Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • hunluki

  aktív tag

  Megéri ez az optane dolog?

  Engem Linus meggyőzőtt és megvettem a PrimoCache-t és igazából full meggyőző.

  Egy darab 1 terás WD blue HDD-t gyorsít egy 120-as kingston ssd fele/fele arányban, 50% write, 50% read cache-ként (sokat kisérleteztem mire kijött az én kis lelki világomnak megfelelő megoldás és ez nyert, amúgy ajánlott inkább csak read cache-nek használni ha a gyors írás nem számít annyira, vagy akár 90/10 arányba elosztani).

  1. Nem vagyok platformhoz kötve
  2. Ha megnyikkan az SSD kidobom adatvesztés nélkül, beszerzek egy esetleg gyorsabbat/nagyobbat vagy amilyet éppen találok valahol óccsóé'.
  3. Egy PC-re most ~30 dodó, de szoktak akciózni, érdemes figyelni.

  Lehet én látom rosszul, de nem igazán értem ezt a terméket. Tempóban lehet hogy gyorsabb mint egy SSD, de PCI-e SSD-t is be lehet primoval fogni és ott a különbség bár lehet hogy számszerüleg nagy, de gyakorlatban már nem igazán veszed észre mert így is meg úgy is instant kb.

  Esetleg ha tényleg 4 giga ramba van belezsúfolva a rendszer akkor swapoláskor jó dolog lehet de akkor már sokkal egyszerűbb egy kicsit több memóriát beletenni és árban ugyanott vagy, tempóban viszont sokkal előrébb.

 • hunluki

  aktív tag

  Ez jó volt valamire? Mármint elméletileg tudom mit csinál, gyak amikor próbáltam nem igazán éreztem különbséget. Anno egy 1 vagy talán 2 giga ramos gépbe próbáltam nyilván akkori időnek megfelelő usb2-es pendrive-ot tenni de semmi egetverő különbség nem volt, pedig jó pár hónapig benne volt.

  Végül aztán rá lett dobva egy lubuntu, talán azóta is azon fut ha el nem porladt még.

Hozzászólok Aktív témák