Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
Nem tudom, én még annál se láttam AC-s szolgáltatói eszközt, akinek 200as nete volt. Gondolom ez úgy megy, hogy van egy eszköz, amit használnak, azt adják mindenhol és pár évente gondolom frissül a beszerezhető eszközök listája és új eszközt adnak az új előfizetéseknél, de ezért a régebbi ügyfeleknél nem fognak eszközt cserélni, ha bőven kiszolgálja a netet, más kérdés, ha meghibásodik az eszköz, olyankor biztos, hogy az új szériából fognak adni elvégre a régebbi már elfogyott. Amúgy minek AC, ha lassabb a net ugyanolyan hülye kérdés, hogy minek gigás router, ha csak 100as neted van. Nem várok rá választ.
-
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy normális nethez normális routert adnak. 50-eshez mi a frásznak AC?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
FollowTheORI #11 üzenetére
DSL-hez nem adott AC-s routert a T az tuti és az autón lévő helyben megvásárolható routerek is csak alap N-esek voltak. A helyi számtech boltok szerintem nem is tartanak AC-sat, mert a vevő a 3000 ezer forintosat veszi amúgy is. Minek kellene neki AC-s, amikor nincs is olyan eszköze ami AC-s lenne? Nekem AC1750-es saját routerem van (a szolgáltatói kábelmodem az két sávos N-es), de a legtöbb kliens ami rajta lóg, nem AC-s.
-
Tigerclaw
nagyúr
Vagy 2 éve a T-nél dolgoztam szerelőként - voltam "pár" helyen - és 90%-ban a szolgáltatói routert használták wifi-re. Ahol volt extra router az szintén 90%-ban a legolcsóbb 150-es DLINK, TPLINK. Belépőszintű AC-sal csak a GPON területen találkoztam, amit a gigabites nethez adott a szolgáltató. Még az 5GHz-es N-es sáv használata is ritka mint a fehér holló. Amúgy sok értelme nincs is, mert a usernek olyan megoldás kell kényszerből, ami átmegy minél több falon, minél messzebb és az átlag internet sebesség olyan 15-20Mbit. Réz technológián a 100Mbit csak ott jött össze ahol bonding volt, vagy 4G gyorsítás, vagy a ház mellett állt az MSAN szerkrény. Szóval mindenhol szinte csak 2.4GHz van. Gondolom GPON-os helyen jobb routert ad eleve a szolgáltató, mert akkor problémázik az ügyfél, hogy WIFI-n nincs meg minimum sebesség...de mi egész megyénkben csak 1 db kis faluban volt/van optika.
-
Gabor tm
tag
-
Gabor tm
tag
Nekem Killer LAN-ba van dugva a net. Eleinte syenvedtem par dologgal, mint kiderult nem a killer miatt, de akkor kikapcsoltam minden dolgot a killer vezerlopultjaban, azota is ugy van. Gond nelkul megy gyakorlatilag minden.
-
válasz
Dragon3000 #12 üzenetére
Amivel én találkoztam, ott nem. Eleve a 'windows' féle meghajtót nem ette meg, felrakta automatikusan a Killer féle drivert. Azzal meg jött a baj. Szerencsére volt a deszkán másik, azzal gond nélkül ment minden...
-
Azért mert a kábel kiváltásra játszanak, oda meg mindig kell a nagyobb... irodaházakban stb nem elég ami most van... sőt az WiFi 6 (AX) se, csak jelenleg ott tartunk.
Ezért "nyomják"... bár szerintem az otthonokban is jobb lesz... csak piszok drága. De az más kérdés megint.Mondjuk szerintem sem igaz már az, hogy az otthonok nagyrésze N-es lenne.
A legtöbb szolgáltatói kütyü és szinte biztos, hogy az utóbbi jópár évben vett routerek többsége is, már bőven AC-s. -
tzolosch
csendes tag
Nekem anno egy MSI Z97 alaplapon volt killer hálókártyám, azóta kerülöm ezt a brandet. Gyakorlatilag semmi sem ment rendesen... Játékokban ping az egekben, magas packet loss, le/feltöltés meg közel lehetetlen. Végül sikerült rábűvölni a forrásul szolgáló talán Realtek chip driverét, onnantól működött minden rendesen.
-
Tigerclaw
nagyúr
Még az otthonok nagy részében 150-300Mbp-es N-es WLAN van, AC mutatóban, de már az AX-et nyomnák. Kb. annyira kell mint a 8K-s tévé.
-
M107
addikt
válasz
FollowTheORI #5 üzenetére
1 m van a router és az ITX gépem közt csak rj45 wifi neki kizárt, notebooknál már más lenne a helyzet de ahhoz egy elég drága noti kellene amire én nem adnék ki pénzt.
-
-
-
Annyira nem, hogy ha például torrentezésre használsz Killer hálókártyát, akkor konkrétan csak pisloghatsz, miért nem megy se a le-, de pláne a feltöltésed...
Más szóval minden szempontból jobban jársz, ha NEM a Killer hálókártyába dugod az internetet.
Mondjuk Wifi esetében ez érdekesebb lesz, mert esélyesen nem fognak két wifi kártyát szerelni a (gondolom gamer) laptopokba. Aztán majd pisloghatnak a tulajok, hogy miért olyan a netjük, amilyen... -
M107
addikt
Megéri ez az árát......
Gondolom itthonra, és nem játékra nem hoz a konyhára vagy tévedek?
-
lemusz
addikt
built in cFosSpeed
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AX1650-es jelölésű fejlesztés komoly szolgáltatásokkal vértezi fel az érintett hardvert.
- Politika
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GTA V
- Hobby elektronika
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- További aktív témák...
- Gamer PC , i7 10700 , RTX 3080 , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- JBL Partybox Encore új mikrofonnal, nem Essential!
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i5-1340P/16GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Új JBL Boombox 3 számlával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110 i5 6600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman S2 TG DeepCool 580W
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 12400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest