Hirdetés

2019. augusztus 19., hétfő

Hozzászólások

(#1) Simi37


Simi37
(őstag)

Becsúszott egy hiba az 'alcímben': "ptototípus"

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 1700X©3,9GHz • Asus Crosshair VI Hero • Sapphire RX Vega 64 Nitro+ || WoT: DJfighter • Uplay: DJfighter.

(#2) Depression


Depression
(veterán)
LOGOUT blog

Na, ha itt befészkeli magát egy vírus a memóriába...

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#3) Duracellm...


Duracellm...
(veterán)

Ha ezzel meg lenne kezdésnek a 128GB/modul, full ddr4 kompatibilitással, akkor lesz pislogás, mert a 64GB-s modulnak nagyságrendileg 3-5K Usd/db a listaára.

[ Szerkesztve ]

(#4) shabbarulez válasza Duracellm... (#3) üzenetére


shabbarulez
(őstag)

A cikkben nem szerepel, de az Oracle konferencián elhangzott egy 6TB-os érték 2 utas rendszerrel. Ez 12 RDIMM és 12 NVDIMM párosítással számolva 512GB-os modult jelentene. Az őszi IDF-es bejelentések is 0.5-1TB-os kapacitást jeleztek előre, most már egyre biztosabb hogy 512GB lesz az első generáció Optane NVDIMM maximális kapacitása a Purley mellé.

(#5) shabbarulez


shabbarulez
(őstag)

Még annyit a cikkhez hogy önmagában a DDR4 memóriavezérlő megléte nem elégséges, annál azért lényegesen több kell. Kell NVDIMM támogatás, ami már alapból csak a szerver memória vezérlők sajátja és az Optane mellé kell még az Intel szabványon túli kiegészítése, így ez csak a Purley Xeon-októl fog működni. Az Intelnek nem igazán üzleti érdeke az IBM Power vagy Oracle SPARC vagy ARM próbálkozások szekerének tolása, így nem túl valószínű hogy nyílt szabvánnyá fogják tenni az Optane-t. A konkurenseknek megmarad a NAND alapú NVDIMM, ami szolgáltatásban hasonlót kínál(pl. Diablo Memory 1), de a teljesítménye jóval korlátozottabb.

(#6) Duracellm... válasza shabbarulez (#5) üzenetére


Duracellm...
(veterán)

Sejthető volt hogy nem teszik köz-kincsé. A modul méretén meglepődtem, az árán nem fogok :R

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.