Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Balika911

  nagyúr

  Én azt írtam, hogy a mai FALD vagy OLED készüléken lesz jobb a kép. Ezek nem alsó vagy közép, hanem felsőkategóriás tévék. Nem a páréves, hanem a sokéves tévékhez hasonlítottam őket, ezalatt 4-5 éves, vagy régebbi modelleket értve.

  A mai FALD LCD-k (ezek a 8K tévék is idetartoznak) zónaszámban, vezérlésben és fényerőben sokat fejlődtek, komolyabb kontrasztra képesek kevesebb képhiba mellett. Az OLED előnyei szerintem ismertek. Ezekhez képest a plazmák bukásával az élvilágított LCD-ket kezdték tolni a gyártók, csúcskategóriában is gyenge kontraszttal és inhomogén panelekkel. FALD ha volt is, egy-egy kivétellel arra volt inkább jó, hogy a local dimming kikapcsolásával homogénebb háttérvilágítást eredményezett. OLED nem létezett, illetve csak őrült áron.

  Az alsó- és középkategóriás tévék képminőségben kvázi stagnálnak tudtommal. Az utóbbi években inkább a méretek nőttek és az okosrendszerek terjedtek. Mellé persze a 4K panelek is, mert már olcsóak, és egy új készülékkel menjenek már az UHD streamek és egyéb anyagok. Aki kihasználja annak jó, a többiek meg így jártak.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák