- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos1988
addikt
-
törölt tag
Szerintem, hamarosan meg fognak jelenni, a vivőfrekvencia zavaró kütyük (remélem jól mondom)
Kínaiban, pár ezresért
Aztán majd potyognak a drónok, mint az érett alma -
D.Orion
veterán
Nevetséges az egész, többek között pár komment is itt. Ügyeletes troll megint itt van a magasból.
-
ASdS
csendes tag
Minden drónos hozzászólásodon látszik, hogy drón ellenes vagy és a témában eléggé elfogult. Persze ezzel nincs baj. Viszont simán lehet, hogy emberünk a drónnal pont a rendezők kérését teljesítette a munkájával és azt se felejtsd el, hogy egy lezuhanó drón bizony veszélyforrás, amit ő szándékosan idézett elő. Tehát remélem azért nem ezt tartod követendő példának.
-
NandorHUN
addikt
Ha valaki kertembe repülne be filmezgetni én is előkapnék egy shotgunt legszívesebben.
Amúgy jelen esetben ennek a dárdás parasztnak kéne kifizetnie a kárt, mivel itt teljesen szabályosan használták az eszközt. Ha valaki mobiljával kamerázott volna akkor azt is ledárdázza vajon?
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
törölt tag
Úgy őszintén, az senkiben nem merült fel, hogy egyik sem volt helyes?
Mármint, emberek felett filmezni, a privát rendezvényükön, amely, valószínűleg, ki volt bérelve, tehát, innentől, magánterület.
Ugyanakkor, nem verem le, az első bottal, az arra repkedő, több milliós csodát, mert igaz, hogy kapja be, legalább, jöjjön erre a gazdi, és szóljon pár szót, de akkor is, az egy vagyont ér, és azzal, hogy ledobom, nagyobb kárt okozok, mint amekkora, vélt, vagy valós, sérelem ért.
Mindenestre, a T. PH kommunity, ismét, sikeresen minősítette le magát, előttem.
Ne legyetek büszkék egymásra, sem magatokra, mert a gondolkodásotokból, sugárzik, az intolerancia. -
MZperX75
addikt
válasz TESCO-Zsömle #23 üzenetére
+1 Egyből ezt gondoltam .
Magyar országon vagyunk ,kötelező fröcsögni ,örülni sem tudunk egy másik ember sikerének!
-
1 among many
tag
Dear elefant! I would rectify you if you don't mind. "shotgunnal" is "sörétes puskával" in Hungarian.
-
intelMMX
senior tag
Én azért azt is megnéztem volna, mikor sörétessel szedik le
Ez a videó megvágva még reklámanyagnak is tökéletes
Én a sast is megbüntetném, mert levadászta a drónt
Amúgy jó dolog a drón, csak tudni kell használni. Szabály biztos van rá.
(Mondjuk nekem nem kellene, mert drága is meg nekem egy 6eFT-s játékhelikopter untig elég lenne) -
Alchemist
addikt
Az oroszok valójában a Drónok harca sorozatot forgatták...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
ledgeri
nagyúr
Ha én kimegyek kardozni, és pont védjük a kaput, kérem ne zúgjanak fölöttem jó pár századdal odébbról: én a dárdással vagyok.
Bár én szólnék, de hát ennyiben különbözünk!
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Tigerclaw
nagyúr
Megnéztem a hosszabb verziót. Ahogy én láttam bárhol is repült a drón, mikor még nagyon alacsonyan is repült a kutya sem vette észre. Szóval nem úgy tűnt, hogy bárkit is zavarna. Az aki meg leütötte...elég furán reagált. Most már én is úgy gondolom, hogy ez megbeszélt dolog volt. Persze lehet hogy azt beszélték meg, hogy dobja el mellette, mert az milyen cool, csak nem úgy sikerült, ahogy tervezték.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
válasz #95590400 #35 üzenetére
Ha a helyszínen a drónreptető pont ilyen stílusban nyilvánult meg, mint Te, akkor nyilván semmi értelme sem volt a normális meggyőzésnek.
Drónt nem reptettem. Anno egy keveset próbálkoztam RC repülőkkel. De valahogy ettől nem éreztem magam felsőbbrendűnek, nem gondoltam azt, hogy akkor most nekem jogom van ott és akkor reptetni, amikor csak jólesik. Megvan annak is a helye és ideje. Drónoknál ugyanez kellene, hogy legyen.
-
Reggie0
félisten
válasz #95590400 #35 üzenetére
Hat erdekes kerdes ez. En pl. meg nem hallottam olyanrol, hogy egy fegyveres bunozot lelonek, majd a csalad perel a kilukasztott poloert, mondvan, hogy a karokozas az karokozas, miert nem fejbe lottek...
Aztan ott van a karosult kozrehatasa is es nem art figyelembe venni, hogy egy nem kozremukodo elkoveto gepet nehez karokozas nelkul eltavolitani a legterbol.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #65675776 #31 üzenetére
izé a pakkban sok minden benne van, de az élet azért nem egy vidijójáték, hogy csak úgy kapkodjuk a drónt a röpködő dárdák elől, mert olyan felkészültek és naccerűek vagyunk.
még megérteném ezt a nagy fotelszakértést, ha lenne valami közöd a drónokhoz (úgy irányítottál volna), meg a hasonló cosplay-ekhez. esetleg napikettő drón húzna el a fejed felett.
az meg csak hab a tortán, ha szerinted szándékos vagy gondatlan károkozás esetén a károkozónak miért is kellene fizetnie. szerintem próbáld majd ezt ki a való világban is, hogy miért nem kellene hasonló esetekben kártérítést fizetni, meg hogy mit lehet elhárítani dárdadobással, meg mit nem. azért az majd nem olyan lesz, hogy ülsz a szép kis fotöjkédben és megszakértesz valamit egy jutyúb videó alapján, hogy dzsoni, há' volt időd kitérni, meg egyébként is, minek repkedő te itten.
ahogy egyébként az is érdekes kérdés, hogy az emberek közé pottyantott drón is fájdalmas élmény lesz, inkább nem próbálnám ki. bár ugye ezeknek az embereknek a fején van védelem... meg a lehulló drónokra pajzsot felkapni szintén 3-4 mp.
a dárda egyébként úgy tűnik poénból ment el. nem poénból meg általában megkérik szépen a kezelőjét, fejezze be, és máshol repjedjen.
biztos jó érzés az egydimenziós gondolkodás, de ha lehet, azért nem próbálnám ki.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Miért vagy biztos benne, hogy közterületen történt? Csak azért, mert a szabad ég alatt zajlott? Ez önmagában nem jelent semmit. Ha valakinek a tanyáján lett megrendezve, akkor bizony magánterületen történt az eset. Emellett jóemberünk közveszélyokozást követett el azzal, hogy berepült az emberek felé. Az önérzetes állampolgár pedig csak eme bűncselekményt hárította el. A video alapján számomra egyértelmű, hogy a drónreptető az alapvető biztonsági szabályokat sem tartotta be.
-
Bandi995
aktív tag
Bunkó barom és ti sem vagytok különbek, akik véditek, hogy ez îgy jól van. Nagyon drága DJI drón, nem magánterületen filmezett és egy emberben legyen annyi, hogy nem csinál ilyet. Azon meg hagy röhögjek egy hatalmasat aki azt írta itt valahol a kommentekbe, hogy a hagyományörzők kényesek, stb. Majd külön állatfajt csinálunk belőlük ugye? Aki meg pszichopata, az nyugodtan ölhet, mert hát ilyen jellem, ezt szereti? ..rvára nem. Remélem leverik rajta drónostól kamerástól.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #95590400 #12 üzenetére
Volt rá mindent beleszámítva 3-5 másodperce. Ha nem vette észre, hogy valaki egyértleműen a drón felé mozdul, akkor mégis mit figyelt egyáltalán?
Egyébként meg ahol fát vágnak száll a forgács. Ilyen rendezvényen benne van a pakliban, hogy valami eltalálja a drónt. Akár szándékosan, akár nem. Persze ha belemászik a drónos az emberek szűkebb szférájába, akkor az incidensek esélye jelentősen megnövekszik. Minek kellett az emberek felett repkedni például? Nem a drónról szólt ez a rendezvény, ergo a drón kezelőjének a háttérben kellett volna maradnia minden körülmények között. Nem tette meg, így járt. Fizetne neki kártérítést a búbánat. Mire fel egyáltalán?
-
pmartin96
csendes tag
a drón:http://www.pto.hu/dji-phantom-3-dron-4k/
"640 kilobájt minden felhasználónak elég kell hogy legyen"
-
törölt tag
az incidensről és a róla folytatott itteni, szerteágazó polémiáról ez a klip ugrott be
[link][ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz TESCO-Zsömle #23 üzenetére
Írtam én is, hogy valszeg megrendezett volt .p
"Plusz az emberek -főleg errefelé- állandóan a legrosszabbat feltételezik"
Ez nem véletlen, itthon elég sok a visszaélés.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
TESCO-Zsömle
félisten
De, hogy véget vessünk a találgatásnak, egy orosz nevű fickó pontosan azt írta le, ami a legvalószínűbb is volt. Akartak csinálni egy felvételt, ahogy a dárda a drone-hoz közel elsuhan, de nem sikerült.
A dárdás kifizette a drone-t és vidáman piázgattak tovább a reptetővel, mert ha nem is úgy, ahogy szerették volna, de végtére is sikerült a felvétel.
(#22) Iscariah Plusz az emberek -főleg errefelé- állandóan a legrosszabbat feltételezik, csak lehessen fröcsögni. Mekkora vitát kerekítettetek itt is a semmiről? Meg lehet nézni a videó alatt a kommenteket, mennyivel vidámabb ott a hangulat.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Apollyon
Korrektor
Nem állítottam hogy aki drónt lát az egyből szedje le. Nyilván én sem teszek ilyet, de nem erről van szó.
"Pont a "nekem jogaim vannak!!!" emberek szokták elfelejteni, hogy másoknak is vannak jogai..."
Azzal hogy valaki nem szeretné hogy levideózzák még nem követel magának plusz jogokat. Illetve a tömegben lévő ember minden bizonnyal nem fog téged semmilyen formában zaklatni. Ellenben ha közterületen reptetik a kamerás vagy anélküli drónt megvan arra az esély hogy olyan anyagot készítenek egy emberről amit nem akar, nem járult hozzá, arról nem beszélve hogy ha leesik a drón sérülést is okozhat. Nyilván nem ez lesz az általános, de azért ez a cucc mégsem egy galamb.
Másrészt, nagyon "drónközpontúvá" vált a dolog. Legfőképp az a baj, hogy egy kamerát reptetnek az emberek között / felett. Oké, te betartod a szabályokat, de sok gyökér nem fogja, mert tesz rá. Ez a legfőbb probléma, sokszor nincsenek az emberek tekintettel a másikra.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Tigerclaw #13 üzenetére
Én meg nem hiszem, hogy te vagy bárki aki egy ilyen fórumon megnézte a videót, kívülállóként meg tudná ítélni a helyzetet. De azért jó látni, hogy ítélkezni azt mindenki tud...
Mindkét oldal szépen elmagyarázza, hogy miért a másik a tahó, aztán cáfolnak, hogy amit a másik mond, az miért hülyeség. Vagy -mint például itt is- nem cáfolnak, csak mondják tovább a magukét.
Lehet tudni, hogy mi történt? Nem. Ennyi. Nincs miről vitatkozni.
Simán lehetett megrendezett a felvétel, vagy lehetett egy YOLO is a dolog, hátha fel tudják venni az elsuhanó dárdát. Kétlem, hogy nagyobb anyagi kár keletkezett volna, mint az iPhone-okat és egyéb műszaki cikkeket ledaráló csóka műhelyében... Ja, hogy az egy műsor, ami arra van kihegyezve? Akkor már nem is merül pénzbe semmi se, amit elpusztít...
Az egész annyira relatív és annyira szubjektív, hogy az már fáj. Minden érv alapja egy feltételezés, ami csakis és kizárólag az adott személyen múlik.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
klampfer
tag
4 Quadom van, van amelyik háromszorosa a videon lévő DJI-nak, van racequadom, ami tized ekkora.
Alap szabály, amit azért mindenki betart: Lakott terület és emberek felett SOSEM repülsz!Pár kisebb rendezvényen - biztonságos helyről és nem emberek felett - szervezői felkérésre csináltam már felvételeket. (szerintem nem kértek mindenkitől beleegyezést, hogy akár feltűnhet a képeken) illetve senki sem reklamált, és még csak megsemmisíteni sem akarták a gépet vagy a kamerát.
Egy koncerten vagy Standup előadásokon és csomó más rendezvényen is készülhetnek felvételek. Ha elmész rá, jogot formálsz arra, hogy szétverd a kamerákat, mert téged aztán nem filmezhetnek?
A műholdakat és Google earthet vagy térfigyelő kamerákat is szét lehet ilyen indokkal verni?
Pont a "nekem jogaim vannak!!!" emberek szokták elfelejteni, hogy másoknak is vannak jogai...
[ Szerkesztve ]
Udv, G.
-
BiP
nagyúr
Újabb bunkófon korszak - drón köntösben.
És ebbe minden pozitív, negatív vetületét beleértem.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz #95590400 #17 üzenetére
Nem kell kiforgatni mindent, általánosságban fogalmaztam. Nem mindenki szeretne felkerülni fb-ra.
A másik: nem ugyanaz ha valaki fényképez a tömegben, mint amikor reptet valami x4rt a levegőben és azzal videóz mindent.
-
törölt tag
elloptyák az arcmásokat meg a lelkeket... vesszenek.
azért lehet látni lent, hogy vagy egy tucatnyian fényképeznek is. vesszenek ők is. halál reánk, ha ezt hagynánk.
ez egy zártkörű vér- és sörmocskos viking összejövetel... de még az is lehet, hogy nem.
szép dobás amúgy, jutyúbra való. megjegyzem, azérta dárda nyele találta el és ütötte meg.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Tigerclaw #13 üzenetére
Azért a technológiai ellentét szembeállítását is elég jól ábrázolták. Az is lehet, hogy megrendezett volt a dolog. Ha meg nem, azt sem tudhatjuk hogy kapott-e kártérítést az illető.
Másrészt szemléltetésképp azért is jó, mert nem épp jó ötlet ha egy random ember elenged egy drónt és elkezd videózgatni olyan embereket is, akik nem biztos hogy szeretnének bármilyen felvételen is szerepelni.
Szemmel láthatóan a drónosok magasról tesznek a személyiségi jogokra...
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem hiszem, hogy egy kívűlálló csak úgy odakeveredett a drónjával. Szerintem vagy felbérelték a szervezők, hogy készítsen felvételeket, vagy ő gondolta az, hogy ad némi filmes extrát a szokásos unalmas videozáshoz. Ez volt a hála.
Ha a szerepét nézzük, ha az illető rendes csatába került volna, és egy varjú elkárogja magát a feje felett, akkor hátat fordít az ellenfelének és eldobja a madár felé az egyetlen fegyverét, miközben épp hátba szúrják? Ha csata van, akkor csata van és semmire sem koncentrál csak az ellenfelére, mert vége van ha nem azt teszi.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
te ilyen nagy szakértője vagy a drónnal dárdát kikerülni a levegőben témának? biztos, tuti nagy reflexekkel? tuti skill-nek tűnik, ja. főleg, hogy elsőre úgy tűnik, mintha csak riogatni akarna.
amúgy meg tán a rendezvény szervezőjével kellene ezeket konzultálni. középkor meg hagyományőrzés ide-vagy oda. a tahó az tahó.
ja, és tökre zavaró lehetett aközben, hogy 2 tucatnyi ember üvöltözik, meg csapdossa a pajzsokat. rohadt egy hely lett ez a bolygó, a mocsok drónoktól már háborúzni sem lehet nyugodtan.[ Szerkesztve ]
-
hitvanyalak
senior tag
Remélem úgy dobta a lándzsát,hogy emberre ne legyen veszélyes.
A magánszféra meg magánszféra.A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Apollyon
Korrektor
Na, a drón agyhalál megkapta méltó jussát.
-
hemaka
nagyúr
Haha, hat ha mar hagyomanyorzo, illik ledardazni az egbul.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
BluEyes
őstag
Szép dobás! Pont ezt gondolom én is a drónokról.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
klampfer
tag
A videozás hátterét nem ismerve meddő vita, hogy mennyire örültek a harcosok egy légi akcióvideónak. Ez egy DJI Phantom amúgy ami nem profi de nagoyn nem is olcso, de max ha légi akció videokat akarnak a csatáikról legközelebb, a dárdás muki majd magasra ugrál és úgy készíti a videot
[ Szerkesztve ]
Udv, G.
-
erikke17
őstag
De gondolom a dárdás bácsi tisztában van vele, hogy a tulajdonosnak nem kis kárt csinált ezzel... Mert ahogy kivettem esés közben egyik jelenetből ez egy Phantom 3 volt ami nem egy 20e forintos gép ugyebár.
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
törölt tag
Hagyományőrzők elég kényesek tudnak lenni az ilyesmire. A drón kezelőjének ezt szem előtt kellett volna tartania, és a lehető legnagyobb távolságból filmezni. A rendezvény nem a drónról szólt, de a jelek szerint a drónkezelő leginkább saját szórakozására videozott. A felvételeken látható mosolygó arcokat elnézve a hagyományőrzők egységesen egyetértettek a lelövésben, mondhatni üdvözölték.
Egyébként a dárdásnak láthatóan messze jobb skilljei vannak a dárdával, mint a drónkezelőnek a drónnal. Lett volna ideje a kezelőnek bőséggel, hogy elkerülje a találatot. De a jelek szerint nem is igazán nézte, hogy mit filmez.
Egyébként nem látjuk az egész előzményeit. Mert ezen a észleten is látszik, hogy a drónnal időnként előre-hátra repkedett. Értelme semmi, de legalább idegesítő. A hullámzó hang meg eléggé zavaró tud lenni. Gondolom a fűrészelésből lett elegük.
[ Szerkesztve ]
-
gantum
tag
nem nem nem, nincs itt probléma, csak próbált a szerepnél maradni!
South Park - Season 12 - Episode 7
-
klampfer
tag
Már bocsi, de itt a hagyományörzöket filmezte feltételezve legtöbbjűk igényéhez amit gondolom majd mindegyik visszanézett volna...
Nem magánterület, nem privát szféra.. ha a dárdás faxnak ez nem tetszett, elvonulhatott volna magányos harcosnak az erdőbe vagy haza...Udv, G.
-
Tigerclaw
nagyúr
Hiába, a tapló tapló marad, bármibe öltözik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Jófogás tapasztalatok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Társasjáték topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...