Hirdetés

2018. szeptember 25., kedd

Hozzászólások

(#1) Cingáriusz


Cingáriusz
(őstag)

WQHD felbontással lenne reális ez az ár.

https://www.youtube.com/channel/UCakgVHHng0TKHctSiitYDUw

(#2) Seirus


Seirus
(tag)

Most vagy én éltem eddig másik matematikai törvények uralta realitásban, vagy valaki benézte azt a PPI-t, mert nekem 81 jött ki (ami szvsz elég alacsony egy monitornak, tapasztalatom szerint olyan 100-120 körül optimális)

Természetesen van akinek a pénz sokadik rangú kérdés PC-nél, de 22-23-as FHD monitornál nagyobbat nem túl gazdaságos venni (na jó esetleg egy 24-25-ös 21:9-est ha valaki arra izgul) mert azt már macerás rendesen kihajtani. (tudom van akinek a 99% 30+ FPS már kihajtásnak minősül :DDD )

[ Szerkesztve ]

Telefonszám adatlapomon.

(#3) Beast007


Beast007
(fanatikus tag)

Korrekt monitor , viszonylag korrekt áron a cikkben szereplő árnál azért egy húszassal olcsóbban is meg lehet venni (én is ennyiért szereztem be) ami nem rossz ha az ember ezt a kategóriát szemelte ki. Két napja nyúzom , eddig meg vagyok vele elégedve.A felbontás szerintem ezen a képátlón teljesen rendben van, engem igazából egy valami zavar: a 21:9-hez a 38 coll lenne tökéletes méret viszont oda kelleni fog a nagyobb felbontás.

[ Szerkesztve ]

(#4) cc42


cc42
(újonc)

Jó monitor, még a kinézete se annyira bazári, de nekem a fényereje este még minimumon is sok lenne.

(#5) ribizly


ribizly
(PH! addikt)

Már nagyon nagy szükség volna egy kis versenyre, ami lenyomja a komolyabb kijelzők árát.
Tavaly év vége óta nem bírt normálisan mozdulni a monitorpiac, csak a VGA-k erősödtek hozzá a feladathoz, de eltekintve 1-2 komolyabb egyedtől (4K, 200Hz, stb.) megmaradtak az IPS/27"/1440p/144Hz/G-sync monitorok a csúcson... drágán...
Na majd talán jövőre. :B

|•| [Eladó] A WORD elszáll, az írás megmarad |•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#6) Balika911 válasza Seirus (#2) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

100-120 körül optimális? :Y

A monitornak berakott 43"-os UHD tévém volt 102 PPI, de valami használhatatlanul kicsi volt rajta minden, a skálázás meg W10 alatt is produkált furcsaságokat. Hamarosan talán megjön helyette az 55"-os tévé (ez a 80 PPI), de még ettől is félek, hogy skáláznom kell a végén. :B

Szerintem itt a PPI rendben van, maga az 1080 sor és a 34" ami kevés inkább, még ha monitoroknál ez utóbbi jó nagynak is számít már.

[ Szerkesztve ]

(#7) myckey


myckey
(PH! addikt)

Fasza, lenne, ha 1440P ben, jönne. :D

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#8) DonDennis


DonDennis
(fanatikus tag)

Nekem ilyen monitorom van, még fekete pénteken vettem ajándék bf1-el kaptam ami már megvolt így eladtam tehát nekem 130.000ba volt a monitor ami szerintem hihetetlen jó ár érte. Ez a felbontás szerintem teljesen jó nem érzem pixelesnek, illetve simán ki lehet hajtani a játékokat ilyen felbontásban úgy, hogy a 144hz nek legyen is értelme, mert tök jó ha 1440p-s lenne és mellette az emberek 90% 50-70fps között játszana...a színek szépek a 144hz bámulatos az íveltség ekkora méretnél szerintem kell, mert nem torz a kép kicsit sem de ha nem lenne akkor azért zavarna. LG 34 monitorokhoz képest pedig az összeszerelése és a minősége is igazán pazar. Nekem szerencsém volt az árral, de most is sok helyen jó áron hozzá lehet jutni, szerintem jelen pillanatban ips 34col 144hz freesync ívelt kijelző ilyen áron... hmm nincs vetélytársa.

Why would I sit down? I'm always on my feet. - Dominick Cruz

(#9) Balika911 válasza myckey (#7) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

A WQHD 34 colon 120 PPI-t jelent, most már tényleg érdekel, hogy ez miért jó? :)

Amit én tapasztaltam, hogy már a 100 PPI is durván kis betűket eredményez, a skálázással meg csak a baj van. Ti hogyan használjátok ezeket a monitorokat? (Már a játékot leszámítva, mert az biztosan tök jól néz ki rajtuk.)

[ Szerkesztve ]

(#10) Balika911 válasza DonDennis (#8) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Előrebocsátom, hogy ezt az LG-t monitort nem ismerem, de én most egy 40"-os sík paneles tévét nézek, és nem zavar, hogy nem ívelt. Hovatovább, a fent említett 43"-os készülékben (Samsung KS7500 egyébként) nem is bírtam megszokni. Nagyon torznak találtam a képét, pedig úgy álltam hozzá, hogy milyen tök jó lesz majd. Netezni még csak-csak elment, de megnyitottam egy Excelt és majd kiesett a szemem, hogy egy egyenes vonalat nem láttam. :(

Még egyszer, ezt a monitort nem ismerem, de nekem a fenti a tapasztalatom az ívről.

Tudom, húzzak innen a hülye (amúgy okos :D) tévéimmel együtt, de nem kötekedni akarok, csak a nyereményjáték után elkezdtem megnézegetni ezeket a monitorokat, és kíváncsi vagyok rájuk.

(#11) Beast007: Erre én is azt mondom, hogy simán megszokható (a KS7500-at 125%-ra skáláztam, az ugyanekkra betűket adott kb.), de 34" és WQHD, na az valami brutál lehet. :)

[ Szerkesztve ]

(#11) Beast007 válasza Balika911 (#9) üzenetére


Beast007
(fanatikus tag)

Egyenlőre nem használok skálázást windowsban, 2 nap után szokni kell még de ugye én egy 40-es FHD tv-ről váltottam erre.:D Most 70cm-ről használom és böngészésnél néha kicsik a karakterek de 1-2 hét és megszokom (remélem).Szerintem nincs a felbontásával semmi baj, ami viszont baj az az hogy 1070el 1-2 mai fpsben már butítanom kellett a grafikát hogy a 144Mhz-t ki tudjam használni. Először is egy WQHD monitort akartam venni de nem bántam meg hogy ''csak'' ilyen lett a vége.

[ Szerkesztve ]

(#13) ribizly válasza Beast007 (#11) üzenetére


ribizly
(PH! addikt)

Bizony. Egyszer valamelyik fórumban számolgattuk is, hogy a 4K@60fps-hez kevesebb erőforrás kell, mint a 1440p@144fps-nél. Úgyhogy aki nem akarja minden évben a gatyáját ráfizetni VGA-ra az ezekkel, de még a 4K-val is "jobban járt".
Az élmény-index az egy más kérdés persze... :DDD

|•| [Eladó] A WORD elszáll, az írás megmarad |•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#14) he7edik. válasza Cingáriusz (#1) üzenetére


he7edik.
(PH! addikt)

Nem nagyon vagy tisztában a monitor árakkal. :(

Égő szöveg a flém vázon

(#15) Balika911 válasza ribizly (#13) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Nem kell sokat számolni rajta, 2160x60 < 1440x144, a 3840-nel már egyszerüsítettem. :)
Utóbbi esetben 1,6-szor több pixelt kell kirakni másodpercenként.

(#16) muxi-muxi


muxi-muxi
(senior tag)

Szerintem ekkora képátlóhoz egy kicsit kevés már a 2560X1080p. Mondjuk ezt még ki lehet hajtani felső-középkategóriás VGA-kkal. Felette már GF1070-estől kezdődik a móka. Ára? Ha csak a kínált felbontást nézzük, sok. Az USB hub, és a FreeSync-fícsör miatt már kibírható (hogy mi ez a ruki-muki-fuki hertzhajhászás a multis FPS-ekben, rejtély számomra. Mondjuk maga az online FPS is. Ekkora monitort már szemmel lekövetni is fárasztó, a ruki-muki-fuki kedvelői szerintem maradjanak 23 coll környékén, ha már mindenáron győzni akarnak. Vargabetű elvarrva).

Azt sem értem (de ez általános sirám inkább), hogy mi a búbánatért kell a gamer cuccoknál a csicsás vörös betéteket erőltetni, a kevesebb néha több. Becsületére váljon az LG-nek, legalább hátulra száműzte a barokk művészet iránti hajlamnak zömét.

Ami a monitor mellett szól: eszméletlen, hogy mennyit hozzá tesz a felhasználói élményhez az effajta képarány. Két-három normálisan széthajtogatott böngésző, egyéb szoftverek az asztalon mellettük, és ilyen pixelsűrűségnél még a fontméretek is elfogadhatóak maradnak. Na meg a szélesvásznú filmek! Ennél a képernyőaránynál, már faszán eltespedhet az emberfia egy blockbuster előtt. Autós szimulátorok? Szintén! Egy Project C.A.R.S.-féle cuccnál, állítható FOV mellett már a tükröket is nagyon szépen látod, hasznos lehet a megszállottaknak. RPG-knél szintén jól jöhet az extraszéles üzemmód, ugyanis a HUD még szélebbre kerül, elkerül az akciót takaró helyéről. Szóval részemről nagyon-nagy rajongója vagyok ennek a képaránynak, G-Sync nélküli változatát melegen ajánlanám minden multitaszkos HC usernek, még akár 29-es változatban is. Két monitor helyett is jobb (lehet), kevesebbet fogyaszt, igaz, nem redundáns.

Megelégedéssel használom ezt a képarányt egy éve, igaz, nagyobb felbontásban. A kép valami lélegzetelállítóan gyönyörű, mondjuk a tesóim mindig azt kérdezik, hogy a bánatba látom a szöveget (nem skáláztam fel sem az ikonokat, sem a fontméretet). A tesztben szereplő monitor bemenetei közül mindenképp a Display Port-ot ajánlom használatra, néha a HDMI-t is bevetem, de mintha nem lenne olyan szép a képe és (nálam) frissítésben sem tud annyit

Egy ilyen monitor évekre szóló befektetés, ugyanakkor minden más alkatrészhez (mínusz csúcsVGA-k) képest sajnos ŰR pénz, gyakorlatilag egy normális konfig ára (a WQHD változaté mindenképpen). Nem magyar fizetéshez való, küzdelmes beszerezni (használtan vettem én is, egy 34UM95-P tipust, 160 ezerért, az ország másik végébe vonatozva. Igaz, így is megérte, nagyon-nagyon. Még mindig garanciális, és még mindig nem sülök el képminőségén).

Nem mondom, h ez a jövő, de 16:9-re visszatekinte már az az érzés fog el, mintha egy CRT monitorra néznék. a mostani sztenderd asztalméreten meg már egyszerűen nem férek el, ha nagyon belelndülök.

Egy megszállott játékosnak szerintem ez a képarány/képméret erősen ajánlott kategória, ezt az egoista-üzemmódot (CURVED) pedig szívesen megnézném már élőben.

[ Szerkesztve ]

Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

(#17) Duracellm...


Duracellm...
(PH! kedvence)

Csak megnézem Aida 64 és a Firefox ikonok színeit, árnyalatait: csodás ;]

[ Szerkesztve ]

(#18) deja vu


deja vu
(PH! addikt)

Nem nagy szám, de hát az olcsóságnak ára van.

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#19) troviko


troviko
(senior tag)

Ritka ronda lett. G mint Giccsparádé.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#20) Richard


Richard
(őstag)

Három napja használom a monitort és teljesen meg vagyok vele elégedve. Egy 40"-os LG UHD TV-t váltottam le vele és azt kell mondjam megérte. Munkára és játékra használom. Egyik nagy előnye, hogy nem kell skáláznom a windowst. Sok program nagyon pixeles volt és hibát hibára halmozott skálázáskor. Arról nem is beszélve, hogy egy játék 2560x1080-on sokkal szebben néz ki natívon hajtva, mint egy 4K-s TV-n 1080-on..

A képminőség és a fényerő nagyon szépen kalibrálható, játékok alatt az előre kalibrált FPS módok pedig csak haba tortán.

Valamint aki már játszott 144hz-en, az utána nem igazán akar majd vissza menni az alá :)

Ennyi pénzért (159) nagyon jó vételnek számít.

(#21) davidsone


davidsone
(PH! addikt)

A 21:9 támogatás még mindig a béka segge alatt van v már érdemes elgondolkodni egy ilyen monitoron...?

...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...

(#22) Richard válasza davidsone (#21) üzenetére


Richard
(őstag)

Az újabb játékok már támogatják ez a képarányt, videó tartalom nem nagyon van még rá. Dolgozni is nagyon jó, mert tökéletesen kifér egymás mellé a két ablak.

(#23) davidsone válasza Richard (#22) üzenetére


davidsone
(PH! addikt)

Elterjedhetne már rendesen, nem szívesen adnék ki 200 pénzt kompromisszumokkal mellbevágna egy torzúlt HUD látványa... ;]

...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...

(#24) Kopi31415 válasza Seirus (#2) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Szerintem pedig kell a min. 27" 1440p.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#25) sixpak válasza Richard (#22) üzenetére


sixpak
(PH! kedvence)

Mire értesz video tartalom alatt?
Csak mert a filmek 99%-a 2,35:1 formátumú.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#26) MeszesKPT


MeszesKPT
(fanatikus tag)

Ez a 'virtuális káva' valami új feature? :U Ettől eltekintve tetszik ez a monitor, játékra biztosan nagyon jó választás.

Érdekes, hogy többen is munkára ajánlották a 21:9-et. Nekem pont amiatt nem jött szóba, de ez biztosan felhasználási mód kérdése. 40" 2160p-n csak Chrome alatt használok nagyítást (egy méterről nézem). Munka szempontjából 1080p számomra elképzelhetetlen lenne, egyszerűen nem férnék el rajta, de értem, hogy ez a monitor nem is arra készült.

(#27) Balika911 válasza Kopi31415 (#24) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Te ezt azért írod, mert nem általános célra használod, hanem CAD-re, jól gondolom? :)

(#26) MeszesKPT: Az 1080P szerintem sokminden másra is kevés. Kedvenc példám a Spotify, egy album számai férnek ki 1080 soron. De például a 2016-os Excel, illetve a modern weblapok jó része is elég nagy GUI elemekkel operál, így még egy magamfajta kocafelhasználónak is hasznos a nagyobb felbontás.

[ Szerkesztve ]

(#28) deicide válasza Balika911 (#15) üzenetére


deicide
(PH! kedvence)

A teljes matekot leírva nincs olyan nagy különbség, mindössze 6%.
Az 1.6-os szorzó hogy jött ki?

2560x1440x144fps = 530.841.600
3840x2160x60fps = 497.664.000

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#29) Balika911 válasza deicide (#28) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

3840x1440-nel számoltam, azért is írtam, hogy a 3840-nel egyszerüsítettem. :)

Ha 16:9-ben nézzük mindkettőt, akkor teljesen igazad van, úgy tényleg nincs nagy különbség.

[ Szerkesztve ]

(#30) deicide válasza Balika911 (#29) üzenetére


deicide
(PH! kedvence)

3840x1440 az szerintem nincs. 3440x1440 van (21:9), ott viszont nincs még 144Hz, csak 100. 144Hz csak 2560x1440-en van. Az előbbi van nekem, predator X34 3440x1440@100Hz.

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#31) Balika911 válasza deicide (#30) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Akkor viszont mea culpa, elnéztem a felbontást. Azt sem tudtam, hogy 3440x1440-ben nincs 144 Hz.
Köszönöm az infót, legalább már ezzel is tisztában vagyok. :R

[ Szerkesztve ]

(#32) Rocco27


Rocco27
(újonc)

Ezt a csillogó, fekete zongoralakk műanyag dizájnt mikor lesznek már hajlandóak örökre kukázni az iparból?
Én attól félek soha, de miért erőltetik ránk ezt a szart? Addig míg ki nem bontod vagy a kirakatban gyönyörűen mutat, de attól kezdve, hogy elkezded használni csak gyűjti a port és az újjlenyomatokat, majd jönnek a mikro és egyéb karcok, ahogy takarítod...

[ Szerkesztve ]

(#33) Franklin


Franklin
(PH! addikt)

Jelenleg ez a legolcsóbb IPS + 144 Hz monitor, akinek fontos ez a két paraméter, annak jó vétel lehet.

Még a 27" + IPS + 144 Hz monitoroknál is olcsóbb!

(#34) Kopi31415 válasza Balika911 (#27) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Egyrészt igen, másrészt 2005 óta 1600*1200 monitorral nyomtam otthon, vagy munkában, bizony az annál kisebb felbontásokkal nem vagyok kibékülve azóta se. Notin az 1366*768 pedig a végképp agyhalál, csak jobbat nem tudtam anno venni. Következő noti viszont biztos jobb lesz e téren.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#35) .DLL


.DLL
(PH! nagyúr)

A felbontást leszámítva ez még jobban is sikerült, mint a nemrég lezárult nyereményjáték tárgya. A design nagyja itt szerencsére hártafelé néz ami nálam a falat jelenti, így nem érdekelne. :D

(P.H.)

(#36) MageRG válasza Richard (#20) üzenetére


MageRG
(őstag)

Csak kíváncsiságból: ha ekkora felbontásban játszol, használsz valamilyen AA-t? Van szembetűnő különbség?

"What is bravery, without a dash of recklesness!"

(#37) Richard válasza sixpak (#25) üzenetére


Richard
(őstag)

Jogos, csak sorozatot próbáltam eddig rajta, azoknál pedig ott volt oldalt a két fekete csík.

#36 MageRG: Nem használok AA-t, de nagyon is észre lehet venni amikor be van kapcsolva! Sokkal szebbek az élek.

[ Szerkesztve ]

(#38) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Kár hogy kevés gyártó lát fantáziát az UW monitorokban. Ez látszik is az árcédulákon.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#39) sixpak válasza Tigerclaw (#38) üzenetére


sixpak
(PH! kedvence)

Főleg tévéknél jönne jól, nagy méretben.
A Philips néhány éve elkezdte, de sajnos abbamaradt a dolog.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#40) myckey válasza Balika911 (#9) üzenetére


myckey
(PH! addikt)

Én jelenleg egy 27" 1440P monitort használok.

Ezt kb. 60cm ről.

Eleinte elég fura volt, de már teljesen hozzá szoktam a méretekhez, és abszolút nem apró, nem bántja a szemem stb.....A minőség pedig gyönyörű.

Egyébként jobb szeretnék egy minimum 34" -os kijelzőt, 1440P ben 21:9 ben.
Mivel jelenleg nincs Tv-m és nem is tervezem a vételét.

Ez az LG már-már baráti, de itt meg a felbontás korlátoz, nem szeretnék vissza lépni. Többi mutatója rendben van.

De ami késik, nem múlik!

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#41) DonDennis válasza troviko (#19) üzenetére


DonDennis
(fanatikus tag)

Ez giccsparádé?! A monitorok háta az esetek 90%ban a fal felé vannak fordítva, az elején pedig egyetlen diszkrét vékony piros csík megy a lábánál hátul. Semmi led semmi ordenáré talp mint a többi gamer monitornál. Lattal már gamer monitorokat pl asus pg348q vagy az új acer predator sorozatok a hatalmas piros lábukkal és a predator logóval, vagy a régebbi acer predator sorozatok aminek az egész monitor narancssárga volt vagy az új benq a behajtható fülekkel stb...

Why would I sit down? I'm always on my feet. - Dominick Cruz

(#42) Balika911 válasza myckey (#40) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Én itthon 100, ha hátradőlők 120 centiről nézem a kijelzőt (a falra van feltéve, ráadásul az asztal is bazi nagy), úgy azért más. 60 centiről ki kéne próbálnom egy ilyet hogy megítéljem, de ha azt mondod, neked úgy oké, akkor azt el kell fogadnom.

Azt teljesen megértem, ha nem akarsz ezután már 1440P alá menni. Amikor a 125%-ra skálázott UHD után visszatettem a FHD kijelzőt, olyan volt mintha "ketrecbe zártak" volna. Néztem, hogy hová tűnt a kijelző egyharmada. :)

Bár én sem venném meg, ettől még az 1080 soros felbontásával együtt is szimpatikus ez az LG monitor, a kategóriájában szerintem egy kiváló szerkezet lehet.

[ Szerkesztve ]

(#43) myckey válasza Balika911 (#42) üzenetére


myckey
(PH! addikt)

Ezt megelőzően majd 10 évig egy 32"-os FullHD LCD TV-t használtam, mindenre. :)

Azt kb. 1,5m rő néztem, illetve ágyból persze messzebbről.

Ehhez képest a váltás nem ütött meg annyira, mint számítottam.

Sokkal kényelmesebb ezt 60cm-ről nézni.

Jelenleg nem váltanék vissza ilyen területre.

Csak szimplán nagyobbat szeretnék, megfelelő felbontással. :B

LG34UC79G
Amúgy, meg emígy is tényleg jó ez a monitor, és azért azt hozzá kell tenni, hogy nagyobb a pixelsűrűsége mint 1080P, mert ugye horizontálisan 2560 pixel.

Néztem ilyen monitort is, anno, és teljesen rendben van.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#44) Balika911 válasza myckey (#43) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Egy tök logikus lépcső lesz majd egyébként, a 32-es tévéhez képest is nagyobb a méret, nagyobb a felbontás, a 21:9-es képarány pedig sok helyütt előnyös is már.

Lehet, nekem is efelé kellett volna továbbmennem, de talán a bazinga méretű tévé sem lesz zsákutca. :)

[ Szerkesztve ]

(#45) myckey válasza Balika911 (#44) üzenetére


myckey
(PH! addikt)

A "hatalmas" méretű megjelenítőt nem pótolja persze semmi.
Az egy teljesen más élmény.

Saját igényekhez kell igazítani a dolgokat. Minél kisebb kompromisszumokkal. :K

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46) Seirus válasza Balika911 (#6) üzenetére


Seirus
(tag)

Azt elfelejtettem, hogy nyilván ez függ attól ki honnan nézi.
Nekem az asztalon hátratolva kb 60-80 cm-re van a szememtől a ~96ppi (23" FHD) monitor, és néha pixelesnek tűnik (máskor meg nem), ezért gondoltam...

A 32"-os TV-t is 1m-es távolságra szoktam beállítani FHD filmeknél,
ha előrébb dőlök (1m-nél közelebbről) már zavaróan pixeles.

Telefonszám adatlapomon.

(#47) Seirus válasza Kopi31415 (#24) üzenetére


Seirus
(tag)

A 27" + 1440p az szerintem is teljesen jó párosítás, ebben egyetértek.
Ott van gondom, hogy ahhoz már kevés mondjuk egy 1060 (ami még középkategóriás kártyának mondható), 1070-hez meg már nem feltétlen elég egy i5, szóval itt már könnyen elszalad a ló az emberrel :DDD

A 22-23" FHD + i5 + 1060 PC az okosan kihozható a 200-as lélektani határ alatt...
(persze ez nem mindenkinek lélektani határ ;) ezt megértem)

+1 dolog ami szintén lehet hogy senkinek nem szempont, de nekem nagyon kényelmes volt, hogy a TV-m felbontása így megegyezik a monitoréval (képváltáskor / duplikáláskor egyszerűbb az élet...)

[ Szerkesztve ]

Telefonszám adatlapomon.

(#48) bigobert


bigobert
(tag)

Hülye kérdés, de miért kell usb csatlakozó a monitorba? Tévéként használva lejátssza pendrive-ról a filmeket?

(#49) Scholes9 válasza myckey (#43) üzenetére


Scholes9
(PH! nagyúr)

Szerintem is rendben van, pláne ezért az árért :)

(#50) Kopi31415 válasza Seirus (#47) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Nekem az 1600*1200 19"-én van/volt.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.