Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A HBM helyére HBF-et kínálna a SanDisk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Ma vettem egy seagate 750gb-s vinyót.(ST3750330AS) A címkéjén az áll hogy a firmware SD1A .Ezt már nem kell frissíteni hogy ne legyen vele gond?Nem szeretném hogy annyi legyen a családi képeknek és adatoknak.
-
Myers
senior tag
Ma rászántam magam, hogy firssítsem az FW-t a winyón.
Itt vannak az infók.
Leszedtem a drivedetect.exe-t. Ez kiírja, a vinyó model nevét, sorszámát, és a fw verzót.
Miután a linken a 2. és 3. pont pozitív (sajnos) választ adott, a step4-re klikkeltem, ami a fw-ekhez vezetett. Majd kiválasztottam a típust, és letöltöttem egy .ISO fájlt.
Azt kiírtam CD-re. Fontos, hogy csak a cd meghajtó, és a frissítendő vinyó lógjon a kábelek végén. Minden más vinyót le kell kötni.
Bebootoltam vele. És azt hiszem az "A" gomb hatására frissítette a fw-t. Előtte még az "S" gombbal érdemes egy drive detectet csinálni, hogy tényleg mindent lekötöttünk-e.
Az "A" megnyomása után nem kell semmit csinálni csak várni. Ha minden sikerült, magától leállítja a gépet.
Aztán visszarakjuk a winyókat, opre indít, elindítjuk megint a drivedetect.exe-t és már az új fw-t kell hogy mutassa.
Ennyi.
Ja és a fényképeket még a frissítés előtt biztos ami ziher alapon lementettem.
[ Szerkesztve ]
-
Edizon
csendes tag
Megelőzésképpen frissítettem még február közepén az ST3500320AS 500-as vinyómat azóta is gond nélkül működik, de gondoltam, hogy megnézem, hogy történt-e valami ami változás. Miután letöltöttem az SD1 fw-re azt összehasonlítottam TC-ben tartalomra az általam feltöltöttre és nem egyezett! Mit tegyek frissítsem a most letöltött SD1 fw-re?
-
-
Lexa
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Sajnos egy olyan problémába szaladtam ami meghaladja a tudásom.Van egy 120 Gb segate Ide HDD-m.
Egy gép összeomlás óta ugyan a win látja de csak a kezelés/ lemez kezelés rovatban.
Egy testDisk progi viszont látja az egyész particiót és a rajta levő adatokat is.
Más progi meg azt írja sérült az MBR de felülírni meg nemengedi error ,ezt írja.
Hogy tudnám máshogy és máshol és esetleg lementeni és láthatóvá tenni?Válaszotokat köszönöm.
Ha lehet priviben -
audi100td
nagyúr
Igen, hátrányban marad, mert nagyon silány minőségűek ezek a drive-ok, semmiképp nem javasolnám, de annyira a Samsungot sem, szintén nem a legmegbízhatóbb.
Ha a sebesség annyira nem fontos szempont, viszont szeretnél egy hűvös, megbízható, halk HDD-t akkor a WD Green-t ajánlanám.
-
marcee
addikt
Cimborám megbízott egy nagy winchester vásárlásával. A Samsung F1 1TB-ost és a Seagate 1,5TB-os meghajtóját nagyjából azonos fajlagos áron tudnám beszerezni. Aki követi az eseményeket fel tudna világosítani, hogy FW frissítés után is hátrányban marad-e a Seagate? Adattárolásra lenne, szóval megbízhatóság, melegedés, zaj a szempontok, sebesség kevésbé.
-
PappSajt
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Jövő héten új táp lesz!
-
audi100td
nagyúr
válasz
PappSajt #258 üzenetére
Szerintem vegyél új tápot, mert valószínüleg az okozza, de nem az a lényeg, hogy erősebb legyen, hanem hogy márkás, ami sajnos nem hangzik jól de kb. 10e Ft-ba kerül (400W-os), viszont sokat megspórolsz azzal, hogy nem kell új vinyót, alaplapot, vga-t venni, amikor mindet kinyírja a noname táp.
-
PappSajt
csendes tag
válasz
audi100td #257 üzenetére
Megnéztem a Sentinelt... hát írt ki érdekességeket:
"A lemez területén található 2 hibás szektor, melyek tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 1 hibás szektort.
A lemez felpörgése során előfordulnak problémák, merevlemez probléma, vagy gyenge tápegység.
Van 1 gyenge szektor, mely később áthelyezésre kerülhet.
Ajánlatos a naplózás figyelése.
Nincs szükség beavatkozásra."
Teljesítmény 100%
Kondíció 94%
Becsült élettartam több, mint 1000 napAsszem mindenesetre veszek egy új erősebb tápot...
-
audi100td
nagyúr
-
PappSajt
csendes tag
válasz
audi100td #255 üzenetére
400 W-os MACRON... még az 1.4es northwood-hoz vettem, szal nem egy mai darab...
Ha ez hardver hiba, akkor hogyhogy másik portban megy, ugyanabban meg nem bootol újra? Amikor kiakad, akkor megjelenik egy kék képernyő, hogy "azért, hogy megelőzzön vmi károsodást leáll, ha ez először történt, akkor restart, ha nem akkor contact" vagy vmi ilyesmit ír ki. A seagate drivedetect érintettnek jelezte a winyót, azért gondoltam a firmware-re...
Ha valóban hardveres, akkor meg nem marad más, mint a gari, de félek, ott nem fog produkálni semmit, mint itthon sem az új portban... akkor meg szét kell hajtani, hogy becseréljék? -
PappSajt
csendes tag
1 hónapja vettem a Seagate winyómat, 1,5 TB-os...
Egy ideig normálisan megy, aztán elkezd kattogni, s kiakasztja a windows-t, újraindítás után meg nem bootol róla...
Ha átdugom egy másik SATA portba, akkor látszólag hibátlanul működik, de csak egy ideig.
Most a 3/4-edik SATA portban vagyok, s nem tudom visszavigyem-e, vagy frissítsem.
Ha visszaviszem, akkor lehet nem fog produkálni semmit, mert itt is műxik új portban.
A Seagate drivedetect érintettnek jelöli a winyót.
Ha itthon frissítem, akkor ugrik a gari? -
Findzs
addikt
egyébként nekem a drive detect és a seatools se látja a winyomat
érdekes
biztos mert régi az alaplapom -
Ladislao
csendes tag
Oké, visszaviszem, azt hittem h ilyen problémákat old meg a firmware.
-
Ladislao
csendes tag
Na megcsináltam a frissítést, viszont utána a bootnál bad smart statust ír. Ilyenkor mi a teendő? És lát az elején egy ide primary mastert, ami eddig nem volt.
Egy Sata Seagate st3500320AS-ről van szó.
Engedélyezve van ugyanúgy a smart a biosban, nem nyúltam hozzá. És a belinkelt firmware-t használtam, ezt át is írta.
A HDD sentinel viszont most 0%-kot ír kondícióra, de ez gondolom a smart miatt lehet. Firmware frissítés előtt 9% volt a kondi, de pl egyik teszt se tudott lefutni rajta, mert egy idő után mindig lefagyott.
De most is erről írok, tehát a Win feláll vele.
-
Zamery
senior tag
válasz
Disaster24 #241 üzenetére
Okés, akkor maradok a kivárásos állásponton!
-
Rebirth
tag
Nekem sem váltak be a seagate vinyók. Volt amelyik már meghalt, van amelyik haldolik... típushiba: felpörgéi gondok, illetve leáll, majd elindul a motorja.
-
Tuja1
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy Barracuda 7200.10 [ST3320620AS] HDD-m van.Érinti ez a probléma az én kicsikémet is?[ Szerkesztve ]
-
Disaster24
csendes tag
ASzucs: egyetértek. Szerintem is 1-2 hónap múlva már az egész dolog végleg elcsendesedik és megy tovább minden rendben
Zamery: mostmár inkább nem osztogatok nagyon tanácsokat
max még annyit, hogy a 195-ös hsz-odra válasz:
"Akkor most megnyugodhatok?"
Szerintem mivel a serial ellenőrző rendben találta a vinyód serialját és mivel az normálisan működik (higyjük el a Seagate-nek az a legjobb amit tehetünk), meg.Amúgy sebesség dolog: lehet, hogy 1-1 modellnél sebességcsökkenést okozott az új fw, de az én vinyómnál (ST31000340AS) pl egyáltalán nem. Lásd (#129) hsz, HD Tune teszteredmény.
-
audi100td
nagyúr
"A BIOS-al kapcsolatban is az a nagy igazság: Ha nem romlott el, ne javítsd meg!"
Ezzel nem értek egyet, nem hiába adnak ki rendszeresen újabb BIOS-okat, mindig vannak apró bug-ok amiket javítanak vagy frissítik a cpu support-ot, javítják a memóriakompatibilitást és ma már nem jár nagy kockázattal, pl. Gigabyte-nál, Asus-nál Windows alatt lehet frissíteni, fél perc az egész, legalább 6-szor frissíttetem már a lapomat és nem adódott belőle soha semmi probléma.
-
Zamery
senior tag
Szerintem igazad van! Mindenki azt mondja hogy frissítsek, de ha végigolvassátok a fórumokat, többeknek sebesség visszaesést okozott az új fw. Úgyhogy én nem piszkálom ezt a winyót, amíg nem szerepel azon a listán. ( A BIOS-al kapcsolatban is az a nagy igazság: Ha nem romlott el, ne javítsd meg! )
-
ASzucs
csendes tag
válasz
Disaster24 #237 üzenetére
A bizalmatlansagban teljesen igazad van.. tenyleg gyanusan sok a FW problema naluk mostansag... en sem ajanlom most ezeket a vinyokat [hacsaknem valaki utana nem nez pontosan mit vesz]... elobb meg kell varni mig biztosnak tunik hogy jo az uj FW... Lehet 1-2 honap mulva ez az egesz FW mizeria mar a multe lesz, es minden ugy megy tovabb mint pl tavaly.. En sosem a szoftverei alapjan iteltem meg egy hardver gyartot, bar az is beleszamit az osszkepbe... [mint ahogy a videokartyaknal/prociknal.. stb]
-
Disaster24
csendes tag
Persze, azt tudtam, hogy nem elég a modell szám, kell tudni azt is, hogy milyen fw van rajta, sőt itt kérdeztem is rá, hogy kell -e nekem egyáltalán frissíteni (#119). Miután kiszedtem a vinyót és megnéztem, hogy mi a P/N számja. És még előtte olvastam át a Seagate oldalán, hogy ők mit javasolnak és akkor nem volt még serial ellenőrző.
De ezt is csak azért említettem neked, hogy akkor még nem volt, mert ezért nem ajánlottam másoknak, mert egész egyszerűen nem tudtam róla, hogy a Seagate ezt tanácsolja. Csak amikor valaki belinkelt egy képet róla akkor néztem meg és próbáltam ki, de akkor se jártam utána jobban, hogy ez a link egyáltalán hol van fent és, hogy a Seagate direkt ajánlja, hogy ebben teszteljük le a vinyónk serial számát. Csupán kipróbáltam, aztán gondoltam biztosan rosszul működik, hogyha egyszer eddig csak annyi volt mondva, h csak a modellszám / firmware / P/N számot kell csekkolni és az nekem a rosszak közé van sorolva akkor miért mondja, hogy az enyém nem érintett.
Szóval nem jártam utána, hogy ezt a Seagate ajánlja és hamar ráfogtam, hogy rosszul is működik és ezért nem ajánlgattam másoknak, sry ezért, én voltam figyelmetlenAmúgy sose mondtam, hogy direkt szivatnának a Seagate-nél
És persze, simán lehet logikus, hogy csak később azonosították be a hibás darabokat, és jöttek rá, h a serial számmal könnyebb azonosítani őket. Ezt sose vontam kétségbe, az egész serial számos dolgot csak az előbb leírtak miatt említettem meg.
És lehet, hogy fel lett fújva az egész dolog, és akár nagyon kis %-át érinti csak a kiadott .11-es vinyóknak, de akkor is több komolyabb probléma látott napvilágot rövid idő alatt, ami az emberekben érthetően bizalmatlanságot kelt a gyártó iránt.
"az meg csak ratesz egy lapattal, ha mindeki magyarazza hogy szar, es frissiteni kell(ki kel ldobni), de nem ugy mint ahogy az oldalon irjak, mert annak nem szabad hinni, es akkor mar kovethetettlen hogy ki mit fog elcseszni, es ha a total jo vinyot elrontja, akkor is a FW problemara fogja majd a dolgot..."
Persze, teljesen igazad van ez se jó hozzáállás azis biztos.
És, hogy vmi jót is írjak a Seagate-ről amúgy eddig énis teljesen meg voltam velük elégedve, a gépemben az új 1 terás Seagate mellett egy .9es szériás 160GB-os és egy .10es szériás 250GB-os merevlemez foglal helyet és tökéletesen működnek. Csupán a legrégebbi, 160ason (568napot ment) van 1db hibás szektor, de a 250esen (178nap) még annyi sincs
[ Szerkesztve ]
-
caprine
senior tag
Én pont most vettem egy ismerősnek 250-es seagate-t, de ez IDE vinyo, remélem abban nincs ilyen hiba. SG-m még nem volt de lehet nem is lesz ezek után. Volt quatum-om, majd amikor megvette a maxtor, akkor azt is vettem, bár akkor sokat eset a minőség, WD-m is volt 1, hitachi a laptop vinyom, de az utobbi időben már csak samsungokat veszünk még a céghez is. Van bent vagy 200 gép, nekünk samsung vinyo még nem romlott el. Viszont volt egy érdekes dolog, hogy 3 irodai gépben amikben ugyan az a konfig, és a vinyo is 1 héten belül halt meg a vinyo, mintha lenne egy beállított életciklusuk, ami ha lejár akkor kész. Mindháromban úgyan az a seagate műanyag tokos vinyo volt. Azt hiszem ez.
-
ASzucs
csendes tag
válasz
Disaster24 #215 üzenetére
Mar a 2 honappal ezelotti 1.5 teras hirben is benne van hogy nem eleg a model szam: [link]
"modellként a ST31500341AS karaktersorozatnak kell szerepelnie, a P/N kódja pedig 9JU138-300 vagy 9JU138-366 lehet. Ellenőrizni kell a firmware verzióját is"
Persze ott part-numbert emlitenek, de lehet azert valtottak serialra, mert az tobb infot tartalmaz [egyertelmuen meghatarozza a P/N-t] es igy talan megjobban le tudtak szukiteni a hibas vinyok koret. [pl lehet benne van a gyartasi ido is]Kicsit tul parasan fogod fel a dolgot, nemhiszem hogy a seagate direkt elvezetbol szivatna teged.. Megha nagyon reg nem is emlitettek a serial ellenorzest, az is tok lehet logikus... pl kellett nekik 1-2 nap mig beazonositottak hogy pontosan mik a hibasak, es mindig a legszukebb ismert kategoriat irtak ki...
A "contact us directly" dolgot meg termeszetesen kiirjak mert ugye nagy az isten allatkertje, es nem tudni ki mit hogy tud elrontani.. ha pl a listan kivuli modelszamod van akkor is azt javasoljak hogy lepj kapcsolatba veluk
mert aztan lehet kiderul megsem 'nemletezo' model szama van a vinyonak
Amugy egy halom masik ember is nagyon parasan fogja fel a dolgot.. mintha kb minden 11-es vinyo FW hibas lenne... pedig csak bizonyos hdd-ket erint a dolog [amik tenyleg problemasak, de ha csak FW problema, lehet megoldodik idovel], csak azok a hibasak, de gozu(n)k sincs pontosan mennyi is ez a %.. a 11.-es vinyok 10%?-a vagy 0.01%-a?
Lehet hogy mar joideje nem is gyartanak olyat, es csak kiskerekben lehet megtalalni meg a hibas verziokat..
Amiket nem erint a dolog azok pedig kb ugyanannyi esellyel lehetnek hibasak mint pl egy masik gyarto cuccai... mert itt nem arrol van szo hogy akarmilyen vinyot vettel x% esellyel tonkremegy, hanem arrol hogy ha nem nezed meg mit veszel, x% eselye hogy problemasat vettel... de egybol tudhatod rola ha problemas.
Persze ettol meg egyertelmu hogy ez egy negativ pont a seagate szamara, de tulsagosan fel lett fujva a dolog.. foleg ha meg a 0.01%-al is felulbecsultem a dolgot..az meg csak ratesz egy lapattal, ha mindeki magyarazza hogy szar, es frissiteni kell[/ki kel ldobni], de nem ugy mint ahogy az oldalon irjak, mert annak nem szabad hinni, es akkor mar kovethetettlen hogy ki mit fog elcseszni, es ha a total jo vinyot elrontja, akkor is a FW problemara fogja majd a dolgot...
Egyszeruen csak kovetni kell amit a gyarto aktualisan ir... ha valaki nem erti, vagy epp az ellenkezojet tette, es most nem muxik, az pedig batran irhat nekik, es valoszinuleg ok szajbaragosan elmondjak mi a teendo.
-
kariad
senior tag
Nem semmi letörlik eltitkolják.......
Jó cég!!!! Aztán rájön és ezt mége lehet na jó megosztom!!
-
audi100td
nagyúr
-
Oliverda
félisten
válasz
Disaster24 #230 üzenetére
Valószínűleg a linkelt sf nevű tagnál az elektronika hibásodott meg. Ez megint más tészta és semmi köze a hibás firmware-hez. A firmware hiba miatt lezárt meghajtókat a BIOS még látja csak az adatterülethez nem lehet hozzáférni.
"A hibát egy tévesen aktiválódó biztonsági utasítás okozza, a meghajtó feloldása pedig gyakorlatilag lehetetlen."
Azóta mint kiderül ez nem igaz.
audi100td: Múltkor az iPon-on és itt is hír volt hogy majd késnek az AM3-as cuccok és ennek egyelőre az égegyadta világon semmi jele nincs ami ezt alátámasztaná. Örülnék ha nem bulvárosodna el a hírek...
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz
Oliverda #229 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy az Ipon-tól lopják, de valószínű gyakran azonos (külföldi?) forrásból származnak a hírek és tartalmilag egyeznek, de ha nem olvasol Ipon-t honnan is tudnád. Amúgy az egyik korábbi hírnél is írta itt egy user, hogy már megint ugyanaz mint amit a múltkor az Ipon-on is olvasott és én is találkoztam ezzel többször.
-
Disaster24
csendes tag
Ipon 2009.01.20
"Ha a lezárás egyszer bekövetkezett, akkor a dolog visszafordíthatatlanná válik.."
Prohardver 2009-01-22
"A hibát egy tévesen aktiválódó biztonsági utasítás okozza, a meghajtó feloldása pedig gyakorlatilag lehetetlen."
Nem látja a biosban dolog: lásd #101-es hsz, valamint a Seagate .11-es topic köv. hsz-a: [link]
Persze lehet, h náluk más dolog történt, más a hiba, de ennyi erővel azis lehet, h az általad idézett Seagate fórumos hozzászólónak is egyéb hibája voltEgyszer csak nem látja a gép a vinyót, honnan tudod, h mi miatt..?
Szóval én csak ezért mondom, hogy én meg inkább abban hiszek, hogy ne várjuk meg amíg a lemez lezárja magát, jobban járunk
-
Oliverda
félisten
válasz
Disaster24 #225 üzenetére
Az iPon hírek favatkát sem érnek. Akárcsak maga az üzlet. Ferdítenek a legtöbb cikkben meg (ki)találgatnak, tehát arra inkább ne alapozzunk.
"nem úgy volt, h a biosban meg sem jelenik már utána a vinyó és ezért mondták, h a fw-t se lehet utána felrakni?"
Én ilyenről nem hallottam.
Mindenesetre több júzer is alátámasztotta hogy a lezárt meghajtók teljesen rendbe jöttek a frissítés után. Én inkább nekik hiszek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Disaster24 #225 üzenetére
Tényleg akkor a BIOS-ban sem jelenik meg a HDD és így elvileg meg nincs mire frissíteni, akkor még sem olyan egyszerű a dolog.
-
Disaster24
csendes tag
válasz
Oliverda #223 üzenetére
Ez ok. De ezt megerősítette vhol a Seagate? Vagy volt több ilyen hozzászólás is a fórumjában?
"If your drive is no longer accessible, click here to contact us directly for further assistance."
Ha a meghajtód elérhetetlenné válik, kattints ide, hogy felvedd velünk a kapcsolatot a további segítségért.
[link]Egy régebbi ipon hírben is csak annyit írtak, hogy
[link]
"Ha a lezárás egyszer bekövetkezett, akkor a dolog visszafordíthatatlanná válik.."Persze szuper lenne ha a fw a lezárás után is tudna segíteni (nem úgy volt, h a biosban meg sem jelenik már utána a vinyó és ezért mondták, h a fw-t se lehet utána felrakni?), de amíg ezt a Seagate nem jelenti ki sehol hivatalosan addig inkább menjen biztosra az ember és model/serial check, drivedetect stb.. és ha tényleg kell a fw frissítsen, ha meg nem felejtse el a dolgot.
Nem? -
audi100td
nagyúr
válasz
CooLM@$TeR #221 üzenetére
A többi vinyót húzd le a frissítés idejére, amúgy nem jár adatvesztéssel, de garantálni nem tudom.
-
CooLM@$TeR
tag
Üdv!
3 vinyóm van a gépben, ebből az egyik érintett: ST3750330AS.
Leszedtem az ajánlott firmware-t, de félek attól, hogy adatvesztéssal járhat a művelet, és az kellemetlen lenne. Sajnos a rajta lévő 600 gigát nem tudom hova rakni, így a tanácsotokat szeretném kérni, hogy biztosan nem lesz semmi problémája a rajta lévő cuccoknak?
Még valami, a többi vinyót húzzam le addig? Van egy 320-as szintén seagate (régebbi szériás) rendszervinyónak meg egy 250-es samu.
Előre is köszi a segítséget.
-
Oliverda
félisten
válasz
audi100td #204 üzenetére
"...viszont ha nem frissíted lezárhatja magát és akkor sokkal bonyolultabb lesz a dolog."
Semmivel nem bonyolultabb. Ha lezárja magát és utána frissíted akkor "kinyílik" bármiféle adatvesztés nélkül. Persze ettől függetlenül megéri frissíteni szerintem még akkor is ha nem érintett a firmware.
-
audi100td
nagyúr
Még kevesebb mint 1 évvel ezelőtt is ajánlottam az 500-as .11-et, mivel akkor még nem lehetett tudni mekkora gondok vannak vele és sebességben akkoriban tarolt. Én nem vagyok semmiféle fan, persze vannak gyártók amiknek jobban bízok a termékeikbe, korábban a Seagte-et is idesoroltam, de mára csak a Maxtor mellé tudom helyezni. Talán a 7200.12-vel ismét összeszedik magukat, de szerintem ott lett elbaltázva a dolog, hogy felvásárolták a Maxtort és ezzel együtt a hibáikat is.
Én csak azt nem értem, hogy lehet valaki akkora idióta, hogy pont egy ilyen hírről szóló topikba, ami Seagate desktop merevlemezeket érintő problémák sokaságáról számol be, ilyen baromságokat képes írni. Mint ha tökre megalapozatlan lenne, miközben már a Seagate is képtelen volt többszörös sunnyogás után beismerni, hogy súlyosan hibázott. Ebben ráadásul az a legelképesztőbb, hogy valószínűleg a vásárlók többsége nem is rendelkezik olyan szintű számítástechnikai hozzáértéssel, hogy képesek legyenek FW-t frissíteni, sőt valószínűleg nem is tájékozódtak a problémáról. Az lett volna a legkorrektebb ha visszahívják a hibás merevlemezeket, de persze ez óriási veszteséget okozott volna nekik, na de ha nem képesek vállalni a felelősséget, akkor minek gyártanak, ez a hozzáállás szerintem teljes mértékben elfogadhatatlan. Nem a legideellőbb példa, de úgy emlékszem a VW szerelt korábban egy halom szériahibás motort az autóiba, ők visszahívták ezeket a típusokat és cserélték, pedig biztos nem tett jót a pénztárcájuknak.
-
FefeeX
veterán
Na már megint egy okostojás, akinek valószínűleg Seagate vinyója van, így elkezdi az élete árán is védeni... Öcsi, nézd meg mit írtunk két éve, és rájössz, hogy nem voltunk Seagate ellenesek, míg a köcsög gyártó rá nem szolgált a sorozatos, komoly szériahibás termékek gyártásával. Legközelebb tájékozódj és ne csak az "azt gondoltad" alapján kezd a levegőbe pofázni. (2 éve pl erősen ajánlottam a Seagate-t, plusz a PATA vinyóit én még most is erősen ajánlom)
-
Disaster24
csendes tag
Könnyen lehet, hogy igazad van, de én ezt a serial ellenőrzőt pl nem is találtam meg az oldalukon, csupán az egyik fórumozó által készített képről másoltam ki és néztem meg a kíváncsiság kedvéért, ugyanis ahogy írtam akkorra én már frissítettem rajta a fw-t.
Most jobban átböngészve itt [link] már elég konkrétan le vannak írva a teendők, melynek a végén összefoglalják, hogy:
HA a MODEL szám ÉS a SERIAL szám ellenőrző IS azt tanácsolja, hogy frissítsd a firmware-ed AKKOR válaszd ki az alábbi listából a te modelledet...Mindenesetre én ezt az oldalt is átolvastam anno mikor először néztem utána a dolognak, viszont egyáltalán nem rémlik ez a serial szám ellenőrző, sőt nekem úgy tűnik, hogy ezt az oldalt azóta kicsit átszerkesztették. A Drivedetect.exe akkor is be volt linkelve, sőt konkrétan az összes szöveg olvasható volt itt ami most ezen a linken érhető el: [link] Viszont serial szám ellenőrző sztem akkor még nem is volt.. De javítsatok ki ha tévednék!
Amúgy meg egyetértek audi100td-vel, a Seagate-nek tényleg félresikerült a .11-es szériája, és ezért megérdemli a negatív kritikát. Legyen a .12-es jobb, vagy akár az éppen piacon levő legjobb majd, de ezt most szvsz elcseszték..
-
ASzucs
csendes tag
válasz
audi100td #210 üzenetére
Hat ha egyszer mindenhol azt irjak/irtak a seagate honlapon hogy van elteres, akkor higyjuk el...
Lehet hogy csak tobb kulonbozo gyarban gyartottak kb ugyanazt, es csak az egyik gyarban rontottak el valamit.. vagy egesz egyszeruen ott valamit mashogy csinaltak, ezert csak ott jelentkezik a hiba...Lenyeg hogy a serial szamot is le kell ellenorizni.. [talan ez alapjan azonosithato hol is keszult].
-
ASzucs
csendes tag
válasz
Disaster24 #200 üzenetére
Ha az utobb emlitett site-on csak a felsorolasrol beszelsz, akkor ott nem ir serialokat.. csak azt hogy azok a model/firmware -s winyok kozott vannak hibas vinyok.. de a felsorolas akatt direkt irja hogy elotte a serial szamot is ellenorizd le. [vagyis amelyik serialra azt irja jo, azt nem kell frissiteni!]
-
audi100td
nagyúr
Az övé érintett
, hisz SD17-es fw van rajt (csak a CC és LC kódjelzésűek nem hibásak), írták is pár hsz-el előbb, hogy a Seagate szériaszám ellenőrzője nem épp megbízható (már nem is lep meg), mert hibás fw-vel ellátott drive-okat is hibátlannak titulál, olvasd el a #200-as post-ot.
-
ASzucs
csendes tag
Ha a seagate oldalan jelenleg azt irjak hogy nem problemas akkor ne frissitsel! Ha majd egyszer azt irjak hogy megis kell akkor ok.. de addig folosleges.. [es ki tudja, lehet pont azzal rontanad el]
Megertem ha felsz hogy egy gyarto nem mondja el az igazat, de hidd el, azt biztos nem halgatjak el eloled ha javitana rajta egy uj firmware..[mert nem all erdekukben]
szerk: A serial szam is fontos!
[ Szerkesztve ]
-
na f@sza. kb. eddig voltam seagate fan. eddig sem voltak a termékeik a leggyorsabbak (sőt...), de legalább működtek. 20 év alatt egyetlent sikerült csak kinyírnom, de azt is a saját hibámból.
de ilyen hozzáállással én több seagate vinyót nem veszek.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat 7200.11 szériás Barracuda merevlemezei sorozatos problémákkal küszködnek.
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Macrodroid
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...