Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • mumin007

  tag

  15 éve ez a cég volt a kedvencem hűtés terén, de a szemben még mindig nem tudnak visszatérni a régi önmagukhoz...talán majd egyszer...csak azóta sokkal nagyobb a konkurencia.

 • dagonya

  tag

  hát így nem is fognak visszatérni, ha a világító csicsapicsa jelenti a fejlesztést. egy hűtő hűtsön, ne a pride-ra készüljön.

 • aginor

  addikt

  Mindjárt két bajom is van ezzel a hűtővel. Az egyik -bár kevésbé lényeges-, hogy elég ocsmány egy jószág, már képen is elég igénytelennek látszik a burkolat anyaghasználata, a másik pedig az, hogy biztosan jó ötlet ennyire bezárni a meleget a lamellák közé azzal a burkolattal? :F

  Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

 • tibaimp

  őstag

  +1! Ez sajnos nagyon így van.
  Még a 775-ös korszakomban a tipikus "kosaras" cpu hűtőjüket használtam, imádtam, ha jól emlékszem 8700 volt a száma. Eladtam :((( pár éve.

  A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

 • Piftuka

  addikt

  Az "irányított" légáramlás adott körülmények között hatékonyabb tud lenni, mint a "szabad", teljesen nyitott megoldások.

  Ebben a hozzászólásban írtam erről. Nem vagyok fizikus, nem vagyok mérnök, de a számítógépházakkal szerzett tapasztalataim igazolták ezt az elméletet. Amely szerint egy "csőben" áramlik a levegő, ezáltal jobb hőmérsékletet sikerült elérni. (Mint amikor még nem ragasztottam le az összes, "nem kívánatos" rést a ház összes oldalán.)

  Ezek alapján nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy itt is hasonlóan működik.

  Egyébként nem tűnik ez rossz hűtőnek. Pláne, ha a világítása kapcsolható, és lehet fixen egyetlen színt is kiválasztani.

  Én kifejezetten ilyesmit keresek; ami teljesen fekete, és pirosan világít. Bevallom, a gépemben megkedveltem a gyári Ryzen Wraith hűtő szolid, kis piros fényét. A többi alkatrész teljesen fekete, így egy ilyen hűtő jól nézne ki a fekete füstüveg oldallap mögött.

  Más kérdés, hogy a cikk szereplője "Zalman-osan drágának" tűnik... :(

  Ám a 800-1500 RPM, és a max. 27 dB hangerő nagyon jól hangzik.

  Összehasonlításképpen... a gyári Ryzen hűtőmet most a lehetséges minimumra szabályoztam le. Fixen 5% a fordulatszáma IDLE (és 15% terhelésen; ennél jobban nem engedi a BIOS visszavenni), ami a gyakorlatban 1.100 RPM-et jelent.

  És a kiváló Phanteks háznak köszönhetően folyamatos terhelés alatt így is csak 61°C-ig melegszik fel a processzor.

  Egy ilyen nagy hűtővel ugyanebben a környezetben megjönne az áhított "csend" is, mert elég lenne a minimális 800-as fordulatszámon üzemeltetnem. És nyilván sokkal alacsonyabb hőmérsékleti értékeket tudna produkálni...

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • aginor

  addikt

  Ebben igazad van, de itt a kivitelezés több sebből is vérzik. Az egyik, hogy nem teljesen zárt, de annyira azért igen, hogy alacsony fordulaton megrekedhessen a meleg (nem biztos, hogy megtud, de nem kizárt). Az irányított légáramlatnak van egy kulcsmomentuma, mégpedig, az, hogy a be és kilépő pont között lényegében nem szakadhat meg az áramlás. Tehát akkor tud a leghatékonyabb lenni, ha egy légcsatorna alakul ki, ami megszakítás nélkül vezeti át a levegőt a házon a be és kilépőpont között, miközben felveszi a meleget Az én meglátásom szerint ebből a szempontból a kisebb házak előnyben vannak, mert azokban alacsonyabb fordulaton is kivitelezhető a fenti áramlás. Ellenben a nagyobb házak esetében vagy több, vagy gyorsabb ventilátorokra van szükség, hogy a légmozgás ne halljon el.
  Nem tudom, hogy milyen foglalaton vagy most, de ha halk hűtőt keresel, ami jól néz ki, akkor egy Z600 még jó is lehet neked (vagy az utódja, ha van neki ilyen).

  Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

 • MeszesKPT

  senior tag

  Ehhez a tudáshoz igen meredek a megadott ár, a csicsa kinézet már csak hab a tortán.

 • Piftuka

  addikt

  A kisebb ház valóban jelenthet előnyt a "légcsatornás" megoldáshoz. Bár itt is igaz, hogy a ventilátor gyorsaságánál fontosabb annak légszállítási képessége.

  Egy jól átgondolt ventivel, alacsony fordulaton is meg lehet valósítani a jó szellőztetést. (A fenti házamban nekem ilyen volt.)

  Az már egyéni ízlés dolga inkább, hogy alulnyomásos, túlnyomásos, vagy lineáris megoldás legyen a szellőzés.

  A mostani maxi ATX házamban (Phanteks Enthoo Pro TG) nem kellett a teljes "légcsatornás" megoldást megvalósítanom.

  A ház alul és felül nyitott; én annyit tettem, hogy hátul és elől - a megszokásnak megfelelően - minden rést leragasztottam. Tehát a levegőt a gyári két venti (első-hátsó) csak szemből hátra felé tudja mozgatni.

  És mivel a gép alkatrészei kicsik, a légáram így is tökéletes. Ez remekül látható az egészen kiváló hőmérsékleti eredményeken.

  Az egyetlen ok, ami miatt az amúgy kiválóan teljesítő gyári hűtőt le szeretném cserélni, az annak hangereje.

  Ez a Zalman valóban jónak tűnt, de ennyit nem akarok költeni a célra. Ráadásul azóta utánaolvastam, és látom, hogy léteznek hasonló méretű és kialakítású hűtők, amelyek 200 RPM-ről induló ventit kaptak, és max fordulaton sem hangosabbak ~20 dB-nél.

  A célom egy ilyen. Jó nagy borda és rajta extrém lassú, de jó légmozgató képességű venti. ;)

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

Hozzászólok Aktív témák