Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
- Steam Deck
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Fujifilm X
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dreen
újonc
Sziasztok!
A jelenlegi helyzetben ez az EVGA listás rendszer nem tűnik olyan borzasztónak, ha az ember viszonylag normális áron szeretne kártyához jutni (szerintem). Van itt olyan, aki szerzett így kártyát? Mennyibe kerülne a honlapon (eu.evga.com) feltünetett áron felül ez, ha Magyarországra rendelnék? Gondolom 27% ÁFA + szállítási költség alap, ezen kívül van-e más költség, illetve mennyi kb. a szállítás? (Vagy egyáltalán lehet-e Magyarországra rendelni?) -
tntmax
aktív tag
Mekkora first world problem istenem....
-
Kansas
addikt
A 300-as széria csak low-end OEM kártyákat tartalmazott, a felső végén 340-ig bezárólag, hol volt abban Ti?
Korábban mondjuk valóban volt, ebben igazad van... A legkorábbi Ti at a Geforce 2Ti volt, még 2000-ben, aztán jött a GeForce 3 Ti200/500, a GeForce 4 Ti4200/4400/4600 - utána viszont az FX5xxx szériától elfelejtették a Ti jelölést, és egészen a GTX550/560Ti-ig, 9 generáción keresztül nem használták.
Azóta 6 generációban(5xx/6xx/7xx/9xx/1xxx/2xxx) használták(16xx nem külön generáció).A 3xxx-es generációban egyelőre nincs Ti kártya bejelentva, de gondolom az RDNA2 kártyák megjelenése után, azok teljesítményétől függően jöhet egy 3070Ti - 3060Ti azért nem, mert még a 3060 sincs bejelentve sem, és a nagy Navikig nem is lesz, a 3080 és 3090 közt pedig nincs akkora teljesítmény-különbség, hogy a résbe még egy kártya beleférjen, pláne olyan, ami nem kannibalizálja a 3090-et... bár az Nvidia húzott már ilyet amikor kihozta a 1660Ti nyakára a 1660Super-t, de kétlem hogy eljátszaná ezt a csúcson is...
Super viszont csak a 20xx generációban volt, tippem szerint csak azért, mert mire azok megjelentek, a Ti-t ellőtték már - talán emiatt is nincs startkor Ti az Ampere palettán...
-
Kansas
addikt
Szerintem ne szívj annyi anyagot, fura dolgokat haluzol...
"Az Nvidia üzletpolitikájából"... aha, Turing-on kívül másból nem gyártottak Super-t, erre nehéz lesz trendet rajzolnod... A Ti az egyetlen jelölés ami 2010 óta(GTX 5xx-ek óta) van minden szériában, előtte meg GT/GS/GTS/GTX kavalkád volt. Supőer nem, az csak a legutóbbi szériában. Szerintem legközelebb akkor lesz, ha megint hirtelen kell előkapni valamit a kalapból, ha addig ki nem találnak valami normális utótagot helyette...
"Ez nagy ugras a technologiaban.Ez a 3080 es 3090-nel mutatkozik meg jelentosen" Mert a 3070 nem gyorsabb eléggé a 2070-nél? Vagy miért a 3080/3090-nél mutatkozik meg? Eleve nem volt 2090, ráadásul a 3090 nem gyorsabb annyival a 3080-nál, amennyivel a 2080Ti gyorsabb a 2080-nál.
"Aki a 10-es szeriarol akar valtani,annak a mostani 3060 vagy 3070 jo lesz." Mert? Honnan tudod milyen okból és HW mellett akarnak VGA-t váltani? Vagy ha volt neki egy 1080Ti-je FHD-ra, de közben vett egy 4K monitort, már nem jár neki egy 3080(ha van rá pénze persze, és ráér várni)?"De 2080Superol vagy 2080 Ti-rol nincs ertelme az elso 30-as szeria ket kartyajat megvenni." Melyik két kártyát? A 3060/3070-et nem, de szerinted aki megvette $1500-ért a 2080Ti-t, annak nem 3080-ra fáj a foga feleannyiért(de felárral se drágább, mint a mostani karija volt anno) - ezen az árszinten az emberek többsége nem az alapján dönt, megéri-e eladni a régi kártyáját... és azért a 3080 ad a 2080Ti-hez képest is annyit, hogy 4K-ra érdemes legyen megvenni - FHD-ra valóban nem az.
-
válasz
J.J. András #89 üzenetére
Ja, az persze más.
-
válasz
J.J. András #82 üzenetére
Azért ez a több százmilliós példány erős túlzás, legfeljebb több százezres példányban fogják árulni a 3800-at, nem lesz rá nagyobb igény, a felső kategóriás vga-k piaca nagyon kicsi.
-
koko52
nagyúr
válasz
J.J. András #82 üzenetére
"Ampere ellen" Nincs Ampere csak papíron, kvázi Big Navi olyan piacra érkezik ahol gyakorlatilag nincs konkurencia.
-
J.J. András
őstag
tessék Neked meg a billentyűzetet félre tenni és nem ilyen ostobaságokat leírni ....
a Ferrari nem tömegtermék, "kézműves" terméknek számít (autókészítő manufaktúrák), ugyanúgy mint a Bugatti, Koenigsegg, McLaren stb...Szóval, hogy hasonlíthatsz össze több százmillió példányban eladni kívánt, teljesen automatizált gyártási eljárással készült 1000$-os szutyok VGA-t, egy 200.000$-os SPORTKOCSI-val?
Az a sportautó száz éve lassan már a kiváltságosok játékszere, de aki annyira fanatikus "gémer", az össze kuporgatja a MC-ben eltöltött 3 hónap alatt az új nVidia csúcs VGA-ra a pénzt....
Itt az eljárási rend, amiben SB kollégának igaza van, hogy ki tudja mennyiért fogja árulni stb., az tutti - nem csak hogy etikátlan - fogyasztói jogokat sért....
Van hyperinfláció? Van ilyen értékű dollár romlás? Van a beszállítóinak fizetett többletköltsége a gyárnak? stb- ... nincs, akkor azért mert a kereslet nagy rá, ezért etikátlan módon emel árat...és ezt valaki normálisnak veszi ? ki késett a leszállítással? Nem kártérítést kellene inkább adnia gyártónak, mert Te eladtad a régi VGA-dat miattuk? drágább lett a kínai munkaerő? stb.
hát azok a hülyék, ne haragudj már meg, akik ezt beveszik, és elfogadják hogy 5 óra alatt mondjanak egy "licites árat", szerintem nem aukción veszed a VGA-dat, hanem bolti meghirdetett áron .... erre az USA-ban hogy keresetet adnak majd be, nagyon remélem....
másik: én meg szerveznék ebben az esetben egy FB csoportot, ahol az ilyen gyártókat bojkottálnám, aztán, ha nem vesz senki feláras, későn legyártott VGAt, akkor lehet az EVGA, meg a többi ilyen "gyártó" elgondolkozna ezen a metodikán, mert jaj, nem veszi senki az össze-vissza hazudozott, olcsóbb alkatrészekkel felszerelt VGAmból.... na, remélem lesz türelme a "gémereknek" ....
amúgy meg az AMD berobbant remélem jó árral és elérhető készlettel az Ampere ellen, aztán akkor szevasz mocsok kapzsiság.... -
2thletme2day
őstag
Hátha valaki hasznosnak találja ezt az infót. Az alábbi linken tudod megnézni, hogy melyik kártyára, mikor kértél értesítőt, ergo mikor álltál be a sorba.
-
aginor
veterán
A szürkézők mindig más kategóriába tartoztak, ahogy a HP-s businessman-ek is. Nem tudom, hogy hogyan működik az a rendszer, soha nem dolgoztam olyan cégnél, ahol ilyen működött volna, de a tisztességes kisker már a nagykertől magas áron kapja a cuccot, így nincs mozgástere a nyerészkedésre. Annyit tud tenni, hogyha van jó kapcsolata valamelyik nagykerben, akkor nagyobb készletet tud elmarni magának, ezt csináltuk mi is, de szerintem ez még nem a vevők megkárosítása.
-
aginor
veterán
"Nem válaszoltál semmi konkrétummal továbbra sem" - ööö, szerintem hagyjuk. Már korábban leírtam, hogy mi a bajom vele, nem szeretném ismételni önmagam. Ha érdekel olvasd el újra, ha azok alapján nem jön át, akkor fölösleges róla tovább beszélni, mivel nem fogjuk egymást megérteni.
"Miközben nálunk maguk a kereskedők rabolják ki a vásárlókat" - kíváncsi lennék, hogy ezt pontosan milyen infók alapján mondod, és pontosan kit is értesz alatta. Anno számtech kiskerben melózva éltem végig a 8800Gt hisztit, és kaptuk a szemét tolvaj kereskedő jelzőt, miközben alig pár ezres volt a haszon kártyánként (jellemzően 3-5%, ha jól emlékszem), eközben az apple 30% sarca senkit nem zavar (nyugodtan olvass csak bele a szomszédos topicba).
De miért kell a két dolgot párba állítani? Semmi közük egymáshoz, van egy olyan érzésem, hogy csak azért került be a képbe, hogy valaki igazolni tudja az álláspontját, amire semmi szükség, mert nem kell mindent ugyanúgy látnunk.
-
warcat
veterán
Nem válaszoltál semmi konkrétummal továbbra sem, hogy mi a bajod az eljárással, csak felhúztad az orrod kb.
Szerintem más is látja, mennyire abszurd, de azért összefoglalom:
Miközben nálunk maguk a kereskedők rabolják ki a vásárlókat 1000 és 1300 eurós árakkal (+45% - +75% felár) neked azzal van bajod, hogy az amcsiknál "csak" egy 5 órás ablakot kapsz a vásárlásra, miután felkínálják neked a terméket az ajánlott végfelhasználói áron.
Oké, ha szerinted akár csak egy szinten van a kettő, tényleg nincs miről beszélnünk.
-
aginor
veterán
-
arn
félisten
válasz
Ctrl+Alt~Del #70 üzenetére
A sorbanallasert kell fizetni, hogy utana megvehesd a termeket.
-
K90
csendes tag
Ennek az infónak hírértéke legfeljebb a nagyvilág/kisszines rovatokban lenne.
Az EVGA EU webshop az elmúlt másfél évben semmilyen készlettel nem rendelkezett, kb egy rendelést sem teljesítettek.
És ha ez nem lenne elég, Magyarországra már nem is szállítanak. [link] -
kolopele
nagyúr
Holnap megjön az EVGA 3090 - em az iponból, immáron csak abban reménykedem, hogy nem lesz vele baj, és onnantól lehet felőlem olyan lista amilyet csak akarnak.
-
flydomi
junior tag
válasz
- = Zk = - #50 üzenetére
--ha lesz ebből a szériából Super változat.... vagy ezt már fixre tudni, hogy jönnek valamikor jövőre?!
A Nvidia uzletpolitikajabol kovetkeztetve en azt mondom,hogy lesz nekik Super valtozat.
Ami par tiz MHZ-es novekedest eredmenyez majd extra 20-30k forintert.....Meg par "core-all" tobb lesz benne.
Teny es valo,hogy ez az uj "architektura" jelentos fejlodest hozott.Ez nagy ugras a technologiaban.Ez a 3080 es 3090-nel mutatkozik meg jelentosen.(azoknal is majd a fejlesztett valtozatoknal.De azok osszege mar egy par eves hasznalt kocsi araval vetekszik majd)
Aki a 10-es szeriarol akar valtani,annak a mostani 3060 vagy 3070 jo lesz.(ha anyagilag belefer-elfogadhato szamara,es van ra penze)
Akinek van egy 20-as Super vagy Ti kartyaja,az meg inkabb gondolja at,hogy megeri neki atvaltani a 3060-ra vagy a 3070-re......De 2080Superol vagy 2080 Ti-rol nincs ertelme az elso 30-as szeria ket kartyajat megvenni.
-
warcat
veterán
De továbbra sem értem mi a problémád vele.
Ha olyan munkaköröd van, ahol egy telefonra érkező értesítés után 5 órán belül nem tudsz a rendelésre időt szakítani (2 perc), akkor eddig pontosan zéró esélyed volt kártyát vásárolni, mivel nyilván nem frissítgetted a bolti oldalakat és csak javult a helyzeted. -
aginor
veterán
Mondod te, de mások másként gondolják.
Aannyiban van igazad, hogy minket közvetlenül nem érint a dolog, de attól még nem azt jelenti, hogy tetszenie is kellene.Amúgy valóban tök jó rendszer lenne, és le is borulnék előttük, ha nem lenne benne az az 5 órás csavar, ami ellehetetleníti, és sejtet "némi" hátsó szándékot is..
-
warcat
veterán
Klasszikus példa az ok nélküli rinyálásra, és még pluszegyeztek is hozzá.
Evga tartja az MSRP-t (ajánlott végfelhasználói árat). Amikor kirakják a kártyáikat, 1-2 perc alatt elviszik az összeset, miközben még a szerencsések közül is, akik pont ráfrissítettek, sokaknál egyszerűen lehal az oldal és nem megy át a rendelés.
Helyette kaptál egy kulturált sort, ahova beállhatsz, és hátradőlhetsz, hogy lesz kártyád, nem ma, nem is holnap,de érkezni fog, és annyiért, amiért nvidia belengette (+ a szokásos 50-150$ felár ahogyan azt Evga meghatározza az egyedi modelljeinél).Miközben idehaza gyakorlatilag értékelhető számban nem is volt soha kirakva 1000 euró alatt egy darab 3080 sem, nemhogy az ajánlott áron, és még ezek is aki kapja marja alapon mennek.
-
warcat
veterán
Tehát akkor mégegyszer:
1. Ez csak az US webshopban lett bevezetve, ha nem US/Kanada lakos vagy akkor nem vonatkozik rád
2. EU webshopjukban továbbra sem várható készletKérdésedre válaszolva: ha ennyire nem ismered őket, akkor random hang az interneten nem fog segíteni rajtad, pótold be te magad a lemaradást, bőven a prémium márkák között van.
Ügyfélszolgálatuk illetve vásárlók kezelése kimagasló, ezt nem igazán sikerült áttelepíteni EU-ba ahol kifulladni látszanak. -
Linem
senior tag
Valaki feliratkozott a listájukra? Nem nagyon ismerem az EVGA márkát, de gondolom minőségben nem ér az Asus nyomába sem. Vagy igen?
-
válasz
- = Zk = - #50 üzenetére
Nem lehet tudni, hogy jön e super változat. A 2000-es sorozatból azért jött, mert a sima változatok gyengék voltak az előző (1000-es) generációhoz képest, és azzal kvázi javítottak rajtuk. Most viszont eleve elég nagy az ugrás, de ez persze még nem zárja ki, hogy nem jön később egy javított, super változat.
-
flydomi
junior tag
----Mi az, hogy nem lesz előrelépés? Az neked nem az, hogy a középkategória hozza az előző csúcs teljesítményét? Milyen területen látsz te ilyen előrelépést egyik generációról a másikra jelenleg? Elárulom sehol.
Olvasd el megegyszer,hogy mit irtam.
-
[CsuCsu]
őstag
Szerintem az allhat a hiany mogott, hogy a professzionalis GPU gyorsitok is ugyanazt a gyartasi kapacitast veszik igenybe mint a csucs Geforce-ok, azokon viszont sokkal magasabb a profit, es ugyanugy tulkereslet van beloluk az ujonnan kiepulo szerverparkokhoz, igy az Nvidia hulye lenne a gamer piac igenyeit prioritizalni.
A 3080-nak tehat annyi ertelme van csak az Nvidia szamara, hogy lenyomjak az AMD termekeit a gaming teszteken es ovek legyen a leggyorsabb gamer GPU es az ezzel jaro presztizs. Hogy ennek mi ertelme, ha alig adnak el belole? Az atlag user fejeben az a kep alakul ki, hogy ha a leggyorsabb kartya az Nvidia-e, akkor az olcsobb kartyaik is biztosan jobbak az AMD-nel. Igy az ember akkor is Nvidia-t valaszt, ha nincs szuksege 3080-ra, meg akkor is, ha az altala preferalt arkategoriaban az AMD egyebkent jobb. Es tenyleg - meglepoen sok ember gondolkozik igy forum kommenteket latva az elmult evekben, tehat a strategia mukodik.
#44 @koko52
A PC piac csokken, de a gamer PC-k piaca novekszik. A matek ugy jon ki, hogy a PC-k tulnyomo tobbsege nem gamer. -
flydomi
junior tag
A 30-as szeria utolso ket tagja,a 3060 es 3070 a 20-as szeriat valtja le.
A 3070Gaming a 2080Super es 2080Ti koze "ekelodik" be a statja alapjan.
Az ar valszeg ennek megfeleloen fog alakulni,talan kicsivel olcsobb lesz.
(egy-ket tizezresel.....)
Ennel a ket kartyanal,a 3060 es 3070-nel joforman semmi elore lepes nincs.
Na jo,van.
Ez pedig az uj "Architecture".
Ami tartalmaz masod-es harmad generacios "magokat",amibol kevesebb is eleg,hogy jo teljesitmenyt nyujtson a kartya.
De mivel a magok szama kevesebb,igy aranyaiban ugyanazt a teljesitmenyt adjak,amit a 20-as szeria.(a 3060 es 3070)
A velemenyem szerint a 3070Ti csak par szazalekal lesz jobb,mint a 2080Ti,de viszont az ara is hasonlo ertekben lesz belove.
Teljesitmenybeli fejlodest inkabb a 3080Supertol lehet majd eszrevenni fizikalisan is.
De annak ara valszeg a 7-8k-t is verdesni fogja.Szoval Nvidia jol atqrta a gamerek fejet a csavaros uzletpolitikajaval.
-
arn
félisten
-
Freiherr
őstag
Tavasszal élesztő nem volt, most VGA.
Azért ez már fejlődés. -
aerosmith
őstag
jó ötlet kár hogy egyik 3080asukon sincs 2 HDMI így számomra használhatatlan.
-
-
BBorg
tag
A hírekből nekem úgy tűnik, hogy a cég ragaszkodna egy előre meghatározott végfelhasználói árhoz.
Ha ilyen nagy kereslet és ilyen kis kínálat van valamire, akkor nem logikus lenne árverésre bocsátani az elkészült darabokat? Pénz beszél... Gyanítom, hogy az egyszerű felhasználók jó része így is emelt áron fog tudni hozzájutni, miután a termék végigmegy valamifajta kereskedelmi láncon. Nem az lenne logikus, hogy a haszon ott csapódjon le első sorban, ahol azt kapacitás bővítésre tudják fordítani? A licitálást itt korrekt megoldásnak gondolnám. -
koko52
nagyúr
"Üdvözöljük! Ön előtt jelenleg 69 ügyfél várakozik. A várható átadás 139 nap. Köszönjük türelmét. Addig is kérem hallgassa meg -Csak azért is- című zenénket! "
Amúgy én 5 percet időt adnék a visszajelzésre. Sokkal izgalmasabb lenne. És egy 3080-at legalább 1000 euróért adnék ezeknek a vásárlóknak. -
MeszesKPT
őstag
Az ötórás időkeret elég gáz, ennél azért a legtöbb ember többet alszik. 24 óra alatt nem sok értelmét látom egy ilyen rendszernek.
-
biscuit
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #33 üzenetére
Ha tudná, hogy az övében van és nem csak a beleprogramozott mantra szerint cselekedne....
-
biscuit
aktív tag
Részben egyetértek azzal amit mondasz. Valószínű a legjobb kifejezés erre a "státusszimbólum" lenne. De felteszem a kérdést: egy 1500 usd-s vga mi, ha nem az?!?
Ez nem divat? El kell, hogy szomorítsalak: de az!
A "bányászlázkor" mutatott visekedése az egész szektornak (igen! amd, nvidia, kisker, nagyker... Nyerészkedők, stb), amiről persze kiderült, hogy mesterségesen kialakított hiány volt (ahogyan erről is kifog, biztosan). Dolgoztam olyan helyen ahol a heti akciós termékből 1 vagyis csak a mintadarab volt készleten pedig nem kis láncról beszélek. De ott sem az volt a lényeg hogy az akcióst adjuk el hanem a túlárazott sz*rt!
Többször bebizonyosodott, hogy ebben a láncban résztvevők csak egyet akarnak, profitot (mi másért csinálnák... Ja igen... A fanboyok kedvéért, akik miattuk jó odatudják majd mondani,ugye?!). Ennek ellenére a sok "fanboy" egymás torkát cincálja darabokra, bizonygatván, hogy az ő kedvence bizony más mint a többi.
Tudatosságról, tömegben pedig nincs értelme beszélni: csordaszellemnek hívják...
Ettől még ez, nem más mint ami. Hype.... Beszélnek róluk, mindenki az ő sz*arjukat akarja megvenni és közben magasról sz*rnak arra hogy neked vagy nekem mi a véleményünk.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Bármekkora is a felháborodás, a döntés mindig a fogyasztó kezében van....
-
PuMbA
titán
"Miről szól akkor a marketing?
Segítek: még mi, baromi okos és tudatos vásárlók is meg vagyunk vezetve bizonyos szintig... valószínűleg olyan módon, hogy nem is tudunk róla. Akkor is ha évente 3 óra TV-t és reklámot nézel összesen és nincs fb profilod."Én teljesen értem, én is meg vagyok vezetve, hiszen ebben a társadalomban élünk. De az biztos, hogy nem az lesz egy embernek a hiányzó láncszem élete kiteljesedésében és a halálos ágyán a fő emlék, hogy pl. a GTX2070-et egyből tudta GTX3080-ra cseréli és végre tud 1440p helyett 4K-ban játszani. Innestől kezdve meg felesleges ezt ragozni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz vagy buta ember, aki GTX3080-at vesz, hanem hogy biztosan ki lehet bírni, ha csak fél év múlva lesz valakinek GTX3080-a, valószínűleg olcsóbban és lehet, hogy már a javított verzió.
-
sb
veterán
Ezzel ugye nem azt akartad mondani, hogy a világméretű vga piac pistikéi tudatos vásárlói tömböt alkotnak egyben nézve?
Miről szól akkor a marketing?
Segítek: még mi, baromi okos és tudatos vásárlók is meg vagyunk vezetve bizonyos szintig... valószínűleg olyan módon, hogy nem is tudunk róla. Akkor is ha évente 3 óra TV-t és reklámot nézel összesen és nincs fb profilod.Az 3000-es sorozat esetére visszatérve én pl. átlagpistikéknél talán értelmesebb szinten sem mernék 5Ft-ot rátenni, hogy legalább félig (nemhogy kristálytisztán) átlátom a teljes gyártási, viszonteladói láncot, költségeket, problémákat, stb... hogy egy centtel se legyen átverve.
Erre pedig a fenti modell teljesen alkalmas. Lista, pofára árazás, mégsem annyi a készlet mint a kiosztott. Ilyesmikért, csak kb. a tizedéért ment bünti itthoni webshopoknak is, szerintem nem kell magyarázni miért. Ez színtiszta manipuláció... is lehet. Bizonyítani meg nehéz az ellenkezőjét.Sokkal jobban mint mikor van készlet, bemész és megveszed... ahol valamennyire a kereslet-kínálat azért meghatározó.
@biscuit
Ugye megvan, hogy az másról szól? Nem tömegmarketing és -átb*szás. Az egy egyedi átb*szás. Mindenki tudja, vállalja. Olyan mint a licit. Ott mindenki tisztában van vele, hogy nincs fix ár, a pénz beszél.Egy kiskereskedelmi forgalmazásban viszont ez nem divat.
Ott készlet kell és akkor kell kitenni az eladó táblát. A többit - kosárba rakod és majd lesz valami valamikor valamilyen áron vagy nem - még a webshopok korában is kiröhögi sok vevő normál esetben.
Itt ha sorban állnak az már elmond valamit a tudatosságról. -
Dr. Akula
félisten
"Ekkor felkerül egy listára, ahol rangsorolva vannak a potenciális vásárlók, méghozzá aszerint, hogy mikor kérték az értesítést."
Ez már ismerős, csak most nem Trabantért kell sorban állni a Merkúrnál, hanem VGA-ért.
-
biscuit
aktív tag
A ferrarinál is várólista van, több éves. Sőt vannak olyan modellek, amit "halandó" meg sem vehet, csak akit ők érdemesnek találnak rá (de még olyan autójuk is van, amit "megvehetsz" de sosem lesz a tiéd) mégsem megy a hiszti a versenyhivatalnál, meg a fogyasztóvédelemnél...
A "többiek" pedig vehetnek használt ferrarit...
Tessék továbbhaladni, nincs itt semmi látnivaló!
-
PuMbA
titán
"Ilyen alapon az drágaköves távgyógyítókkal sincs semmi gond, mert amíg létezik rá hülye addig ez is mehet..."
Ott egy kicsit más a helyzet, mert az idősebb emberekre hajaznak, akiknek fogalmuk sincs a mai, modern világ menetével. Akinek van 300 000+ Ft-ja egy csúcs VGA-ra annál egy kicsit más a helyzet.
-
sb
veterán
Ettől függetlenül akinek arra lenne energiája szerintem simán be lehetne támadni ezt az egészet a felsorolt problémák miatt. Nehéz lenne bizonyítani az ellenkezőjét, ahogy láttunk már rá példát.
Következésképpen a válasz: Nem. Így nem kellene/lehetne egy terméket árulni.
Akármennyi "hülye" is van aki ezt megveszi.Ilyen alapon az drágaköves távgyógyítókkal sincs semmi gond, mert amíg létezik rá hülye addig ez is mehet...
-
warcat
veterán
Egyrészt az EU webshop nem állt át erre a rendszerre csak az amcsi oldal, másrészt továbbra sem várható EU készlet, tehát a mérgelődőknek mondom,hogy ez csak egy érdekesség számunkra, semmi több.
-
Ilyenkor örülök, hogy fHD-s monitornál maradtam, így a 2060 super is jó lesz még egy ideig.
-
Ez az egész história nevetségesen szánalmas, egy jó pár ember szépen megszedi magát a többszörös áron adott vga kártyákkal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
2thletme2day #15 üzenetére
Benne vannak. De ha az első vásárlási értesítőt nem fogadják el, akkor újra sorba kell állni.
-
2thletme2day
őstag
Mi a helyzet azokkal akik már rég rányomtak a notify gombra? Azok már bennevannak a sorban vagy mostantól indul ez a dolog?
-
flexxx2
őstag
Akkor ti itt mind venni akartok 3080ast? Mert én csak mozizok, mivel biztos nem szándékozok venni, majd 1 v 2 év múlva, akkor is elég lesz a 3060
-
Lacok
őstag
"New World Order"
-
sb
veterán
Hát ez kegyetlen jó.
A fogyasztói manipuláció kimaxolása. Kiválasztottnak kell lenni és érezni a megtiszteltetést, hogy az akkori bármekkora árat kifizethesd egy kártyáért.Nem vagyok benne biztos, hogy ez nem akadna fenn legalább fél tucat fogyasztóvédelmi előíráson. Manipuláció, nyomásgyakorlás, transzparencia teljes hiánya. Az árakkal való visszaélés lehetősége teljesen alap ilyen felállásban. Az is kérdőjeles, hogy így ebben a formában van-e létjogosultsága árulni.
Nálam pl. Marsutazás jegyek eladók. De csak 22db. Lehet előre jelentkezni, hogy akkori ár(+40% a jutalékom) ellenében megkaphassa a kiválasztott 22 szerencsés.
-
aginor
veterán
Szerintem egyszerre szánalmas és gyalázatos, az 5órás limit miatt. Ha melóban vagyok, akkor így jártam?! Vagy nyugaton tényleg nem dolgozik senki és ráér egész nap a szaros levelüket várni?!
Ez így nevetséges, vagy hagyni kellene egy napot a visszaigazolásra, vagy akkor kérjen be előleget, de ne szopassa már a vásárlóit egy ilyen élhetetlen rendszerrel. -
RIC5I
tag
hmmmmm...... kérdés erre rájön e még az áfa
nem pont az evga kártyák voltak az egyik legkényesebbek a mostnai nvidia hibára hogy össze omlottak ? -
ledgeri
nagyúr
Milyen jó, hogy mostmár nemcsak tüdőre, vesére van várólista, hanem GPU-ra, VGA-ra is...
Képzelem milyen jó érzés, mikor valaki ül a gépe mellett, hogy hátha jön a mail... Nem jön. Majd másnap látja, hogy 5 perc múlva jött az 5 órás limit.... 7-8 órával ezelőtt. -
Locutus
veterán
Ebben csak az a szép, hogy akkor eddig mit csináltak, random szórták ki a kártyákat?
Illetve milyen áron kapja a user? Akkorin, amikor belövi a figyelőt, vagy hetekkel hónapokkal később amikor van készleten, akkor majd az adddigra megemelt áron?
-
Darmol
senior tag
A botok biztosan nem fognak mulasztani.
-
L4mie
veterán
Jó rendszer, tetszik. Scalperek hátrányban
Persze biztos találnak kiskaput, de így legalább nem olyan egyszerű a G-knek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat azért döntött így, mert az NVIDIA vezetője szerint még hónapokig nem fog javulni a kialakult helyzet.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Minden megváltozik a Pixel 10 házában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- PlayStation 5
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 8GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest