Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Dilikutya #130 üzenetére
nem, ez tévedés. semmi olyan technológiával nem rendelkeznek, sem ők, sem a zte, amely megkerülhetetlen lenne. ők nem egy arm. csak egyszerűen olcsók. mondok egy példát:
egy távközlési berendezésre a siemens vállal mondjuk 1 perc/év szolgáltatáskiesést. a berendezés ára 100 peták.
jön a zte, és az ő berendezésük csak 1 óra/évet tud, viszont az ára csak 10 peták. vagy 20.
és akkor ott állsz te, mint hálózat operátor, és azt látod, hogy oké, hogy ez csak 1 órát tud, a másik meg egy percet, viszont ha megcsinálod az egy órásból redundánsra, még mindig kijöttél az egy perces árának a feléből.a telefon meg nem téma, annyi mobiltelefongyártó van, mint a szemét.
-
Alchemist
addikt
válasz
Dilikutya #132 üzenetére
Simán lehet belőle megegyezés, csak az alkupozíció tisztázásához előbb még lerakják az asztalra adukat, ebben az USA kezdeményezett és jelenleg elég jól áll.
Ha a külkereskedelmi izmozást kedvező megegyezésekkel sikerül lezárnia, még az is elképzelhető, hogy Trump-ot jelentős többséggel újraválasztják. -
Dilikutya
félisten
válasz
Donki Hóte #131 üzenetére
Én azért várnék még a temetéssel. Nem, nem vagyok fan, nekem Samsung okostelefonjaim voltak mindig, most is. Van egy céges Huawei-em, és ha mind ilyen lenne, akkor nem is lenne kár a kicsi sárgákért.
Továbbra is az a fő probléma, hogy egy a parókás kretén nem lobogtatja habzó szájjal a bizonyítékokat. Szerintem rohadtul nem a Huawei-ről szól ez az egész, ez kutyaközönséges faszméregetés, csak most nem atomrakétával, hanem gazdasági baszakodással. Mert ha nemzetbiztonságilag aggályos, sőt veszélyes a Huawei, akkor hogyan is merülhetne fel egyáltalán, hogy kereskedelmi egyezményben szóba kerüljön? Ha veszélyes, akkor tiltás és kész. Amerika pont nem az az ország, amelyik (nyilvánosság előtt) a nemzetbiztonságra nézve veszélyes elemekkel egyezkedik. Az van, hogy most Trumpnak van nagyobb zokni begyűrve az alsójába, de azért a kínaiakat sem félteném, lehet előrántanak egy méteres sárga kígyót, aztán Trump köpni-nyelni nem tud. Illetve azt de. -
válasz
Dilikutya #130 üzenetére
Lassan kezd ez az egész vita okafogyottá válni, legutóbb az SD szabványú memóriakártyák használatának a jogát vonták meg a Huaweitől.
Még megvonják a 110 volt (amerikában), a 230 volt (európában) és a 117 volt (japánban) használatának a jogát is tőlük (bár biztosan van olyan Huawei fan, aki erre is azt mondaná, hogy no problem
)
-
Dilikutya
félisten
válasz
Donki Hóte #127 üzenetére
Azért a vis majorság erősen támadható, mármint az egész ügy. Mert ugye itt nem háború van, csak egy parókás hülye kitalálta, hogy a Huawei nem megbízható. Csak annyira, mint a többi kínai cég. Vagy amerikai. Ezzel így világszerte rengeteg vásárlót szívatnának meg, köztük amerikaiakat is. De ez nem fog bekövetkezni, ez csak egy kis izmozás, Tompika is tudja, hogy konkrét bizonyítékot ha nem mutat be, akkor be fog égni. De majd most úgyis lesz nagy tárgyalás, ott szépen ezt is el fogják intézni, ami persze annyira lesz csak látszat megoldás, amennyire ez az egész ügy kamu.
A Huawei úgyis megkerülhetetlen cég, a telefon csak egy dolog, de a mögöttes technika jó részét is ők szállítják, jelenleg is rengeteg hálózati eszközük üzemel.
Na meg nem csak Kirin és Qualcomm létezik, vehetnek elméletben a Samsungtól is. -
-
ronson
őstag
válasz
Donki Hóte #127 üzenetére
Mondjuk azt ne feledjük, hogy Magyarországon a vásárló a kereskedővel áll szerződésben. Tehát a kereskedőnek kártalanítania kell a vásárlót saját terhére is.
-
válasz
Dilikutya #124 üzenetére
a Huawei-nél még ez a veszély nem fenyeget a mostani eszközökre
Miért is nem fenyeget ez a veszély ?
Tételezzük fel, hogy van egy vadi új P30 telefonod és 6 hónap múlva elromlik benne egy Qualcom chip.
Ha az embargó miatt a Huawei nem jut hozzá ilyen chiphez, akkor hogyan cseréli ki neked a telefonodban ezt a chipet
Sehogy. Ráadásul a garanciális feltételek szerint ez neki vis maior, tehát te még a vételárat sem kérheted vissza. Lesz egy drága levélnehezéked
-
Cassi
őstag
ARM csipek nélkül nem fognak tudni telefonokat gyártani Kínában sem. A Huawei a jelenlegi formájában megszűnhet, ha nem tudnak egyezségre jutni Trumppal.
A telefonok tulajdonosai nem jogosultak kártérítésre, ugyanis a vásárlói szerződésben benne van az erre vonatkozó vis maior kitétel. Még a garanciális feltételeket sem tudják sokáig biztosítani, ha egyszer nem kapnak alkatrészt a tiltások miatt.
-
Értem, hogy ti mire gonndoltok.
Én pedig arra gondoltam, hogy nem az USA akadályozná meg a frissítések kiadását, hanem a Huawei dönthet úgy, hogy nem ad ki semmit (vagy csak minimális mennyiséget), mert ha netán bukja a telefonpiacot akár egy pár évre, akkor nem fogja a múltra költeni a pénzt, hanem az újrakezdésre koncentrálja minden erőforrását.
Okos kommunikációval a tömegek elhinnék, hogy az USA miatt van ez is. -
Dilikutya
félisten
válasz
Donki Hóte #123 üzenetére
Csak Kínában elérhető cuccoknál egy szavad sem lehet, ha Kínába kell küldeni gariztatni. Egyelőre a Huawei-nél még ez a veszély nem fenyeget a mostani eszközökre, később, meg ha így lesz, mindenki el tudja dönteni, kell-e neki. Amúgy eddig is vettek az emberek Kínából telefont, ami onnan jött, és nem is Huawei kaliberűt, némi spórolásért sokan bevállalták azokat a szarokat is.
-
-
azbest
félisten
röviden vis major, ahogy mindenféle külső tényezőt neveznek, ami kívülálló okokból következik be
(#115) Bici
itt arra gondolj, hogy új technológiát tilos kivinni. De ami már kinn van, az már kinn van. Ezért nem kapcsolják le azonnal és ezért tudnak frissítéseket kiadni magához az androidhoz is akár, csak a google cuccok - és a többi cég bármilyen technológiája nem mehet ki.Mondjuk a chipgyártók általi szállítás megszűntetés ilyen szempontból viszont fura. Hiszen a meglévő chipekre ez miért vonatkozna.
-
Cs1csó
titán
válasz
Donki Hóte #120 üzenetére
Igen, ha becsődöl, de nem fog, legrosszabb esetben csak Kínában lesz elérhető.
-
-
Cs1csó
titán
+1 Dilikutya
értelek, de mint írtam az ilyen dologra komoly nemzetközi szabályok vannak tehát most sarkos példa: július elsején nem lövik le az összes Huaweii eszközt, ezt nem teheti meg még az USA sem, mint írtam lesz kifutási idő - ezt mondhatom apró betűnek is ami tuti benne van ebben a tiltó szerződésben is .
-
Dilikutya
félisten
Azért ahhoz jóval több indokra van szükség, mint hogy Tompikának nem tetszik a Huawei. A Google meg az ARM baszakodhat, meg az amerikaiak azt csinálnak, amit akarnak, de ez édeskevés, hogy nemzetközileg is le legyen tiltva. Amúgy meg a fél mobilos világ Huawei technológiát használ a háttérben, azt hogy cserélik le.
-
winhate
őstag
Hasonlo effekt amit irsz
Telekomos keszulekbiztositasnal szepen leirta ezt mint kizaro tenyezot:
V. KIZÁRÁSOK
háború, megszállás, idegen hatalom ellenséges cselekménye (akár hadüzenettel, akár anélkül következik be), polgárháború, lázadás,
forradalom, felkelés, katonai hatalomátvétel vagy egyéb hatalombitorlás, államosítás, elkobzás, lefoglalás, illetve a kormány vagy egyéb
hatóság általi megsemmisítés; -
Legyen így!
Én azt sejtem, hogy ha az USA úgy megszorongatja a Huawei-t, hogy annak a fennmaradásért kell kűzdenie, akkor magasról le fogják tojni a nemzetközileg elfogadott dolgokat. Lazán az USA-ra tudják fogni a dolgot jó kommunikációval.
Persze, nem állítom, hogy ez lesz, csak azt, hogy onnantól, hogy az USA ilyen drasztikus lépést tett, már nem lehet bízni abban, hogy mi a nemzetközileg elfogadott. -
Meglátjuk. Szerintem a maradék 88 nap alatt lesz valami kiegyezés a két fél között.
Ha mégsem, akkor nem hiszem, hogy változatlan marad a terméktámogatásuk, mivel ez esetben mindent újra kell tervezniük.
Tök új proci ISA, új OS-sel + szoftverekkel. Ez szerintem évekbe telik, és az USA beléjük fog kötni, ahol csak tud, hogy tovább késleltesse a piaci megjelenésüket. Szerintem spórolni fognak elég sok területen ezen idő alatt.. -
Udo
tag
válasz
Donki Hóte #106 üzenetére
És nekem van április eleje óta egy P30
-
-
HXY
addikt
Az elmúlt öt évben még soha nem volt ennyire alacsony a részvényeinek az értéke.
2014 augusztusában is 7 yuan körül volt, most meg ennek csak a fele...
És még mindig rohamosan zuhan! -
beszállt az arm is, szóval ez a buli megdöglött.
-
-
kk75
tag
HongMeng OS ?
Kiváncsi leszek, melyik Android verzió lesz az alapja.
-
TeeBee73
veterán
válasz
#03412736 #86 üzenetére
Honvédség. Outlook-on megy a levelezés.
Szívtunk sokat, mikor csapatszinten Office 2003-at használtak, fentről meg jöttek a docx-ek, és nem tudták megnyitni. (2 éve otthagytam a pitsába az egész céget 26 év után.) Tömegével estek be a gépek, hogy telepítsek rá 2013-at. Aha. Csak a Win7+O2013 nem fér el egy 20GB-os Maxtoron. Új gépre még nincs keret. Akkor mondtam, hogy szopjon más helyettem. -
válasz
#03412736 #80 üzenetére
én nem használom irodai "munkára" a gépemet.
Boldog ember vagy, irigyellek
Szerintem lépjünk tovább erről a témáról, a konklúzió talán annyi lehet, hogy azért sokaknak nagyon korlátozottan lenne használható egy teljesen Win és MS Office mentes számítógép, tehát az is érzékeny csapás a Huaweinek, ha nem adhatja a gépeit ilyen szoftverekkel.
-
válasz
#03412736 #86 üzenetére
az egyik részéről semmi, mert most is ilyet használok, csak nem rdp, hanem wmvare, de vdi-nak vdi.
a másik részéről meg az, hogy liszenszköteles termékekről beszélünk, és ennél a cégnél valamiért nem írtották még ki a lotus notest. nyilván úgy vannak vele, ahogy te, hogy nem láttak még normálisan működő céges levelezést, és nincs rá igényük, hogy az övék is olyan legyen, a noteshoz meg hozzászoktak az előző évtizedek során. -
judas13
addikt
Rajta!!
-
borbastomi
csendes tag
Az ugye megvan mindenkinek, hogy az Android egy open source projekt? [link]
"Egyszerűen" a Google szolgáltatások nem jöhetnek, illetve, amit a Google-től lehetett licence-elni előre elkészített "sablonok" nem lesz nekik odaadva, de ugyebár apk-t futtatni tudnak, és ahogy eddig is (mint ahogy többen is írták) a kínai belpiacos Google-mentes telókra, így ezután is valószínűleg rá lehet operálni a Play Store-t meg bármelyik app-ot.
Persze, lehet, hogy nulláról ír OS-t a Huawei, de miután rengeteg munkájuk van nekik is az AOSP-ben, nem hinném, hogy fogják, aztán kidobják.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Donki Hóte #73 üzenetére
Mi az a linux/android/ios alapú táblázatkezelő?
De csak mert: van androidos MS Office, meg Windows-os LibreOffice. Utóbbi nyílt forrású. De amúgy van MS Office iOS-re és OSX-re is.
Egyébként oda-vissza nem tökéletesen kompatibilisek, egyébként a LibreOffice is elég nagy tudású szoftver, csak mivel mindent MS Office-szal csinálnak, így az tűnik rosszabbnak. Fordítva meg az MS Office lenne szar. A korrektúrákért és megjegyzésekért meg személy szerint a Microsoft-ot is nyakon verném, meg azt is aki használja.
-
válasz
Donki Hóte #75 üzenetére
Ha számítana, hogy mi az elterjedtebb, akkor nyilván az MS féle Office-t használnánk, de nálunk nem számít, mert nem akarunk MS Ofice-szal kompatibilisek lenni, mert csak házon belülre vannak a doksijaink.
Az ilyen felhasználásra teljesen jó."egészen addig, ameddig egy másik linux alapú Office pótlékkal hozzá nem nyúl valaki a dokumentumokhoz, mert akkor jön az összeomlás"
Ez nem igaz. Az Apache OpenOffice és a LibreOffice között még sosem volt kompatibilitási gondom.
E kettőn kívül más hasonló tudású (nyílt, linuxon is futó) irodai csomagról nem tudok. -
Ez így van, ha LibreOffice-ban kezded a munkát, akkor az MS Office nem lesz vele kompatibilis.
A kérdés az, hogy vajon MS Office az elterjedtebb céges környezetben, vagy a LibreOffice?
Ha téged nem zavar, hogy a gombhoz varrod a kabátot, akkor természetesen a dolog működik a LibreOffice-al (egészen addig, ameddig egy másik linux alapú Office pótlékkal hozzá nem nyúl valaki a dokumentumokhoz, mert akkor jön az összeomlás
).
-
válasz
Donki Hóte #73 üzenetére
Én ezt fordítva is tapasztaltam már többször.
LibreOffice-szal létrehozott táblázat rengeteg képlettel, grafikonnal, szabállyal. MS Office-ban szerkesztve szétesett teljesen. Pedig nem ez a munkánk fő profilja, csak segédeszköz nálunk az irodai progi, tehát nem a legbonyolultabb dolgokat csináltuk.
Sőt, egy időben az MS Office Mac-es verziójával is hasonló gondjaink voltak, ezért váltottunk LibreOffice-ra.
A MacBook-ok adottak voltak, és ha azon nem tudunk 100%-ig kompatibilisek lenni a Windows-os Office-szal, akkor jó nekünk a LibreOffice-is, úgysem akarunk kifelé kompatibilisek lenni. -
válasz
#03412736 #72 üzenetére
Az MS excel és a word nem helyettesíthető 100 %-ban semmilyen linux/android/ios alapú szövegszerkesztővel és táblázatkezelővel!!!
Aki ebben kételkedik, annak szívesen küldök egy 20 - 25 különböző személy által korrektúrázott és megjegyzésezett MS word dokumentumot (amiben van bőven kép, rajz, képlet, formázások, stb. stb.), legyen szíves írjon bele valamit a linux alapú betűfaragó programjával, aztán próbálja meg Win alapú Wordben értelmezni a beírást.
Garantáltan nem fog menni.
Otthon a havi kiadások-bevételek kezelésére szolgáló excel táblát bátran lehet linux alapon kezelni, de egy céges, makrózott excel táblarendszert csak elrontani lehet a linux alapú táblázatkezelő programokkal.
Szóval otthonra jók a helyettesítő programok, de céges környezetben komoly összeomlást tud eredményezni az, ha valaki linux alapú helyettesítőkkel nyúl bele a céges MS Office alapú dokumentumokba, táblázatokba.
-
catalano
tag
Szerintem ez olyan mint a win10... csak azért használjuk, mert ezen indul el az a pár alap program és játék, amit mindenki használ. Ha Linuxon is futnak, akkor a mehetne a kukába.
-
catalano
tag
Most lehet én vagyok elcseszve, de a gmail már csak a szinkronizációhoz kell... e-mail már rég nem azon fut, nem is gmail-es. Telefon és fényképezőhöz nem kell más. Akkor miért is kell aggódnia Kínának?
Ja, nem tudok játszani a telefonon?!?
-
-
Cassi
őstag
Aki akar, kereskedhet másban. Nem kötelező dollárt használni, csak erősen ajánlott
Lehet, hogy 10-20-30 év múlva más lesz a helyzet, de most minden tekintetben az amerikaiaknak áll a zászló. A Huawei feketelistázása csak a demó verzió volt. Nagyon erős lehetőségei vannak még Trumpnak, hogy berogyassza a kínai elektronikai ipart. Ezt a kínaiak is pontosan tudják.
Most mindenki arra vár, betörnek-e a kínaiak. Ugyan kicsi az esélye, de előfordulhat, hogy Xi bekattan és elkezd visszacsapkodni. Ebből szerintem nagyon rosszul jönnének ki végül, de annyi hatalmuk bőven van, hogy ha akarják, rövidtávon teljesen padlóra tudják küldeni a nyugati gazdaságokat. Ha leáll a kínai export, kiürülnek az amerikai és európai boltok, mert szinte minden onnan jön.
-
HXY
addikt
Még a Microsoft se tudta elérni, hogy a Windows mobile-ra fejlesszenek.... Pedig szinte mindenkinek fizettek, hogy az ő platformjukra is portoljanak.
Az Apple megtehette, hogy egyedi operációs rendszert kezdett használni, mivel mindig is egy 2-3x áron presztízs termékeket gyártó cég volt. A Google is megtehette, hiszen... Várjunk csak! 2007-ről beszélünk, addig még nem is voltak kapacitív, multitouch kijelzővel rendelkező telefonok. Velük kezdődött minden.
A Huawei-nek mégis hogy a fenébe sikerülne 12 év késéssel?
-
Cs1csó
titán
válasz
Donki Hóte #56 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen tiltás lesz de egy "notebook" az egy összelegózott eszköz, tehát az összeszerelés az amit a Huaweii végez maga a gép pl.: intel CPU, Kingston SSD, Nvidia GPU stb. ezeket építi egy gépbe össze a Huaweii aki eddig mint sok gyártó szerződött az MS-el és volt gondolom olyan notebook-ja amit előretelepített Windows-al lehetett kapni, más gyártó is csinál ilyet nekem is van egy 2007 nyári modell notim ami Vista-val árultak de van olyan, hogy Free Dos-szal azaz oprendszer nélkül árulják mert van akinek Reatil licence van és azt rakja rá vagy Linux-szal akarja használni és persze van aki ezen is spórolni és nem legális módon aktiválja a magának feltelepített oprendszert.
Ha szabványos alkatrészekkel van szerelve a notebook akkor simán felmegy rá egy Windows 10. A driver támogatás stb. az már esetleg kérdéses.
Amúgy MAC gépre is lehet telepíteni Windows-t hallottam már ilyet.
-
-
válasz
Donki Hóte #54 üzenetére
Nem hogy windows nem tud rá telepíteni, hanem processzort nem tud bele tenni normálisat...
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Donki Hóte #54 üzenetére
FREE DOS-szal lesz árulva, ennyi.
-
A Windows telepítésének letiltását hogyan fogják megvalósítani a Huawei notebookokra?
Lesz valami szoftveres figyelés, hogy a júzer ne tudja telepíteni egy Huawei gépre a megvett windowsát?
-
gyugyo79
addikt
Nem kötelező az áruház. Aztán, hogy mire mi kerül és hogy utána ki és hogy huny szemet az más kérdés.
Amazon Fire Tab. How to Get Google Play on Your Fire Tablet meg a hasonló megoldások .... -
M@cika
őstag
Addig fognak csak az amcsik ugrálni, amíg nem Kína lesz a többségi tulajdonos az amcsi részvényekben....
Amúgy meg lexarom az appokat, legyen Net a telón és kész, avval elérem amit akarok.
Mondjuk nincs Huawei telóm, mert sziamiaú van és marad is, amíg az amcsik arra is rá nem szállnak. -
Kristof93
senior tag
Kínában valószínűleg nem lesz ebből gond, de nyugaton lehet megöli a Huawei telefonokat. A vásárlók nagy része nem fog Google szolgáltatást hackelni a telefonjára.
-
válasz
craftsman01 #42 üzenetére
A probléma valahol ott van, hogy a felhasználók kb. 0,5% olyan, mint te...
-
craftsman01
senior tag
Személy szerint engem nem érdekel a google jöhet más opp nem használok google emailt sem felhőt storba idejét sem tudom mikor léptem be egyedül a youtube fájna de azt meg böngészőből is el lehet érni úgyhohy nemtom mire ez a nagy felhajtás.
-
strogov
senior tag
Dél-Amerika is lehetne konkurens. Trump kitalálta, hogy Kínával harcol. Nem hiszem, hogy nagyon mélyen belegondolt volna, hogy annak amit művel egyébként milyen következményei lehetnek. Nem az a hagyma típus akinek újabb és újabb mélységei vannak.
Ez az akciója most az 5G-ről szól. A mobil telefon piac csak járulékos veszteség. -
strogov
senior tag
Jelenleg is van kitermelés, így legfeljebb áremelkedést jelentene a nyugati világban. Kérdés a kínaiak mit csinálnak a sok vackukkal ha nem veszi meg senki? Trump célja pont az, hogy kikényszerítsen egy beintést. Amikor ő mondta, hogy hozzák haza a gyártást akkor kiröhögték, hogy az drága. Most azt akarja elérni, hogy muszáj legyen hazahozni.
-
Cs1csó
titán
Amiről Cifu ír az mindenképpen áremelkedést jelent még hosszú távon is, mert pl. nálunk is lehetne még a Mecsekben uránt bányászni de jelenleg NEM ÉRI MEG, körülményes hozzájutni, alacsony minőségű, drága munkaerő stb. Tehát ha újra megéri a világon máshol is ritkaföldfémeket bányászni az azért lesz mert a világpiaci ára emelkedni fog, különben nem érné meg az USA-ban vagy más magas bérköltségű országban belefogni a bányászatba.
Gondolom az Antarktisz alatt is van olaj de ki a fene akarná most kibányászni onnan?
-
ronson
őstag
Remélem a P30 Pro-k kötelezően megkapják a Hong Meng OS-t.
A magyar neve is kiszivivárgot már FogdMeg OS lesz, azaz nesze semmi, fogd meg jól.
-
Diabolis
aktív tag
A változáshoz idő kell. És addig lészen itt szívás. Mondjuk a gyártóknak csak jól jönne egy "Kínanemadfémet" balhé, nem kell kamu földrengésre fogniuk, hogy miért drága megint a VGA
Szerintem Trumpika most hiába izmozik, a világot nem a politika irányítja, hanem az üzleti érdekek (amik irányítják a politikát). Hagynak neki egy kis teret, aztán majd rácsapnak a kezére a háttérből
Az biztos, hogy izgalmas hetek következnek -
A ritkaföldfémek terén a kritikus tényező (mint annyi más nyersanyagnál) a kitermelhetőség költsége. Mivel Kína olcsón fért hozzá (az amúgy főleg Mongólia területén található) ritkaföldfémekhez, letarolhatta a piacot. Ausztrália és az Egyesült Államok is termel továbbra is bizonyos ritkaföldfémeket, de amíg a piacon olcsóbban beszerezhető kínából, nehéz új bányák megnyitását üzletileg alátámasztani. A tengerfenéken is rengeteg lelőhely van, de ezek jó részét fel sem tárták, japán kezdte el pár éve a környező vizeiben ezt a kutatómunkát például.
Szóval tény, hogy jelenleg Kína a meghatározó a ritkaföldfémek kitermelésében, de ez változhat...
-
Solten
őstag
Ez az. Mindegyik az "alkalmazasbolt" miatt bukott meg, gyer volt a kinalat. Persze most hirtelen majd mindenki nekiall fejleszteni HongMeng OS-ra...
Tegyuk fel ha igy is lenne, ahhoz evek kellenek hogy felepuljon egy normalis okoszisztema, a vasarlok tojnak ennyit varni, nekik kesz cucc kell, azonnal.
-
A huawei tálcán kapja a legnagyobb piacot, ahonnan a gugli kivonul, szóval nem lesz kokurencia.
He? Kínában eddig sem Google-licencelt Android ment. Ezért nem volt alapból google play és a többi google alkalmazás a belpiacos kínai telefonokon.
Ez csak a kínán kivüli eladásokat érintette eddig is...
Plusz mivel fixen övék egy ekkora piac emiatt a 3rd party app fejlesztők sem ignorálhatják teljesen.
Tényleg? Nézz meg egyszer egy belpiacos kínai telefon appstore-ját.
Talán nem annyira kihalt, mint anno a WP appstore-ja volt, de sehol sincs egy iOS vagy Android appstore-hoz...Még 1x: a kínai belpiac eddig is más pályán mozgott, mint a kínán kívüli. Az egész történet csak a kínán kívüli eladásokat érinti...
-
Diabolis
aktív tag
Nagyon szépen hangzik az USA izmozása, és azt mondom még érthető is, hiszen Kína államosítaná az ipari és adatkémkedést. De ha jól emlékszem egy régebbi írásra (talán nem is itt volt), bizony az elektronika gyártásához szükséges nyersanyagok, ritkább földfémek bányászata erősen Kínai befolyás alatt van. Szóval az USA helyében én azért óvatosabb lennék.
-
Solten
őstag
Koszonjuk Huawei a reszvetelt, akkor nektek ennyi volt. Kinaban kiralyok lehettek de Kinan kivul ez senkit nem erdekel.
-
spyboy88
csendes tag
Reméljük jobb op rendszerrel rukkolnak elő, mint az android és akkor nem lehet olyan nagy gondjuk. Legalább olyan stabil legyen mint ios. Aztán a többi alkalmazás jönni fog rá magától.
-
Norb79
őstag
Mások a peremfeltételek és a dimenziók. A huawei tálcán kapja a legnagyobb piacot, ahonnan a gugli kivonul, szóval nem lesz kokurencia. Ha európából kivonult volna a wp mellől a gugli meg az apple, akkor ne félj, mai napig virulna, pedig ez fele akkora piac, mint Kína egyedül. Plusz mivel fixen övék egy ekkora piac emiatt a 3rd party app fejlesztők sem ignorálhatják teljesen. Nem csak androidra fejlesztenek a fejlesztők, hanem iOSre is, mert ugye az is mérhető piac. A wp nem volt az, a huawei saját rendszere az lesz. Teljesen mások most az adottságok és a dimenziók mint bármikor máskor, szóval kár erre a problémára a múltban keresni a választ szerintem, de persze lehet tévedek, majd meglátjuk.
-
-
Szerintem az EU boltokba nem kerülhet úgy készülék, hogy neked kelljen leszedni valahonnan a Play Store-t. Ez elmegy az olcsó telóknál, de a Huawei ezt már nagyon rég kinőtte.
A másikkülönbség, hogy a kis kezdő kínai gyártók nem voltak az USA tiltólistáján. Így max a guglival kerültek volna szembe, nem az egész USA-val.
-
Cs1csó
titán
Maga az oprendszer elkészítése nem nagy művészet. Ahogy írták itt már mások is az oprendszer lényege, hogy KÜLSŐ fejlesztők írnak rá porgramokat (app-okat) és ezek mennyisége, minősége határozza meg az oprendszer értékét.
Emlékszem mikor a pokémon kereső app hatalmas őrület volt IOS-re és Android-ra egyből el is készült, ekkor még volt Windows Phone és arra a fasorában sem volt ennyit erről, értelmetlen kezdeményezés.
-
-
shifty!
senior tag
Igazán kiváncsi lennék, hogy az felvetődött-e, hogy mondjuk ahogy anno a O+ csinálta, felkarolhatnák a lánykori nevén CyanogenMod-ot. most a LineageOS-t, amit azért egy kicsit többen ismernek, mint HongMeng-et...
MateBook-okon pedig eljött a Linux ideje
-
strogov
senior tag
"ha kinai kormány is támogatná hogy legyen 1 kinai OS és zárjuk ki az androidot akkor google nagyon rácseszne"
Aha. A Red Flag is töretlenül, és feltartóztathatatlanul terjed a világ közigazgatásaiban. Az MS meg azóta csődközelben van és a sarokban szűköl, hogy bevezették ... ja nem. Kínán kívül eszébe nem jutott senkinek, hogy használja.
Egy linux alapú OS elkészítése kb. 8 éves gyerek tudását igényli. De senki nem az OS-t használja. Hány kínai alkalmazásod van? Van olyan ember aki a google-re nem bízza az adatait, de egy kínai OS-re igen? Tényleg baidu-t akarsz használni keresésekhez?
-
Rengeteg kínai/ázsiai belpiacos cucc van, helyi youtube, levelező rendszer, stb, szóval lehet európában meg észak amerikában ez fájni fog, de mondjuk az ázsiai piacon lehet nem.
Az ázsiai piacon is fájni fog mondjuk Indiában vagy bármelyik hasonló piacon. Kínában lehet megoldják, de azzal legfeljebb belpiacos gyártóként fognak elboldogulni, a nemzetközi piacon nem. Nem, még a tágabb ázsiában sem...
-
strogov
senior tag
Azt nem tudom belevették-e a pakliba, hogy kurvaolcsón kell adniuk kibaszott jó gépeket, hogy bárki megvegyen egy HongMeng OS alapú gépet kínán kívül. Tehát a mostani csúcskategóriás árakról lemondhatnak ... a feléről is. A mobil piac a kényelemről szól. A párt házon belül majd elmagyarázza, hogy a kínainak külön jó ha APK-val, meg 3rd party store-ral kell szórakoznia mert ők hozzászoktak, hogy szopatják őket. Kicsit normálisabb országban ez nem fog menni (csak töredék áron).
A WP hülyeségeit is elnézték volna sokkal többen is ha fele annyiba kerül mint egy igazi okostelefon. Azonos áron, vagy csak kicsit kevesebbért nem.
-
AS
félisten
Pontosan ha kinai kormány is támogatná hogy legyen 1 kinai OS és zárjuk ki az androidot akkor google nagyon rácseszne. Mert kina megteheti ,ott bármit mond a kormány az van. Aztán évek alatt ez a OS elkezd terjedni Europába is mert mért ne... Amúgy sem jó a függőség az Amcsiktól. Samsung Bada, meg Fire fox os azért bukot meg mert csak 1 cég akarta ezt, de ha maga Kina akarná egy uj oprendszert az mindjárt más lenne...
Majd idővel kiderül mi lesz. -
NandoXXL
senior tag
Samsung is próbálkozott, jóval később a Tizenel is, de ez történelem mint a Nokia Symbian, Windows Phone (vajon az olvasókat érdekelné?). A lényeg a cikk clikbaitnek tökéletes. Ami Kínának megfelel, az sokaknak nem (vica versa).
(megvehetnék Nokiát
, mindegy ott nekik az ázsiai piac)
-
Norb79
őstag
Cifunak és neked is azt azért a figyelmébe ajánlom, hogy egyes piacok másként vannak már most is etetve. Rengeteg kínai/ázsiai belpiacos cucc van, helyi youtube, levelező rendszer, stb, szóval lehet európában meg észak amerikában ez fájni fog, de mondjuk az ázsiai piacon lehet nem. 4 mrd potenciális vevőből elveszítenek 1 mrd-ot, igaz a legjobban fizetőket, szóval nyilván nem öröm, de azért nem is a világ vége.
Nem lepődnék meg, ha ennek az egésznek az lenne a vége, hogy cserébe az apple/gugli elveszíti az ázsiai piacot, mert szorosabb annak a térségnek a kapcsolata Kínával (nem gazdasági, hanem szociális, hiszen elsősorban az terjeszti az ilyen dolgot, hogy a közeli rokonok, barátok, ismerősök hol/hogyan érhetőek el) és idővel jobban terjed a huawei cucca arrafele. -
azbest
félisten
gondolom ez is aosp alapú, csak nem hívhatják androidnak. Akinek play store és services kell, majd feltelepíti a huawei storeból, ahogy a belpiacos készülékeken jelenleg is. A LineageOS is kerülőúton teszi ezt, mert nem akarnak liceszdíjat fizetni.
Rengeteg hírben keverik a google szolgáltatásokat az oprendszerrel. Az android is maradhat, csak nem lehet licensz nélkül annak hívni.
-
lev258
veterán
Valahogy az kimaradt, hogy nem az OS a lényeg a felhasználóknak, hanem az Androidos programok tárháza. Azt nehezebb pótolni. Szóval szép és jó, hogy van saját rendszerük, de ettől még bajban vannak/lesznek.
-
Őőőő... Hogyne, mert ez úgy működik, hogy csak úgy leraksz az asztalra egy mobilhoz való OS-t, és majd a vásárlók két kézzel fognak kapni utána.
Hajdan a Nokia is ezt hitte...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Hongmeng OS kódnéven futó projektről egyre több, Kínából származó riport ír.
- Eladó szinte új Amazon Echo Buds 2 aktív zajszűrős TWS
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 6900 XT 16GB GDDR6 TOXIC OC Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e / 9070XT 370e / RTX 4070Ti S 420e / 5070 300e / 5070Ti 430e / 5080 600e
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest