Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Puma K

  veterán

  "... a kábelmenedzsmentet megkönnyítendő láncba köthetők (kompatibilisek egymással is), így összesen 6 példány lehet egyetlen "füzéren"."

  Ez nem tudom mennyire szerencsés a gyakorlatban.

  Korábban mikor olvasgattam a vízhűtéssel kapcsolatban, hogy építenék magamnak egyet, akkor merült fel és találtam szembe magamat azzal a helyzettel, hogy nem jó ha 1db 3/4pin csatlakozón sok ventilátor van, mert az az alaplapi ventilátorcsatlakozót túlterhelheti és különféle problémákat eredményezhet a ventilátoronkénti és összeadódó watt szükséglet.

  Ezért az volt az igencsak erősen javasolt az azonos típusú és egy időben szabályozni kívánt ventilátorok esetén, hogy olyan ventilátorvezérlő kell ami rendelkezik saját áramforrással amin keresztül a tápegységtől tudja molex vagy SATA csatlakozón keresztül felvenni a szükséges szuflát hogy több ventilátort egyidejűleg ki tudjon szolgálni.

  Ezért vettem egy ilyet 850Ft-ért (amiből végül kettőt küldtek és egyet fizettem):

  Véleményem szerint ez jobb megoldás mint a sorba kötött ventilátorok.

  Bár meglehet ha nem valami erősebb fajtákból köti őket sorba az ember, akkor abból végülis baj nem lehet csak akkor igen csak meg kell nézni hogy milyen alaplapi ventilátorcsatlakozóra köti rá az ember a ventilátorfüzért és az a csatlakozó mekkora W-ot tud leadni.

  "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

 • Puma K

  veterán

  válasz Gdi #4 üzenetére

  A kábel elrendezése nem probléma számomra.

  A Röltexben vettem 1,5cm széles és 15cm hosszú tépőzáras csíkokat és azokkal szépen elrendeztem mindent.

  Jelenleg ventilátorból 11db van a gépben.
  Abból 7db van a linkelt elosztóra kötve a többi pedig az alaplapra.

  "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

 • Puma K

  veterán

  válasz Synthwave #6 üzenetére

  A 2060 előtt egy 1080 Ti volt a masinában. Kb ~25% különbség van a két VGA között.

  Kicsit foglalkozni kellett ezzel is mint minden VGA-val szoktam ha a gépembe kerül.

  Kapott egy egyedi GPU órajel-feszültség profilt 1920MHz@0,95v, a memória tuniungot: 15800MHz és végül egy egyedi ventilátorprofilt.

  A fenti finomhangolás után egész halk lett a kártya. A nyári melegben 2000 körül most meg így hogy nincs már az a meleg 1900 alakul a hűtőventilátorának a fordulata. Korábban valami 2600-on visított.

  Masina a régi 4790K+Z97 szettel: [kép] [kép]

  A proci fut 8mag/16szállal 5,3GHz-en, de akár 8mag/8szálon 5,6GHz-en is: [link]

  Csak ezt meg delidelteni kellene mert adott magok között 10-11°C-os hőmérséklet-különbség is lehet... arról nem is beszélve ha elkezdem nézni mit megy 5,2GHz felett, akkor olyan hamar elszállnak a hőmérsékletek a rossz hőátadás miatt hogy olyankor még nézni is rossz...

  Hiába forrasztott... egy delidelő szettel ugyan úgy le lehet tolni a kupakot... és forrasztás --> folyékony fém csere után 10-15°C-ot itt is lehet nyerni... a direct die hűtést is kipróbálnám de most inkább pihentetem a témát.

  "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Hozzászólok Aktív témák