Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Picco

  addikt

  válasz Albus_D #18 üzenetére

  tudom, hihetetlen, de en nem csak a fogyasztas reszet nezem az intel CPU teszteknek hogy legyen mibe belekotni, hanem az egeszet es pontosan tudom miben jobbak/rosszabbak egymastol :K

  a helyzet ironiaja hogy TE hoztad fel a fogyasztast, egy olyan cpu-rol ami be sem lett meg jelentve...miutan ramutattak rajtam kivul itt meg paran a problemara, most mar mas dolgokat kell nezni (avagy szalmababoztatod itt a kedves vitapartnereket. megjegyzem ezt minden intel/amd diskurzust tartalmazo topicba eljatszod ahol megjelensz es ezzel teljesen kisiklatod a beszelgetest...en csak a miertre lennek kivancsi ;) )

  [ Szerkesztve ]

  It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

 • Robitrix

  aktív tag

  válasz Albus_D #18 üzenetére

  össz teljesítményben nyers minden magot és szálat meghajtó tesztben egy 5950X össz teljesítménye úgy 10%-kal magasabb, mint a 12900 össz teljesítménye. Persze azért felmerül a kérdés, hogy egy fotoshop vajon ténylegesen hány magot és szálat hajt meg valójában munka közben.... Nem vagyok teljesen meggyözödve róla, hogy kihasznál ténylegesen párhuzamosan mondjuk egy 12900 8 mag/ 16 szálát plusz a 8 darab E magot..... Mint ahogy abban sem, hogy kihasználja egy AMD 5900X 12 mag 24 szálát vagy egy 5950X 16 mag 32 szálát.... Simán lehet, hogy egy photoshop csak 10-12 magot használ ténylegesen ki. Elvégre nem videó renderelő programról vagy hasonlóról van szó. A képek feldolgozás esetében meg elsősorban a GPU fog megizzadni. Az ilyen procikat főleg mondjuk videó stidiókban és hasonló helyeken lehet kihasználni, amikor szerkesztenek egy reklám filmet és mondjuk a film le rendelését naponta végre kell párszor hajtani. nem mindegy, hogy 2 óra kell a folyamathoz vagy csak 1 óra 30 perc. a fél óra nyereség már azt jelenti, hogy napont akétszer pluszban le tudják esetleg renderlni a filmet. Aztán nem 3 hónapot dolgoznak a film végleges változatának elkészülésével, hanem meg van 2 hónap alatt is. És ez a plusz 1 hónap időnyereség miatt éri meg a videó studiónak inkább egy 16/32-es procis gépen dolgozni vagy akár beruházni egy komolyabb 5960X-5990X-es prociba egy AMD Threadripperbe még akkor is ha akár több ezer dollárba kerül a proci, viszont lehet, hogy 2 hét alatt meg van a munka. a 64 mag 128 szál még ütüsebb ilyesmiben, mint a 24-32 szálas proci... 1-2 munka és időnyereség és már hasznot hoz a drágább proci a cégnek. Persz ez nem a mi szinterünk otthon akik 4-6- ritkábban 8 magot /szálat igénylő játékokat játszunk néha befiygyel már esetleg a 10 mag vagy szál is. Mi azért böven jól elvagyunk itthon a 6/12 vagy 8/16-os procikkal is. MI ez utobbiakat se fogjuk itthon jellemzően meghajtani, mert ennyire sincsen szükségünk.

Új hozzászólás Aktív témák