Tencent érdeklődik igazán a felhős játék iránt. Nekik vannak szélesebb körben kiépített infrastruktúráik más felhős szolgáltatásokra, tehát alapvetően nem csak erre kell szervert építeniük, ami biztosan nem térülne meg még tíz éves távon belül sem, hanem már kiépített rendszerbe kell hardvereket helyezni. Így már a teljes üzemeltetési költséget részben fedezik más szolgáltatások, tehát lehet, hogy 4-5 évig veszteséges marad maga a gamingre használt időtartam, de a teljes egész már nem.
Ebbe problémába döglöttek amúgy bele a korábbi streaming megoldások. Az elején jónak tűnik, de ahogy jön a user, úgy kell a kapacitást bővíteni, viszont egy idő után annyi fizetős ügyfél lesz, hogy nem tudod őket kiszolgálni csúcsidőben az eredeti kapacitásból, vagyis mindenképpen további bővítésre van szükség. Ez a csúcsidőre nem gond, de egy héten ez nagyjából 10-15 órányi terhelés. A maradék időben pedig veszteséget fog termelni a rendszer, a hét közben masszívat, és minél több előfizetőd lesz, annál több kapacitás kell a csúcsidőre, amivel pedig megnő a hétközi veszteség. És egy idő után az utóbbi annyira égeti a pénzt, hogy reménytelenné válik az egész működtetés, mert a csak erre tervezett rendszereknél a szabad kapacitást a hét közben nem tudod mire lefoglalni, például nincs keresőszolgáltatás, amit masszívan használnak az emberek, nincs üzleti szolgáltatás mondjuk VM-re, stb.
A Google és a Microsoft nem véletlenül csinál saját boltot erre. Ez a kulcs, hogy egyáltalán megtérülhessen a projekt.
A Steambe integrálás jelenleg öngyilkosság lenne az NV-nek. Olyan mértékben kellene növelni a kapacitást, hogy egyedül nem tudnák elviselni a keletkező hétközi veszteséget. A Valve pedig nem valószínű, hogy hajlandó ennek egy részét átvállalni, azt még ők is nagyon megéreznék. Az NV-nek saját bolt kell, ha a kapacitást növelni szeretnék, mert így is több éves lehet a megtérülési idő, ezt tartani és nem növelni kellene. Az exkluzív tartalomban is el kellene gondolkodniuk, méghozzá olyanban, amit tényleg a cloudra terveznek.(#11) Egon: Ha elégedett, akkor semmi gond, de nekem nem úgy tűnik.
Az AMD-nek nincs saját streaming játékszolgáltatása, tehát őket lényegtelen ide sorolni. Az más kérdés, hogy a nagyokat ők szolgálják ki, de ennek csak ahhoz van köze, hogy senki más nem kínál PCI-SIG SR-IOV (single root I/O virtualization) szabványára épülő hardveres virtualizációt. Ez a funkció must have az efféle streaming játékszolgáltatásokhoz, mert csak így tudod particionálni a GPU-t. Az időosztásos módszerek jók a nem valós idejű feladatokhoz, de a játék az valós idejű, oda nem tudsz nagyon durva időosztást bedobni, mert összeomlik a teljesítmény. Szóval az AMD-t tök felesleges felhozni, mert ők csak beszállítók, közvetlenül nem vesznek részt az egész piacon, egyszerűen csak kiszolgálják a Google-t, a Microsoftot, stb. Az NVIDIA is megtehetné ezt, ha tervezne hasonló virtualizációt, mivel úgy tudnának ajánlatot tenni az efféle tendereken, és nem esnének ki alapból az alkalmazott technológia miatt.
Mutasd meg, hogy ebben a hírben melyik rész az elfogult.
Ne rajtunk kérd számon azt, hogy a GeForce Now-t, sokkal több kiadó hagyta el, mint ahányan visszatértek. Ha ezzel nem vagy elégedett, akkor az NVIDIA az illetékes.
(#10) MeszesKPT: A masszív veszteséget mindenki elkaszálja. Nem véletlenül döglöttek be eddig a streaming játékszolgáltatások, pont akkor, amikor elkezdtek felfutni. Mindig akkor üti fel a fejét az a probléma, hogy a növekvő terhelés melletti csúcsidőre való kapacitásbővítés a hét közben nagyobb veszteséget termel. Innen egyenes az út a lelövéshez. A Microsoft, Google, Amazon, Tencent pont azért esélyes itt, mert számukra ez nem gond. Nem csak erre tudják használni a gépparkot.
-
Prof
addikt
Mutass olyan hiroldalt ami ezeket lekozli, plane olyan hardver oldalt. Ez max a gamepod-ra valo, oszinten nem ertem mit keres a hir prohardveren.
Senki nem allit meg, hogy ingyen reklamozva indits egy logout blogot a temaban.
Ertelemszeru, hogy a Stadia (ahol eladnak ujabb jatekpeldanyt a kiadok) sokkal jobban lesz nyomatva a mediaban, mint egy gyakorlatilag virtualis pc berles megmarketingelve szoftverlicensz kalozkodassal megfuszerezve.
Ha nem az Nvidia (aki amugy fontos partner jatekfejleszto szempontbol a cegeknek) csinalna ezt a Geforce now-t mar szarra pereltek volna es lehuzhatta volna a rolot regen. -
Egon
nagyúr
Az NV-nek kell írni, ha a szolgáltatással nem vagy elégedett, nekünk erre nincs ráhatásunk.
Mégis, miből vontad le ezt az elképesztő következtetést?
Hol írta, hogy nem elégedett, bármivel is?!?
Netalántán egy elszólással állunk szemben? Ugye szeretnéd, hogy minél több ember lenne elégedetlen a GFN-nél, hogy az imádott Sony-d és az általad az AMD vasainak használata miatt favorizált Stadia lehessen a befutó?Mi egy újság vagyunk, akik híreket közölnek.
Jah, ez kellene - kevesebb elfogultsággal.
Tehát nem igaz, hogy csak a negatív hírek vannak megírva. Ha így lenne, akkor a Square Enix hír nem született volna meg.
Az arányok, Abu, azok a fránya arányok...
-
MeszesKPT
őstag
"A Google/Microsoft/Amazon/Tencent/Sony óriásokkal szemben senkinek sincs esélye. Egyszerűen ennek az öt cégnek van pénze lóvéra, úgy is, hogy akár fél évtizedig nem látnak egy fillért sem a szolgáltatásukból. Nem érdekes, mert évtizedes távokban visszahozza majd a befektetést."
Azért ez csak részben igaz, mert ezek az óriások képesek szemrebbenés nélkül elkaszálni projekteket, amikbe korábban vödörrel öntötték a lóvét (ld. Mixer legutóbb).
-
az elmúlt pár hétben/ hónapban a SQE hír óta visszatért több ugyan ilyen nagy cím FC, Warhammer ,Tomb raider, Deus Ex . Farming Simulator 19, Just Cause 4 stb ..nagyon sok játékot dobtak hozzá,a Cyberpunkot hivatalosan is bejelentették rá first day tökre hír értékű dolgok.
vagy "More Supported Platforms Finally, our team is hard at work to bring GeForce NOW to supported Chromebooks. "
vagy" Ansel Coming To GeForce NOW "tudod ezek lennének hír értékűek ezzel kapcsolatban mert mostantól a kiadók jönnek mennek, szerződések kötődnek vagy nem... a játékok is velük együtt és nvidia jó előre bejelenti a távozásukat, - a te döntésed az persze hogy ebből , azt írod meg ami éppen jólesik,modjuka távozásokat, én meg ezzel kapcsolatban kifejtem a véleményemet, hogy rengeteg fejődés és pozitív dolog történt a szolgáltatásban ami nem kapott reflektorfényt, és az hogy most elmegy 7 játék de igazából 4 cím az meg igen.
De mint írtam ez a te döntésed természetesen, én csak olvasója vagyok a lapnak és követője a szolgáltatásnak.
A másik felére reagálva :
"Egyébként nyilván ez a piac arról szól, hogy ki mennyi pénz tud odadobni a kiadóknak a tartalomra vonatkozó jogokért. "
nem, ez ,nem erről szól nagyot tévedsz ebben. Dobálhatnak a kiadóknak akár mennyi pénzt a multicégek, ha az ok ,amiért teszik megbukik.Ez ne esély kérdése, egy szolgáltatás akkor működik csak ha kell a felhasználóknak, nem akkor ha döntik bele a pénzt.
Ezt a pénzt velünk fizettetik meg többszörös áron ami már több , min lehúzás. Az ilyen szolgáltatásoknak egy lesz a sorsa, kuka, mint már annyi projekt a nagy Google égisze alatt....
A játékosoknak nincs erre szüksége , ezt mutatják számok és az adatok, hogy szenved a Stadia....
Steambe bekerül a GF now és onnantól halleluja. jah hát igen az is lehetett volna éppen egy elég nagy hír origó azért lehozta... [link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak a fontos dolgokról van hír. Minden játékról nincs. A nagyobb Square Enix címek visszatérése fontos volt, míg a nagyobb Bandai Namco címek távozása is az. Tehát nem igaz, hogy csak a negatív hírek vannak megírva. Ha így lenne, akkor a Square Enix hír nem született volna meg.
Az NV-nek kell írni, ha a szolgáltatással nem vagy elégedett, nekünk erre nincs ráhatásunk. Mi egy újság vagyunk, akik híreket közölnek.A Google-nek nincs köze a GeForce Now szolgáltatáshoz. Nem értem, hogy miért fontos őket felhozni. A Stadiát intézik maguknak, saját áruházzal. Egyébként nyilván ez a piac arról szól, hogy ki mennyi pénz tud odadobni a kiadóknak a tartalomra vonatkozó jogokért. A Google/Microsoft/Amazon/Tencent/Sony óriásokkal szemben senkinek sincs esélye. Egyszerűen ennek az öt cégnek van pénze lóvéra, úgy is, hogy akár fél évtizedig nem látnak egy fillért sem a szolgáltatásukból. Nem érdekes, mert évtizedes távokban visszahozza majd a befektetést.
-
Årpi
őstag
Trackmania biztos nagyon jó lesz az input laggal
-
jerry311
nagyúr
Még mindig nem értem, hogy ez kinek készül. Mármint, hogy ki fizet egy ilyen szolgáltatásért.
Próbáltam, átlagos esetben tűrhető (nem jó, csak tűrhető a késleltetés), viszont voltak olyan játékok és helyzetek ahol a kérleltetés miatt játszhatatlan volt. -
azt nem értem hogy most elmegy 7 játék az utóbbi 2 hétben meg bejött 35 darab. [link] [link] arról nem volt infó ,se az új filterekről az új highlights adalékokról.. [link] .erről meg kell persze kell mert fontos valamicske negatív adalék.
kell a lobby innen a stadianak vagy mi értelme ennek Abu így? Akkor nem úgy kellene hogy erről is meg arról is adunk infót? -
MeszesKPT
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy hova fog jutni ez a szolgáltatás. Egyelőre gondolom masszívan veszteséges, de a havidíj növeléséhez meg szükség lenne több nagy kiadó játékaira.
-
GodGamer5
addikt
Elég sok játék kikerült a rendszerükből. Nem tűnik hosszú életűnek ez a streaming szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A rendkívül népszerű Dark Souls sorozat is érintett, de legalább sokkal jobban van kommunikálva a helyzet, mint régen.
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Új utángyártott 19.5V 4.62A töltő
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest