Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Dhampir

  félisten

  válasz Puma K #162 üzenetére

  Igen, én is így értem, csak előtte alaposan egyeztetni kell az ügyfélközponttal. :K

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz zenwalk #235 üzenetére

  Itt egészen biztos, hogy ajánlanak neked valami jót:
  Flash SSD [Összefoglaló az #1 hsz-ben]
  Persze kérdezés előtt görgesd át a topic legutóbbi hsz.-eit, hogy képbe kerülj.
  Sőt, még előtte olvasd el ezt az elég jó összefoglaló cikket:
  Milyen SSD-t vegyek?
  Ebben konkrét ajánlott típusok is vannak.

  Sk8erPeter

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz Burki #268 üzenetére

  Ez nem igaz.
  Én CloneZilla Live és GParted segítségével átvariáltam a partícióimat, mert én is utáltam ezt a teljesen logikátlan felosztást (gratula egyébként azoknak, akik ezt kitalálták), aztán az OKR segítségével visszahúztam az eredeti rendszert.

  ELŐTTE:
  diskmgmt.msc
  UTÁNA:
  diskmgmt.msc

  Pénteken azért biztonság kedvéért megint kipróbálom a rendszer-újrahúzást az OKR segítségével, hogy biztosan jól működik-e még a jelenlegi átvariált partíciókkal, és akkor megpróbálom képekkel illusztrálni, addig viszont tuti nem lesz időm ilyesmire, szóval remélem addig ráér a dolog.
  Ha tényleg működik megint, akkor esélyes, hogy írok róla nagyon rövid Logout-cikket, úgysem írtam még semmit. :D Meg ezt már sokan kérdezték, hogy van-e rá lehetőség. Én sem tartom hülyeségnek az OKR-partíció meghagyását. A lényeg, hogy az OKR-partíciót ne helyezd át, különben tényleg nem fog működni, mert tudtommal az OKR-partíciónak szektorszinten egyeznie kell az eredeti helyével. Ha áthelyezed, ez megváltozik.
  Arra még én sem jöttem rá, van-e lehetőség eme partíció helyének átvariálására, mert pl. egy kisebb SSD esetén nem lenne rossz. Valahogy biztosan meg lehet csinálni, mivel a szervizekben is megcsinálják. :)

  Sk8erPeter

 • Puma K

  veterán

  válasz ChoppR #375 üzenetére

  Radiumnál szeretnek használt gépeket újra csomagolva eladni amiket úgy hirdetnek hogy újak... Többen panaszkodtak rájuk, én ha veszek bármit is akkor előtte neten rájuk keresek és ha 5-nél több a panasz akkor ott tényleg valami gáz lehet.

  Ahol egyszer rábasztam bármivel is oda többé nem megyek.

  "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

 • B-L-A-C-K

  titán

  Pasztázás:

  Na több videót megnéztem mielőtt szétszedtem, hogy le van e ragasztva (plombázva) garancia miatt valahol. Volt olyan videó ahol le volt 1 helyen, de volt olyan is ahol nem. Na így gondoltam hátha nekem se lesz, így nekivágtam. Gyorsan lekaptam a bill-t ahol a vidin láttam egyet, na nekem szerencsére nem volt ott, és innen be is fejezem ezt a címkés (plombás) dolgok mert elárulom előre sehol sem volt a továbbiakban sem

  A szétszedésről annyit, hogy aki erre az elhatározásra jut csak akkor tegye ha már van tapasztalata noti szerelésben, mert ahogy itt a videón van ugyan annyira szét kell szedni (kivéve kijelzőt), szóval teljes darabjaira...

  Na de térjünk a lényegre, sajnos úgy van kitalálva hogy hozzáférj a pasztázáshoz az alaplap szó szerint a kezedbe kell hogy legyen csupaszon (hűtéssel). Meg kell hogy említsem elég gagyi pasztát használnak a gyárban, megvolt már keményedve egy része, illetve mint egy gombóc fagyit csak úgy ráb@szták, le volt folyva a fele. Ha normál minőségű paszta van egy gépen, illetve igényesen fel van kenve nem így kéne kinéznie ahogy kinézett...De nem is nézegettem sokat, szépen leszedtem a régit, a prociról, a gpu-ról illetve a hűtőről ami rajtamaradt, utána szépen bekentem őket jó minőségű pasztával (természetesen előtte a hűtést kitisztítottam). Ezután jöhetett az összeszerelés....Mint szétszerelésnél itt is nagyon oda kell figyelni, mindent úgy tegyél vissza ahogy volt. Miután elfogyott az összes csavar kicsit megnyugodtam, ismerek olyat aki szétszedi a gépét és mindig 2-3 csavar megmarad utána...:) Első bekapcsolástól azért tartottam de minden úgy működött ahogy illik.

  Erdeymén:

  Eredmények előtte, és utána is ugyan úgy használtam a gépet, bekapcsoltam elindítottam az AIDA64 hőmérséklet tesztelőjét, majd pontosan 1 órát GTA4-eztem vele.

  Pasztázás előtt:

  Pasztázás után:

  Végeredmény:

  Throttlingolás megszűnt, nem lassult be eddig semmi, szóval nekem megérte.

 • brumi1024

  veterán

  Lejárt a szerk. idő, de a dolog annyi lenne, hogy downgrade-elni kell a 2.03-as biosra, felrakni utána a moddoltat, majd rá a 2.08-asat(ezt nem kötelező). Itt van mind a 3 fájl, a lenovobios a moddolt. A garanciadolgot nem tudom, valószínűleg nem szeretik a szervizben a moddolt biost, de a lenovo honlapról letölthető legfrissebb biossal gyári állapotra visszaállítható a rendszer és eepromban nem nagyon marad nyoma a korábbi tartalmaknak, így szerintem nem "látszik" hogy volt-e előtte moddolt bios a rendszeren vagy sem. Nyílván mindenki saját felelősségre próbálja ki, és nem az én szerzeményem a dolog, csak azért raktam google drive-ba, hogy egy helyen legyenek a fájlok.

  B-L-A-C-K: Nem szabad így megfőzni, ésszel kell használni.

  [ Szerkesztve ]

 • bradam

  aktív tag

  válasz Sischo #731 üzenetére

  Azt tudom esetleg tanácsolni(láttam,hogy még relatív friss a gép),hogy e szerint telepítsd újra a gépet, nekem sokat gyorsított játékokon. Pedig előtte próbáltam mindeféle nvidia drivert és sehogy sem volt jó. :U

 • nvaderqt

  tag

  válasz Burki #803 üzenetére

  Akkor még dilemmázok pár napot, hogy melyik legyen.

  Ez teljesen logikus volt már azelőtt, hogy feltettem a kérdést csak az a baj, hogy normális szobahőmérsékleten csinált ma 91 fokot. Nyílván a paszta a felelős mert portalanítottam előtte nap.

  Picit utána olvasok az U3-nak aztán valamelyikre beruházok, köszi :)

  Samsung Galaxy S2 / S3 | Lenovo Y570

 • Bitpalace

  senior tag

  Sziasztok!

  Egy kicsit kutakodtam utána kérdeztem a rack topikjában, hogy esetleg más is tapasztalt ilyen hibát. És végül arra jutottunk, hogy valami AHCI drivert mondtak h feltettek, és minden jó lett laptopon neki is, mert előtte neki is lassulások voltak és usb-n jobban ment.

  De mi ez az achi-zás?
  achievement? :D

  [ Szerkesztve ]

 • B-L-A-C-K

  titán

  válasz Bitpalace #1089 üzenetére

  Már azt nem mondom el hogy kell mert előttem megtették.

  Nekem így volt beállítva mikor megvettem használtan, mert SSD-vel használta az előző tulaj. Ajánlottabb állítólag, mivel én sem értettem ehhez a részéhez utánakérdeztem, és mindenhez ezt ajánlott használni azaz SSD-hez illetve HDD-hez is. Ez modernebb vezérlés állítólag, bár sima HDD-nél nem fogod észre venni a különbséget állítólag csak SSD-nél. Amire neked kell viszont nem tudom ez lesz a megoldás, de rontani nem fogsz vele. Viszont ha átállítod valószínű nem indul majd a win hanem kék halál lesz, ezért húzd újra a wint. Bár mint mondtam azt nem tudom hogy win újrarakás nélkül meglehet e oldani, de a te esetedben ez mind1 ha most raktad fel amúgy is az előbb.

 • radi8tor

  MODERÁTOR

  válasz B-L-A-C-K #1092 üzenetére

  Meg lehet oldani újrarakás nélkül, csak egy registry bejegyzést kell átírni előtte.
  De ez már level 2 :)

  ⭐ Stella

 • nvaderqt

  tag

  üdv,

  Ha emlékeztek megemlítettem hogy szétkapom a gépet és cserélek pasztát de előtte azért megérdeklődöm a laptopszalont a félév vállalt takarításos, pasztás gariról illetve a szombathelyi boltot ami állítólag lenovo garanciával foglalkozik. Két hét után volt is időm bemenni.

  1) laptopszalon: kb 4 munkanapon belül megtudják csinálni, de pécsen van a bolt ami egy jó 250km szóval futárral lenne megoldva a gép. Rákérdeztem, hogy megcsinálják e az általam küldött pasztával. Nemleges választ kaptam arra hivatkozván, hogy csak saját pasztára vállalnak garanciát így azzal csinálnák meg.

  2) Bolt zárása előtt 2 perccel futva épp hogy beértem. Kár volt sietni. Kezdem a mondandom: "lenovo garancia ügyintézéssel kapcsolatban érdeklődnék". "Hát az megváltozott többé nem ők végzik a javítást sajnos, illetve a közelben sehol - nem tudom mennyi a valóság tartalma - hanem Csehországba küldik ki. Futár házhoz jön elviszi, az átfutási ideje kb 4 hét, majd hazahozza.

  Idegállapot lett Maunikaaa!!! Mielőtt megvettem a laptopot hónapon keresztül teszteket olvastam véleményeket, pont a Lenovo support-ot dicsőitették, már-már magasztalták az emberkék, szóval kicsit ez így lehangoló.

  Két opció, vagy homemade megcsinálom vagy küldöm szalonba. Valószínűleg házibarkács lesz mert 4 napig nem igazán tudom nélkülözni a gépet. Vége a mesedélutánnak :D

  Samsung Galaxy S2 / S3 | Lenovo Y570

 • Burki

  aktív tag

  válasz B-L-A-C-K #1171 üzenetére

  Játék alatt sem melegszik túl. Remélem ennyivel megúsztam.
  Nem tudom egyébként megtalálni az optimális drivert. A legújabb beta miatt fagynak a játékok, az egyel régebbi jó lenne, de BF3-ban sárgák a textúrák miatta, az egyel előtte lévő driverrel melegedett a gép mint az állat.... :S Sehogy se jó :S

  Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

 • B-L-A-C-K

  titán

  válasz Burki #1237 üzenetére

  "ugyanis a tulaj közölte, nem adja vissza a pénzt."

  Ilyen nincs, közölnöm a kedves boltossal hogy jól gondolja meg mit csinál mert nagyobb baja lehet belőle ha ilyen kijelentéseket tesz. Persze a vevőnek is mint az előttem hozzászólok mondják tisztában kell vele lenni mit kell ilyenkor csinálni.

  Sk8erPeter: Ha boltba veszed igen, de ha neten veszel egy gépet, és meggondoltad magad nem tetszik (bármilyen oknál kifolyólag), visszaviszed (küldöd) a meghatározott napon belül, és kötelesek visszafizetni a pénzed.

  [ Szerkesztve ]

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz tomi319 #1528 üzenetére

  Még mielőtt szétszeded: BIOS-ban milyen dátum van beállítva?
  Amúgy azt írják, a HDD alatt elérhető, de nem szedtem még szét, szóval pontosan nem vágom.
  Mindenesetre ha szétszeded, ne felejtsd el kivenni az akksit előtte. :DDD

  Sk8erPeter

 • Puma K

  veterán

  válasz aizen92 #1557 üzenetére

  Hali!

  Kicsivel több mint egy hete építettem havernak egy elég komoly, közel 300k Ft-os gépet (csak a gépház és ami benne van) és nála láthattam élőben egy SSD-t működés közben.

  Videók meg tesztek alapján tudtam, hogy gyors, de azért durva volt élőben látni, hogy bekapcsolja haver a gépét elfordul 180 fokban a székével, majd kis idő múlva vissza, addigra használható is a gép :D
  Mondta is nem egy alkalommal, hogy nagyon örül a gépnek mert olyan gyors, hogy nem is mert róla álmodni sem (2006-os MacBook-ot használ/használt eddig ami mostanra össze-vissza melegszik meg lassul, előtte meg valami P4-gyes PC-je volt).

  Én ha tehetném akkor vennék egy 512 GB-os SSD-t a mostani 500 GB-os HDD helyett, áttükrözném az egész HDD tartalmát, aztán ki az ODD és a helyére egy másik, de kisebb SDD menne, mondjuk 90-120 GB körül, plusz még lenne egy e-SATA csatlakozós külső HDD-m, 1-2 TB környékén.

  Üdv
  Puma

  "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz B-L-A-C-K #1561 üzenetére

  Ez remek, de nem lehetne már egyszer végre olyan videót látni, ahol tényleges használat közben is látható a különbség? :O Mindenhol csak azt a nyomorult bootidőt és leállítási időt mutatják, tényleg szinte minden egyes youtube-os videóban, de valahogy azt sehol nem láttam, hogy bemutatnák a különbséget azonos körülmények között, csak SSD/HDD különbséggel, hogy hogyan indul mondjuk a két gépen egyszerre egy NetBeans, meg mondjuk egy pár böngésző jó sok füllel (a két gépen ugyanazok indulnának, ugyanolyan feltételekkel)... amiből úgy igazán lehetne látni, hogy milyen gyors a gép. Ezekre nyugodtan lehetne írni batch-programot is, hogy nyitódjon meg automatikusan, hogy összehasonlítható legyen az indulási idő, nem egy nagy művelet. Meg arra lennék kíváncsi, hogy tényleges HASZNÁLAT (nem csak elindulás) közben milyen az SSD a HDD-hez képest, azonos oprendszerrel és hardverrel (az SSD/HDD-t leszámítva).
  Igazából a boot csak akkor érdekes, ha gyorsan kell a gép, mert mondjuk rohansz valahova, de még előtte meg akarsz nézni valamit, vagy rájössz, hogy mindjárt határidő van valamihez, stb... de egyébként a gép tényleges huzamosabb használata tekintetében nagyjából teljesen mindegy (főleg, ha valaki elsősorban altatja a gépét, nem is hibernálja).

  [ Szerkesztve ]

  Sk8erPeter

 • Logan1212

  tag

  válasz GuZ #1587 üzenetére

  Hát hűtőpad gyanánt én egy ilyen kínai plexi kéken világítós ocsmányságot vettem 1200forintért az is tud segíteni egy 3-5fokot. Ráadásul a 2 ventilátoros változat egyik ventije pont a hűtő rácsa alá esik:) De ahogy előttem is írták ne számíts túl nagy hűtésre.

  Tudja esetleg valaki, hogy az odd helyére tehető 2,5es fiókba sata 1 2 vagy 3 as 2,5 es ssd érdemes-e tenni? Meddig támogatja?

  [ Szerkesztve ]

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz aizen92 #1732 üzenetére

  36 másodpercet mutatott a Soluto, de nálam rengeteg dolog tölt be a boot idején (mindenféle szolgáltatás, belaktam már rendesen az OS-t; persze van pár dolog, amit lehetne irtani is, de kinek van ilyenekre ideje :D), többek közt ezért sem szoktam kikapcsolni, csak hibernálni (meg amúgy is, minek; egyébként leginkább altatni szoktam) - mondjuk most már ennyi idővel majdnem tök mindegy, ráadásul a Soluto elvileg csak a késleltetett betöltések legeslegvégét mutatja. A késleltetett dolgokon azt értem, hogy csomó mindent kivettem a bootból, és beállítottam, hogy csak késleltetve indítsa el őket; tehát már jóval a 36 másodperc előtt használható a gép. Majd készítek valami pontosabb mérést arra, hogy konkrétan mikor tudom már mondjuk elkezdeni használni a böngészőt.
  Készítettem amúgy videókat a progik betöltési sebességéről (Chrome, Opera sok-sok előre megnyitott füllel; Firefox, IE; NetBeans-nél sok megnyitott projekt, sok fájllal; majd a Photoshopról is készítek), majd hétvégén megpróbálom összerakni valami értelmes videóba ezeket, és megosztom veletek, szerintem érdekes a változás (előtte-utána állapotok).

  [ Szerkesztve ]

  Sk8erPeter

 • archie17

  tag

  Sziasztok!
  Valószínűleg én is megejtem mostanában az újrapasztáztatást (találtam egy jó ajánlatot), ám előtte rákérdeztem e-mailben a szerviznél, milyen pasztával dolgoznak. A válaszukra várva szeretnélek titeket is megkérdezni, hogy melyek azok a hővezető paszta márkák/típusok, amelyek említésére inkább menekítsem onnan a gépet, és melyek azok, amelyeknél bátran bízhatok abban, hogy nem jön elő a probléma pár hónapon belül ismételten (feltételezve a jó munkát).
  Köszi!
  Archie

 • Puma K

  veterán

  válasz panaman #1807 üzenetére

  Hali!

  Ennek a laptopnak a hűtése nagyon jól meg lett csinálva, csak a pasztázással szúrták el az egészet, de ezt már írták páran.

  Az én Y570-em már több mint 1 éve meg van, előtte kettővel volt egy asztali gépem aminek az akkor ráköltött összegért manapság már tudnál venni egy egész jó kis 3-mas BMW-t.

  A laptopomban már valószínűleg kőkeményre száradt már a paszta, de még így is tudok vele játszani órákig (LoL, GTA IV és kiegészítői, Anno 1404, MoH: W, WoW, stb) most hogy már fűteni kell.

  WoW-ot szeretem tolni órákig... van hogy 8-12 órákat tolom egyhuzamban ha van időm és a gép simán viszi.

  Üdv
  Puma

  [ Szerkesztve ]

  "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

 • Puma K

  veterán

  válasz Sk8erPeter #1848 üzenetére

  Hali!

  NBA és egyéb sport játékokat gépen nem játszok.

  Nekem meg már nagyon megérett egy újrapasztázásra a masina, mert játék alatt eléggé dolgozik a venti... por nincs benne, mert finom szálú ecsettel meg porszívóval meg kis fújkodással kitisztítottam.

  (#1849) aizen92

  Tegnap 11:38 órakor raktam felraktam fel, az elején belőttem a grafikát, kiléptem majd indítottam, és onnantól gyakorlatilag folyamatosan FC3-mal játszottam hajnali 0:14-ig.

  Csak annyira hagytam abba, hogy a kutyát levittem 2x közben ami 15-20 perces mutatvány, meg WC meg kajáltam egyet.

  Szóval nagyon ráálltam :D

  A cápákkal szórakoztam a legtöbbet, hogy megtudjam nyúzni... mert ha olyan helyre mentem ahol voltak cápák és le is lőttem amiket láttam majd beugrottam a vízbe, akkor vagy olyan mélyre süllyedtek, hogy mire jöttem volna fel megfulladtam, vagy egy másik cápa megtámadt :DDD

  Végül rájöttem a csínjára... sekélyebb vízrészhez kell csalogatni, úgy hogy a cápa felé úszkálgatunk a partról addig ameddig fel nem figyel ránk majd megint kell egy kicsit úszkálni az irányába aztán ha látod hogy jön és nincs olyan mély víz azon a részen ahol éppen van akkor lehet lőni!

  Meg ha vadászatos küldetést veszel fel, akkor érdemes előtte a fényképezőgéppel végigpásztázni a terepet, és a kijelölt állatokat lecsekkolni a fényképezőgéppel ami ügye meg is jelöli és látod utána is őket ha szem elöl tévesztenéd.

  Üdv
  Puma

  "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

 • Burki

  aktív tag

  válasz Sk8erPeter #1925 üzenetére

  Ismerős a helyzet, bár körülbelül két alkalom után megtanultam túllépni az ilyenen, pedig néha nagyon bosszantó tud lenni. :D

  Már csak azt kéne kilogisztikázni, hogy milyen stratégiával juttatom az SSD-re a rendszert, mert ugye ez csak Win8 upgrade, egyelőre csak feltelepített eredeti Win7-ről tudom felrakni. Elméletileg viszont ha lefutott az upgrade, akkor kiolvashatom a Win8 kulcsot, amit utánna tudok használni egy letöltött MSDN Win8 verzióval. Úgyhogy egyelőre a legjobb verziónak az tűnik, hogy az eredeti vincseszteren meglépen a Win8 cserét, majd az SSD-re már a kulcsos megoldással telepítem egyből. Nem akarok OEM partíciót meg tudja jóég mi sok szart költöztetni (ebben a formájánan az OEM partíció értelmét is veszti), frissen ropogósan megy fel az SSD-re a rendszer. Előtte viszont a régi vinyón le tudom tesztelni, hogy melyik illesztőprogramok futnak rendesen.

  Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz Borote #2079 üzenetére

  Köszi!
  Hát ez annyira nem fasza, mert akkor ezek szerint a szervizbe be kell küldeni a HDD-t is... csak tudnám, minek! Ráadásul ezek szerint a nem használt RAM-modult nem is tudom eladni. Nem mintha 2 GB-os modulért olyan sokat kérhetnék, de legalább valaki használhatná.
  Tulajdonképpen azért para, hogy a HDD-t is be kell küldeni, mert nem igazán szeretném, hogy lássák a privát cuccaimat (több mint 700 GB szabad helyem meg máshol nem sűrűn van), ráadásul azt már sajnos tapasztalatból tudom, sokszor milyen barbár állat munkát tudnak végezni a szervizesek (tisztelet a kivételnek!), az Asusnál legalábbis biztosan. Mint amikor nővérem gépében a HDD-t teljesen értelmetlenül (!) totálisan leformázták, és volt rajta rengeteg fontos adata, sajnos nyilván sokat közülük nem is backupolt (sajnos nem tudtam felhívni a figyelmét időben, hogy backupoljon, mert ő Spanyolországban volt, én itthon), így aztán szenvedhettem Photorec-kel, hogy mentsem, ami menthető. Elég lett volna a Windows helyére rápakolni az újat, de ők gondolom szarnak az ügyfélre, hogy esetleg van olyan adata, amit talán nem kéne lezúzni. De legfőképp azt nem értem, hogy ha egy hardvert pontosan ugyanolyanra cserélnek, mint ami előtte is volt benne, akkor mi a francnak kell újratelepíteni. Igaz, alaplapról volt szó (hát igen, drága mulatság volt), de tudtommal full ugyanaz.

  Sk8erPeter

 • Puma K

  veterán

  válasz Beerwolf #2103 üzenetére

  Csak akkor fogj neki a gép szétszedésének ha már szereltél előtte asztali gépet vagy bármilyen elektronikai eszközt tehát van tapasztalatod. Mert érhetnek meglepetések...

  "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz Puma K #2114 üzenetére

  Wow, szép válasz a pasztázásra. :K

  "csak mikor másfél hetente lemerítem és újra feltöltöm"
  Ez lítiumion-akkumulátor esetében nem biztos, hogy szerencsés ötlet. Én legalábbis úgy tudom, hogy ha teljesen lemeríted, akkor egy teljes életciklus "használódik el" (jó pongyolán), míg a nikkel-kadmium akkumulátoroknál pont az "tett jót", ha teljesen lemerítetted, nem pedig random módon töltögetted. A Li-ionosokat meg nem kell lemeríteni, tudtommal nem is jó neki, a korábban írtak miatt.
  Tehát én így tudom:
  » Li-ion-akksik: nem kell megvárni, míg lemerül, sőt, nem is jó neki, jobb előtte feltölteni; minél többször hagyod teljesen lemerülni, annál inkább csökkented az élettartamát
  » Ni-Cd-akksik (régen): teljesen le kell meríteni, majd teljesen feltölteni, az nem annyira jó neki, ha akármikor random módon rádugod töltőre.

  De ha rosszul tudom, akkor javítsatok ki.

  Az "ugye" szót direkt írod úgy, hogy "ügye"? Vagy maradjon ez csak az Ön magánügye? :DDD
  Gondoltam már rákérdezek, többször feltűnt. :D

  Sk8erPeter

 • aizen92

  addikt

  válasz doddencs #2134 üzenetére

  MAJD jön át venni! és a kedvencem amikor MAJD HOZZA..... és ilyen balfasz időpontba jött múltkor is a UPSes és Ő volt felháborodva: mi az h én nem vagyok 12kor otthon..... ( felhívott telón ez is fontos h telo számot adj meg az ügyfélszolg. hogy ott tud elérni a futár ) mondom hát bmeg dolgozik néha napján az ember......

  másik funny story amikor a SZOMSZÉDNAK LEADJA A 300ezres gépet.... és így :W bazdmeg
  szóval ha nem egy nyugis békés kertvárosi részben élsz, ahol megbízhatók a szomszédok (lásd én ) egyeztess a UPSessel. Néha felhívnak előtte h 1 óra és ott vannak vagy hogy kb mikorra ér oda, néha meg gondol egyet siet, műszak vége asszony várja a bablevessel és akkor gondol egyet, leadja másnak

  Jó hogy nem így :DDD

  [ Szerkesztve ]

  "The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

 • Bitpalace

  senior tag

  Melyik programmal tudom így megnézni az értékeket? Össze szeretném vetni előtte és utána én is.

  üdv!

 • Bitpalace

  senior tag

  Nos, akkor leírom az én tapasztalataimat is a pasztázással kapcsolatban.
  Mielőtt bármibe is belekezdenék, én is videó alapján készítettem el, érzékem van hozzá, asztali gépeket már számtalanszor szedtem szét és tettem össze, de ide nekem is videó kellett! :K

  Lépésről lépésre követtem a videót, és egész szépen haladtam. Mikor elérkeztem a billentyűzettől felülre eső kis kezelőpaneles rész lebontásához. Na ez egy szenvedő rész volt (nekem). A közepén szépen kipattant az összes patent, de a szélek mint ha ragasztva lettek volna. Itt vigyázni kell, de mindenképp csak egy határozottabb mozdulattal lehet kiszabadítani, és utána mehet tovább a procedúra. Viszont......nálam volt garanciavédelem!!! Mikor az előlapot tartó csavarokhoz jutunk, (2db van belőle) az egyik egy könnyen szakadó lenovo-s papírral le van ragasztva. Nekem volt még fél év garanciám, de nem láttam semmi értelmét, mert úgy is utána fog elromlani. Erre csak ezt a kis videót tudom linkelni, ha valakinek van egy kis ideje nézze meg. Elérkeztem a zsanérokhoz...hát mi fogadott ki gondolta volna...törött zsanérok. Szerencsémre csak 3db volt belőle, de ez problémás lesz a csavar kiszedésében is, mert el fog forogni. De ha kijön, nyert ügy. (Ezeket vissza tételnél pillanatragasztóval nyomtam oda, ami csak addig tart, hogy a csavart be tudd tekerni, de mikor szorítana el fogja engedni sajnos) Sikerült hozzáférnem az alaplaphoz. Le a hűtő gyorsan, és le a régi paszta. Annyira nem is volt vészes a helyzet, szépen le tudtam szedni fülpiszkával, tükör fényesre. Nyomattam is rá az MX-2 pasztát, szépen vékonyan épp hogy csak elfedje a felületet szétoszlattam, és mehet rá a hűtő. Össze is tettem szépen fogytak a csavarok sorba, ellenőriztem mindet, hogy rendesen meghúztam, csatlakozók helyükön...stb Mikor összeállt büszke voltam magamra, hogy első laptopomat sikerült szétszednem mint a zsebórát, és összetennem.
  Bekapcsolás....Hát néztem az értékeket, de nagyon emelkedett az egekbe, és azt hittem hogy valamit elrontottam, nem dugtam vissza, kezdtem a spórolt pénzemet keresni, mondván hogy már nincs rá garancia. Végül utolsó sorban a ventilátort még megnéztem, hogy neme ott lesz a hiba....Jól tettem! Mikor leszedtem a hátlapot, az a látvány fogadott, hogy a ventilátor állt. Megvolt az indokolatlan melegedés oka. Láttam hogy a csatlakozó nem volt visszadugva (2mm-es csatlakozó 4 vezetékkel :DDD ) és mikor elindult akkor egy kő esett le a szívemről. Minden a legnagyobb rendben ment. Visszatérve, nekem nem volt annyira poros, hogy fújni kellett volna, még teljesen jó volt.

  Végül is sikerrel zárom ezt a procedúrát, de egy biztos. Soha többet laptopot... Asztali gép helyett lett véve, de 1000x inkább egy gyengébb asztali, mint hogy egy laptop legyen még egyszer a kezembe. :N

  Ez a laptop ha autókba néznénk, az Mercedes A osztályok királya lenne. Szerelők rémálma, akár csak az A osztály! :K De ezzel senki nem akarok eltántorítani, ha netán kedve lenne hozzá. Sőt bátran ajánlom, mert én már biztosan tudom, hogy újra lett pasztázva, és nem kellett senkire várnom, és ingyen is volt.

  Eredmények:

  Előtte
  CPU:
  Max 81 81 83 83
  On 51 51 52 52
  Min 43 43 43 43

  GPU:
  Max 86
  On 49
  Min 43

  Utána:
  CPU
  Max 72 72 74 74
  On 50 50 52 52
  Min 40 40 41 41

  GPU
  Max 71
  On 45
  Min 40

  Képek:
  -A gép még félig egyben, és látszik is a lenovos matrcia, amit nekem már gyárilag megrágott az egér.
  -A matrica kicsit közelebbről
  -Szépen megpucolva csak úgy csillog
  -Pasztázás készen, összerakásra készen
  -Végre készen

  [ Szerkesztve ]

 • gege321

  tag

  Sziasztok!
  Nekem is van egy Lenovo Y570-es laposom (i5+gt555m 2gb) lassan 1 éve.
  Eddig nem volt semmi gondom, de mióta frissítettem a gpu drivert 310.90-re, azóta a gpu-nak a merory clock 1570 mhz-ről lecsökkent 785 mhz-re terhelés alatt, melegedés az ugyan olyan mint előtte kb.
  Játék közben mindig futott az Argus Monitor progi ami írja az mhz-ket is és onnan tudom,grafikonon visszanézem.
  Pontosan 50%-ot esett, és hiába frissítgettem vissza, mindegyikkel ez a helyzet.
  BF3 multi így már nem olyan élvezetes.
  Lehet csinálni valamit vagy adjam el?

  Köszönöm a segítséget!

 • Burki

  aktív tag

  válasz gege321 #2262 üzenetére

  Mivel nem emlékszem,hogy eddig ilyen gonddal valaki írt volna ide a topikba, az nem merült fel benned,hogy esetleg valami olyat is feltettél a gépedre ami nem barátkozik a driverrel, és nem az nvidia "halad jó úton"? Nem gondolom,hogy egy hibásan működő hardvernek jót tenne, hogyha húznál rajta, akár melegszik, akár nem. Esetleg megpróbálhatnál egy rendszer újratelepítést,de előtte mondjuk visszafelé is próbálkozhatnál a driver verziókkal.

  Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

 • gege321

  tag

  válasz GuZ #2288 üzenetére

  Le is felezte, amit kiírt 785 az valós volt, bf3 multiban majd meg vesztem, remegett, akadozott a kép, most meg már megy szépen mint előtte.

  [ Szerkesztve ]

 • Hallendor

  csendes tag

  Sziasztok!

  A birtokomban van egy Lenovo Y570 típusú laptop, több mint egy éve. (core i3 2330M proci, GeForce GT 555M 2GB videokari), és egy olyan problémába ütköztem, hogy CPU throttling jelentkezik egyes játékoknál. (ami a játékokban igen idegesítő laggként testesül meg)
  A gépet már szétszedtem, a venti és a hűtőborda teljesen tiszta. Win 7 -tel vettem, ott nem volt ilyen gondja, viszont amióta Win 8 at használok előjött ez a baj, és kb. 3 nap googlizás után teljesedett ki a kép, hogy mi is van vele. (50 féle drivert kipróbáltam, állítgattam a videokártya beállításokat, próbáltam már mindenfélét előtte, aztán megtaláltam ezt a fórumot :) )

  Ezek a variációk közül szerintetek melyik a valószínűbb:

  1. mivel használtam rendesen, elég sokat ment, lehet, a gyári hűtőpaszta a procin és a VGA kártyán elöregedett, és egy újra pasztázás lenne a megoldás. (ripityára kéne szedni ugye, a hátra lévő garancia idő veszélyeztetéséről nem is beszélve)

  2. Win 8 alatt éppenséggel alig van bármiféle támogatás Lenovo Y570 hez, (gondolom vegyen a paraszt új Y580 -ast) és lehetséges, hogy a ventilátor szabályozó "holdacska" gomb nem megfelelő működése miatt nem hatékony a levegő áramlása a gépben? (a hang állító gombokon kívül mindent el lehet felejteni, ha az ember Win 8 -at rak erre a gépre)

  Előre is köszi a válaszokat!

  u.i.: ha az energia séma beállításainál visszaveszem a CPU max teljesítményét 85% -ra, minden frankó (és azóta egy boldog ember vagyok, a teljesítmény se rosszabb mint régen), csak zavaró, hogy már nem megy el 100% -on. Win 7 -ben 100% -on sem volt lagg.

  Hőfokok:

  CPU (energia séma beállításoknál 100%) max terhelés: 81 fok, épp elég a throttling hoz mint kiderült..
  CPU (energia séma beállításoknál 85%) maxterhelés: 79 fok

  [ Szerkesztve ]

 • Borote

  addikt

  válasz archie17 #2294 üzenetére

  85 fog az i3-nak a thermal shutdown szintje, úgyhogy de, már előtte is throttlingolhat, sokan találkoztak már ezzel.

  Throttlestop az ideiglenes (és kissé veszélyes megoldás), pasztázás az egyértelmű és definitív kezelése a problémának.

 • radi8tor

  MODERÁTOR

  Múlt héten újra pasztáztam az ismerős gépét.
  Előtte 95 fokot nyaldosta játék alatt, Win alatt 80 körül volt.
  Pasztázás után Win alatt max 60 fok, játékok alatt nem megy 80 fölé. :C

  2 csavart sikerült eltüntetni, de szerencsére nem kritikus helyről hiányzik :)

  [ Szerkesztve ]

  ⭐ Stella

 • sesshou

  senior tag

  válasz aclandiae #2541 üzenetére

  Én a lenovo honlapján mikor böngésztem láttam rá lehetőséget csak az az egy nem volt tiszta hogy ezt vajon az után is megtehetem e ha majd lejár vagy muszáj még előtte.

 • gege321

  tag

  válasz Sk8erPeter #2558 üzenetére

  A Microsoft Security Essentials a legalja.
  Én pont a napokban vettem Internet Securityt és voltam pár fórumon előtte, hogy mi legyen.
  Az összes teszten az utolsó a Microsoft, ez kb olyan mint ha semmi nem lenne a gépen.

  Nem kell teljes árat fizetni ezekért, az ebay-en vannak licencek, én 10 GBP-ért vettem 1 év/1 gép F-Secure Internet Security 2013-at, vannak másokhoz is, de ez az a program ami magyar, tesztgyőztes, egyszerű használni és a legkevésbé fogja a gépet. Avast IS volt eddig, de ez attól is jobb.

 • gege321

  tag

  válasz Sk8erPeter #2565 üzenetére

  A BF3-al csak böngészőn keresztül tudsz játszani, ha nincs net+böngésző, nincs játék, ha nincs meg akkor néz róla videót, hogy működik ez.
  Meg ha túl is melegedne akkor nem kéne órajelet levennie vagy valami hasonló előtte vagy nem tudom. Meg egyből visszalépek és órákon át játszom és semmi utána. Ki érti :)

  [ Szerkesztve ]

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz Telda #2739 üzenetére

  Elvileg igen. :D
  A Lenovo Supportról töltsd le a drivereket első körben, azok elvileg tesztelve is lettek. Ha az onnan letöltött működik, akkor legalább leszűkíthető a kör a driver hibájára. De előtte uninstalláld a korábbi nVidia-drivert, ami úgysem működött!

  Sk8erPeter

 • laceeeboy

  tag

  válasz Borote #2864 üzenetére

  Megértelek, Win8-at el sem kezdtem még úgy telepíteni, hogy a Start8-at előtte le ne töltöttem volna pendrivera :)
  Felraktam egy Win7-et, mostmár tudom szabályozni a hűtést, úgyhogy megmaradok ezzel. Estefelé kipróbálom a játékokkal is :)

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz Bitpalace #2906 üzenetére

  Ha már töredezettek a hűtőrácsok, vannak rajta külsérelmi nyomok, akkor lehet, hogy nem kap érte annyit, amennyiből jobb konfig jönne ki, mint az Y570, még ha a 35-öt hozzá is teszi.
  Gondoltam, hogy arra vezet ki az elmélet, hogy ezek a gépek tönkremennek, de haveroknál elég sok ötezer éves alsókategóriás Fujitsu-Siemenst (igen, még a régi), recsegő-ropogó Dell-eket, HP-kat, és hasonlókat láttam normálisan üzemelni, és még be is kapcsolnak. Biztos, hogy előbb-utóbb elkezdenek döglődni ezek a gépek, de olyankor nagyon sokszor tényleg kondihibára lehet gyanakodni. Vagy hasonlóra. Élesztettünk már fel faterommal ősrégi alaplapot felpuffadt/kiszáradt kondik cseréjével (a gép előtte pont emiatt nem akart bekapcsolni). Nyilván kivételek mindig vannak.
  Persze nem járok szemellenzővel, értem én, mire gondolsz, sokszor tényleg igaz, hogy rövid ideig bírják a műszaki cuccok, igazából csak az volt a lényeg, hogy 3 évet csak ki kéne már bírnia még... :D

  ==========================

  (#2907) MomoSinX :
  jól van, gratulálok. :) Szinte alig cipeled, és nincs semmi ilyen jellegű baja. Váó. Biztos mi vadbarom módjára dobáljuk ide-oda. Ezt a kört már lejátszottuk a másik kollégával, akinek a kapcsolódó hsz.-eit előbb belinkeltem, úgyhogy nem kell még egyszer, köszi. Szóval ehhez a rettentő hasznos kommentárodhoz csak ennyit tudok hozzáfűzni:

  :DD

  Sk8erPeter

 • laceeeboy

  tag

  válasz aizen92 #2987 üzenetére

  És honnan tudjam, hogy nem állítottad át a dátumot, vagy nem photoshoppoltál meg egy neten lévő képet? Ez így nem elég bizonyíték... :DDD
  Köszi a képet, akkor ma este nekiesek. Pont ma jött meg az ARMA 3, ki is lehet prószálni egyből :D
  Egyébként meglepő módon azt előtte is szépen vitte.

  Szerk.:
  Sk8erPeter:
  Ha felrakod a Start8 nevű progit, szinte 100%-ban ugyanaz mint a Win7. Nagyon meg sem kell szokni :)

  [ Szerkesztve ]

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz Borote #2994 üzenetére

  "Nekem a hibernálás asztali gép miatt élből ki van kapcsolva, jobb szeretem azt, ha van 5GB-tal több hely az SSD-n."
  Én laptopon használok SSD-t és HDD-t (ODD kidobva, optibay-fiók a helyére). Ott simán előfordulhat, hogy A-ből B-be viszem a gépet, és nem akarom áram alatt tartani. Asztali gépem már nincs, nem is lesz (laptopot is tökéletesen tudok használni asztaliként, fordítva viszont nem :DDD), odaadtam faternak. :) Ha asztalin lenne SSD-m, lehet, hogy én is kikapcsolnám a hibernálást.

  Azt hiszem, írtad korábban, hogy a laptopodban nincs is ODD, így nincs is mit helyettesíteni optibay-fiókkal. :D Már ha jól emlékszem.

  "vagy 20 másodpercig csak a lock screen-t mutatja magában, a dátumot sem írja, egér viszont van
  [...]
  Sajnos nem jött össze. Most nincs lockscreen, de a jelszóbeíráshoz még mindig várni kell ugyanennyi időt. A kurzor villog, az egér mozgatható, de nem történik semmi :DDD illetve de, amikor használható lesz,akkor kijelzi amit beírtam addig."

  Hát ez gáz... 20 másodperc az borzasztó sok. Amúgy mutter gépén van Windows 8.1, ott is relatíve lassú a felébredés, pedig SSD-t raktam az ő gépébe is (ez az amúgy igen lassú gépét jelentősen gyorsította), bár 20 másodperc azért nincs. Na majd rebootolom a gépemet, dual bootban nekem is fent van a 8.1, csak igen ritkán veszem rá magam ilyen borzalmas merényletre, hogy 8-ast használjak. :D Kipróbálom, aztán megírom, nálam mi a helyzet Lenovo Y570-nel.

  Ja, tényleg, ha már idióta bugok, fura viselkedés Windows 8-nál: anyám Dell gépén teljesen hülye időközönként előfordul, hogy az altatás utáni felébredéskor összefossa magát a Wi-Fi-kártya, és azt írja, hogy "Korlátozott", magyarul internet nincs. Valami admin status baromságra hivatkozik az Event Viewerben, most nincs előttem. De a megoldása ostoba, mint egy marék lepke: a gépet el kell altatni újból, majd megint felébreszteni. Ez megoldja...
  Na ilyen bugokról elég sok embertől hallottam, meg a fórumok is tele vannak velük (akármire is frissítgette vagy downgrade-elte a driverét), nem elég, hogy idegesítő az új felület, még ilyenekkel is szarakodik a 8... :D Nálam ez csak növeli az antipátiát a 8-assal szemben.

  "De ebben egyet szoktam érteni, engem is hidegen hagy a bootidő. Vagy legalábbis távolról sem mozgat annyira, mint az, hogy a programok instant indulnak."
  Ráadásul nemcsak szinte azonnal indulnak, hanem a menetközbeni háttértároló-csesztetés is brutálisan felgyorsul, így például a munka folyamatát adott fejlesztőkörnyezetben iszonyatosan felgyorsítja. Egyébként ugyanez vonatkozik akár játékra is, ha épp háttértárról tölti be a szarait (akár játék közben is, de például elmentett állás betöltésénél). Mondjuk utóbbival az a gáz, hogy a játékok horror mennyiségű helyet is foglalhatnak, így azok nagy eséllyel inkább kerülnek HDD-re, mint SSD-re.

  Amúgy kár, hogy a 128 GB-os SSD-k megálltak ilyen 20 ezer körül mostanság, fél éve még azt hittem, ilyenkorra már nem lesz akkora para ár szempontjából még beletömni a gépbe egy mSATA SSD-t is. :DDD

  [ Szerkesztve ]

  Sk8erPeter

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz Bitpalace #3099 üzenetére

  Szívesen, örülök, hogy megoldódott! :)

  Jaja, ismerem a Revo Uninstallert.

  "egyszerűen nem tud visszaállítási pontot létrehozni, vagy nem talál"
  Nem az van, hogy egyszerűen nincs bekapcsolva a System Restore semelyik drive-on?
  A System Protection menüpontban találod:
  http://windows.microsoft.com/en-ie/windows/turn-system-restore-on-off#1TC=windows-7

  De a legegyszerűbben így tudsz elnavigálni oda (én jobban kedvelem az ilyen gyorsmegoldásokat :D):
  Win+R, utána:
  control.exe sysdm.cpl,System,4
  majd OK.
  Így egyből a 4. fülre visz. :)
  Itt nézd meg, hogy be van-e kapcsolva egyáltalán a rendszer-visszaállítási pont.

  "Kérdezem én, hogy ha leformázom a hdd-t akkor a Lenovo particíóról még tud boot-olni a rendszer? Szóval onnan is fel tudom tenni az eredeti OS-t vagy mindenképp a OKR készített dvd-ről csak?"
  Na várj, itt az előző után némi keveredést érzek, vagy csak én értelek félre: a OneKey Recovery szoftver által létrehozott rendszerkép(ek)nek nincsen semmi köze a Windows által létrehozott visszaállítási pont(ok)hoz!
  A OneKey Recovery úgy működik, hogy egy adott, mentéskori rendszerpartíció-állapotról egy komplett rendszerképet készít (több ilyen is létrehozható; vagy felülírod a korábbit, vagy másik partícióra új mentést készítesz), és visszaállításkor - többszöri visszakérdezés után persze - egyszerűen felülírja a rendszerpartíciót különösebb mérlegelés nélkül - ezzel persze bukod az esetlegesen rendszerpartíción tárolt dolgaidat is.
  Ezzel szemben a Windows-os visszaállítási pont létrehozása során a fontos rendszerfájlokról (!!) készítesz egy aktuális mentést, és ha úgy döntesz, hogy valamelyik állapotba vissza akarsz térni (hiszen itt is több visszaállítási pontod is lehet), akkor ezek a rendszerfájlok kerülnek visszaállításra, itt nem történik semmilyen partíciófelülírás, és az adatfájljaidat sem érinti (elméletben) a dolog (tehát magyarul ha lementettél valami adatot a C-partícióra, akkor az megmarad) - ez például egy elcseszett drivertelepítés, szoftvertelepítés vagy rossz beállítás vagy hasonló után jöhet jól, hiszen vissza tudsz állítani egy korábbi, még jól működő állapotot.

  A OneKey Recovery mentésére való visszaállítás meg akkor jöhet jól, amikor bár TUDOD, hogy ez most szépen felül fogja írni a teljes rendszerpartíciódat (amivel buksz minden adatot, de nyilván ilyen nem történhet meg, hiszen tudatosan mindent szépen lementettél előtte róla :D), de szeretnéd egy korábbi állapotba visszaállítani a komplett partíciót, pl. azért, mert meg akarsz spórolni egy újratelepítési macerát követő egyéni szoftvertelepítési és beállítgatási procedúrát is (ami jó sokáig eltarthat). Elképzelhető mondjuk olyan eset, hogy minden általában használt szoftveredet telepítetted, mindent szépen belőttél, készítettél egy OKR-mentést, aztán mondjuk fél év múlva úgy döntesz, hogy jó lenne ebbe a viszonylag "csupasz" állapotba visszaállni, mert mondjuk belassult a rendszered, vagy teleszórtad haszontalan alkalmazásokkal, amiket csak nagyobb macera leszedni, mintha adatmentés után nyomatnál egy sima rendszerképre való visszatérést.

  A gyakorlatban ezzel az a baj, legalábbis nekem az a tapasztalatom, hogy a szoftverek azalatt az idő alatt, mire rászánod magad, hogy na akkor térjünk vissza korábbi állapotba, rég elavulnak a mentéskori állapothoz képest is, rengeteg frissítésre lesz szükség, és majdnem ugyanott vagy, mintha egyszerűen teljesen elölről újratelepítetted volna a Windows-t. :D Bár nem teljesen igaz, mert a korábbi mentéskori állapotot valószínűleg az ember úgy készíti, hogy legalább az addigi Windows-frissítések fent vannak.
  A Windows-nál meg ez a frissítési macera az újratelepítés után borzalmas (amennyiszer újból és újból újabb telepítéseket kell letöltögetni, és folyton újraindítgatni a gépet...).

  Ja, még egy infó: van még az OKR-es "Recovery Disc", az a kb. 3 vagy 4 (?) DVD-s állapot, ami a komplett partícióstruktúrát is hivatott teljesen elölről újra létrehozni, tehát ez végzi a legtöbb pusztítást a háttértárolón. :D (Amint azt a korábbiakban megtapasztaltad.) Ez kábé a gyári állapotba visszahozás, a nagyon rosszul kitalált partícióstruktúra "visszacsinálása" (retardált módon óriási rendszerpartíció volt, és valami minimális méretű adatpartíció).

  NA, hogy végre válaszoljak is egyértelműen arra a kérdésedre, hogy "ha leformázom a hdd-t akkor a Lenovo particíóról még tud boot-olni a rendszer?", az a válaszom, hogy attól függ. :D Ez valahogy úgy működik, ha minden igaz, hogy a Master Boot Recordba kerül be az információ a rejtett OEM-partícióról is, ami bootolható a külön OKR-gombbal (most ez az infó nem tuti, de kábé ilyen), szóval ha nem törlöd a bootpartíciót, akkor ELMÉLETILEG működnie kellene, de szerintem tök felesleges ezzel kísérletezni: ha tényleg vissza akarsz térni egy korábbi OKR-mentésre, akkor egyszerűen megnyomod az OKR-gombot, rámész a System Recovery-re, és ez majd rebootol, egyből az OKR-t elindítva, és felül fogja neked írni a rendszerpartíciót.

  Na, ez a válasz is jó hosszúra sikerült. :DDD

  Sk8erPeter

 • Puma K

  veterán

  válasz Sk8erPeter #3247 üzenetére

  Most már nem része az életemnek, de mindig előttem van ha géphez ülök.
  Amúgy nem ;]

  [ Szerkesztve ]

  "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés