Hirdetés
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- Speciális hővédelemmel bírnak az ASRock nemrég bemutatott tápjai
- Csúszni fognak pár hónapot a megjelenéssel a Noctua idénre tervezett termékei
- A biztonságra és a friss VGA-kra gyúr az új AIDA64
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalozhun100
őstag
Valaki le tudná írni, hogy mik járnak hozzá? Tartozékok stb. Kábelek.
-
jogaman
csendes tag
Szerintem a box elégé jó ötlet, kicsit alakítani kell rajta de azért kezdeményezésnek nem rossz. Mint a legtöbb TV gyártónál manapság, itt is csak a lényeg maradt el... a színek minősége...
-
justaview
senior tag
Ez alapvetően jó ötlet. Mellesleg véleményem szerint 2016-ban egy inkább prémium kategóriás TV alapra tartalmazhatna egy kalibrátort, vagy legalább a képességet a kalibrálásra, kompatibilitást mutatva a legelterjedtebb kalibrátorokkal (pl.: USB portra bedugva kalibrálná magát a TV ).
A elméletemmel persze egy baj van.
A fentieket nem lehet eladni! A TV széles néptömegeknek készül, nem a prohardver fórumon kutakodóknak. átlagember meg nagy ívben lesz@rja, hogy valósághűek-e a színek, vagy sem. Csak világítson rendesen, meg legyen nagyobb, mint a szomszédé (ha ívelt, még jobb)! A gyártók pedig a nagy tömeg igényeihez alkalmazkodnak, ha tovább akarnak élni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Milyen 500 ezres? Megnéztem neked, hogy ne találgass, az 55EG910 az 2015. 09, az 55EC930V 2014. 10. hónap óta forgalmazzák. Ez a 2 van ennyiért. Régebben talán a Samsung OLED-ekről olvastál, elég téves infókat írtál, de mindegy. Van itt a fórumon OLED topik is, ha pontosan tájékozódni szeretnél a típusokról és egyebekről. Szerintem 200 ezer se lesz majd a belépő OLED, csak győzzük kivárni.
-
tng
tag
Az új remotejuk vicc egyszerűen. Leírva is vicces látni, hogy 5 gombnyomás egy 2-est leütni, de ha ki tudod próbálni akkor lehet ezt igazán átérezni. Egyszerűen alkalmatlan a feladatára a távirányító. Ráadásul giro sincs benne. Röhej a kezelés. Nekem a kée nem tetszik mert nem szeretem a túlszaturált színeket, de kinek a pap... Designban idén viszot odatették magukat. Mondjuk ezt a szerencsétlen one connect boxot elfelejthetnék végre.
-
Imi1981
veterán
válasz
#94529552 #73 üzenetére
Igen az a 500 ezres az elsők között jött ki. Az évjáratot nem tudom csak azt hogy az elsők között jött ki és még itt a prohardveren olvastam hogy a régebbi oledek rövidebb volt az élettartama és hogy ezen sokat fejlesztettek az újaknál! Most mobilról vagyok és dolgozok is úgyhogy nem tudom megkeresni de tuti itt olvastam valahol. Ha ott téves volt az infó akkor én is hülyeséget írtam!
Amúgy az 500 ezrest szoktam látni a Pécsi média marktban (utoljára láttam januárban 670 ezer volt) full HD és iszonyat szép képe van. Persze szép demo videó ment rajta de akkor is!Amúgy lehet az árukeresőn a panasonic oled tévéjét is beleszámoltam mert az is brutál drága ha jól rémlik.
Remélem a Samsung 48h6400-am kibírja addig míg kapunk belépő oledet 200 ezerért. Ha addig kibírja akkor már szép időt még él! :-) -
Imi1981
veterán
válasz
#94529552 #66 üzenetére
Nem most néztem hanem régebben még árukeresőn és akkor kettő hármat is találtam 6 millió vagy az közelében. Jó nem emlékszem már annyira lehet 4-től 6millióig volt az a három. Ha nem így volt és benéztem akkor bocs! De a 2 milla is kurva sok egy tévé ért!
Tudom hogy van 500 ezerért is de az még ha jól tudom az első széria ami kesebbet bírt meg voltak vele még más problémák. Persze minden problémájával együtt is sokkal jobban elfoganám mint bármelyik Lcd-t! :-) -
justaview
senior tag
LG-nek tényleg nem kell kapkodnia. Nincs ellenfele egyelőre.
Egyébként, ha most csökkentené az árat, azzal két öngólt is lőne egyszerre.
1 - Bemosna egyet a saját LCD gyártósorának
2 – Az OLED panel gyártósor még nincs annyira kiépülve, hogy a tömeges igényt kielégítse. Azt előbb még fel kell fejlesztenie. Most jelentették be nem olyan régen, hogy duplázzák a kapacitást.Szóval az valószínű, hogy még annyi bőrt húz le az LG (meg mások is) az LCD technológiáról, amennyit csak tud.
Oldalágról viszont talán az Apple is beleszólhat az OLED felpörgetésbe, mert korábban ott is elhangzott, hogy IPS-ről nagyon gyorsan szeretnének váltani valamilyen OLED-re minden kijelzős kütyüjüknél.
Meglátjuk
-
-
nemlehet
őstag
Mivel már nyugaton nem nagyon lehet hova növekedni (ahol már van 2-3 TV egy házban és nincs ok lecserélni, oda egy 4. LCD-t már nem fognak venni) ezért valamivel meg kell fogni az alsó kategóriát is nem? Ha nem is a növekedés, de a profit megtartása is lehet cél. Sokan bedobták a törülközőt a TV-sek közül, már nem akkora üzlet mint mondjuk 15 éve.
Plusz azért már durva árcsökkentések voltak mióta megjelent az OLED. Nem mondom, hogy megfizethető, de már itthon se feltételnül csak a kőgazdagok vehetik meg. Sokan vannak itthon is akiknek egy 5-600k-s TV nem akkora dolog. (55"-os LG van 500k-ért)
(#65) Jim Tonic
Nem úgy volt, hogy az OLED-et hamarosan olcsóbb lesz gyártani mint az LCD-t? Egyébként jogos, miért állítana az LG házon belüli konkurenciát. Ha csak tényleg nem az a cél, hogy akkor a meglévő LCD-ket cseréljék olcsó OLED-re.
-
törölt tag
több felső kategóriás oled tévéje is 6 millió Ft körül van,
Melyik az a több? 1 db 77"-ost találtam. Az idei 65"-os(van 3-féle is) modellek 1,8 alatt vannak. 500k-ból már van 55"os, az pedig nem egy kategória ezzel a 43"-os Samsung UHD-vel. Ha lenne vetélytárs az OLED gyártásban, akkor más lenne az áruk. Persze nem a Samsung túlárazásra gondolok most. Ezt a 43"-os LCD-t alapul véve lesz a Samsung belépő OLED-je a jelenlegi árakon 55"-ra 1,5-2M Ft?
-
nemlehet
őstag
válasz
Jim Tonic #58 üzenetére
Szerintem az LG OLED nem más OLED-el versenyez, hanem az LCD-vel.
A legtöbb eladás az alsó illetve középső kategória aljáról jön tudtommal, és az LCD már eljutott oda, hogy a legtöbb embernek megfelel. A 4k-val nem sikerült megfogni az embereket, ahogy a 3D-vel sem így nyugaton is többnyire akkor vesznek új TV-t ha a régi elromlik, vagy a SMART nagyon belassul.Innentől szerintem igen is csökkenteni fog az LG, mert valahogy ezt a réteget is rá kell venni a váltásra. A tendencia is ezt mutatja, már a középkategória tetejében is vannak OLED-ek (legalábbis árban) pedig állandóan ment a mantra, hogy ez mekkora prémium dolog.
-
Kékes525
félisten
-
-
Nem lehet momentán megtippelni szerintem, mi lesz. LG egyeduralkodó lett, a Samsung feladta. LG azt csinál, amit akar, hülye lenne csökkenteni az árait. Jelenleg egy tévéért kap annyit, mint verseny esetén négyért kapna. Nem tudom, beindul-e az OLED verseny, vagy jön egy másik technológia.
-
Imi1981
veterán
válasz
justaview #55 üzenetére
Szerintem lesz az 7-8 év is mire úgy lesz, hogy alsó közép kategóriába is megjelenik majd. Ha majd kapunk egy olcsóbb 50" 200-300 ezer Ft között akkor már elmondhatjuk, hogy elterjedt! Amíg az új modellek közül a legolcsóbb 800000 Ft addig ne álmodozzunk arról hogy hamarosan elérhető áron lesz. De komolyan az lg-nek több felső kategóriás oled tévéje is 6 millió Ft körül van, na ez már nem normális! Oké hogy felső kategória de annak is meg kéne állni nagyon max 2 milliónál. Nagyon el vannak szállva az árak.
Pedig az oled nagy ugrás képminőségben az lcd-hez képest és szerintem sokan lecserélnék az LCD tévéjüket ha lenne elérhető áron oled. Én is.[ Szerkesztve ]
-
Mercel
senior tag
Kövezzetek meg de még mindig ott tartok, hogy közel tökéletes képet várok el egy kifejezetten (képi) tartalom szolgáltatásra létrehozott eszköztől.
EZ az eszköz ezt nem tudja. Sok pénzért nem tudja. A hajlítás főleg LCD alapon nettó hülyeség, mert az eredendő megjelenítési hibákat még jobban kihozza.Az one.. akármi doboz a hátulján egyébként jó ötlet, szabványosítás után kiált. Tök jó lenne ha minden téve hátulján ott figyelne a szabvány csatlakozó és egy - három évente csak dobozt kéne cserélni a nagyobb és gyorsabb tudásért.
Tudom, nem lesz ilyen, csak gondolkodtam..Továbbra is várom az emberi áron mért és kiforrott OLED tévéket. Ha már a plazmát sikerült kinyírni felnégyelni és a hamvait szijjelszórni..
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nem értem, hogy a dizájnon kívül mi értelme van az íveltségnek. Legfeljebb annyit lehet mondani, hogy csak kis mértékben befolyásolja a képet. De befolyásolja és ha már ha veszek egy drága TV-ét akkor lehetőleg a legkevesebb kompromisszumot akarok a kép minőségével kapcsolatban. Másrészt annyival nem szebb az íveltség, mint amennyit ront a képminőségén.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jó értékelést kapott a végére: a Tizen használata körülményes, a távirányítóról lemaradtak a funkciógombok, a lejátszója részben nem ismeri a formátumokat, a kép anomáliákkal és akadozással bír,stb. Ja, de csak 355k az ára a kicsikének.
-
icp1970
senior tag
Ez nekem nagyon tetszik. K
-
dr.nervus
tag
Nem mondom hogy mindjárt futok vásárolni egy ilyen tv-t, de nem rossz cuccos..
Köszi a tesztet.
-
justaview
senior tag
Mondjuk egy Quantum pontos Samsung TV-hez azért egy Quantum pontos LG TV-t illik hasonlítani, egyéb összehasonlítás teljesen értelmetlen.
-
MeszesKPT
őstag
Mind az UHD-nek, mind az íveltségnek 43"-on csak akkor van értelme, ha monitorként 1 méterről használja az ember. De legalább suhádé... drágán.
-
aram01
nagyúr
ebből mennyit kell vennem hogy teljesen "körbeöleljen" a kép?
-
Cypresss
senior tag
43-as Samu UHD 355k-ért?
350-ért lehet 55-ös LG UHD-t [link] venni és az tényleg egy új és jó panel. A Web OS-t már nem is említem.
Mintha kissé túlárazott lenne ez a Samu...
-
nemlehet
őstag
De hát körülölel a kép!!!! Hát nem látod, hogy ez neked mennyire jó?
Amúgy nekem LG TV-m van, annak is van appja, az tök jó. Ott nincs lagg a tapipadban, bár a castolás funkció elég trén működik. A formátumok nagy része telefonról castolva nem megy, de USB-n TV-re rádugva már igen. Fuck logic.
-
Zsmester89
őstag
Jó lenne, ha valahogy visszacsatlakoznának az (o)led irányába, ezzel is árversenyt kialakítva...
Am. ekkora méretben az uhd vicc, kivéve ha monitornak használjuk az asztalon (bár annak meg már nagy).
A hajlított kijelzőtől meg egyenesen a hideg ráz.
Kövi tv 55"+ oled full hd-ban, ha tovább bírja a mostani, akkor 4K-ban. -
Vesa
veterán
Ívelt, tehat megy a kukába! Mikor jönnek rá végre, hogy az ívelt marhaságnak szinte csak hátrányai vannak?
-
deja vu
addikt
Jó lehet a képminőség, megnézném élőben. Magas kontraszt, kiváló sRGB, nem olyan rossz dE. A múltkori fél milliós Sony sehol sem volt ehhez, az valami bődületesen rossz volt.
-
Hunpriest
senior tag
Azért legalább a reklám képen lenne a kijelző tartalma hozzáigazítva a kijelző görbületéhez. Szerintem vicces, hogy sík képpel képpel promózzák, a görbe TV-t. Ez kb. akkora siker történet lesz, mint a 3D.
BTW biztos megvan ennek a cél közönsége, de én soha nem vennék ilyet. A következő TV-m sík, Full HD-s OLED lesz, lehetőleg minél kevesebb "okos" funkcióval (bár olyat már nem nagyon kapni).
[ Szerkesztve ]
-
Lacok
őstag
Még mindíg az OLED-et tartom a helyes iránynak.
-
DiamondBack
senior tag
(#19) kalifa777: konzol?
"Az ingyenesen letölthető Smart View névre hallgató alkalmazással kiváltható mobil eszközzel a távirányító. Ez egy viszonylag egyszerű program, aminek nagy előnye, hogy rendelkezik "tapipad" szekcióval, de ezt leszámítva a komfortérzet elmarad attól, amit a fizikai valójában is létező távvezérlő kínál."
Az biztos. Note 4 & UE48H6400, olyan szinten laggol a touchpad hogy 10-15 másodperc is eltelik mire arrébb kúszik a kurzor a tévén, pedig jó lenne ha működne mert a billentyűzet használat úgy lenne a legegyszerűbb, hiába van VG-KBD1000 itthon csak porosodik az asztalon, a teló meg mindig kéznél van...
[ Szerkesztve ]
-
BatchMan
senior tag
"A Játék módnak viszont van értelme..."
"Kiemelt, Normál. Azért csak ez a kettő, mert amikor a tévét a számítógéphez csatlakoztattuk, akkor csak ezek az opciók voltak elérhetőek."
A fenti két mondatot nem tudtam összehozni. Van Játék mód, de PC-re kapcsolva nem használható?
-
Kinder
senior tag
És ennek is elszáll 2 héttel később a wifi adaptere, mint a Samu okostévék 99%-ának?
-
pmartin96
csendes tag
Érdekes hogy a külföldi oldalon a samsung sima LED tv je 0,022 es feketét ér el.A kvantumpontos 0,016 ot.
Kvantumpontos: http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000
Led-es:http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku6300
Ok hogy a kvantumos 8000 -es de a legjobb is ugyanezt a kontrasztot produkálta náluk.
-
justaview
senior tag
Bocs, az előbb nem volt több szerkesztési időm.
Szóval a Quantum Dot technológiáról néhány szót:
Normál LCD háttérvilágításnál sárga foszforral „kezelt” kék LED-eket használnak, ami így fehérszerű fényt bocsájt ki magából. E fehéres fény spektruma azonban messze van a normál fehértől, inkább egy megtépett sündisznóra hasonlít. A hatékonysága nem a legjobb.
A Quantum Dot technológia másképp működik. Találtak olyan nanokristályokat, amelyek fény hatására gerjednek, és egy nagyon egzakt, pontos frekvenciát (színt) sugároznak ki magukból. Ez a frekvencia kizárólag a nanokristály méretétől függ. Ezért elég a megfelelő méretű nanokristályokat legyártani ahhoz, hogy olyan spektrumú sugárzást kapjunk, amilyet csak akarunk. (Fontos, hogy a gerjesztő fény frekvenciája nagyobb legyen a nanokristály által elvárt kisugározandó frekvenciánál -- a kék fény felette van a többinek, így megfelelő gerjesztő.) Ezt a lehetőséget használták ki az LCD háttérvilágításánál is.
A Quantum Dot technológia esetében egyszerű kék LED-eket tudnak használni háttérfényként, amelyek megvilágítják az előre behangolt nanokristályokat. A nanokristályokat (a méretük gyártás során történő változtatásával) úgy hangolják be, hogy a kívánatos zöld és piros fényt sugározzák magukból a kék LED gerjesztése hatására. Így előáll az a három szín, amely a lehető legnagyobb összhangban van az LCD RGB szűrőjével, és ezzel együtt egy szélesebb színspektrumot is le tud fedni az eddigieknél.
A Quantum Dot technológiának egy bizonyos csoportosítás szerint két iránya is van. Van olyan gyártó, amely a nanokristályokat közvetlenül a LED-ekre viszi rá, van olyan, amely egy külön réteget hoz létre, amely rétegben vannak a nanokristályok, és ezt világítják meg a kék LED-ek.
Szóval az igaz, hogy nagy fényerejű kijelzőket lehet ezzel a technológiával gyártani, amelyek színspektruma túlszárnyalja az eddigi lehetőségeket, és energiahatékonysága jobb lehet, mint az OLED, de egy biztos, a Quantum Dot technológiával készült LCD kijelzőnek a fekete szintje a nanokristályoktól nem lesz mélyebb.
[ Szerkesztve ]
-
Azt hittem a neve alapján, hogy valami minimum félmillás cucc, erre 350k, na mondom kíváncsi lettem. Erre meg...
Ez a tv is a feleslegek sorát gyarapítja érzésem szerint.
-
flexxx2
őstag
"kép minősége jó" - hát ilyen áron, meg SUHD, én meg vártam a csodát.
-
amadeus11
senior tag
Ez a tv semmi különleges. Nem rossz, de nem egy nagy szám, árához képest meg főleg nem. Kvantum pöttyös kontraszt viszont csak átlagos. Nem kell...
-
justaview
senior tag
Vajon az ára miatt nem kapott még egy tetszett plecsnit sem, vagy a felsorolt hibák miatt, ami egy ilyen kategóriában már nem elfogadható?
(#6) fecus: Ez hülyeség! A nanokristályokkal csak egyenletesebb fehér spektrumot tudsz beállítani, amit az egyébként széles körben használt sárga foszforos kék (ami így egy erőszakolt fehér) LED-ekkel soha nem tudnál elérni. Ennyi.
Angol oldalakon nézz utána inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Valamit nem értek:
Utánaolvasva a Qdot technológiának azt írják hogy ennek a technológiának nincs szüksége háttérvilágításra és a fekete teljesen fekete mintha OLED-et néznénk.Most kell neki vagy nem kell neki?
-
törölt tag
0.32-es fekete kalibrálás után? engem meggyőzött, inkább félmillióért szeretném megvenni, szép volt samsung. LOL persze kit érdekel a fekete, ha az auchanban kiégeti a szemem az élethű színvilága, nézd meg apjuk, milyen szép!
-
Ezt már megint mi a francnak kellett meghajlítani? Muszáj pár évente kitalálni valami marhaságot, amiből pénzt lehet csinálni, aztán úgy is megbukik?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a Samsung KS7500 sorozatba tartozó, 43"-es, hajlított kijelzőjű 4K HDR LCD televíziót.