Hirdetés
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Hm, Wiki szerint a korábbi különböző SI és bináris értékek helyett 1998-tól csak az SI mértékegységeknek járnak ezek a megnevezések, a bináris (1024 váltószámú) mértékegységek pedig valóban megkapták a szép új nevüket [link]. Ehhez képest még mindig rengetegen használják a bináris skálát...
p
-
hzcs
senior tag
itt egy cikk, hogy a merevlemezgyártók is 1000-rel számolnak, mégis megbüntették.
-
bijesz
aktív tag
válasz
parandroid #14 üzenetére
Nem kötekedésképp, de ha már helyreigazítás akkor:
A tera egy SI prefix ami az egység 10^12 szeresét jelenti.
Ez a giga 1000 szerese, helytelenül sok helyen azonban a 1024 szeresét is ezzel jelölik, pedig az a tebi prefix. -
mynameis?!
tag
válasz
parandroid #14 üzenetére
Oké főnök
-
parandroid
félisten
Kollégák, tanuljuk meg végre:
terra - föld, latinul,
tera - a 'giga' 1024-szerese számítástechnikában használt előtagként.p
-
Thulcandra
senior tag
válasz
mynameis?! #11 üzenetére
Ezzel a technológiával bizony van határ, adott, hogy bizonyos felületen mennyi különböző polaritású pont hozható létre anélkül, hogy ne polarizálják át egymást, meg normálisan leolvashatóak legyenek. Ha azt a határt megütik, és lassan meg is fogják, onnantól már csak a tányér méretét, v a tányérok számát lehet növelni...
-
liksoft
nagyúr
Tartok tőle, hogy a vastagsága miatt nem laptopba, hanem asztali gépbe szánják. Ezek a vastagabb darabok csak kevés hordozható eszközbe tehetőek be. Viszont kis fogyasztás és kevés hang + hő mellett multimédiás asztali egységekben ideálisak. Egy csökkentett fogyasztású (lassított / visszabutított) elektronika használatával passzív hűtésű szinte hangtalan eszköz építhető. Vagyis ritkán lesz dobálva.
-
mynameis?!
tag
válasz
Thulcandra #9 üzenetére
Hát én már nem tudom...Szerintem a technika még megoldja annál több TB-t is... Valamit mindig kitalálnak, ember azt hiszi már nem jöhet jobb és tessék !!
-
mynameis?!
tag
válasz
WonderCSabo #8 üzenetére
Ez értelmes hozzászólás volt
-
Thulcandra
senior tag
Na ezzel már lehet házhoz menni videót digitalizálni, leglábbis a 2 winyós modellal.
Mást mit mondjak... Lassan lesz 1 TB -os noti winyó. Persze valahol megáll a fizikai határ, de 1 TB-ost összehozzák még v.hogy szerintem. Mindenestre köszönöm, nem kérek, inkább veszek az árából 2 terra desktop winyót. -
Ste
addikt
laptopod leejtésével további extra 180gb adattól sikerült magad megfosztanod
(a korábbi 320gb-os modell dobálása után, level 7-en)
-
törölt tag
Nem kötelező ilyet venni.
A létezése éppen ezért ne zavarjon, hiszen biztos lesz olyan, akinek szüksége van a nagy kapacitásra, s ezért bevállalja az ezzel járó esetleges hátrányokat is. Arról nem is beszélve, hogy asztali gépbe, HTPC-be, stb. is lehet tenni ilyet...
32 gigás SSD rendszernek, egy ilyen háttértárnak, s lesz kapacitás, sebesség és csend egyszerre. Párat még kell azért erre aludni, de efelé haladunk.
-
mynameis?!
tag
És köszi a tájékoztatót !!
-
mynameis?!
tag
válasz
Macilaci457 #3 üzenetére
Igy vagyok ezzek én is...itt van 350Gb még azt se használom ki nem hogy a fél terrabitet, bár vannak akiknek munkához vagy istentelen mennyiségű játékhoz kell
-
Macilaci457
őstag
Nagyszerű. Bár laptopba sose kéne 1, se fél terrabájt...
-
Tanya-
tag
A Travelstar 5K500-ban így három tányér
-
hzcs
senior tag
éljenek a vastagabb notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Hitachi plusz egy lemeztányérral éri el a 2,5 colos szegmensben rekord 500 GB kapacitást.
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest