Hirdetés
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Destructo
senior tag
Remek táp ez a GX450 nekem volt egy darabig! Semmi panasz rá,olcsó! Hibátlan!
-
Piftuka
veterán
"A tap olyan, mint a cipo: nem szabad olcso sz@rokat venni."
Nagyon helyes. Én ugyanis olcsó jó tápegységeket említettem.
Tudod én azt nem kedveltem soha, amikor valaki olvas, de nem értelmezi azt, amit olvas.
Pedig szerintem elég világosan kiderül a fentiekből, hogy milyen esetekben ajánlottak az 5.000 forint körüli Hipro és FSP tápegységek.
A többit pedig "elfelejtette" nevű fórumtársunk szépen leírta a 82. számú hozzászólásban.
Ha mindezek után te egy 50.000-70.000 forintos, "univerzális" otthoni konfigurációba, csak "egyszer kell megvenni", "10.000-15.000 forintos" tápegységeket tudsz elképzelni, akkor ne haragudj, de... rád sem bíznám a számítógépem alkatrészeinek összeválogatását, abban biztos vagyok.
-
-
RpPRO
őstag
"Nem mindenki "milliomos", hogy a csúcskategóriából válogasson."
A tap olyan, mint a cipo: nem szabad olcso sz@rokat venni. Egyszer kell megvenni.
Sosem kedveltem a 'nem mindenki milliomos' dumat, de cserebe egyszer 10-15e FT-ot ki lehet adni ra. En kb 2003-ban vettem egy Chieftec aktiv 420-at asszem 12e ft-ert, azota szepen teszi a dolgat. Ettol fuggetlenul alairom, h van par jobb tap 10e ft alatt is.
-
KMT
addikt
válasz
Ricardo128 #88 üzenetére
Viszonylag csendes helyen lakom, jól szigetelő ablakokkal, éjjel nem bírtam 32 dB alá menni (gép sem ment). Ezért kérdeztem. 20 dB az _nagyon_ halk. És ha a táp ilyen hangos, a szoba még halkabb...
Példák:
30 dB színházi csend
10 dB emberi lélegzet 3 méterről (!) -
Ricardo128
senior tag
Szerintem kikapcsolnak minden hangot a szobában, csak a gép működik, bezárják az ajtót. Ami éppen a leghangosabb a a szobában, ugye az a gép (vagy táp, attól függ, mit mérnek), és mivel a környező hangok halkabbak, mint a táp ezért a táp értékét fogja mutatni
Ha meg az utcán építkezés van, akkor meg nem nagyon méricskélnek szerintem
-
KMT
addikt
Srácok, hogy tudtok 20 dB környéki értékeket mérni? Van valami süketszobátok?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
elfelejtette #78 üzenetére
Anno Phenom II X4 965 (4GHz fölött tuningolva, alaposan megfeszelve) és 9800GX2 szintén tuningolva terhelte a 350 PNF-et nálam, és vigyorogva vitte!
A cikkhez: Az Extreme CoolerMaster tápban levő kapcsolást jellemző mondat:
"Meglehetősen régi, még passzív PFC áramkörrel ellátott kapcsolást használ az Extreme Power Plus, amit ma már egyáltalán nem lehet extrémnek nevezni, az elavult jobb kifejezés rá."
Remélem az elavult jelző a félhidat illette, nem a PPFC-t. Tény ugyan, hogy jobb PFC tényezővel rendelkezik az aktív, azonban ez a PPFC-APFC kérdés a gyártók részéről kissé túllihegett. Az APFC ugyanis a PPFC-hez viszonyítva filléres költségű, már csak a nagymennyiségű rézvezeték és vasmag melllőzése folytán is. Azonban a PPFC-t nem fogja tönkretenni a hálózaton futó, tranziensszűrő áramkörön átjutó nagyfeszültségű tüske, az APFC meg szanaszéjjel ég.
Nem beszélve a bemeneti jelalak iránti maximális érzéketlenséget tekintve a PPFC esetén. Közismert, hogy APFC-nél egyre romlik a korrekciós tényező, amint egyre erősebb a bemeneti jelalak szinuszhullámtól való eltérése. A Henry-s értékű önindukciós tartományba eső tekercsen ilyen apróságokkal nem lehet kifogni, a lomhasága elnyom mindent, ami az 50Hz és magasabb tartományba esik (korrekt méretezést feltételezve).A GX450-hez pedig: Azért, mert valamiben régi tervezésű a PFC vezérlő és a monitorozó IC, még nem mondanám elavultnak, sajnálatos, hogy a számítástechnikában alkalmazott sztereotípitát (minél régebbi, annál elavultabb) a táp kapcsolástechnikájára is alkalmazzátok. CM6800-zal bizony 80 Plus Gold tápot is lehet csinálni: [link]. A monitorozó IC-nek meg mindössze annyi a dolga, hogy a szabványban megadott idő alatt lekapcsolja a tápot, amikor a kimenetek a szabványban megadott feltételektől a szabványban megadott módon eltérnek. Ha ezt ellátja, akkor nem elavult, ha meg nem, akkor nem lehet alkalmazni. A szabványt kell megváltoztatni ahhoz, hogy elavulttá váljon...
Azt viszont sajnálatosnak tartom, hogy ajánlott plecsnit kaphat egyáltalán egy táp, úgy, hogy meg sincs vizsgálva, mit produkál a névleges terhelésen.
"Az egyes feszültségek vizsgálata némileg aggasztó volt a GX 450 esetében. Ahogy emelkedett a terhelés, úgy közelített az 5 voltos érték a maximálisan megengedett 5,25 volthoz. Az az érzésünk, hogy a táp 450 wattos névleges teljesítményén már nem fért volna be az ATX12V szabvány által meghatározott tartományba."
Vagy belefér, vagy nem. A teszt objektivitását erősen megkérdőjelezi az aggasztó és az az érzésünk kifejezések használata.Tudunk továbbá pár olyan tápról, ahol a kimeneti egyenfeszültség (a tápok nem egyenáramot, hanem valamekkora árammal terhelhető egyenfeszültséget adnak le, feszültséggenerátorral közelíthetőek) RMS értéke (van rajta ugyanis némi zaj) szépen névleges az ATX szabvány szerint, a zaj viszont többszöröse annak. A zajt oszcilloszkóppal kell mérni.
Nem tudjuk tehát, hogy mit produkál a táp 450W kimeneti oldalon mért terhelésnél, és azt sem, hogy ekkor a kimenetek zaja az ATX szabvány specifikációin belül van-e? Továbbá az az érzésünk a kb. 350W szekunder oldali terhelésnél, hogy teljes terhelésnél nem férne bele.
Arról nem is beszélve, hogy még azt sem tudjuk, egyáltalán elfüstölt volna-e, mondjuk 450W közeli terhelésnél. Voltak-e a rövidzárvédelem aktiválódását vizsgáló tesztfázisok? Ellenőrzésre került-e, hogy a gyártó által hirdetett védelmek (pl. túláram) valóban ellátják-e a feladatukat? Jól működő rövidzárvédelem hiányában pl. a lakásom is leéghet, élet és vagyonvédelmi kérdésekben tehát kritikus jelentőséggel bírnak ezen tényezők. Egy ilyen tápot véleményem szerint kissé erős ajánlottnak titulálni.
Tápoknál a plecsnik alakulása (szerintem) a következő:
- Különösen ajánlott: Minden védelem jól működik, a szabványban előírtaknál kisebb tűréshatáron belül vannak bizonyos értékek (zaj, feszültségszabályozás), mindamellett valami egyébbel (halkság, egyedi extrák, ár-érték viszony) kitűnik az ajánlott mezőnyből.
- Ajánlott: Minden védelem jól működik, a szabványban előírtaknál kisebb tűréshatáron belül vannak bizonyos értékek (zaj, feszültségszabályozás), vagy valami egyébbel (halkság, egyedi extrák, ár-érték viszony) kitűnik az ajánlott mezőnyből.
- Tetszett: Minden védelem jól működik, a szabványban előírt tűréshatáron belül van minden érték (pl.: zaj, feszültségszabályozás, stb.), a táp hozza a leírtaknak megfelelőt, de semmi egyébbel (halkság, egyedi extrák, ár-érték viszony) ki nem tűnik az ajánlott mezőnyből.
- Nem ajánlott: Minden olyan táp, ahol valami, akár csak maximális terhelésen a szabványban megadott értékeken kívül esik. Itt akár a kimeneti feszültség zajtényezőjére is vonatkozik a kijelentés, amit a PH! táptesztben még nem vizsgált.Szerintem ez az értékrendszer (most csak tápokra korlátozódóan vizsgálva) jelenleg nem így van, és ezt helytelenítem.
HGyu
-
Silenzio
addikt
válasz
GeneraL_XTX #41 üzenetére
Kicsit túl van lihegve ez a tápkérdés. A tuning egyre kevésbé mérvadó (Sandy Bridge pl.), ha pedig nincs, minek számolni a 80+-os tápokkal? Csakis a fogyasztás miatt, elvből, de a legtöbb embergyerek úgyis olyan pazarló, hogy ki nem tojik rája? Nüansznyi különbségek. Szép gesztus, nem ettől égeti két végén a gyertyát az emberiség. Nevetséges.
Lehet elavult a tápod (tápunk, mert nekem is ez van), de simán elviszi a 4 Ghz-re tunyingolt Phenom II (125W) nevű kazánt meg az 5850-et.
A másik: haverom tápjavításra adta a fejét, és a Fortron belsős, amit kapott, még gagyibb volt, mint a Be Quiet! nevű csoda. Ennyit a tápokról. Nyáhh.
-
elfelejtette
veterán
Jogos.
Én konkrétan úgy szoktam gondolkodni, hogy a gép árának 10%-a legyen a táp. Tehát egy 50k-s gépnél ideális egy FSP 350PNF, vagy 430-as HIPRO. 100k-ig jó egy CHIEFTEC iArena 400W, vagy egy FSP HEXA 400, 100k fölött egy COOLERMASTER GX 450W, 150k fölött pedig egy CHIEFTEC CTG-550-80PB, vagy A-DATA HM550. 200K fölött pedig a határ a csillagos ég. -
audi100td
nagyúr
ez így van
, 10k alatt is találni normális tápot, öcsém gépébe FSP 400-as HLN-t vettem 6e Ft-ért újonnan (80+os), nem hallani ki ezt sem, a ház szellőztetése hangosabb, mondanom sem kell, hogy az egész konfig nem ér 100e ft-ot (celeron e3300, p35-ds3l, 2gb ram, 8800gts, 500gb hdd)
-
Piftuka
veterán
válasz
elfelejtette #78 üzenetére
Ott a pont!
Egyébként TOM-202 fórumtársunk mellé is beszél, mert én 10.000 forint alatti, megbízható tápegységeket említek, mire ő HKC és Codegen tápegységek példájával szemlélteti, hogy "miért nem érdemes 10.000 forint alatti tápegységet vásárolni".
-
Piftuka
veterán
Nézőpont kérdése, hogy mi hangos és mi nem az.
Egyébként, ha nem szimpatikus a 430-as Hipro, akkor ott van az FSP APN, vagy a még annál is jobb PNF. (Egy-két helyen még lehet kapni újonnan.)
A lényeg - s ezt kellene sokaknak megértenie -, hogy amikor valaki egy olcsó, jóval 100.000 forint alatti számítógépet engedhet meg magának, akkor a többi alkatrész rovására teljesen felesleges az 5.000 forint körüli tápegységek helyett, a 10.000-15.000 forintos tápegységekben gondolkodni, mert egy olcsó konfiguráció esetében minden forint nagyon számít.
Amellett pedig - s sokadszor mondom - a fent említett tápegységek 5.000-10.000 forint közötti árkategóriában is nyújtják a megbízható, biztonságos, stabil működést.
-
TOM-202
senior tag
No offence, de én sem vennék 10e Ft alatti tápot és másoknak sem ajánlom hogy ilyenekre költsék a pénzüket. Ha esetleg házzal együtt kapnak valami "fain" hkc, codegen és hasonlók jellegű tápot akkor bal váll fölött lendítve hátrafelé aztán jöhet valami jobb minőségű táp a helyére igény szerinti teljesítménnyel és ennek megfelelő árcédulával.
-
Ricardo128
senior tag
Hát ha az 500W közepesen erős, akkor milyen az 1500W ?
Ismerősöm most vett egy konfigot GX 450-es CM táppal, és ő is csak 1évet kapott rá.
Szánalom a köbön, hogy Magyarországon a forgalmazók ennyire alább tesznek a dolgoknak
-
Piftuka
veterán
Az "Cooler Master Extreme Power Plus 500" erősen kerülendő tápegység.
Viszont a "Cooler Master GX 450" jó vételnek számít, mert megbízható, jó hatásfokú (80+ Bronze) és 5 év jótállást ad rá a gyártó.
(Szerencsére a legtöbb forgalmazó is, bár nem kellett sokáig keresgélnem a www.argep.hu oldalon, hogy olyan forgalmazókat találjak, amelyek csak 1, vagy 2 év jótállással adják ezt a terméket
).
-
Piftuka
veterán
válasz
atti_2010 #32 üzenetére
"Miért kellene, a 10 k tápokat eleve kerülni kell, ha lehet 80+ legyen és aktív PFC -s valami márkásabb darab, most nem Gygabitre gondolok."
Azért ilyen butaságot ne tessék mondani, mert még akad olyan, aki komolyan veszi!
Ugyanis 10.000 forint alatt is lehet korrekt minőségű (Hipro, FSP) tápegységeket vásárolni. Nem mindenki "milliomos", hogy a csúcskategóriából válogasson.
S mivel manapság már kb. 70.000 forintból össze lehet állítani egy olyan otthoni konfigurációt, amely az "átlagos" igényeket (játék, zene, munka, internet, film) tökéletesen kielégíti, s még kifejezetten gyorsnak is mondható, igencsak balgaság lenne egy kispénzű családnak azt tanácsolni, hogy egy ilyen számítógép esetében is "kerülje a 10.000 forint alatti tápegységeket".
Egy 430-as Chicony Hipro a maga ~5.000 forintos árával ugyanis tökéletesen megfelel a célnak, s még a számítógépet sem kell félteni a tápegység hibája okozta meghibásodástól.
-
Findzs
addikt
egy haszna azért van a passzív pfc -nek: jó hozzá az olcsóbb szünetmentes
-
AssAssynn
őstag
Megértelek, én is úgy csinálom, hogy amikor már kb. semmi sem fut rajta akkor veszek egy újat. Mondjuk mostanában volt pár frissítés, de ez volt az utolsó ilyen dolog, még lesz majd pár dolog, de utána tényleg, addig húzom ezzel a géppel, ameddig meg nem döglik. Utána már úgy is lesznek olcsó, netezős gépek, vagy kitudja mit fognak feltalálni még addig.
A linkelt oldalt amúgy ismerem, s tényleg hasznos.
-
coolpet
senior tag
válasz
AssAssynn #68 üzenetére
Akkor Hipro 350W
4-5K
Nezd egy 2Ghz Cerka P4emben nekem is codegen van, mar 2003-tol(asszem) mukodig gond nelkul, tehat nem mondanam, hogy az is gagyi. De mostanaban en nem evente cserelem/frissitem a gepemet, hanem 2001/2003/2006/2011, es teljes konfigot csereltem.
Rakoltottem 200 ropit, es nem szandekozom 5-6 evnel korabban frissiteni, ha egyaltalan szukseges lesz. Ugyhogy en ugy gondolkoztam, hogy kell a vedelem, hogy sokaig eljen amennyire lehetseges.
Termeszetesen alacsonyab koltsegvetesu gepbe en sem vennek 15-20K-s tapot, oda boven jo a 10K alatti is. A linket pedig ajanlasnak szantam, meg ott oda vannak irva melyik tapnal mennyi csatlakozo van es hogy hova jo, argep meg ottvan mindenkinek.
Udv.
-
AssAssynn
őstag
A CTG-nek két 12V-os ága van, ami igaz, hogy 20A-os, de hogy mást említsek, mivel egy árban vannak, a GX-nek jobb a kinézete szerintem (legalábbis a színe biztos), szóval már akkor ezek miatt nyert is a GX szerintem. (Tehát nálam, mert ugye ez szubjektív, de azért az, hogy egy, vagy két ágon van a 12V nem ugyanaz.)
A Hexa 400 is két ágra van osztva, s az meg 28A-t tud leadni a 12V-os ágon, szóval bőven nem egy kategória.
Az XFX tényleg jó, de drágább egy-két ezressel, s 1A-al, vagyis 12W-al kevesebbet bír leadni a 12V-os ágán.
Az 550W-os XFX már tényleg jobb, mint a GX, viszont igen, annak meg is van az ára, azért nem mindenkinél úgy megy, hogy ha már 10e Ft felett veszek tápot, akkor már mindegy az az 5e Ft árkülönbség.Abban igazad van, hogy fő a biztonság, de ez nálunk alapból ott kezdődik, hogy mi szoktunk hegeszteni, s a tápjaink, bármilyen gagyik is voltak már, eddig még sosem haltak meg "csak úgy", pedig régebbi gépeinkben a családban, vagy a kis netezős gépekbe mi sem veszünk jobbat, csak a gagyinak számító, pár ezer forintos tápokat, még is bírják, ahogy kell nekik.
-
coolpet
senior tag
válasz
AssAssynn #66 üzenetére
ennel a teljesitmenynel:
CTG-500-80P
FSP HEXA 400W
XFX Core Edition 450W (2K-val dragabb de minosegi szures es vedelem van benne, csatlakozok tekinteteben pedig messze felulmulja a cooler mastert, csendesebb.)Nekem az 550W-os tesoja van(XFX) 15K-ert vettem, a szomszedban repkedo szunyog hangosabb nala, rateszem a fulem es hullacsend.
Na kb ennyi. Ha veszek a gepbe valamit az elso hogy amennyire lehet megvedem a napkitoresek halozatban okozott ingadozasaitol
Inkabb szanok +5K-t a tapra, es nem sirok ha a szomszed epp hegeszt azon a fazison amin en is vagyok es 5. kress utan nem indul a cucc mert a hdd tul sok feszt kapott, a memo elfustolt, az alaplapon elszallt par port. Elso a biztonsag.
-
coolpet
senior tag
-
[CS]Blade2
addikt
Vicc, hogy már a nagyobb gyártók is a "címketuninggal" akarják eladni a tápjaikat. Ma már úgyis minden a 12V-os ágról szól, kötelezni kellene a gyártókat, hogy a 12V kombinált max.-ot tüntessék fel a típusnál. A tesztelt 500-as lenne 350W, a 450-es 420W, a Codegány 400W a két 12V-os ágával (10A+14A) egy jó 200W.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Peter Kiss #62 üzenetére
Ez sem teljesen igaz, mert némileg stabilabban fog menni a táp (akár alacsonyabb feszültségről is!)
Erre valami műszaki leírás (nem marketinges duma), a második az igaz de ahhoz elég sok PFC nélküli gép kell legyen egy épületben, persze én nem buzdítok senki a PFC kiherélésére csak megjegyeztem hogy gyorsan kiköthető a passzív változat.
-
Peter Kiss
őstag
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Peter Kiss #58 üzenetére
A PFC neked semmit nem segít vagy használ mivel a szolgáltató felé szűri a tüskéket.
-
Peter Kiss
őstag
Amíg nem teszteled az összes szünetmentest az összes táppal, addig nem tudhatod, neked is csak szerencséd van.
Én sem mondtam, hogy bármelyik PFC is újabb lenne a másiknál, mert az nem is érdekes. Igen, az aktív PFC nagy előnye, hogy olcsóbb, de a passzív PFC nem (csak) a vasmag miatt drágább, hanem a réztekercs miatt. -
Traxx
őstag
válasz
Peter Kiss #56 üzenetére
Miért ne vennék mérget?
A Delta beles tápok szoktak leginkább háklisak lenni a nem valódi szinuszra...az én aktívos Seasonic-om is megeszi simán az ezek által kiköpött kváziszinusz jelet.
És nem azt állítottam, hogy a passzív PFC-s a korszerűbbOka van annak, hogy nagyon dominál az aktív, pl. a költséghatékonyság. Mivel az aktív elektronikából letudja a dolgot, a passzívban meg van egy szép vasmag
De lehet félreértjük egymást, és elbeszélünk egymás mellett
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Peter Kiss #56 üzenetére
A passzív PFC-t semmi perc alatt ki lehet kötni.
-
Peter Kiss
őstag
-
Traxx
őstag
válasz
Peter Kiss #53 üzenetére
Az aktív PFC-sek jókora részének már régóta nincs problémája a kváziszinusszal. Korszerűbbek, jobb a hatásfokuk.
-
Normi™
őstag
Régóta használnak Adda ventilátorokat C.M. táokban,annyira nem követem,de eddig corsair-ben láttam meg mintha seasonic-ban is lett volna...?
-
Peter Kiss
őstag
Kimondottan tetszik a passzív PFC-s, lehet hozzá olcsó szünetmentest venni.
-
Na most akkor jó ez a táp vagy sem??????????
-
Kassadin
addikt
Most már tudom, hogy ilyet se szabad venni.
Köszi a tesztet. -
TOM-202
senior tag
Valószínűleg nem ezek közül választanék ha tápvásárlásra kerülne a sor. Engem nem győztek meg sajnos.
-
kpal
nagyúr
Hát..fincsi táp .
-
14adam
addikt
válasz
GeneraL_XTX #41 üzenetére
amikor megvetted akkor is rossz vétel volt mert a superb 460-ba jobb belső van és csak pár wattal tud kevesebbet 12 volton mint az 550-es superb
Sőt,még olcsóbb is volt 5-7k-val
-
GeneraL_XTX
veterán
hmm fura, az én Gigabyte SuperB 550P-s tápomon hajszál pontosan megegyeznek az adatok a nagyobb CoolerMasterével. Létezik hogy ugyanaz a belseje?
sajnálattal hallom hogy már elavultnak számít a tápom, de végülis a gépemet elviszi erőlködés nélkül, és ez a lényeg
-
AssAssynn
őstag
\o/
Ilyen CM GX450-em van nekem is. Igaz, hogy már egy hete itt fekszik előttem a dobozában bontatlanul, mert még nem volt időm beszerelni, de akkor is, hú!
-
válasz
TESCO-Zsömle #38 üzenetére
[link] Csak 73-mat
-
coolpet
senior tag
Mi a retek eszik ezen 200+ watt-ot uresjaratban?
Az alairasomban szereplo konfig(2600K + MSI 6870 + 4GB DDR3) 60W-ot eszik uresjaratban.
Jo ebben X2 VGA van de akkor 120... Mi a fene...
-
Destructo
senior tag
Ez a GX 450 es nagyon kecsektető...van egy cooler mater real power 520w tápom immáron 3 éve...nagyon jó kis tápgység nincs vele probléma.Egy GTX280 ast hajt..annak 550w tápot írtak minimum de a rendszer teljesre hajtva is csak 320w pillanatnyi teljesítményt fogyaszt.Nincs vele probléma,szerintem a kisgépembe egy gx450 es fog erőlködni!
ui:köszönjük a tesztet!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
zsirfecske #31 üzenetére
Miért kellene, a 10 k tápokat eleve kerülni kell, ha lehet 80+ legyen és aktív PFC -s valami márkásabb darab, most nem Gygabitre gondolok.
-
_Atesz
addikt
Egyetértek, nekem is CTG 500 van, kifejezetten meg vagyok elégedve minden téren vele.
Egy sípolós Corsair (CX430) az őrületbe kergetett, szerencsére voltak oly jók a kiskerben és kicserélték (a 2.-at, ami visszajött gariztatás után, "ez másik csak nem sípol" felkiáltással) a CTG-re (keveset ráfizettem).
80 plus tanúsítványa van, 2x6 PCI EX csati, meg minden ami kell. -
mr_ricsi
veterán
válasz
banhammer #23 üzenetére
Az eXtreme Plus mitől 500W-os?
Rajta van a címkéjén, hogy 3,3&5&12V1&12V2 együtt 431,5W, ha ehhez a -12V 6W-ját és az 5Vsb 12,5W-ját hozzáadom, akkor pontosan 450W az eredmény.A címkén sehol sincs rajta, hogy 500W-os lenne, csak van egy bazi nagy 500-as szám mértékegység nélkül, és a típusszámban egy 500-as, ami bármi lehet.
A honlapon 500W-osnak írják, de sehol sincs feltüntetve, hogy ez csak rövid idejű, "peak" terhelhetőség lenne.Ez egy átvágós táp szerintem, ugyanazt a "címketuningot" alkalmazza, mint amit az LCPowerek és a HKC-k.
-
banhammer
veterán
5 azaz öt év garancia a tápokra szerintem nagyon barátságos!
-
14adam
addikt
milyen multiméterrel mértétek? Biztos jól mér? mert azok a 12voltos feszek érdekesek
-
MMIX
addikt
Egyet értek.
Ennek a tápnak a PFC mentes változata a HardwareSecrets tesztjében Noise/Ripple "Fail" (bukta)
RS-500-PCAR-A3. -
válasz
elfelejtette #18 üzenetére
Már nem sokáig. Egyre inkább az új revíziót használják. (FSP APN-féle)
-
elfelejtette
veterán
Azé' nem semmi ez a Yate Loon... Már az őskövületnek számító FSP 350PNF tápomban is a D12-SH12 típusú ventilátoruk van. Vajon mennyit gyártottak belőle, és vajon meddig fognak még visszaköszönni ilyen és ehhez hasonló teszteknél?
-
Cobra.
őstag
A 450-es is csak a márka miatt megy el 12k-ért, de ha az 500-as is annyi, az rossz vicc.
-
A tápteszteket nem tervezitek komolyabb szintre emelni? A mostani mérések mellé legalább egy Noise/Ripple mérés nagyon jó lenne
-
-
mghltm
addikt
rudi a tesztben szereplo proci tuning utan kb milyen fogyasztast produkal? gugliztam par oldalt, ahol szamitas utan 200 watt koruli ertekek jottek ki. ez lenne az igazsag vagy ez tulzas? koszonom!
-
lorincmate
tag
Érdekes ebből a gx sorozatból a 550W verzió kibírna egy tuning procit meg pl 2db gtx 560 SLI-be Szerintetek
most látom hogy nem lenne jó mert 2db VGA hoz ugye 4db 6Pci-e kellene
itt van 2db de a másik 2db-hoz csak 3 molex van nem 4db így a kiegészítő kábelel nem lenne jó.
egyszerűen nem elég -
McClane
aktív tag
"Több ilyen partnerrel is együttműködik, a GX sorozat esetében a Seventeamre esett a választás."
Tudtommal a D3-ban nem Seveteam belső van hanem Enhance.
-
fondorlatos
aktív tag
Furcsa, hogy az extreme power sorozathoz egyáltalán a nevét adja a CM.
Hol vannak már a régi idők amikor a tesztben a kis cx400 halkságban és hatékonyságban is majdnem beérte a silent pro m600 at...bizony, cirka három éve lehetett. Ezalatt vajon nem fejlesztettek semmit?
-
Nem rosszak ezek a tápok....5öv gari pláne 3pont!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megismerkedtünk a középkategóriás 450 wattos GX és 500 wattos Extreme Power Plus táp képességeivel.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem drága a Realme P3 sem
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 8GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3568 - i3-7GEN I 4GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 128-256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! No RGB Számítógép játékra! I7 6700K / GTX 1660Super / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest