Hirdetés

2018. december 17., hétfő

Hozzászólások

(#7) solasola válasza smkb (#4) üzenetére


solasola
(lelkes újonc)

Olyan kb. ez az arm szerver vonal, mintahogy mindig a következő év a linux éve. Mi a szitu a nagyreményű AMD arm alapu szerverprocesszoraival? Nagy balladai homályba merült az is lassan a 2 évvel ezelőtti bejelentés óta. Vett abból valaha valaki bármennyit is? Ment a kukába egy az egyben?

Gondolom a "Linux desktop" évére gondoltál, mert a szerver és szuperszámítógép piacot jelenleg is masszívan a Linux uralja.

Megjegyzendő a Linux desktop éve sem biztos, hogy örökké így marad. Az elmúlt 1-2 év alatt az 1%-os részesedésről felment 3%-ra. (November: http://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=8&qpcustomd=0&qpsp=226&qpnp=1&qptimeframe=M)

Az ARM szerver vonal láthatóan nehezen indul, szerintem elsősorban az alacsony egyszálas teljesítmény miatt (az MT teljesítmény / fogyasztás vszeg rendben van). Az ARM IPC viszont folyamatosan növekszik, a Cortex-A75 erre megint rárak egy kicsit és az Apple SOC-ok is bizonyítják, hogy nem lehetetlen az ARM architektúrán a magas(abb) IPC.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.