Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • hardverlog

  tag

  Akinek letöltött filmekre és kábel tv-re kell egy tv, azoknak nemhogy a 8K, de még a 4K is totál felesleges.

  60 col körül egy FHD korábbi csúcsmodell tv sokkal szebb képet ad FHD, HD tartalmakra, mint egy 4K vagy 8K és töredék áron lehet megvásárolni már őket a használt piacon. 60 colos kb. 5 éves csúcsmodell Samsung FHD tv-k 100-150 ezer Ft-ért kaphatóak...Ezen az áron egy 45 col környéki új 4K alap kategória kapható a boltokban, amit oda-vissza elver a régebbi használt csúcsmodell kábel tv és letöltött FHD tartalomnál.

  Ami 4K már jó minőség 60 colban meg 400-500 ezer Ft!, azaz kb.4xes különbség!...és 4K tartalom semmi nincs kábelen, letölteni meg azért nem fog valaki FHD helyett 4K-t, hogy jaj, mennyivel szebb a kép, mert annyival nem lesz szebb, mint a 15GB és a 80-100 GB különbsége...

  8K tv pedig 2019ben totál értelmetlen, főleg ilyen árakon.

  A 4K-t is esetleg a konzolozóknak látom értelmét megvenni, talán...

  Én biztos maradok még az FHD-s korábbi csúcsmodellek mellett. :R

 • hardverlog

  tag

  Nekem Samsung 55ES8000 és 55D8000 tv-im vannak és FHD-ben olyan a képük, aminél jobbat nem tudok egyszerűen elképzelni.
  Tény, hogy egy nagyáruházba bemenve egy mondjuk 1 millás 4K UHD tv gyári überkimaxolt demó tartalommal jobb képnek tűnik, na de könyörgöm, az egyik megvan 150 ezer Ft-ból a másik meg ennek 5-10x-es árából és még nincs is rá tartalom elég, kábelen meg semmi...szóval én még most a váltást nem érzem, főleg, hogy nem konzolozok!

 • hardverlog

  tag

  Dehogy szebb az FHD tartalom..ez tutti fix nem igaz....egyetlen ismerősömnél sem volt szebb a kép vitt FHD anyaggal, mint nálam....talán a top 4K modelleknél nem így lenne, de mindenkinél alsó vagy középkategóriás 4K van csak körülöttem.

  Másik, hogy én speciel nem konzolozok, nem is fogok, ergo nálam ez az indok is kilőve.

  Netflix meg baromi nagy biznisz tényleg havi 2-4 ezer Ft-ért..ha van letöltés FHD-ban máshogy ingyen.

  Szóval meg lehet erőszakolni ezt a 4K-t, hogy kell, de nem kell valljuk be, ha valaki nem konzolozik, hanem csak kábel tv adásokat néz (híradó, élő műsorok, sportközvetítések stb.) és néha egy-egy filmet letölt.

  Én egyelőre ezt látom...sőt, azt érzem, hogy az FHD egy olyan szint, ami már egy átlag felhasználót kielégít..azaz arra kell törekedni inkább, hogy a kábel tv adások mindegyike ez legyen mondjuk és ne arra, hogy legyen 30 db FHD mellett 1-2 db 4K, de a többi 50 meg SD...Annál sokkal jobb, ha 100 DB FHD van és nulla darab 4K, mert az FHD már kielégíti egy megfelelően jó minőségű tv-n a nem konzolozó népet.

  [ Szerkesztve ]

 • hardverlog

  tag

  na már nem tdtam szerkeszteni, akkor új hsz:

  ismerősöm most vett 150 ezer FT-ért LG 4K alap modellt, talán 50 col környéki méret, ha jól emlékszem...letöltött FHD Disney meséket néznek majd rajta sokat a gyerek miatt..

  Na az nálam olyan, hogy lehugyozom a bokám (a rajzfilmek kiemelten szépen valamiért amúgy a legtöbb tv-n), nála meg hát hogyan fogalmazzak elmegy...Nesze neked 4K, meg felskálázás meg nem tudom micsoda.... :C
  Mondom neki, hát mit vársz ember, a szinte a legolcsóbbat vetted ebben a méretben, majd olyan jó lesz mint a milliós? De hát az átlagember egyszerű, mint a faék, jó lesz ez, az áruházban olyan szép képe volt, majd kiégett a szemünk :) Ja, de otthon meg nem tudnád nézni fél óráig, mert tényleg kiégetné :)

  Azért a 150 ezer Ft-ért vehetett volna egy D8000/D7000/ES8000/ES7000/F8000/F7000/H8000 stb. gépet és fhd-ra tutti jobban járt volna.

  [ Szerkesztve ]

 • hardverlog

  tag

  na csak eszembe jutott még valami:

  nem beszéltünk még arról, hogy egy régi csúcsgépnek van egy megjelenése, mind a készülék, mind a táv igazi szépség és van minőségérzete az embernek....a mai alap 4K tv-k csapnivaló kinézetűek a távot beleértve, szoba díszének nevezni még véletlenül sem mondanám. Még a 4K csúcsmodellek megjelenése is igen sokszor hagy kívánni valót maga után sajnos, pedig azok már fél millió Ftnál drágábbak.

 • hardverlog

  tag

  Azért a mostani belépőről beszél, mert ma a használt piacon 150-200 ezer Ft-ért 55-60 colban régi fullos, 8as sorozat vehető (D8000, ES8000, F8000, H8000 stb.) és ezen áron ma bemenve egy Media Martkba bizony ebben a méretben csak az alap 4K fér bele....ezért hasonlítjuk a kettőt egymáshoz és hogy melyiket érdemes venni.

Hozzászólok Aktív témák