Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Startup

  tag

  Akkor máshogy fogalmazok. Kínáról látszik, hogy nem egy demokratikus úton választott, a népet képviselő pártrendszer irányít. Az USA-ban megvan a látszata a demokráciának, de valódi demokrácia ott sincs. A bábokat úgyis az irányítja, akit az elit akar. Nézd meg "A diktátor" című vígjátékot. Jól példázza, mire gondolok. De az még jobban, hogy amerikában leforgatnak egy ilyen filmet, ami szépen megmutatja, mi a helyzet, és senkinek nem esik le, hogy a valóságot mutatja. Mindenki csak röhög rajta. Ennyire le vannak butítva az emberek, hogy a nyilvánvalót sem veszik észre.

  "A helyzet az, hogy olyan nem létezik, soha nem létezett, hogy nincs kiugró hatalom. És ha meg van, akkor azt hiszem az minimum elvárás, hogy több pólusú legyen a hatalmi harc."
  Ami nem jelenti azt, hogy nem is létezhetne olyan. Csak amíg mindenki, beleértve a prohardveren beszélgető egyszerű magánembereket is, csak hatalmi harcokban tudnak gondolkodni, addig nem is lesz ez másképp.

  Azért tudnak államok felülemelkedni a többin, de országokon belül is azért tudnak emberek felülemelkedni a többin, mert hagyjuk. Aztán meg jön az önnyugtatás, hogy "a világ így működik, ehhez kell alkalmazkodni". Olyan szinten, hogy idővel mi magunk is propagáljuk a meglévő rendszert. de hát az első bekezdésben leírtam, hogy miért. És a tendencia sajnos folytatódik. Az a baj, hogy látom a végét. Ott lesz ennek az egésznek vége, mikor kitör a harmadik világháború. Csak hát azt nem fogjuk megköszönni. De legalább utána hátha nem áll vissza a jelenlegi rendszer.

Hozzászólok Aktív témák