Hirdetés

2019. február 19., kedd

Hozzászólások

(#1) ncc1701


ncc1701
(PH! addikt)

Menj oda egy ács, vagy kőműves csapathoz, és kérdezd meg őket, nem kell-e ember? Úgyis feketén dolgoztatnak, nekik tök mindegy.

(#2) kisvakond111 válasza ncc1701 (#1) üzenetére


kisvakond111
(tag)
LOGOUT blog

Szerintem ez több ponton is megbukik. :DD

"amúgy mint olyan"

(#3) lev258


lev258
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én naiv emberként azt gyanítom, ha hivatalos módon akarsz diákmunkát vállalni, akkor kénytelen vagy szövetkezethez menni. A cégeknek épp azért jó az egész, mert így az adminisztráció nagy része nem őket terheli. Közvetlenül nem lesz egyszerű sehol sem munkát keresni/vállalni.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#4) laslo.


laslo.
(újonc)

Én a Meló-Diák szövetkezetet tudom ajánlani, tavaly rajtuk keresztül mentem dolgozni, idén is így tervezek. Honlapjukon rengeteg munkát lehet találni, bármilyen típusút (fizikai-, irodai munka stb.). Ha az egyik megtetszik, akkor elküldöd a jelentkezésed, és majd keresnek. Érdemes egyből lecsapni egy jónak tűnő munkára, nehogy elvegyék előled, max. visszamondod ha mégsem tetszik. Gyorséttermekbe folyton keresnek diákokat, a fizu egész jó szokott lenni, van ahol még kedvezménykártyát is kapsz ha ott dolgozol. Túl sok jót mondjuk nem hallottam az ottani dolgokról, de ez is étterem függő.

Én amúgy adnék még esély a boltba besétálós, rákérdezős módszernek is, sose lehet tudni. :D

[ Szerkesztve ]

(#5) Redneck


Redneck
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A diákszövetkezetet javaslom, de a XI. kerületben van pár tesco is ahova mindig keresnek embert. :K Az andor utcaiba elég gyakran betérek ha arra van dolgom, jó a csapat, csak sokszor vannak kevesen. ;)

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#6) Czibor10


Czibor10
(tag)

Amíg sulis voltam elég sok diákmelót kipróbáltam, és leginkább a Mekit tudom ajánlani. A munka, a fizu és többnyire a társaság is jó volt. Egyedül a korod miatt lehet gond, mert 18 alattiakra több szabály vonatkozik, de azért érdemes lehet megpróbálni.

(#7) JoeYi


JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

én meg lehúznék a balcsira helyetted. Most már adnak szállást is fizu mellé sok helyen, jó kaland bátraknak

Amúgy én régen melódiákban dolgoztam, kertészetekben. 15 éve, 230Ft-os órabér, hmm, de nem hiányzik :D

Dell e7470, Samsung S6 edge, Samsung UE46ES6100, B&N Nook Simple Touch

(#8) janeszgol


janeszgol
(PH! kedvence)

Persze. Dunaújváros, két papírgyár, Tesco, Wellness. Utóbbi volt a leghosszabb, 18 hónap megszakítás nélkül. Mármint pihenő nap volt, de aktív voltam a szövetkezetnél és hívtak is oda. Kimondottan csak oda, mintha fő állásom lett volna. Imádtam.
Amit én ajánlok: gumisokhoz autókerék le és felszerelés, hátha. Illetve valamilyen fürdőbe vagy strandra medenceőrnek/vízőrnek vagy egyébnek, ha elérhető (nem tudom hol laksz) és ha tudsz úszni.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#9) DeFranco


DeFranco
(PH! nagyúr)

én 20+ éve kezdtem el diákmunkázni először helyi hirdetési újságot árultam "házalva" meg forgalmasabb kereszteződésekben, parkolókban, ott közvetlenül a céggel voltam elszámolásban. ez mostanra már ritka, a diákszövetkezetek sok adminisztrációt levesznek a cég válláról, adókedvezményben is segítenek, amihez a céges hr-es nem feltétlenül ért, meg az persze nem munkabér lesz hanem költség ami a cégnek eleve más adózási megfontolás. plusz gondolom csúszik is a zsebbe kis kedvesség de ezt nem állítom nem is sugallom.

utána diákszövetkezeten keresztül kerültem be különböző helyekre, akkor még nem volt annyira egyszerű mert elviselhető munka nem sok volt nem volt még ennyire elterjedt ez a foglalkoztatási forma, sok volt a fóka, kevés a hal, helyezkedni kellett, azt preferálták akit bírtak és aki megbízhatóan vállalt sokat, mert azzal tudtak számolni amikor aláírtak egy szerződést. ha év közben is vállaltál, akár szórólapozást, akkor jobb melók estek le nyáron.

a diákszövetkezet valamennyire téged is véd, én vagy multihoz mennék a helyedben közvetlenül, ha alkalmaznak (de ők is diákszövetkezeten keresztül fognak) vagy diákszövetkezethez. a lényeg, hogy legyél nagyon agilis és tudd hogy mit vállalsz be meg mit nem, ha valami nagyon-nagyon tré, akkor inkább járj ki valami jobbat, de ezt neked kell kikaparnod magadnak, segítség kevés lesz. alapvetően minden diákmunka tré, tehát azt ne várd, hogy szinezésért és kirakózásért fognak fizetni (ha igen akkor piszok szerencséd van :D) szóval nagy elvárásaid ne legyenek, de főleg vidéken hajlamosak kiküldeni a fiatalokat a 40 fokba kukoricát címerezni vagy málnát szedni, azt nem sokan csinálják egy hétnél tovább.

szóval csak agilisan, érdeklődj sokat, talpalj sokat, kerülj képbe a lehetőségekkel meg a viszonyokkal, és lesz valami.

(#10) marked one94


marked one94
(őstag)

Vidékiként mentünk címerezni. Szar volt, de haverokkal elviselhető volt. Pénz meg nem volt olyan szar és minden nap fizettek.

You'll Never Walk Alone

(#11) prolad


prolad
(őstag)

Ha tudsz úszni és minimálisan értesz az egészségügyhöz menj el vízimentőnek. Inkább nyaralás mint munka, szállás van, havi 200 felett tudsz vele keresni. Néha kihúzol egy-két fuldoklót, ellátsz pár kisebb nagyobb sérülést,amúgy más dolgod nincs.

1 hét a tanfolyam, aminek az árát le is tudod dolgozni. 16 éves kortól már lehet csinálni.

(#12) zarayg


zarayg
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Pestiként a Biztos Pont-nál voltam kb 10 éve diákmunkás, nekem beváltak! :)

Egyébként pedig jó volna tudni, hogy milyen érdeklődési köreid vannak, az alapján hátha van olyan, aki tud valamit ajánlani.

Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm. || Üzletszabályzatomat itt olvashatod el: https://bit.ly/2Mr3ARe

(#13) orion1025 válasza ncc1701 (#1) üzenetére


orion1025
(őstag)

Ne akard, hogy idő előtt alkoholista legyen szegény gyerek...

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14) Fred23 válasza prolad (#11) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

+1

Még csajozhatsz is.

(#15) kisvakond111


kisvakond111
(tag)
LOGOUT blog

Hú elég sok mindent mondtatok. Bács megye közepén élek ~50 kilóméterre Kecskeméttől.
Címerezni itt is ellehet menni, de azt inkább nem szeretném.
Van itt is strand, de még vizimentőt nem láttam ott.
Szerintem egyedül a TESCO állhat előttem, nem igazán taszít az árufeltöltés.

Egy diákszövetkezet honlapján sincs munka a környékemre. Gondolom hihhetetlen jól működik :DD

"amúgy mint olyan"

(#16) prolad válasza kisvakond111 (#15) üzenetére


prolad
(őstag)

Vízimentőzés az 99%ban a Balaton. De mivel szállást adnak, ezért kb mindegy.
Tesco is élhető, ha ott is annyit fizetnek, mint Pesten.

(#17) A Zéé válasza prolad (#16) üzenetére


A Zéé
(őstag)

vízimentőzéshez valami tanfolyam és vizsga kell, nem? Gondolom az nincs ingyen. Az ilyen mindenféle medenceőri feladatok meg elég csókos munkák szoktak lenni, általában jó előre leosztva, hogy ki juthat be.

Kérdezőnek: ne félj valami fizikai munkától. Ennyi idősen kb. ez a reális. Én 16 évesen a zalaegerszegi bútorgyárban voltam, és szekrények frontjain az élvédőket csiszoltuk. Utána években pedig voltam pakolós legény, készáru csomagoló, és amikor meg volt már jogsim, akkor meg sofőr. Mondjuk nekem szerencsés volt ilyen szempontból a helyzetem, mert a rokonságban van több fajta cég is, mindig kellett valahova segítség.
Ha ilyen lehetőséged nincs, akkor meg iskolaszövetkezet. Menj be, kérdezősködj gyakran, sajnos ez is kell ahhoz, hogy munkát kapj. Én dolgoztam rajtuk keresztül gyártósor mellett is 3 napot, de többet nem bírtam. Amit szerintem kerülj, az a szórólapozás. Iszonyat szívás kis pénzért. A telefonkönyv kézbesítést nem mondom, mert olyan már nincs, de az egy olyan munkánk volt, amin még buktunk is a végére :D

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#18) prolad válasza A Zéé (#17) üzenetére


prolad
(őstag)

Tanfolyam van, 1 hét, van olyan opció, hogy 10 nap alatt ledolgozod, ha nem akarod kifizetni.

Persze, ki mit szeret. Jó társaság, normális főnök, korrekt bérezés, a munka emellett mindegy is :D

(#19) bkercso válasza laslo. (#4) üzenetére


bkercso
(PH! nagyúr)

Én is ott voltam 15 éve. Műanyaggyár, borcímkézés, ilyesmi... Szerettek, de aztán nem nagyon volt munka. Úgyhogy elmentünk barátommal építkezésekre, a szőke kékszemű munkásokkal. Bár nem fizettek ki, de jó volt! (Az! Jó nehéz, meg jó buta emberek közt napi 12 óra. A barátnőm egyszer arra sétált, de nem kellett volna... :DDD ). Volt ott mindenféle történetű ember...

Meg voltam nyomdában is éjjeli műszakban.
Legalább egyszer látja az ember a társadalomnak ezt a szeletét is. Ki tudja? Nekem később segített, amikor a munkámban sormunkásokkal kellett szót értenem.

[ Szerkesztve ]

Hifi erősítők, DAC-ok, tápegységek készítése: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/index.html

(#20) janeszgol


janeszgol
(PH! kedvence)

Én is +1-ezem a vízimentést. Marha jó dolog.

[ Szerkesztve ]

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#21) A Zéé válasza prolad (#18) üzenetére


A Zéé
(őstag)

az úgy mondjuk nem rossz.
Nekem egy kispajtásom volt, aki ment ilyenre, ő mondjuk még szezon előtt csinálta a tanfolyamot.

Just a simple Lineman...

(#22) DeFranco válasza A Zéé (#21) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

én mondjuk jobb szeretném hogy ha a gyerekemre a vízben nem egy 45 kilós, 5 tempó után lihegő egy hetes elméleti oktatáson átesett "vízimentő" vigyázna aki a medencére csak akkor néz ha megvan a megfelelő tanga/m2 arány.

mer' hogy fuldoklót kimenteni az baromira nem egyszerű feladat még egy 100 kilós profi oktatónak se mindig egyszerű, baromira nem az van mint a filmekben hogy két ujjal megfogod a csuklóját 'szt partra húzod.

(#23) TheLázs


TheLázs
(újonc)
LOGOUT blog

Áhh, jó kis nyári munka!

Én is 16 évesen kezdtem el a kis modellezőboltban Siófokon, amiről anno. meg is írtam a tapasztalataimat. Érdekes volt látni az egyszerű gépek fejlődését, és persze az is benne volt a pakliban, hogy a legérdekesebb archetípusaival találkozzak az emberi gyarlóságnak. Volt tolvaj, belső tolvaj, "pesti köcsög" és persze rengeteg olyan ember, aki normálisan viselkedett, így rengeteg értékes és értelmes emberrel is lehetett találkozni.

A főnökkel aztán országos cimborák lettünk, 5 nyarat húztam le nála, majd elmentem a Sió légyárba. Nem részletezem az ottani tapasztalatokat, talán csak annyit érdemes megjegyezni, hogy könnyebben voltam ott játéka mindenféle "szélnek".

Persze a gyáras bulit félbehagytam, és szezon közepén visszamentem, ami ott és akkor neki is jól jött, és még idén is az MTA-laboratóriumban végzett szakmai gyakorlatom mellett is egy-két napot viszek majd nála.

Többet számít az emberi tényező mindennél. Bármilyen rossz, vagy jó lehet egy munkakörnyezet, ha az emberi selejt vesz körbe, egy idő után menekülőre kell fogni, az ösztön diktálja.

Találj valami izgalmasat. Ne félj magad kipróbálni. Volt olyan haverom is, akivel egy helyen voltunk, de párszor ott akarta hagyni, és ahányszor próbálkozott, a másik helyen mindig valahogy átverték, lehúzták pénzzel, stb. Szóval lehet, hogy néha jobb a biztonság.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#24) F4T4L 3RR0R


F4T4L 3RR0R
(újonc)

Azok a régi emlékek. 16-17 éves forma kölyök lehettem én is amikor nyári munkára adtam a fejem. Én a helyi Fürge Diák Iskolaszövetkezet irodáját céloztam meg. Akkor ugyan nem volt túl nagy választék munkák terén, lehetett menni árufeltöltésre, szórólapozásra és plakátragasztásra illetve délelőtti vagy délutáni műszakba gyárba. Utóbbit választottam mivel akkor az adta a legjobb órabért.
Akkor abban a pillanatban nagyon örültem életem első komolyabb munkájának. Máig nem felejtettem el az első tapasztalatokat, az első hónap utáni fizetés örömét és látni a munkám gyümölcsét. Célom volt vele akkoriban ugyanis C kategóriás jogsira gyűjtöttem és sikerült is összeszedni a megfelelő összeget rá. Bár manapság az az összeg amit havonta tudtam megkeresni számomra kevés lenne de akkor nagyon sokat jelentett és egyáltalán nem bántam meg. Új embereket ismertem meg, tapasztalatot szereztem az igazi nagybetűsből.

Life is too short to remove usb safely...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.