- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Hardvergyülekezet a Pilvax előtt
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Ez már a fizikai megvalósítása az elvi igénynek.
Vannak széles monitorok amik osztható képernyővel, akár több bemenettel is hajthatóak hasonló célra.
Nyilván ez túlzás volt, de az elv, hogy alapvetően oldalra terjeszkedtél az innen is eredeztethető. (A többi meg már egyedi preferencia. Egy univerzálisan osztható/több inputos cucc másra lenne sokkal flexibilisebb, mint amire te használod. Arra meg vélhetően ez a leginkább hozzáillő setup.)
@aginor
Azért írtam múlt időben a szélesvászon-utálatot. Akkoriban az ultrawide játék sem volt még támogatott, filmre meg pl. szerintem TV való, nem monitor. De az alapvető kérdés akkor is a képernyő méret volt. A mondandóm lényege az volt, hogy el kellett érni egy bizonyos magasságot amikor értelmet nyert a nyújtás.
Most meg már ergonómiailag nem nagyon lehet tovább magasítani. Ezért jöhet még több nyújtás. Szerintem fizikai 1x1.
Persze a forrás is számít, de itt általános felhasználásról beszélek inkább. -
Chiller
őstag
http://www.darkcomp.hu/index.php/cPath/55_205?osCsid=deb941814962dff44f5c27c9dabfd18f
https://www.amazon.de/KVM-Switches/b?ie=UTF8&node=430058031
Nem hinném. Egyszerűen csak egyedi és így annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek.
-
-
moleculez
veterán
Ezt akárhányszor meglátom mindig azt hiszem hogy rossz képarányban töltődött le a kép, aztán várom hogy megjavuljon
Nagyon zavarja a szemem
De amúgy biztos vagyok benne hogy nagyon hasznos sok ablakos workflowknál. Mondjuk nekem inkább egy széles, ívelt, mint ez, de nen hülyeség. -
sb
veterán
Én sokáig ellensége voltam a szélesebb monitoroknak és hiányoltam az 5:4-et, de igazából ezt fordítva kell nézni mint ahogy írod.
Ill. régen még igazunk volt, mert méretben nem jártak ott a wide monitorok mint ma. Egy 19-21" 5:4-es mellé mikor megjelent a 19-21"-os 16:9 az vicces volt magasságra/területre is.Ma viszont már a teljes asztalt (és látószöget) lefedik a wide megoldások és mellé brutális magasságúak is a monitorok. Ez már ergonómia, "méteres" magasságú monitorral leesik a fejed egy idő után. Oldalra viszont nagyobb a látótér és lehet is forgatni a fejed (vagy még székkel is át tudsz akár fordulni ha kell). Ezt fel-le irányba nem tudod megoldani normális fej és nyaktartással.
Szóval a magasság addig hiányozhatott amíg nem kaptad meg, de ma már egy 16:9 32"-os is 40cm magas és pl. 2000+ pixel 4K-nál. Ma valójában megkapod a szükséges (maximális használható) magasságot és PLUSZ területet kapsz oldalra, ahol még tudsz valami használni.
Szóval nagyon régi 5:4 után most én 32" 16:9 4K-ról már nem váltanék vissza. Felfelé se szívesen függőlegesen (volt már 40" is)... de a korábban kiátkozott 21:9 vagy 32:9 "csíkmonitort" szívesen megnézném.
szerk:
A noti elé/alárakást már én is próbáltam de nálam a fentiek miatt ez sem működött. Itt is az volt a gondom, hogy annyira meg kell emelni hozzá a 32"-os monitort, hogy nagyon kényelmetlen magasságban lesz a teteje.@Chrys_
Ha mellé tetted akkor végül is neked is még szélesebb (vagy nagyobb 21:9) kellett volna. -
Chrys_
addikt
Perfekt második monitor lenne, én a 35" 21:9 mellett egy 1920*1200 24" (16:10) monitort próbáltam portrait módban használni, de kicsit keskeny, nem elég az 1200 sor (vagyis oszlop).
-
-
Semplar
őstag
Az ár RTG -géppel együtt értendő?
-
Chiller
őstag
-
Reggie0
félisten
Fele ennyiert jo lenne.
-
-
-
nuke7
veterán
Az LG-nek van ilyen szettje is, nem tudom, hogy olcsóbb-e… a standard, piacon lévő állványokkal nem tudom, hogy megoldható lenne-e…
(egymás felé tenni két monitort)
sajnos amúgy nagyon nagy 16:18 (4:3) monitorok már nem ergonomikusak, jobb oldalra mozgatni a fejed szerintem… -
Peet
senior tag
Nem semmi. Régen feláras volt a 16:9 a 4:3-hoz képest, most meg világújdonság, és felár, hogy visszatér a 4:3.
Ezt mondjuk már a hajsamponoknál is észrevettem. Régen minden egyben az a jó, most meg minden külön.
-
Az a baj, hogy sok kezelőfelület már fullban széleshez van kitalálva. De ez pont jó, mert 2x wide munkaterület is kifér, vagy két függőleges, vagy egy marha nagy négyzetes...
Csak ne lenne ennyi...Meg én szeretem azt is, hogy laptop a monitor előtt, és felfelé kiterjesztve az asztal. Lent a chat, rendszermonitor, ilyesmi, fent amit csinálok.
-
Jópofa ez a monitor, de személy szerint még munkára is inkább az 5K2K felbontás felé mennék el. Ez max valami spéci feladathoz...
-
Montanaxy
aktív tag
300k-ért összvissz 60 Hz és 5 ms.... nekem nem kellene.
-
Padree
senior tag
Visszajön a régi jól bevált 4:3 képarány.
-
Nemá'
Valaki rájött, hogy néha kell függőleges felbontás is, nem csak szélesség?(Amíg lehetett, 5:4-es monitorokat használtam, mert játékon/filmen kívül sok esetben jobb, mint a széles...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt az egyedi kialakítású, Ergo talppal felszerelt LG 28MQ780-B monitor.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- Politika
- Honor Magic V2 - origami
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem fogy rosszul az iPhone 16e
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- SAMSUNG (LH75WADWLGCXEN) FLIP PRO 190CM 4K ÉRINTŐS SMART MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell SE2416H Monitor eladó
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest