Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Snapdragon alapokon nyugvó mini PC közeledik a GEEKOM jóvoltából
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ASRock lapok általában
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
jo lenne vmi verseny... de azert nem egy osregi agyontoldozott architekturaval kellene versenyeznie. gyanitom az intelnel is van vmi mas terv, mindig szoktak parhuzamosan tobbet futtatni.
mivel az amd jelenleg a tobb mag fele tud mozdulni, remelem javul pcn a magok kihasznaltsaga, mert jelenleg negy magnal tobbet csak nehany teruleten erdemes hasznalni.
"a processzorok ara hihetetlen" - mostanaban elkapott a retrolaz, es be is ujitottam egy p3 1000et. akkor igazan volt verseny (sot az athlon jobb is volt), de megis 1000 dollarba kerult, es par honap mulva volt gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Balazs_
senior tag
Ígéretesnek tűnik, csak legyen is belőle valami.
Hál'Istennek nem bullshittenger jött, hanem valódi adatok. -
félisten
Ideje már.
APU-król semmi hír?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
myckey
veterán
Remélem erre tudok váltani, ha nem, marad az i5. De, hátha.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
őstag
Cirka 12-13 évnyi AMD használat után váltottam idén Intel Skylake-re. Aligha fogok az következő 2-3 évben visszaváltani AMD-re, bármit is villantanak.
-
MZperX75
addikt
Na legalább van már 8magos működő példány.
Ez valószínű csak a befektetőknek szólt.
A piac így is úgy is magasról tesz bármiféle AMD-s újításra.
14nm-az meg valami marketing fogás ugye,mivel látszólag inkább a 20nm-esnek néz ki az a14.
Az Intel 14nm -éhez képest,ami már legalább 1 éve csiszolódik a padon.
Tehát 2017-ben kapunk látszólag kiforrottlan 14nm-en
(20nm)-en egy AMD CPU-t ami fog versenyezni a 2016 tavasszal megjelent 300000Ft-os Intel jól kiforrott 14nm-es E sorozatú CPU jával.Kár hogy ez inkább a szerver vonalra lesz használható.
Otthonra valami 4magos nyolszálas egy I5 -ellen lesz e?
APU-ról nem is szólva,egy kis HBM2 a prici mellett
4 mag 8 szál 1024sedder 2Giga HBM2 vel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cingáriusz #5 üzenetére
Nos én 19 év után, és +1
-
04ahgy
nagyúr
válasz Cingáriusz #5 üzenetére
Rég láttalak! A témához: azért az sem elvetendő, ha emiatt lesz olcsóbb a Skylake, vagy az utódai, nemde?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
tibaimp
nagyúr
Annak az "idővonalnak" a fele nem igaz, de mind1...
Kíváncsi vagyok milyen lesz a Zen, én személy szerint szurkolok nekik, legalább olcsóbban veszek majd i7-est.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Ha kimaradnak a karácsonyi szezonból szerintem magukra húzhatják a rolót. Úgy volt eddig, hogy Q4-ben már elérhetőek lesznek a termékek. Bezzeg az Intel jön majd a Kaby-vel. Kicsit jobban kellene iparkodni, és főleg időzíteni az AMD-nél. (persze tudom én h kis cég meg minden, de akkor is)
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Bohus
aktív tag
Elég nagy csúszásban van a Zen, már a második negyedévre belebegtették a megjelenését, azóta csönd volt.
A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
Fred23
nagyúr
Ha az Intel árait leveri egy kicsit, az jó, de kár lenne elkapkodni az örömködést! Remélem, hamarosan jönnek róla a minőségi tesztek! A PH vajon mikorra szerez majd ilyen procit tesztelésre?
-
lemusz
addikt
Hajrá AMD, hajrá ZEN! Nagyon bejött az intel i5, de ha ez ott lenne a szeren, akkor mennék vissza AMD-re.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kíváncsian várom mit hoznak ki ebből..
Ha már csak megközelítik az Intel szintjét, és so reális áron tudják tartani az árakat az FX után, akkor már gond nem lehet.
Drukkolok, hogy sikerüljön összehozni, mert teremthetne egy kis versenyt a piacon!
A gond az, hogy eléggé elcsúszott ez a plaform, és ez miatt szinte biztos, hogy sok vásárlót veszítettek.
Én pl. csak vártam, vártam, hogy hátha lesz valami, de nem lett, végül váltottam, és sajnos szinte biztos, hogy sokan vannak így.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
gothic20
aktív tag
Jó lenne, ha AMD tudna villantani valamit. Kellene egy kis árverseny végre, mert egy 2 magos i3 as 30+k.... Azért már 2016 van, nehogy már egy 2 magos proci ennyibe kerüljön ténylegesen.
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
őstag
Szerintetek lenne értelme a mostani i4790K processzoromat lecserélni egy ilyen 8 magos Zenre?
-
wattafaka
senior tag
Kizártnak tartom, hogy beérje a jelen generációs i7-eseket, de ha mégis, az csak jó.
Talán az intel is "összeszedné" magát, és nem szúrná ki a vásárlók szemét évi +5% teljesítménynövekedéssel.(#20) Németh Péter
Én biztos nem tenném a helyedben.[ Szerkesztve ]
-
-
arn
félisten
a kabylake utodja mar hat maggal jon a "mainstream" foglalatba is. ugyhogy azert tartanak az amdtol
az mas kerdes, ha az intel arversenyt kezd, abba az amd fog belerokkanni. az intel a picsanyi, valszeg olcson gyarthato magokat is baromi dragan adja.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
gothic20
aktív tag
válasz Németh Péter #20 üzenetére
Először meg kéne jelennie a zen prociknak utána tedd fel a kérdést
[ Szerkesztve ]
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mivel tényleges infó nincs még a teljesítményről, Én erről nem nyilatkoznék, még nem.
Véleményem szubjektív...
-
Azért azt érzed, hogy perpill ez a kérdés ordas nagy hülyeség. Nincs sem ár, sem független tesztek illetve tapasztalatok. Piacon sincs ez a termék. Tehát érdemes lecserélni...
Summit Ridge-hez: drukkolok nekik, de ez még nem a csórók játéka lesz.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
derive
senior tag
"a Polarisok tényleges fogyasztása alapján spekulálva a 30% is korrektnek lenne mondható"
Kicsit sem elfogult a cikkiro... a +40% az IPCre vonatkozott, nem az energia hatekonysagra.
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Kíváncsi leszek, bereklámozni bármit lehet, valódi asztalra letétel kellene
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Z_A_P
addikt
Teszt alapján Zen megeszi az i7-ed. Arrol nem is beszelve h dupla annyi mag.
A kerdes a MHz lesz, ott mit tudnak hozni.OK
-
nagyúr
várjuk meg, amíg megjelenik, oké? az még egy bő fél év.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Steve_Brown
senior tag
Végre valami! Hátha kialakul egy egészséges verseny helyzet és megtörik az intel egyeduralma.
-
-
-
AusWolf
őstag
Úgy tűnik, minden az órajelen és az árazáson fog múlni. Kíváncsian várom.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
M0ng00se
őstag
én úgysem engedhetem meg magamnak mostanában, de kíváncsian várom az igazán új amd központi feldolgozó egységet. intel viszonylag gyorsabban kiad egy új sorozatot , azt nem izgi várni
V6
-
Fred23
nagyúr
Tényleg nem izgi az Intelt várni, mert az az évi 3-4% extra teljesítmény kit hozna lázba?! Viszont ismerjük őket, teli vagyunk minden procijukról tesztekkel, tudjuk, milyenek, és nagyjából azt is, mi várható. Ez a Summit Ridge számomra nagyon bizonytalan, nagyon kétesélyes, nagyon kiszámíthatatlan; amíg nem olvasok el róla 8-10 részletes tesztet, biztosan nem vennék ilyet!
-
tibaimp
nagyúr
Majd még elválik, még semmi nincs az egészből, így ez a kérdés elég fura részedről....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
04ahgy
nagyúr
A cikkíró nem keveri a kettőt, hanem tud olvasni. Ezen a dián a kék sávban az látszik, hogy = (egyenlő, tehát ugyanannyi) energia ciklusonként, és +40% feldolgozás, munkavégzés ugyanabban a ciklusban (piros bogyó). Az pedig 40% javulást jelent energiahatékonyságban, dia szerint legalábbis.
Az i7-6900K meg 140 W TDP-s, hiába 14 nm, a tesztünkben a kisebb fogyasztott többet üresjáratban is és tuningolva is, szóval azért ezeknek nem olyan kiemelkedő az energiahatékonysága.
Hogy lehetnék elfogult az AMD ellen, és akarnám savazni, mikor meg a VGA tesztekben állítólag mocskos AMD bérenc vagyok, meghamisítom a teszteredményeket, meg direkt úgy válogatom össze a játékpalettát, hogy az AMD nyerjen?
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Dr. Akula
félisten
A CPU telejsítmény igazából nem hat meg, az Intellel összemérhető alacsony fogyasztás és az azt alázó IGP teljesítmény kéne. Na meg az hogy ne csak 1-2 gagyi teszkós notiban legyen megtalálható, szokás szerint.
-
tibaimp
nagyúr
-
-
"Hogy lehetnék elfogult az AMD ellen, és akarnám savazni, mikor meg a VGA tesztekben állítólag mocskos AMD bérenc vagyok, meghamisítom a teszteredményeket, meg direkt úgy válogatom össze a játékpalettát, hogy az AMD nyerjen? "
Úgy, hogy túl keveset csalsz az AMD javára.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Cathulhu
addikt
Rettentoen el vannak csuszva, tavaly meg idenre volt varhato a Zen, jovo ev elejen meg a HBM-es verzio. Utobbi csuszasat azert meg ertem, mivel a HBM2-vel nagyon befurdott az AMD, ezt mar tavaly lehetett sejteni, de a sima ugy kellene mar nekik mint egy falat kenyer, nem csak paper launchok, azok a befektetok nyugtatasara jok csak.
En tovabbra is varom az asztali, GPU nelkuli, HBM-es megoldast, mert arra lenne csere, DDR4-et kihagynam, ha lehet. De a turelmem fogy
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
veterán
Itt lenne az ideje seggbe rügni az intelt. talán most kicsit sikerül.
duree54
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 9800x3d új, 3 év garanciával
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz (96MB Cache, up to 5.0GHz) CPU! BeszámítOK
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Intel Core i9-11900K 8-Core 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600G ÚJ BONTATLAN hatalmas készlet van! 12hó jótállás+számlával!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest