Hirdetés
- RAM topik
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
captain81
csendes tag
Az Aldiban mától van akcióban a 2TB-os USB/ E-SATA változat 35000 Ft-ért, a sógoros "Aldi" pedig 119€-ért adja ugyanezt. A merevlmeze a 2TB-os változatban Samsung EcoGreen F3EG 2TB (HD203WI). A paraméterei:
5400 RPM
32MB Cache
SATA 3.0Gb
3 év garancia
A hiba hogy a garanciát igazoló matricát olyan helyre ragasztották, hogy nem szedhető szét a ház, viszont első ránézésre kis türelemmel levehető sérülés nélkül. -
Killing
addikt
válasz
TheDragon007 #43 üzenetére
Miért ott hármas van?
Hogy töltöm majd a telefonomat? -
bublee
csendes tag
Nekem Fujitsu-Siemens StorageBird van, 640 GB-os WD winchester van benne és 20 kiló volt akcióban a Saturnban. Szerintem legjobb vétel volt!
-
-
TheDragon007
senior tag
El is felejtettem mondani, hogy a bnőmnél a csúszásgátló talpak sorra kihullottak 3 hónap használat után. Mondjuk nála nem csak a fiókban figyel a cucc, hanem cipeli magával minden utazáskor...
-
FefeeX
veterán
"Nekünk elsősorban jó teljesítményük miatt a Verbatim két külső merevlemeze tetszett tetszett."
Kicsit lassabban, de alaposabban javítás ésszerűbb lenne
-
14adam
addikt
Hello hibát találtam
"500 MB-os modellek nem kerülnek forgalomba, szóval hivatalos hazai áruk sincsen. Az 1000 MB-os " -
rudi
nagyúr
válasz
TheDragon007 #25 üzenetére
Eléggé meglepődnél, hogy azért a gagyi kis adapterért a reptéren/hotelban simán elkérnek 15-20 Eurot/dollárt. Persze, itthon lényegesen olcsóbban is kapható.
-
rudi
nagyúr
Figyelem-figyelem!
Összekeveredtek a cikkben szereplő árak. Pontosabban nem az árak, hanem a kapacitások. Nálunk az 500 GB-os modellek jártak, de az árakat az 1 TB-osakhoz kaptuk. Ennek fényében a Verbatim a konkurensek közelében van.
-
Prof01
veterán
Nem rossz, de inkább WD My Book.
-
Findzs
addikt
a 2,5 -es winyóknak elég az az áram amit az e-satárol kapnak vagy kell nekik külső táp ?
-
zed1983
őstag
Nem gondoltam, hogy az esata-s és a firewire-s között egy 10k-s különbség van...
-
Horbal
őstag
Nagy bajom nincs vele nekem is van egy, két dolog ami zavar az enyémben: újkorától kezdve rezonál, nem tudom miért de csinálja (itt fórumon is van/volt több egyén akiknél szintén megvolt ez a jelenség), a másik, hogy kb 1-1,5 éves de már van rajta egy bad sector. Igaz nem az használt adat területen, szal lehet már gyárilag rajta volt, akkor nem néztem. Van kb 6-8 vinyóm most otthon, kb fele seagate mindenféle korú azokon semmi ilyen hiba nincs. A legújabb meg egy hitachi kb 3000-rel volt drágább egy azonos méretű samunál, ph ajánlással, vele teljesen meg vagyok elégedve kop-kop.
-
Killing
addikt
"Kapunk hozzájuk cserélhető csatlakozós tápot, amivel angol és európai szabványú aljzatokban is használhatók..."
Az nem Angol hanem Amerikai. -
rudi
nagyúr
Jelentem alássan a Chieftec Black Box lekapcsol egy idő után, ha nem pörgetem a merevlemezt. USB-re kötve nem állítható ez az idő, de eSATA-ról követi az oprendszerben beállított HDD lekapcsolási időt. Picivel 10k alatt van (most) az USB/eSATA verzió, fém a ház, venti nincs benne, melegedni nem nagyon szokott. Egy 640-es Samsunggal használom.
-
Zsolto
őstag
...és a "legmárkásabb külső ház" is lekapcsol a géppel, és lepörgeti a hdd-t? Mert én még olyat nem láttam, pedig próbáltam már jó pár félét. A ventilátor viszont mindegyikben pár hónap alatt megdöglött, és vagy visított, vagy nem forgott, csak szépen hagyta melegedni a hdd-t. Ezért örülök annak, hogy a MyBook ezt is tudja -- ráadásul nem is hangsúlyozza a gyártó, szóval ez szerinte természetes. Persze, az kéne legyen, csak mégsem az. Haveromnak vannak 2,5 collos, usb-ről tápot kapó kis külső házai is, és azok sem kezelik az energiatakarékos funkciókat.
-
audi100td
nagyúr
"ha már eSATA akkor ne legyen már lassabb. A fogyasztási különbség elhanyagolható. A külső keretben a zaj elhanyagolható. Rezonancia szintén. Azért meg ne fizessek már többet hogy lassabb legyen...
"
Viszont az alacsonyabb hőtermelés miatt szerintem jobb Rackbe egy 5400-as, főleg nyáron 30 fokban amikor könnyen elérik az 50-55 akár 60 fokot a 7200-as vinyók és annak is megvan a 70-75MB/s átlag olvasása.
Amúgy 30k-ért tényleg korrekt vinyó a Terrás Verbatim.
-
FefeeX
veterán
Én már a vinyó nevéből gondoltam, hogy ez 500as. A szívás, hogy 500ast nem hogy 20 alatt, 15 alatt lehet venni, plusz 10ért meg a legmárkásabb eSATA kereteket. Tartunk 25-nél. Samu F1 1TB 23k+9k chifi külső ház --> 32k, dupla mennyiség, ugyanazokkal a sebesség adatokkal
audi:
ha már eSATA akkor ne legyen már lassabb. A fogyasztási különbség elhanyagolható. A külső keretben a zaj elhanyagolható. Rezonancia szintén. Azért meg ne fizessek már többet hogy lassabb legyen... -
sanzi89
addikt
Ronda, nem nyújt semmi extrát, de baromi drága. Életképtelen ez a termék a jelenlegi piacon...
-
szab.tam
nagyúr
én a teszt végéig azt hittem, hogy ezek terrásak. igaz, hogy külső, de 500gb-ért 38/48k?
ezeknek elment az eszük.... -
Zsolto
őstag
Köszi a leírást, korrekt értékelés, külső HDD-ből sosem elég
.
Én egy 640-es USB-s WD MyBookot vettem karácsony előtt 27k-ért, és áldom az eszem. Egyrészt sokkal szebb, mint ezek az unalmas dobozok, másrészt értelmes szoftvercsomagot kaptam hozzá (igaz, csak demót, de olyan jók, hogy végül meg is vettem őket, Memeo AutoSync és AutoBackup), harmadrészt tudja azt, amit egyetlen külső ház sem tudott eddig, amivel találkoztam: a géppel együtt kapcsol ki-be, lepörgeti a lemezt a Vistában beállított idejű tétlenség után, szóval semmi gondom vele, úgy használom, mintha a laptopom beépített merevlemeze lenne (kivéve persze, hogy nem hurcolom magammal, de a laptopomat se sokat mozdítom). Ja, és zéró hangja van, ráadásul egyáltalán nem melegszik. Szóval nagyon ajánlom mindenkinek!
-
Horbal
őstag
Nem szép viszont drága, de legalább a teljesítménye kielégítő. Viszont nekem nem tetszik ez a Samsung vinyós dolog, tehettek volna bele WD-t vagy Hitachit inkább, szerintem.
Amióta van 2,5-es külső vinyóm nem akaródzik használnom a 3,5-st, 2,5-es jóval kényelmesebb...
-
Alex91
félisten
Inkabb egy Seagate, vagy WD. Ott van olyan, amin USB, FW, ESATA is van.
-
^Clown
addikt
Nem rosszak, jó választás volt a Samsung vinyók használata. De egy picit tényleg drága még, a WD cuccai jobban megérik jelenleg. Köszi a tesztet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Két, eSATA és FireWire csatlakozóval ellátott 500 GB-os külső winchestert próbáltunk ki.
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- RAM topik
- Honor Magic V2 - origami
- Eredeti játékok OFF topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Vigneau interaktív lokálblogja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 merevlemez - 1 év garancia (használt)
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- Eladó Samsung 980 500GB NVMe M.2 SSD
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest