Hirdetés

2018. október 24., szerda

Hirdetés

Hozzászólások

(#1) MineFox54


MineFox54
(őstag)

Amennyi pénzt rá akarsz szánni feltehetőleg, nem kapsz normális közepet, és a váltót is újra kéne tervezni optimális esetben.

Visaton felé nézelődj egyébként.

ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#2) Robert07


Robert07
(fanatikus tag)

Hangkartyabol annyit tudok mondani, hogy volt regebbi PCI-os creative-om, egy SoundBlaster Fatality, es ujabb windowsokon neha erezhetoen kesett a hang, tehat FPS-ekhez nem a legjobb valasztas. Persze, lehet hogy csak a driver volt rossz. A hangjat viszont szerettem.

Most egy Asus Thunderbolt-om es egy SupremeFX Hi-Fi-m van, de a ketto kozott nem tudnam megmondani, hogy van-e kulonbseg. Mindketto magyon jol szol, tettem belejuk OPA827-es opampokat az LM4562NA-k helyett, ezek nekem jobban tetszenek, de alapon is nagyon jol szolnak. Ebbol mindketto belso, de az EM interferencia ellen vedettek, tehat nem zavarta oket a gep. Mondjuk a tapegyseg is szamithat. Ha a hangkartyanak nem tul jo a taparamkore akkor belehallatszodhat a tapegysegnek a zaja.

突き出る釘は打たれる。

(#3) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)

Nem biztos, hogy maga a középhangszóró rossz, lehet kontaktos vagy hangváltó probléma. Szakemberrel nézesd meg.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#4) szaszlaci


szaszlaci
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor kösd ki a másikból is a közepet, hogy egyforma legyen. (Persze lehet, csak leszakadt belül a vezeték, és azért nem szól.)
Ha kapsz olyat, akkor oké, de nem valószínű, amúgy se hiszem, hogy volt itt komolyabb váltótervezés. Ha meg nem is hallod, hogy szólna, akkor túl sok szerepet nem is kap.
Ide hasra ütésre berakni egy közepet, nem valami nagy ötlet. Veszel valami normális érzékenységűt, és lehet, sok lesz, lehet nem. Az egészet jó eséllyel összekutyulja, te meg győzködöd magad két évig, hogy ez így jó, de már fáj tőle a füled.

Ha kopogós a doboz, belülről lehet merevítőket beragasztani. Keresztbe a két szomszédos fal között mondjuk harminc centinként, hogy a csúnya kopogás megszűnjön.

Az "atmoszférikus" mélyek valószínű tök elhangolt kiemelést jelentenek, de ha tetszik, akkor oké. Kitömni vattával felesleges, csak a virtuális térfogatot növelné egy kicsit és tolná valamivel lejjebb a hangolást, és nem tudni, szükséges-e. Valószínű nem.
Viszont ha tök üres, az szinte biztos, hogy egy ilyen mélyközéppel (?) gond, mert ebben a dobozformában az állóhullámok létrejöttét nyílt kosaras szórónál külön gátolni kellene. Ehhez alapesetben mondjuk vatelin lazán lehetőleg a középső részére és kevésbé a falak közelébe. (Utóbbinál nyomásmaximum van, ott hiába próbálnál csillapítani, sebességmaximum pontnál lehet, kb. középen.) Szóval ez meg a merevítés arra lesz jó, hogy ne legyen dobozhangja a hangsugárzónak, mikor újra kisugározzák a falai a hangot, asszem némi fáziskéséssel.

10 – 20 ezres hangkártya? Jól kikupálhattak a hifis topik "audiofiljei".. Ennél sokkal magasabb szinten lehet elkezdeni foglalkozni a hangkártyával is. De tényleg, ne erre költs!
Persze ha játszadozni akarsz az érzésért, meg eszmét futtatni a megfelelő topikban, akkor el lehet menni az RCA csatlakozó öregített alapanyagból képzett ezüstforrasztás hőmérsékletéig, annak lehűlési idejéig, hogy a legideálisabb kristályszerkezet alakuljon ki benne. Aztán lecserélni az RCA-t is valami szimmetrikusra, mert hát az is kinyírja megöli agyonveri a hangot, mi lesz így a kifinomultsággal.. Utána beképzelni, hogy a kidobott pénz milyen javulást is hozott. Vagy lehet zenét hallgatni, aztán ha már nem tetszik ez, eljutni egy jóval komolyabb szintre, amihez majd sok türelem és tanulás kell. Vagy nagyon sok pénz, és persze szerencse. :)
Amit érdemes, hogy úgymond veszteségmentes hangforrást hallgass, .flac és társait. Erre van értelme tárterületet áldozni, de szvsz elég CD minőségbe átrakni őket: 16 bit / 44.1 kHz.

A rézkábel viszont jó választás volt!

[ Szerkesztve ]

■■■ Angyalföldi nagypolgári lakás eladó: https://ingatlan.com/25923401/

(#5) lezso6 válasza szaszlaci (#4) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)

Az "atmoszférikus" mély szerint azt jelenti nála, hogy mélyre megy. Az egy jó érzés, amikor a zenének nem hiányzik az alja. :) Na persze nem úgy, hogy ki van emelve mint a fene... :D

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#6) M0ng00se válasza lezso6 (#5) üzenetére


M0ng00se
(senior tag)
LOGOUT blog

MineFox54 Köszi a tippet, de ha újra kéne tervezni a hangváltót igazából nem állok neki akkor még szerintem.

Robert07 Igazából megvan bennem is a dac, lehet hogy az integrálthoz képest sem hallanék különbséget. Viszont hardverapróról valami 10k-s csodát beszerzek , elég lesz az szerintem.

szaszlaci Szerintem így nagyobb az esély rá , hogy kikötöm azt a hangszórót, mint hogy teszek bele másikat :U .A mélyeket annyira "hangoltam el", hogy gépen equ-val kicsit kiemeltem 4-5db-lel kb, a középtartományt, 125-800hz között azt lejjebb vittem, a többit alapon hagytam. Erősítőn viszont általában maxon van a mély potmétere. Hangkártya ügyileg látom bármeddig el lehet menni akkor . Ahogy írtam feljebb kb tizes körül veszek belső hangkártyát, és elhiszem majd hogy milyen jó is lett :DDD

lezso6 Szakemberhez lusta vagyok, úgyhogy nagy eséllyel a feljebb leírtak fognak történni. Köszi a tippet azért. Árban egy ilyen "ránézés" mennyiben van egyébként?

5GHz

(#7) MineFox54 válasza M0ng00se (#6) üzenetére


MineFox54
(őstag)

4-5dB azért nem neveznék kicsit kiemelésnek... 3dB emeléshez dupla teljesítmény szükséges, 6dB emeléshez négyszeres, és azt duplának hallod ha jól emlékszem. Úgyhogy kb. dupláztad azt a frekit :)

ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#8) M0ng00se válasza MineFox54 (#7) üzenetére


M0ng00se
(senior tag)
LOGOUT blog

most equban visszaraktam nulla dB-re a mélyeket igazából így sem rossz.

5GHz

(#9) szaszlaci válasza M0ng00se (#6) üzenetére


szaszlaci
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A hangolás az más, bejáratott hangszóróknál fizikailag kell a dobozhoz nyúlni.
Amit te csinálsz, az EQ-zás, átvitelkorrekció. Lineáris átvitelű hangsugárzónál (és szobához tervezésnél) ez csak ront, máshol viszont érdemes hozzányúlni, mert a végeredmény úgy jobb lesz. A mély meg sok esetben ízlés kérdése, nekem is sokáig volt olyan korszakom, hogy minél több, a középtartomány meg mire jó, csak útban van. :) Diszkómosoly EQ.
Úgy állítsd be, ahogy tetszik, és ne ahogy megmondja akárki egy fórumon, hogy még csak nem is hallotta/ismeri a dobozt! Majd ahogy változol, nagy valószínűséggel úgy lesz az is más, ami tetszik. Csak a fórumos agybajt kezeld a helyén, mert minden témának megvan a saját vízfejű topikja, és a baromságok copy-pastezese és burjánzása. ;)

3 dB emelés dupla teljesítmény, azaz dupla hangerő. Kezdő fül éppen észrevesz ennyi változást. Szóval a +6 dB négyszeres teljesítménytől nem kell megijedni, csak bírja fizikailag a szóró lengőrendszere és ne torzítson. Meg a szomszédokat ne zavarja. Hifi szabvány a teljes benne foglalt frekvencia tartományra +-3 dB-t ad meg, vagyis az 6 dB eltérés.

[ Szerkesztve ]

■■■ Angyalföldi nagypolgári lakás eladó: https://ingatlan.com/25923401/

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.