Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
-
törölt tag
Engem az érdekelne ebben hogy mi ez deep learning raytracing, miben merül ki ez a deep learning itt ???
-
bteebi
veterán
Szerintem nem sok értelme nem lenne. Amúgy ha lenne ilyen, akkor azt mostanra már kb. gyártaniuk kellene, nem úgy működik, hogy "Hoppá, túl jó a konkurencia, gyorsan dobjunk piacra mi is valami újat. Nem kell sietni, a jövő hétre elég lesz."
. Minimális ráncfelvarrás persze beleférhet, de apróságok miatt én nem érezném jogosnak az új elnevezést. Az már más kérdés, hogy az amúgy egy jól bevált gyakorlat
.
-
Elméletileg azok semmiféle egyéb jelöléssel, változással nem rendelkeznek( a több ramos kártyák,) csupán a gyártók engedélyt kaptak, hogy a nem ref kártyákat ellássák gyorsabb , nagyobb rammal.Ez valamiféle időkorláthoz kötött dolog volt, vagy nem tudom pontosan, egyszer kitárgyaltuk már itt valamelyik topikban, ezért is nincs semmiféle jelölés ezeken.
Lehet, hogy nem lesz Pascal refresh, de Volta 2018 ban debütál a jelenlegi állás szerint desktop vonalon, ( egy kártyától eltekintve, de ez is csak pletyka).
Ez azt jelenti, hogy ha NV hozza a szokottat, akkor valamikor nyár végére őszre érkeznek meg a lassabb Volta kártyák. Tehát értelme van illetve lenne a 20xx szériának, pedzegetnek 10-15 % gyorsulást is, ráadásul kapnak egy fontos újítást is szoftveres úton, de ezt Abu jobban tudja.
Meglátjuk mit hoz a jövő. Jelenleg Volta gyártását még hátráltatná a GDDR6 felfutás, a HBM2 hiánya stb, tehát én úgy gondolom lesz Pascal2.0,de majd meglátjuk. Az is lehet , hogy nem. Attól is függ szerintem, mit domborít Vega. -
Drizzt
nagyúr
Engem mar nagyon meglepne, ha lenne Pascal refresh. Ertelme mar kb. semmi. Par honapranem fognak uj kartyacsaladot kiadni. Csak ha nagyon eros lesz a Vega, akkor van ra minimalis esely. En tovabbra is azt gondolom, hogy a Pascal refresh mar kijott es a 1080ti, a 11gbps 1080 es a 9gbps 1060 az. Csak nem neveztek at.
-
törölt tag
Az iPonon is írnak erről, a részletekbe mondjuk nemigen mennek bele.
-
A 2060 a pascal refresh lesz csak, nem Volta
tibaimp: Igen a következő asztali generációs VGA-k a pascal refresh után( ami az idén jön elméletileg 20xx névvel jön, de még Pascal alapú lesz) a Volta alapúak lesznek, 2018 ban, de lehet az idén bemutatnak valamit márt asztali vonalon is.
Egyébként most olvasom a cikkeket,de sajnos az én Angol tudásomhoz ez nagyon szakmai de LOL: FP 16 alatt nem 30 TFOPS teljesítményre képes , hanem mátrix számítással megnégyszerezheti az FP 32 számítási teljesítményt.tensor magok miatt . Az akkor 60 TFLOPS lenne? kíváncsian várom Abu cikkét, remélem gyógyulgat, aztán jön .
-
carl18
addikt
5120 cuda mag?
A hírek szerint még idén megjelenik a piacon a volta gpu-k. GTX 2080+20% mint a 1080Ti. Valahogy így tudom elépzelni. Na minden esetre kíváncsi leszek mit tudnak majd, na meg a árazásra.
Talán a GTX 2050-2060 lesz a én kártyám. -
tibaimp
nagyúr
Ennek a Volta-nak lesz asztali változata is, vagy csak ilyen szerver cucc marad?
-
Duddi
aktív tag
válasz
Malibutomi #26 üzenetére
Ezeket nem tudtam. így már más. Akkor ezek szerint az MI25 olyan 4% erősebb mint ez / mag ?
-
arn
félisten
mire az amd lep egyet, az nv kettot. lattunk mar ilyen a 3dfx koraban
-
Puma K
nagyúr
A cikkben nem igazán van kiemelve hogy HBM 2 van rajta, csak egyszer van leírva azt is szöveggel.
Bezzeg ha a másik cégről lenne ilyen hír -
kinetone
tag
válasz
->Raizen<- #21 üzenetére
deha a genízisapptya fötelepülik na akkoaztá
És itt befejeztem
-
bteebi
veterán
815 mm2?
21 milliárd tranzisztor és 15 TFLOPS?
Egészen brutális
. Akárcsak az ára...
-
Duddi
aktív tag
válasz
#45185024 #20 üzenetére
Azért én hozzátenném hogy AZ MI25 teljesítményét [az egy cikk mit találtam] az Mi6 és MI8 neve és teljesítménye párhuzamból saccolja és azt a mag számot egy feltételezett 1526 MHz el a feltételezett Tflops ból kapja.
Tehát osztom a valamit a nem biztossal és lesz 4096
Majd kiderül ha bemutatják. -
törölt tag
V100: 5120 mag 15 TFLOP (341.333)
MI25: 4096 mag 12.5TFLOP (327,68)
Ennyi mag jut egy Tflop-ot számítási teljesítményre ugye érdekes ???
Azért a 4 darabos rack 69 000 ezer dollárért szíven ütött. -
kinetone
tag
Na akko a szkájnyety öntudatára szeszpetelődhetik végre mán
-
Sinesol
veterán
Szólott a próféta...
Viccet félretéve, még azt sem mondanám, hogy fikázta, csupán megemlített egy kósza hírt, nem értem miért kell azonnal elvakultan nekiugrani mindenkinek...
Megértem én, hogy van akinek az a hobbija, hogy rajong cégekért, de azért viselkedjünk már.Nekem is van Amd procim, vga-m, valahogy mégsem érzem úgy, hogy különösebb érzelmet kivaltana belőlem, szóval biztos nem a céggel van a baj.
-
Z10N
veterán
"DGX-1 with Tesla V100 vs. DGX-1V"
Most akkor melyik?Amugy nem ertem miert nem DGX-2 lett a neve.
Ui: "A Volt
aák másik" -
Ha megnézed a felépítését majdnem 40% helyet foglalnak a tensor modulok, azért nőtt a méret, nagyon erre alapozza NV a jövőt. A több tranyó ellenére a gyártástechnológia 16 ról 12 nm re csökkent , ami, ha nem is akkora előrelépés mint a 10, de ahhoz elég volt, hogy a fogyasztás megmaradjon.
-
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #3 üzenetére
Hát ez így tényleg nem annyira egetrengető. A fogyasztáson csodálkoztam egy kicsit.
Inkább majd a GeForce-oknál fogjuk tisztábban látni, hogy mit fejlődött a Volta a Pascal-hoz képest. -
Ez nekem nagyon tetszik, leginkább az árát kérném, úgy havi rendszerességgel a bankszámlámra
.
Ezekre a nehézcsatahajókra amúgy jó a mezei CUDA is, vagy vmi spéci nyelven beszélnek hozzájuk, hogy pl memgmondják milyen idő lesz a jövő7en?
300W TDP: szuperszámítógépeket szokás vizezni?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Malibutomi #3 üzenetére
Poor vega, lesz itt tonkreveres.
)
-
Malibutomi
nagyúr
Hat ez gyenge igy elsore.
Gyakorlatilag egy nagyobb Pascal chip. 815mm2 es 5120 Cuda 15TFLOPS-hoz nem tunik valami foldrengetonek. -
aki nagyon akar hasonlítgatni, az amdnek van egy mi25 nevű, vegára alapuló kártyája, amelynek állítólag 25tflops fp16 teljesítménye van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Volta architektúra számos újítást kínál a szerverpiacra, és az év második felében elérhető is lesz az NVIDIA DGX-1V szerverrel.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest