Hirdetés

2018. december 11., kedd

Hozzászólások

(#1) tibaimp


tibaimp
(őstag)

Ezek az arm alapú szerver cpu-k, amúgy blade szerverekbe valók elsősorban a kis fogyasztásuk miatt?

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#2) daa-raa


daa-raa
(Jómunkásember)

Szerverpiac biztosan kultiválja majd a folyamatos termékváltásokat rövid életciklussal.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#3) Geri Bátyó


Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Van egyáltalán tényleges termék? Mármint ARM-es szerver, amit forgalmaznak?
Tényleg nem úgy tűnik, hogy bárkit is érdekel ez a vonal.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#4) smkb


smkb
(őstag)

Olyan kb. ez az arm szerver vonal, mintahogy mindig a következő év a linux éve. Mi a szitu a nagyreményű AMD arm alapu szerverprocesszoraival? Nagy balladai homályba merült az is lassan a 2 évvel ezelőtti bejelentés óta. Vett abból valaha valaki bármennyit is? Ment a kukába egy az egyben?

(#5) Abu85 válasza smkb (#4) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Természetesen elérhető az AMD-nek az ARM-os szervere, elvégre ez az ARM hivatalos referenciaplatformja. De ez egy nulladik generációs termék, azért készült, hogy legyen mire megírni a szoftvereket, ugyanis egyedül az Opteron A1100 sorozat támogatja minden ponton az ARM SBSA-t. A többi ARM-os szerverproci helyenként eltér, így ezekhez külön támogatás kell. Az Opteron A1100-at addig fogják árulni, amíg nem jön az ARM nagyobb SBSA frissítése.
Venni pedig muszáj ebből a rendszerből, mert az ARM egyedül akkor garantálja a szoftver oldali kompatibilitást, ha az Opteron A1100-on hibátlanul fut. Másképp nincs garancia egy későbbi SBSA rendszernél a kompatibilitásra. Ergo aki kompatibilis szoftvert ír a későbbi ARM-os szerverekre, annak muszáj erre írnia.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6) ddekany válasza Geri Bátyó (#3) üzenetére


ddekany
(PH! kedvence)

Ezzel a termékkel valószínűleg abban reménykednek, hogy majd a nagyok, mint a Amazon vagy Google, akik eleve gyakran saját megoldásokban gondolkodnak (saját tervezésű szerverek, na meg software stack), felhasználják a jobb teljesítmény/fogyasztás miatt. Főleg mert ez egy erősen "felhős" szolgáltatásokra kihegyezett termék. Az x86 dominancia kikezdése egy nehéz vállalkozás, de ez mondjuk egy kezdet, ha bejön.

[ Szerkesztve ]

(#7) solasola válasza smkb (#4) üzenetére


solasola
(lelkes újonc)

Olyan kb. ez az arm szerver vonal, mintahogy mindig a következő év a linux éve. Mi a szitu a nagyreményű AMD arm alapu szerverprocesszoraival? Nagy balladai homályba merült az is lassan a 2 évvel ezelőtti bejelentés óta. Vett abból valaha valaki bármennyit is? Ment a kukába egy az egyben?

Gondolom a "Linux desktop" évére gondoltál, mert a szerver és szuperszámítógép piacot jelenleg is masszívan a Linux uralja.

Megjegyzendő a Linux desktop éve sem biztos, hogy örökké így marad. Az elmúlt 1-2 év alatt az 1%-os részesedésről felment 3%-ra. (November: http://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=8&qpcustomd=0&qpsp=226&qpnp=1&qptimeframe=M)

Az ARM szerver vonal láthatóan nehezen indul, szerintem elsősorban az alacsony egyszálas teljesítmény miatt (az MT teljesítmény / fogyasztás vszeg rendben van). Az ARM IPC viszont folyamatosan növekszik, a Cortex-A75 erre megint rárak egy kicsit és az Apple SOC-ok is bizonyítják, hogy nem lehetetlen az ARM architektúrán a magas(abb) IPC.

[ Szerkesztve ]

(#8) hcl válasza Geri Bátyó (#3) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Ezeket nem kapod a boltban, nem találkozol vele, csak szervertermekben, szóval nem veszed észre, ha jól fogy, azt sem.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.