Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- OLED monitor topic
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Annyiszor megbeszéltük már itt a fórumon, hogy teljesen felesleges lenne a telefonokba bármilyen hátsó kaput beépíteni, ha a törvény amúgy is előírja az összes szolgáltatónak, hogy biztosítaniuk kell az állam, pontosabban a nemzetbiztonság és a hatóságok számára a lehallgathatóságot. Ez vonatkozik bármilyen technológiára, mobilra, vezetékesre stb. Az ilyen jellegű lehallgatásokat nyilván olyan hálózati elemeken lehet monitorozni, kitükrözni, amin az összes forgalom áthalad. Ilyen a szolgáltatók mag hálózatában (core network) található eszközök nagy része. Például a hanghívásnál az MSC, sms-nél az SMS-C, adatnál a GGSN, általános internet szolgáltatóknál a core routerek. Magának az interfésznek amin keresztül ezeket végzik még neve is van: LI vagyis Lawful Interception. Keress rá a guglival. Minden gyártónak, a nem kínaiaknak is van ilyen interfésze, mert a törvény előírja a meglétét. Ebben semmi titok, vagy meglepő nincs.
Azok a konteós szorik mint hogy azért nagy az LTE rész, mert abban van a hátsó kapu, meg hogy kikapcsolt állapotban is követhető meg lehallgatható egy telefon, meg hogy minden létező telefonhívást lehallgatnak és az ehhez hasonlók nyilvánvaló baromságok, de a kettőt ne keverjük össze.
Dchard
-
Zimmy88
tag
Nekem kulcstartóként jobban tetszett
-
dchard
veterán
válasz
Blindmouse #6 üzenetére
Sehol, mert azt az core hálózatban lévő kapcsoló elemeken futtatják.
Az LTE modem meg valószínűleg azért ilyen combos, mert az Icerához hasonlóan valamilyen szinten SDR alapokon nyugszik, amihez valamivel nagyobb területű DSP kell, viszont óriási előnye, hogy a teljes rádiós stack újra és újra felhasználható, tökéletesíthető, soha többet nem kell a nulláról megírni. Ez pedig nagyon komoly érték. Ha nekem kéne a nulláról belépni erre a piacra én is ezt a megoldást választanám, ha már milliárdokat beleölök a dologba. A legrosszabb esetben bukta esetén értékesíthető is a stack
Dchard
-
csapee
őstag
válasz
Blindmouse #6 üzenetére
Eleg nagy az az Lte-modem, fer bele sok okossag.
-
Blindmouse
senior tag
Azt lehet tudni, hogy a kínai titkossszolgálatok hátsóajtója hol van rajta?
-
babkukta
senior tag
én ezek után sem fűzök nagy reményeket ehez. Eddig egyik procija se volt nagyon rossz, de kiemelkedő se. Lehet h Antutuban virít egy S801es szintet, aztán majd élőben laggolni fog egy webböngészés, mint a sz.r
-
.mf
veterán
"Az is látható, hogy az LTE modem és az integrált GPU mellett, a lapka oldalán található a memóriavezérlő, míg az másik oldalon, szintén az integrált GPU mellett észrevehető egy Tensilica HiFi 3 DSP blokk, amely a HEVC tartalmak dekódolásáért felel, illetve mellette ott a képfeldolgozó processzor (ISP) is."
Ja, simán. Hogy nem szúrja ki a szemünket
Már annak örültem, hogy az A15 procikat és a memória-interfész helyét be tudtam azonosítani a jelöletlen képen, valamint sejtettem, hogy melyik rész az IGP...
Az LTE modem méretén én is csodálkozok, meg azon, hogy miért van abban annyi cache.MrLF: ha megnézed a linkelt cikket, a Qualcomm 8974-ben is nagyobb a modem (26 mm^2), mint a procik (4×Krait = 22 mm^2) vagy a GPU (Adreno 330 = 16 mm^2)
-
blade zte
őstag
EZZAZZ jön az új huawei proci. Készüljön fel mindenki, mert az elkövetkező ~3 évben csak ilyen procival fognak telót kiadni, persze mindig a konkurensek árán, akármennyire is gagyi lesz egy idő múlva.
-
-=MrLF=-
senior tag
Mitől ilyen marha nagy területű az az LTE modem rész? Nem gondoltam volna hogy ennyi helyet elfoglal, érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Huawei HiSilicon divíziója teljesen ARM-os alapokra építkezik.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint
- Háztartási gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Core i7 9700K - 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core Ultra i9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest