Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Nem a felirat nezegeteset adjak ennyi penzert, hanem a szamitasi teljesitmenyt."
Ami eme megnevezett kártyánál szintén egy nagy rakás szarnak tűnik, ha ár/teljesítmény mutatókat nézünk és az előző generációhoz képest javulást vártunk. Szerintem tökre nem érdekelné az embereket, minek nevezte az Nvidia, ha ezt a 12GB-os 4080-at 600$-os MSRP-vel adná, max. csak nem értenék, hogy pontosan mi is a célja annak, hogy 4080-as címkét kapott. Így, hogy 900$-ért próbálkoztak, elég egyértelmű a cél. RTX 4070-ként sem fog neki senki örülni 900$-ért, szóval kíváncsi vagyok, mit lépnek. (szerintem a 4070 Ti elnevezés a legvalószínűbb hónapok múlva, amikor már csökkent a többi kártya MSRP-je is és az emberek valamennyire megfeledkeztek erről a méretes fiaskóról) -
válasz
antikomcsi
üzenetére
Én ott tartok, hogy már lassan elolvasni sem fogok semmit, ami az NVIDIA-tól jön, mert annyira sz*rt ér a szavuk. Az AMD meg évek óta szinte semmit sem mond, úgyhogy az egész piac roppant érdekfeszítővé vált

Amúgy ja, nem akkora ügy, mint amikor egy ország rakétákkal lövi a másikat, de teljesen nem is jelentéktelen. Szerintem. -
omfgk
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
Mondjuk ennyi erővel semmin nem szabad felháborodni.
Itt kb össze van szedve ,hogy mi a gond.
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/xk2nsf/comment/ipbt3d3/
Előző gen-ekhez képest látszik ,hogy micsoda visszalépés a 2db 4080-as. Csúcshoz viszonyítva. Volt rá esély ,hogy dollár/fps-ben a 4090 verte volna a kisebbik 4080-ast. De lehet ,hogy a nagyobbikat is.
Mivel a 900 dolláros sáv kelendőbb lett volna, így az cseszte ki jobban a biztosítékot. -
antikomcsi
veterán
Egyébként mi történt?
Vett valaki a jóval gyengébb verzióból?
Ja, hogy még meg sem jelentek?
Vihar a biliben.Ha kiadták volna őket a 4090-l egyetemben, teljes mértékben érthető lenne a felháborodás, de ez csak önhergelés a semmin.
-
bunfi
őstag
-
Reggie0
félisten
Amelyik juzer a tipusszamot nezi a technikai parameterek helyett, az amugy is csak annyit er. A birkakat pedig szukseg szerint kell terelgetni.
En komolyan nem ertem az embereket, mit lehet ennyit haborogni azon, hogy egy, a mukodest nem befolyasolo, szamot a dobozon meg valami eldugott product string-ben masra atirnak. Nem a felirat nezegeteset adjak ennyi penzert, hanem a szamitasi teljesitmenyt.
-
Mumee
őstag
Igor csinált is összehasonlító tesztet a 2 driver között :
[link]Ő volt a nagyon kevesek egyike, aki az eredeti day1 tesztet a 4090 driverrel csinálta a 30-as szériához is. Tehát az ő eredeti 4090 tesztje nincs ez ügyben szépítve.
4% körüli a difi, így az első napos tesztek és az új driverrel. Nem sok, de nem szép húzás. -
ForRedGlory
félisten
"Majd másnap kijött mindenkinek az 522-es driver, ami a régebbi kártyákon is gyorsított 10-15%-ot pár játékban..."
Elkerülhette a figyelmed, de a 4090 nem csak pár játékban veri rommá a régebbi szériát, hanem mindben.
Szerinted ha csak pár játékban javul a 3XXX széria teljesítménye a 4090-hez képest, akkor kisebb a különbség a kártyák között? Nyilván a 4XXX szériához sem jött még ki a tökéletes driver, így még gyorsulni fog bőven. -
azt gondolom ez szandékos marketing trollkodás és AMD nek szól.
... ami "mellesleg" meglehetősen tiszteletlen húzás azokkal a vásárlókkal szemben, akik lelkesen várják az új szériát. Engem az az egész 4000-es történet a boldogult GTX 200-as launchra emlékeztet, amikor az NVIDIA-nak már akkor arca volt, hogy sikerült az új generációt rosszabb ár / teljesítménnyel kihozni, mint az előzőt...
#33 anulu : eleve nem tudjuk, hogy le van-e gyártva bármi, vagy az egész SKU bullshit volt. De ha vannak már chipek, vagy esetleg komplett kártyák, akkor persze, simán átbrandelik. Javasolnám az RTX 4060 elnevezést...
-
anulu
félisten
ha nem az nVidiáról lenne szó, azt mondanám, hogy így van lehetőség a csúnyán túlárazott 4080 és 4090 árcéduláját lejjebb tolni...
illetve, le van gyártva egy raklap chip a 4080-12GB-hoz. átbrandelik 4070-nek? ami amúgy a realitás lenne a teljesítménye alapján? ki csak nem fogják dobni a kukába.
-
-
bunfi
őstag
A 10xx széria óta jónéhány olyan húzásuk volt, amivel nem igazán győztek meg róla, hogy érdemes (már amikor egyáltalán lehetett...) a termékeiket megvenni/használni.
Az elmúlt 3 nap nVidia hírei. Szerintem egyik sem "negatív"
Kigyúrja a DirectX 12-es implementációt az új GeForce driver
Speciális tápadapter jár az egyes GeForce-ok mellé
Kilőtte a GeForce-ok bányászlimitjét az NVIDIA
Meghívásos értékesítési rendszert tesztel az NVIDIAItt nyilvánvaló volt az előző bejelentések és termékskála alapján, hogy csak a nem hozzáértő vásáló átb*szására megy ki a játék 40
7080-al. Ha nem lett volna nagyon negatív a dolog visszhangja, kétlem, hogy meglépték volna a "visszahívást".Nincsenek illúzióim, ez üzlet, annyi pénzt akarnak keresni, amennyit csak lehet. De ennyire ne tessék már hülyének nézni az embert...
-
DjDanee87
addikt
Tehát ha az Nvidia sorra hülye döntéseket hoz, azt a Ph-nak valahogy ki kéne színeznie, és lehozni pozitívumként?
Jön a 4080 ami DLSS nélkül csak 20%al erősebb mint elődje, cserébe majd 30%al drágább. Valahogy nem csodálom, ha ilyen esetben nem csupa pozitív hír jelenik meg. Meg az Nvidia döntése is érthető, elég szarul nézett ki a 4080/12Gb vs 3080.
-
Csajto
csendes tag
Szerintem az ad104 GPU ból lehet 3 variációt csinálni mint a 3000 szériánál. A 3070ti lesz a 308012g-ből, lesz 4070 10g kicsit kevesebb cuda maggal és egy tök takarékos, legjobb árú 4060ti 8g. Azt hiszem utóbbi legalább "meg is fogja érni" azt a 450-500 dodót amit kérni fognak érte.
-
arn
félisten
Nem tudom mi a szanalmasabb, az nvidia ezen huzasa, vagy hogy az nvidiarol szinte csak a negativ hirek jelennek meg a prohardveren. Hany evesek vagytok? 15? Ez nem szakujsagiras, amit muveltek. Meg elerhetoek azok az emberek (fless, etc), akiktol megkerdezhetnetek, hogy kell ezt csinalni.
Jol latom, hogy a 4090 megjeleneserol egy deka cikk nem szuletett?
-
nyunyu
félisten
Ahhoz képest, hogy azt írják, hogy 700, 900, 1000, 1600, 2000, 3000, 4000 szériákhoz jó az 522-es driver (meg az ezeknek megfelelő Titanokkal, Quadrokkal), 1050Ti-men rendesen lefrissült, de a második GPUnak használt Tesla M40-emen hibát dobott a Win.
Manuálisan betallózva a nem kompatibilis drivereket feltűnt, hogy nagyrészt hiányoznak a Maxwell kártyák az 522-ből: nincs 980Ti, se Titan X, se Tesla M40, egyedül a Quadro M6000-hez volt driver benne.
Úgyhogy jobb híján azt tettem fel.
Szerencsére a Quadro M6000 meg a Tesla M40 a videókimeneteket, hűtést, meg az órajeleket leszámítva azonos, így sikerült visszaizzítani a 2. GPUt.Véééégre nem fagynak a Unityt használó játékok az M40-en.
517-nél muszáj volt őket a harmadakkora teljesítményű 1050Ti-re irányítani
-
-
Atom_Anti
senior tag
A már legyártott példányok 4080 12GB névvel lesznek a ritka gyűjtői darabok?
-
V.Milán
aktív tag
A kártyát lehet, hogy átnevezik, de ha az ára marad...
Amúgy szerintem ez a "bohóckodás", ha nevezhetjük így, engem (és gondolom másokat is) kékebb területekre sodor... Nagyon nem szimpatikus a 40xx széria, szerintem elsiették. -
S_x96x_S
addikt
> mert rosszul nevezték el a hardvert.
tesztelték, az nVidia AI marketinges megoldását ..
és mindegyik GPU-nak saját magát kellett elneveznie ..
de most már az nVidia vezetőség is kezdi belátni, hogy ez így még nem tökéletes ..
mindenre is! nem jó még az AI ...
( dogfooding
) -
Cassi
őstag
Legyen 4077 Cyberpunk Edition
Lassan cserélni kellene a bőrkabátost, egy ekkora céget mégsem lehet úgy vezetni, mint egy romkocsmát.
-
nyunyu
félisten
Azért az sem semmi pofátlanság, hogy az első napos 40x0 teszteket egy új 521-es driverrrel végezték, míg a 30x0 szériához akkor még csak 517-es driver volt a legfrissebb.
Aztaaaaaaaaaaa, mennyivel gyorsabbak az új kártyák lett a tesztek konklúziója.Majd másnap kijött mindenkinek az 522-es driver, ami a régebbi kártyákon is gyorsított 10-15%-ot pár játékban...
-
yerico
senior tag
A marketingesek már kiszámolták, az új terméket 4073.553497-nek fogják hívni a teljesítménytesztek alapján.
-
Inkább arra jöttek volna rá, hogy az árát írták el
-
OgreImre
senior tag
Bőrkabátos: "Nézzük hülyének az embereket!"
Random Manager: "Rendben főnök! Megtörtént."
Bőrkabátos: "Na jó, mégsem."
Random Manager: "Oké főnök! Elsikálva." -
darkarthur
senior tag
Valaki sokat bulizott az adott héten.
Valószínű a többiekkel, ha senkinek nem tűnt fel!
Bizonyára a 4070 Ti, ami nem lenne baj!
-
sakal83
addikt
beszarok."A vállalat szerint erre azért volt szükség, mert rosszul nevezték el a hardvert"
Afene. Elirtak a 7est 8asnak es csak most tűnt fel
-
Watchdog
aktív tag
Semmi gond, a kínálat hozzászűkül a kereslethez...
-
D013
aktív tag
Klasszik mutyizás, nincs itt semmi látnivaló. AMD is csinàlt ilyet amikor pár héttel megjelenés előtt csökkentette az árakat a Navi 1-nél.
-
Chaser
legenda
visszanevezik 4070-re
a 4070-et meg majdnem-4070-re : ) -
Drizzt
nagyúr
Asszem LOL. Vagymi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Robotporszívók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6 jegelve nagyadam29-nek
- EVGA FTW3 ULTRA RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- GIGABYTE XTREME RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Gigabyte AMD Radeon RX 9060 XT GAMING OC ICE 16GB(Bontatlan)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PocketBook Touch Lux 5 (PB628) /hibás/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Szerinted ha csak pár játékban javul a 3XXX széria teljesítménye a 4090-hez képest, akkor kisebb a különbség a kártyák között? Nyilván a 4XXX szériához sem jött még ki a tökéletes driver, így még gyorsulni fog bőven.