Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bitpork

  veterán

  LOGOUT blog

  A királyi postának már régen meg kellett volna szűnnie - pont mint Dániában. Ott már mindenre privát céget használnak csak bemutatóra van állami posta 1 azaz egy darab hivatal a fővárosban. Ami megmaradt belőle (a neve) az már Svéd és Belga kézen ajánl privát szolgáltatást.

  #eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

 • Pont a végén leírtak miatt nem szabad a Postát megbízni ilyesmivel. Foxpost, GLS, stb. Van egy pár cég, ahol létező fogalom az ügyfélszolgálat. Itt jön ugye az, hogy miért a Postán lett intézve - mert Posta mindenhol van. A kényelem nagy úr, sajnos...

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • bitpork

  veterán

  LOGOUT blog

  Már az árakban nincs különbség, miért nem lehet nem postával feladni?

  #eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

 • Lalikiraly

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Elhihetitek mindketten megbántuk, pláne ha lenyúlták a csomagot, de a fél neten lehet olvasni hogy az OLK ban ragadt a csomag.

  Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

 • draco31

  addikt

  Nincs mindenhol posta, pl a szonszéd településen sincs, egy kocsi jár, és táblát kell a kapura akasztani ha akarsz vele valamit.

  Másrészt nálunk 8-tól 11-ig van nyitva, ebből legalább fél órát zárva van ha befut a napi járat, hogy szétválogassák.

  Futárok ebből a szempontból kényelmesebbek, mert az meg a ház előtt áll meg, amit lehet azt velük intézem jó ideje.

  ASUS VivoBook S14 S410U /\/\ Samu A50 /\/\ Amazfit Bip

 • A Zéé

  őstag

  Ezt most abszolút nem a Posta védelmében írom le, de mindenhol hibáznak, ahol emberek dolgoznak, és kb. mindegyik szolgáltatóról tudnék rosszat mondani.
  Nekünk a nagy DHL is kevert el csomagot, nem is kicsit: egy ~30 kilós 50x40x25 cm-es dobozt. Nem kapta meg az ügyfél, faterék elkezdték nyomoztatni, és az ügyfél is. Annyit tudtak kideríteni róla, hogy beérkezett valamelyik németországi hub-ba (már nem emlékszem a városra), de onnan papíron nem ment ki, és ott sincs.
  Le lett gyártva újra a termék, ki lett küldve újra a megrendelőnek, aki át is vette, és csak hetekkel ez után jelentkeztek, hogy meglett a csomag, egy tök másik hub-ban, mi legyen vele?

  Nekem utoljára a telefonom kalandozott, én is fostam kicsit, mert a tracking szerint 3x ment ki és vissza az OLK-ból, mielőtt a jó helyre indult, abból egyszer el is jutott a csömöri postára, pedig Újpestre kértem ottmaradósra... Szóval Lalikirály, bízzatok benne, hogy hátha meglesz még a csomagod.

  Just a simple Lineman...

 • SUPREME7

  őstag

  LOGOUT blog

  Ha csütörtökön adták fel, pénteken ott kellett volna lennie, ez tény. Pár hete volt ugyanez, eddig 3 év alatt 1x fordult ilyen elő, az is karácsonyi időszakban, hogy csak 2. munkanapra ért oda a címzetthez, úgyhogy én is meglepődtem, szintén az OLK-ból nem jutott tovább a csomag első nap, de másodikra már célba ért. Hétfőn szerintem már megkapod. Ettől függetlenül ez a szolgáltatás a legjobb és elérhető áron van, posta minden sarkon van, csomagautomata főleg, remélem nem lesz ebből rendszer, mert én nagyon szeretem ezt a szolgáltatást.

  [ Szerkesztve ]

 • janeszgol

  veterán

  Nem jó ezt olvasni. Én levelet, meg egyebet semmilyen formában nem adok vagy kérek, hanem mpl csomagautomata vagy foxpost. Érdekes, hogy a csomagautomatára kevés panaszt olvasni, a legtöbb inkább ez az ajánlott leveles meg csomagos.

  A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD

 • Lalikiraly

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Hát a feladónak egy rokona is utánakérdezett, aki postás és egyelőre nincs meg a csomag.
  Az OLK-t nem lehet semmilyen formában elérni és a posta nyomkövető szolgáltatása a neten most az sem működik.
  Hát most oké, hogy hétfőn valszeg meglesz a csomag, csak azóta mióta én elindítottam a dolgot, hogy nem jött meg azóta háromszor volt járat a postára és egyikkel sem érkezett meg, másrészt hétfőn hiába viszi ki a postára a csomagot majd csütörtökön járok arra megint, szóval nem örülök, de ez van. Nem a dolgozókat hibáztatom félreértés ne essék, hanem ezt a poshadt rendszert...

  Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

 • A fő különbség az ügyfélszolgálat minősége. Nekem is volt elkevert csomagom (FedEx), de ott egyfelől tudtam jelezni, hogy gubanc van, élből kinyomozták, mi történt vele (nekünk nem mondták el, csak azt, hogy véletlenül nem arra ment, amerre kellett volna), és három nappal később ki is szállították.

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • draco31

  addikt

  És az amugy sem olcsó árakat mostanában emelik ha jól tudom.

  ASUS VivoBook S14 S410U /\/\ Samu A50 /\/\ Amazfit Bip

 • bitpork

  veterán

  LOGOUT blog

  Nekem anno egy naaaagy amerikai futár cég a Dániába küldött levelet Indiába vitte valamiért, amiről menet közben kiderült hogy Lengyelországban van és onnan vitték az eredeti címre.

  #eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

 • Uzsito

  csendes tag

  És mit szerettél volna kérdezni a levélfeladó részen, megkerülve a sorodat?
  Csak nem azt hogy merre van a csomagod?

  Az utcán kígyózó sorban álló emberek meg bizonyára másra vártak, nem arra hogy saját csomagukról érdeklődjenek...buszra? Unatkoztak otthon és kijöttek sorbanállni egy kicsit?

  1. Sorbanállsz.
  2. Nem a postát valasztod. Mi a legutolsó levelet is inkább Foxposttal küldjük 800 Ft-ért, mert az legalább odaér. Nem vagyok hajlandó a postán elb***szni egy másodpercet se.

  -Aaaapaaa...már...itt van a karácsony?! -Igen, itt van. -Hol?!

 • Pécsi gyerek

  őstag

  Na ha már posta...postán dolgozom,nem postásként biztonsági őrként már vagy 8 éve.A helyzet a következő.Az elmúlt években a tendencia sajnos az,hogy küldik el sorra az embereket.A másik véglet meg az,hogy kézbesítőből (gyalogos autós) egyre nagyobb hiány van.(ablakos hölgyekből szintén)Sokszor az irodai alkalmazott kénytelen kézbesítőt játszani,akár más városban akár 50-100 km-rel arrébb. :Y Megfizetni nem akarják őket.Van hogy minimálbérért az utcáról felvett embernek adnak olyan pozíciót hogy kezelje a riasztó rendszert,amibe akár az is beletartozhat hogy hajnalba csörgök neki hogy szól a riasztó gyere be.(nemrég is felmondott a srác aki csinálta mert ennyiért nem csinalja ezt senki) Az ablakokban ülő személyzet is folyamatosan változik.Az öregek lassan nyugdíjba mennek.A fiatalok pár év hónap nap :K után felmondanak.Szóval mire megtanulnák a dolgokat rendessen lehet már nem is dolgoznak a postán. :C Sorolhatnék még pár dolgot,de a lényeg NEM A MELÓSSAL VAN A LEGNAGYOBB BAJ A POSTÁN HANEM AZ IRÁNYÍTÁSSAL !!!
  Én rendszeresen adogatok fel csomagokat (hardverapró miatt) és még sosem volt gondom a postával.(lehet csak szerencse) Ha elsőbbségivel valamit feladtam másnap ott volt.(munkanapon természetesen) A legtöbb postás akit ismerek kihajtja a belét ezért a cégért fillérekért.(főleg az öreg postások akiknek ez egy hivatás)Más céggel nem nagyon adtam még fel csomagot,ellenben rendszeresen rendelgetek a netről ezt azt.(főleg pc alkatrészeket :DDD )Na itt aztán feltudnák sorolni egy két érdekes szitut.Pl. pár...ablakot cseréltünk utcafronton,jött az email hogy 8-10 között jön a futár (GLS).Na 16:00 ig nem jött.Felhívtam őket, közölték hogy ott volt a futár de nem talált senkit otthon.Ba..meg a ház előtt voltam egész nap :C Természetes aznap már nem jön a futár vissza ha már elbaszta mert nem ér rá. :W Másik cég sprinter futárszolgálat.Se telefon ,se sms,se email,mondom ez ma már nem jön.(a munkahelyemre kértem a csomagot pénzt otthagytam rá) Este hív a kolega itt a csomag :Y
  De ez a jobbik eset.Ugyan ez a sprinter futárszolgálat eljátszotta azt is hogy küldték az értesítést hogy jönnek x-nap.Hát nem jöttek. :W Másnap sem.Harmadnap telefon mi a f..sz van,közlik hogy én hogy képzeltem azt hogy egy utánvétteles cuccot a postán hagynak.Meg a telefonszám sem volt megadva amin elérhettek volna. :Y Az már nem volt meg nekik hogy a rendelésben levolt írva hogy a posta portáján dolgozom,és ott fogom átvenni (vagy a kolegám tök nyóc) plusz a számom is természetesen megvolt adva. :) Másnap megjött a csávó a csomaggal pont melóztam,a dobozt lerakja a pultra nézem rávan írva hogy POSTA PORTÁJÁN VESZIK ÁT ÉS A TELEFONSZÁM OM. :C
  Gondok mindenhol vannak....

  Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gigabyte rx 460 oc 4 gb+zalman z1 neo :) és leeeeddd a házban :)

 • Lalikiraly

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Sajnos sok sok hasonló történetet olvastam már és van ismerős nekem is távolról aki postás. És borzalmas a helyzet. Falukban még inkább...

  Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

 • Egy-két

  tag

  A posta online ügyfélszolgálata szerintem elég korrekt. Elmondom az én tapasztalataimat:
  kínai csomag, trackinggel (valós trackinggel) relatíve sokat állt a magyar elosztó központban a nyomkövetés szerint, ezért dobtam nekik egy üzenetet, hogy mi a helyzet vele?
  Linkek, szerintem te is itt írj:
  https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/webform/informacio
  és a nemzetközi:
  https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/webform/nemzetkozi_informacio

  Lényeg másnap reggel nyolckor már jött az ember által írt email, hogy köszönik a felkeresést, a mai napon adták át a városunkba szállító kocsinak az én csomagomat is, és holnap várhatom a kézhez kapását!

  Szerintem nagyon normálisak, tényleg segítettek, tényleg utána néztek, és tényleg történt előre lépés az ügyemben, konkrétan tényleg akkor megkaptam a csomagot, amikorra mondta az ügyfélszolgálatos email.

  Aztán eddig 1 db eltűnős csomagom volt még csak (kb 250-ből :D ), szintúgy írtam az ügyfélszolgálatnak Ali-s rendelés, nem ért be az országba, vagy talán az elosztóban elpárolgott .. mindegy is, történt nyomozás, telefonon is felkeresett több posta hivatal is, és végül sajnálattal közölték, hogy elveszett, és kiállítottak róla egy igazolást hogy elveszett. Ali visszafizette, no para, de a posta is korrekt volt :)

 • Lalikiraly

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Ez tényleg korrekt, de én az ügyfélszolgálatnak, már 2 emailt írtam, továbbá facebookon is hagytam üzenetet és biza 3 napja semmi válasz.
  Holnap megy a feladó és bead egy tudakozványt, hogy mizu van... Oké, hogy napokib az elosztóban van a csomag, de ez egy 24 órás üzleti...

  De írtam mégegyszer üzenetet, de régebben is ott írtam, amit belinkeltél.

  Köszönöm!

  [ Szerkesztve ]

  Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

Hozzászólok Aktív témák