Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Alogonomus

  tag

  "Európa sem járt túl jól a friss szankciókkal, mivel számos országban a Huawei nyerte az 5G-s tendereket, ... szinte kizárt, hogy ezt a procedúrát meg lehet majd úszni komolyabb csúszások nélkül."

  Kérdés, hogy a Huawei több éve tartó "baszogatása" fényében a csúszást be lehet-e majd tudni vis maior esetnek, vagy erre készülnie kellett volna a gyártónak, és így a csúszás szerződésszegésnek számít. Sok ország valószínűleg örömmel szabadulna a szerződésből, miután a Huawei ennyire persona non grata lett a fejlett világban, plusz már több másik gyártó is kínál 5G megoldást.

 • Alogonomus

  tag

  Rengeteg ázsiai ország örömmel átvenné Kína szerepét a termelési láncokban. Már most is szervezik ki a cégek Kínából a gyártást például Vietnámba, vagy Indiába. Malajziában régóta vannak összeszerelő üzemek, míg Thaiföld és társai sem ellenkeznének, ha sok millió munkahelyet vinne hozzájuk a Nyugat Kína szétesése/csődje esetén.

 • Alogonomus

  tag

  Kína nem fél év alatt omlana össze teljesen, így bőven lenne idő a gyárakat az új helyeken felépíteni és a termelést átköltöztetni. Egyébként is a gyártástechnológiák fejlődésével a gyárak belsejét úgyis "újra kell építeni" néhány évenként.

  Kína összeomlása a Nyugatot nem a jólét területén érintené igazán hátrányosan, hanem a világbiztonság területén. Ahogy a SZU összeomlásával is fellazult a szovjet tömegpusztító fegyverek ellenőrzése [link] , úgy a Kínai tömegpusztító fegyverek is könnyen a feketepiacra juthatnának, ha az állam már nem tudná eltartania tudósait/raktárosait. India és Pakisztán is attól lett atomhatalom, hogy az összeomlóban levő SZU "nélkülözött" tudósait jobban meg tudta fizetni. Akár igaz a vuhani laboratóriumhoz USA által kötött sztori, akár nem, egy kínai összeomlás esetén annál sokkal vadabb esetek is előfordulhatnának.

Hozzászólok Aktív témák