Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zalaymate
senior tag
Bocsi, tudom, hogy off topic, de nem találtam a megfelelő topicot!
A kérdésem az lenne, hogy a CinemaCity-ben használt (nem iMAX!) 3D szemüvegek milyen típusúak? Mármint a lencséjük? Mert szeretnék venni sajátot, mert már kiráz ab hideg az ottani maszatos kényelmetlen gagyi szaroktól!
Ebben tudna nekem valaki segíteni?
Vagy irányítsatok a megfelő topicba légyszi!
-
mrlujoak
veterán
Nagyon helyes a kezdeményezés.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha már a kettő közül kellene választani, én a passzívra szavazok. Már látom előre, hogy 10-15 év múlva a tengerentúlon hány milliárd dollárra perelik majd be a gyártókat a megromlott látás, fejfájás, epilepszia és hasonlók miatt. Mindkét oldal felvonultatja majd szakértők hadát, de a végén úgyis a kisember nyer, mert az esküdtek is kisemberek lesznek és a gigacégek hagy fizessenek. Azért gondoljatok bele, hogy az aktív szemüveg másodpercenként 100-240 alkalommal takarja el a szemet, aminek (és az agynak) alkalmazkodnia kell a folyamatosan változó fényviszonyokhoz. Ráadásul minél nagyobb kontraszt lesz a nyitott és zárt állapot között (ami ugye kell a jó 3D élményhez), annál jobban veszi majd igénybe a szemet.
A passzív szemüveges verzióból majd csinálnak duplasoros kijelzős verziót. Nem lesz olcsó, de a 3D amúgy sem az olcsóságról szól. Monitorból anno csináltak már ilyet.
-
M@trixfan
addikt
Ez nem a szemüveg hanem a panel kérdése, itt viszont elég nagy szórás van technológia és minőség terén. Szó se róla, az egyetlen jelenlegi 3D TV amit jelenleg megvennék az a Panasonic valamelyik VT20 vagy VT30 végződésű plazmája. Nem lehet ilyen egyszerűen általánosítani. Polarizációsból viszont ha jól tudom csak az LG-féle van egyelőre ami viszont sorfelezett és enyhén szellemképes pl. egy VT20-hoz képest.
Mondjuk az más kérdés, hogy projektorra való igazán a 3D mert még egy 50"-os plazma képe is kicsi az átlagosnak mondható 3 méteres távolságból nézve, főleg ha 2.35:1 a képarány. 3D-ben még az is elvész, hogy az agy elvonatkoztat a kis mérettől, mert fizikailag összeállnak az objektumok.
-
M@trixfan
addikt
Pedig jobb ha elhiszed
Otthon nem sokan telepítenek két vetítőt kapásból polarizációt tartó ezüstvászonnal, inkább még egyet sem. Az LG TV-s megoldása felezi a felbontást és szellemképes. Az aktív szemüvegben sok tartalék van még és két játékos játszhat egy időben teljes felbontású képernyőn. Már 240 Hz is nagyságrendekkel kevesebb fáradtságot okozna, a Panasonic az PT-AE7000 házimozi vetítőnél pedig már 480Hz paneleket említ. Egész egyszerűen még mindig ennek a technikának van a legjobb kihozatala.
-
Zeratul
addikt
Komolyan nem hiszem el hogy nem bírnak elszakadni az redőnyös szemüvegtől amikor a polarizációs már rég bevált a mozikban
-
kerelo
aktív tag
reméljük gyümölcsöző lesz, az összefogás
-
Daywalker
addikt
Kicsit félek, hogy olyan lesz ez, mint a Blu-ray együttműködés, amit bejelentettek pár évvel ezelőtt, aztán semmi sem történt azon a téren. Mondjuk nem is volt világos, hogy mit akarnak azzal kezdeni, de itt fizikai termékről beszélünk, tehát jó eséllyel kézzel fogható jele lesz annak, hogy lesz is belőle valami.
-
H.Ezredes
őstag
Várjuk majd a további fejleményeket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A négy vállalat összefogott, hogy közös szabványt hozzon létre az univerzális aktív Full HD 3D szemüvegekre.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest