- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Elérhető az Intel kisebbik B-szériás Arc VGA-ja
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
ak76
senior tag
Az értékesített kb 2 millió készülék közül 56 darab gyulladt ki...
Legyen mondjuk még 3x ennyi,amiből nem csináltak ügyet/elsunnyogták/a tulaj leszarta,stb,ez összesen kétszáz feletti mennyiség.
A kétmillióból.
Mondjam,vagy mutassam hány százaléka ez az eladott mennyiségnek?
Túllihegték,nem kicsit,nagyon..
Ez viszont nem lett túllihegve[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erről a tiltásról először a redditen számolt be valaki és (a redditet ismerve nem meglepő módon) rögtön el is kezdett ott a userek egy része hőbörögni, hogy "de nekem jogom van", "szemét Samsung, hogy meri", "ez egy összeesküvés", "biztos az XYZ áll mögötte" ...
A kategóriáidhoz még hozzáadnám a "nekem márpedig nem mondják meg, hogy" -t. Ebből főleg az USA-ban van rengeteg, az olyan helyeken meg főleg mint a reddit. -
Fejvadi
nagyúr
válasz Feruendios #5 üzenetére
Már nekem is eszembe jutott.
-
t72killer
titán
válasz Parallaxis #43 üzenetére
Egyetértek, a samu nem hülye, hogy kamu vádakra benyeljen egy ~2milliárd$-os bukót. Ha az indulás hetében csak 0.005% durran el, máris veszélyes terméknek minősül, mi a garancia, hogy nem lesz ebből 4-5% (=többtízezer darab) mondjuk egy éven belül. Persze, még így is 90% feletti az esélyed, hogy semmi baja ne legyen a telónak, de nem alszol nyugodtan mellette, repülőre hóttziher, h nem engedik fel, eladni max gombokért fogod stb-stb.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Lacok
őstag
"mert biztos sok felhasználó lesz, akik nem fogják visszaküldeni a terméket,"
Télen fűteni jó lesz vele.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Amikor a gyártó bejelenti a visszahívást, akkor az nincs túllihegve. Ehhez a lépéshez a legvégső esetben folyamodnak a cégek. Valójában azt egyik cég sem hiszi, hogy mindenki visszaküldi a terméket, de mivel ők hivatalosan is eljuttatták a terjesztési csatornákra ezt az üzenetet jogilag levédték magukat. Ők annak csak örülnek, hogy te nem küldöd vissza, hiszen így a telefon vételárát nem kell visszafizetni. Ha esetleg kigyullad és leég egy teljes épület, akkor a károkozás jogi felelősségét már nem a Samsung viseli, hanem te. Persze ez a Samsungnak így is dollármilliárdjaiba fog kerülni, viszont ezzel kibújnak minden Note7 által okozott kár jogi felelőssége alól, ami esetleg drágább is lenne.
(#43) Parallaxis: Nem biztos, hogy az aksi a gond. Az új infók szerint a cellákban létrejövő rövidzárlat már egy következménye a valódi hibának, ami nem ismert, pontosabban publikusan nem részletezett. A Samsung nyilván tudja.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Parallaxis
addikt
Nagyon kíváncsi lennék más telefonok meghibásodási statisztikáira, azt írták valamelyik oldalon hogy a kiszállított telefonokhoz képest a hibásak aránya kb 0.005% . Valóban reális a veszély????
Ezt abból számolták ki, hogy mennyi eset került a sajtóba.
A Samsung nem csinálna ekkora felhajtást, ha csak ilyen kis mennyiségben történne baleset (már csak azért sem, mert 30-40 hasonló eset szinte minden készüléktípussal előfordult már).
Valószínű olyan a probléma, hogy bármikor bármelyik készüléknél bekövetkezhet és ezt nem merték felvállalni.Egyébként az, hogy Európában nem volt ilyen probléma, az konkrétan nem igaz. Magyarországon is előfordult.
Egyébként az aksit 50%-ról két óra alatt fel lehet tölteni, és még csak nem is melegszik a telefon!
A problémát nem a melegedés, hanem spontán létrejövő rövidzárlat okozza a cellákban. Ha meg elindul a folyamat, akkor a hőmegfutás tizedmásodpercek alatt lezajlik, azt te nem fogod méricskélni.
-
Mercel
senior tag
Mivel nem egy lakatlan szigeten élsz gondolom - így nem csak magadat teszed ki problémának.
Ha X idő múlva mégis probléma lesz a telefonodban és kigyullad és más vagyontárgya vagy testi épsége sérül a te szűklátókörű hozzáállásod miatt akkor gondolom önként jelentkezel majd, hogy Uhh Áhh benéztem pedig szóltak időben de semmi baj vállalom a teljes felelősséget.
Ugye? (nem pedig sunyítva lapulsz majd..)
Marcel
-
eszgabor
aktív tag
Kellene valami ösztönző, mondjuk nem csak egy új Note 7-et kap vissza, hanem választhat mellé egy másik Samsung terméket mondjuk 100.000ft-ig és 1 hónapig él csak az ajánlat :-)
Így biztos visszavinnék.
Bármilyen nagy profit tervek is voltak, ez már így is, úgy is bukó.Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
Mercel
senior tag
De, igen az emberek igen igen nagy része ennyire hülye.
1 - velem nem történhet meg attitűd. Ez sok amúgy nem hülye emberre is jellemző.
2 - ejj ráérünk arra még. Aztán - Áhh mindegy eddig se volt baj.3 - akik kő alatt laknak
4 - mindenben összeesküvést látok csoportja
5 - Tényleg hülye.
A fenti csoportok együtt már jó sokan vannak és egy dolog közös bennük.
Ha mégis kigyullad a mobiljuk ők ugyanolyan hangosan verik a tamtamot mint akik mit se sejtettek.Marcel
-
judas13
addikt
Alap, hogy vissza küldeném.
Gondolom az istván5 félék ha fék kapcsán lenne egy márkánál visszahívás ők akkor sem tennék még mert az olvasott esetek földrajzilag messze történtek tőlük..
Jó utat és további jó játékot- szórakozást!
[ Szerkesztve ]
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
-
Long Man
tag
Esetleg, alternatívaként: Rum a tejbe
[ Szerkesztve ]
"A számítógép nem a kívánságainkat teljesíti, hanem az utasításainkat hajtja végre."
-
Silenzio
addikt
Ne legyél gáz. Ha a Samsung visszahívta a Note 7-et, a telefon tkp AKKOR SEM LÉTEZIK, ha épp a kezedben fogod. Se Google Play supportja se frissítései nem lesznek. Halott a cucc, mint a Bada. Rakd vissza a dobozába, majd 20 év múlva eladod egy vagyonért.
GeoJoe: ha igaz amit az Indexen írnak ér rövidzárlat okozza a hibát, akkor is kigyullad a cucc, ha valaki agyhalott, meg akkor is, ha olyan okos, mint te...
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Diokhan
addikt
Nem személyeskedés, hanem tapasztalat. Jól ismerem az ilyen gondolkodású embereket, mint Te vagy:
"Milyen jogon tehet ilyen a SAMSUNG? Ha én vállalom, akkor legyen az én problémám, nem hiszem hogy aláírtam olyat, hogy a saját tulajdonom használatában a SAMSUNG korlátozhat a beleegyezésem nélkül."
Ez a mondatod elárult annyit, amennyi elég volt ahhoz, hogy megfogalmazódjon bennem a gondolat és le is írjam. Fogalmad sincs az egészről, csak ragaszkodsz egy eszközhöz, aminek megvan a veszélye, hogy több kárt csinál, mint hasznot.
Senki nem mondta, hogy a Samsung csak úgy elveszi a telefonod és mehetsz amerre látsz. Minden pennyt visszafizet.
Nem arc kérdése, csak hozzáállásé. Nem hiszem, hogy visszább kellene vennem, elvégre Te is elmondtad a véleményed, és én is. Azt pedig, hogy csöndben maradok, szintén én döntöm el. Köszönöm a figyelmet, témát zártam.U.I.: Valamint javaslom, hogy tanulj meg fórumot használni, mielőtt egymás alá szórod a hozzászólásokat. Nem véletlenül van a HSZ-ed tetején a "szerkesztés" lehetősége egy ideig.
[ Szerkesztve ]
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
t72killer
titán
Onnan kezdve, hogy a gyártó tűzveszélyesnek nyilvánította, nem a te problémád. Az autóiparban is vannak visszahívások, pl hibás fék miatt - akkor se mondhatod, hogy neked új jó a kocsi: elütsz vele valakit, akkor mész a rács mögé. Hasonlóképp, ha a telód tüzet okoz valahol, akkor te viszed el a balhét.
Értelemszerűen nem úgy megy ez a beszedés, hogy elkobozzák és a vásárló nem kap semmit, az a minimum, hogy a teljes vételár +mondjuk 20%-nyi bánatpénz jár a tulajnak. Persze van kishazánk, ahol a vevő örül, ha a vételárat visszakapja, meg van USÁkia, ahol kiny@lják a hátsóját, csak ne pereljen.
"Milyen jogon tehet ilyen a SAMSUNG?" - nem joga, kötelessége a gyári hibás terméket levenni a polcról. Ha nem ők, akkor az illetékes hatóság fogja megtenni, USA-ban asszem ez téma is volt.
[ Szerkesztve ]
-
istvan5
csendes tag
"Ne vidd vissza. Sőt, hagyd töltőn egész éjjel, aztán majd kelj fel arra, hogy a füst már az ágyig ér, és majd rájössz, hogy mennyire volt jó döntés ellenállni...!"
Nagyon kíváncsi lennék más telefonok meghibásodási statisztikáira, azt írták valamelyik oldalon hogy a kiszállított telefonokhoz képest a hibásak aránya kb 0.005% . Valóban reális a veszély????
Egyébként az aksit 50%-ról két óra alatt fel lehet tölteni, és még csak nem is melegszik a telefon!
Visszavehetnél kicsit az arcodból szerintem![ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Nem akarom elhinni, hogy senki nem csinált még Mission Impossible filmrészlet paródiát Note 7-tel.
"ez a .... 5 másodpercen belül megsemmisíti önmagát" -
Diokhan
addikt
Az, hogy Te vállalod, az megint a Te (már bocs) butaságodból fakad. Aztán majd ha harmadfokú sérüléseket szenvedsz a telefonod miatt, Te leszel az első, aki acsarkodva fröcsögő nyállal óbégat a Samsung kapuját döngetve! Hidd el, hogy azért, mert Te szereted a telefonod, attól az még veszélyes,és a Samsungnak nem jönne jól a már így is siralmas helyzethez még egy-két esetleges haláleset a telefon miatt.
A Samsung kiadta a közleményt, hogy veszélyes a telefon, vissza kell vinni és vissza fizetik az árát. Ennyi, innentől kezdve Neked vissza kell vinni, hiába ágaskodsz. legalábbis minden józan paraszti ésszel gondolkodó ember ezt tenné, senki nem a saját maga ellensége. De tudod mit? Ne vidd vissza. Sőt, hagyd töltőn egész éjjel, aztán majd kelj fel arra, hogy a füst már az ágyig ér, és majd rájössz, hogy mennyire volt jó döntés ellenállni...!
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
bitblueduck
senior tag
az ilyen sufni gsm boltokkal mi a helyzet ahol ketseges a visszavetel vagy esetleg hirtelen megszunik? hardverapron mar megy a spekulacio 70k-ert venne / 320k-ert eladna hirdetesek vannak.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Apollyon
Korrektor
Ez az egész történet rohadt gáz, nem lennék Samsung tulaj. Illetve vagyok, mert van egy Samsung monitorom, ami tökéletesen üzemel. Legalábbis addig amíg az arcomba nem robban
Különösen kellemetlen ez az egész szitu pont manapság, amikor robbantgatnak az egész világon mindenfelé. Mondjuk a GTA V-ös poén jó volt
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Jobban oda fognak figyelni a tervezés/gyártás/tesztelés terén, ennyi.
Ennél nagyobb égés volt a Boeing 787 Litium-Ion akkumulátorainak esete, külön wiki szócikket is kapott. Ott a Lítium-Kobalt-Oxid helyett más összetételű gyártástechnológiára tértek át.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
istvan5
csendes tag
"Aki olyan idióta, hogy ilyen hibalehetőség esetén sem akar megválni a "szeretett, nélkülözhetetlen" tűzveszélyes telefonjától, annak úgy kell, ha a pofájába robban, vagy felgyullad a farzsebében a telefon."
Úgy látszik én is ilyen idióta vagyok, valószínűleg neked nincs ilyen telefonod, nekem van, a SAMSUNG szerint Európában nem történt ilyen eset! Szerintem nagyon túl van lihegve ez a dolog.
"Adni kéne egy végső határidőt a tulajoknak, hogy leadják, és azután, használhatatlanná tenni a telefonokat. Egyből visszamenne a hőbörgő a Samsung-hoz."
Milyen jogon tehet ilyen a SAMSUNG? Ha én vállalom, akkor legyen az én problémám, nem hiszem hogy aláírtam olyat, hogy a saját tulajdonom használatában a SAMSUNG korlátozhat a beleegyezésem nélkül.
-
voodoo98
addikt
Kiváncsi vagyok milyen hatással lesz a Samsungra illetve az egész iparra ez a fiaskó?!
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
atike
nagyúr
Gyűrűzik szépen...
-
total90
veterán
Itt (DE) tegnap találtam pár shopot, aki még ki akarja szórni a maradékot, 450€.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
t72killer
titán
Ja, csak a gyűjtő jól teszi, ha kiszereli belőle az akksit, még a végén a műtárgya önmegsemmisítésbe kezd
-
Feruendios
tag
Igazából hamarosan komoly gyűtői értéke lesz a Note7-nek, lényegében már beszerezhetetlen.
Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(
-
haxiboy
veterán
Szerintem teljesen le kéne tiltani a telefonokat, vagy minden órában a felhasználó arcába tolni egy üzenetet hogy bombát tart a kezében, tessék befáradni a legközelebbi Samsung tűzszerészetre...
Aztán csak megunja mikor állandóan felugrál az ablak és beviszi...Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
XuChi
addikt
Aki olyan idióta, hogy ilyen hibalehetőség esetén sem akar megválni a "szeretett, nélkülözhetetlen" tűzveszélyes telefonjától, annak úgy kell, ha a pofájába robban, vagy felgyullad a farzsebében a telefon.
Minden csapból ez a story folyik, nem hiszem el, hogy nincs még olyan Note 7 tulajdonos, aki ne tudna arról, hogy veszélyes a telefonja.
Adni kéne egy végső határidőt a tulajoknak, hogy leadják, és azután, használhatatlanná tenni a telefonokat. Egyből visszamenne a hőbörgő a Samsung-hoz.
-
t72killer
titán
"megpróbálják rábeszélni őket, hogy szolgáltassák vissza a tűzveszélyes telefonjaikat."
Izé, te Soma, add má vissza a 300eFt-os telefonodat, mer kéne nekünk télire .
Najó, viccen kívül: ez így béna, de tényleg hatásos módszer a telót esetleg megtartani akaró geekek kiugrasztására a bokorból.
-
gerii
addikt
Ebből milyen ultimate facepalm kép lehetne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kuponkunyeráló
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- Megszabadul a gyengén teljesítő dolgozóitól a Meta
- Elektromos cigaretta 🔞