Hirdetés
- Mini-ITX
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor8634
tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem ,hogy egy ilyen ,illetve ilyen tipusú ssd-t érdemes pcbe rakni egy adaprettel pl
egy ilyennel és PCI ba dugni vagy asztali gépbe job a sima ssd mezetékkel bekötve ?
-
Pete55555
addikt
válasz
Robi BALBOA #42 üzenetére
Te valamit elnézhettél.
Vagy nem ugyanarról beszélünk?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Marcello83 #86 üzenetére
Igazán nincs mit.
Biztos, hogy az SSD vacakol ?
Adat/táp kábel valamelyike biztosan jó ? (másik gépbe se ártana tesztelni).
-
jokeph
nagyúr
válasz
Marcello83 #84 üzenetére
Ajajj... ez tényleg nem mai darab.
Ráadásul gen 1.0-ás pci-e sávot tud a lap, nem beszélve arról, hogy 1 db x1-es slot van rajta (az x16-osba gondolom van dVGA), ez mindenképpen karcsú lenne, ha egyáltalán tudna működni.
Ebbe (és az ilyen lapokba) legjobb megoldás (a cserén kívül) egy SATA-s SSD (amit szintén nem lehet maxra kihasználni a 2.gen sata interface miatt, de a HDD-et azért így is bőven lenyomja - én ios használok SATA II-ön SATA SSD-t, s775 és S1366-os konfigokban, érezhetően jobb mint HDD-vel).
-
Marcello83
tag
MSI K9A2GM. Ez vajon szereti az M.2-t?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Marcello83 #82 üzenetére
ha nagyon régi, igen, elképzelhető.
Pl. s1366-os rendszeren ugyan működik bővítőkártyával, de lasabb mert csak pci-e gen 2.0-ás sávok vannak, és a legacy BIOS miatt alapból nem lesz boot-képes (nem mondom hogy nem megoldható, csak alapból így fog menni).
-
Marcello83
tag
Este megírom. Egy régebbi gép már. Lehet, hogy nem támogatja PCIe-n keresztül sem?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Marcello83 #80 üzenetére
Elképzelhető, de ehhez szintén kellene az alaplapod pontos típusa, nehogy feleslegesen költsél/egyéb meglepetések érjenek.
-
Marcello83
tag
Most nincs előttem már a gép, de ha veszek egy PCIe kártyát, akkor működni fog?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Marcello83 #78 üzenetére
Üdv !
Ha az alaplapod csatlakozója nem tudja kezelni az NVME SSD-t, akkor nem fog működni vele (Az EVO 840 az SATA alapú megoldás).
Pontosan milyen alaplapod is van ?
-
Marcello83
tag
Lehet nagyon láma vagyok, de vettem egy ilyet az EVO 840 helyére és vettem egy átalakítót is, hogy az SATA kábelt (és a tápot) rádugjam, de nem látja egyáltalán.
Létezik, hogy ez nem fog működni?
Normál esetben, hogy látja a gép? -
andras1
újonc
Összehasonlítva a Samsung 860 EVO m.2-es SATA SSD-vel:
- melyik reszponzívabb? (olvastam nagy latency time-okról a Kingston esetében)
- melyik melegszik jobban?Y700-15ISK laptopba próbálta már valaki ezt vagy akár a Samsungot?
Kösz előre is!
-
jokeph
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #66 üzenetére
Nekem nem melegszik, eddig max 54 fok volt csúcsban (25 fokos szoba + erről megy a rendszer és a játék).
Megjegyezném, hogy jobb értékeket kaptam. mint a PH!-s mérés, ahol nem, ott marginálisan kevesebbet, elvben nem a nagyobb kapcitásúaknak kellene gyorsabban menni ? (Az enyém A1000 240 GB-os).
Nem hiszem, hogy a progi verzió difi miatt van (6.0.1/6.0.2).
-
CzGöbe
tag
Jó lesz nekem az 1 terás 2,5"-os SATA3-as újonnan 60-ért is, ha jól veszem ki, hogy mennyi különbség van -egyszerű halandónak- a SATA-s és NVMe-s (akár x4) SSD-k között
-
Petya88
tag
A négy, 256 gigabites chipből, hogy hozták a 480 gigabájtot? Ez csak részletkérdés és én vagyok kukacos vagy másnak is feltűnt?
-
-
Precorus
tag
Ne is mondd! Ez már olyan szó, amit meg se talál a google.....
-
-
-
válasz
Robi BALBOA #66 üzenetére
Az EVO nem az. A PRO meg nem annyi lesz.
-
válasz
Robi BALBOA #63 üzenetére
A 960 EVO nem felsőkategóriás, az A1000 pedig majdnem 20 ezerrel olcsóbb és melegedés szintjén messze jobban áll, mint az EVO. tl;dr: A piaci viszonyokat figyelembe véve semmi probléma nincs az induló árral.
-
Robi BALBOA
őstag
(#54) Synthwave: Hát a pofátlan memória árak után ez lehetne alap.
Köszi a hozzászólást, de nem vagyok "hozzá nem értő", a méretet csak az ár összehasonlÍtás miatt Írtam.
Szerinted rendben van, hogy egy felsőkategóriás ssd és egy belépőszintű között az ár difi 20%, miközben a sebessége alaphangon a duplája.
Eddig mindig a felsőkategóriás termékeken volt a felár, de most már eljutunk oda ahova a memóriákkal, hogy horror lesz itt minden cucc.
-
Béééla
őstag
válasz
idegen lény #59 üzenetére
Nem hinném, 0.2 g a két hiányzó PCI-e sáv lesz, tehát innentől tudjuk, hogy egy PCI-e sáv 0.1 g súlyú!
-
idegen lény
addikt
-
pomorski
őstag
köszi a tesztet!
-
-
subset
senior tag
válasz
idegen lény #50 üzenetére
Köszönjük a tesztet.
...és azt is tudom már hány grammot is nyom a mérlegen
A samsung csak azt írja max.8g a 970 evo szériára, akkor inkább majd ilyet szeretnék ez lehet, hogy könnyebb 0.2g -al -
nemlehet
őstag
válasz
Már ne haragudj, de a 1 TB-s és 960 GB az kb azt jelenti, hogy ez egyikre Tbit van írva a másikra meg gigabyte... Amin állandóan megy az őrjöngés a hozzá nem értő felhasználóknál, mert egyes gyártónál ugye 1000 a váltószám a másiknál meg 1024.
A 18k különbség az neked smafu? 20%-al olcsóbb a Kingston, az bizony nem kevés. Persze lehet azt mondani, hogy olcsóbb annyival amennyivel rosszabb, de szerintem a kezdő árazása teljesen rendben van. -
válasz
Szerintem meg az lenne a legjobb, ha minden sarkon ingyen osztogatnák. Esetleg még fizethetnének is érte, hogy hazavigyük.
-
-
Béééla
őstag
Óccó pcie ssd-nek jó. Csak jöjjön még több! A legtöbb embernek elég egy ssd, az meg igen előnyös, ha nem kell odavezetékezni a 2.5"-os döghöz két köteget, amikor az alaplap is tudhatná plusz vezeték nélkül.
A 2 db. "lefoglalt" PCI-e sávhoz: pont-pont a kapcsolat, nem tudnánk a maradék két sávot áthúzni máshova...
-
-
simonzé
addikt
"Górcső" alá vettétek?
A "górcső" kifejezés egy picit idejétmúlt, a 'mikroszkóp' magyarítás után meghonosításra szánt, de extrém idióta hangzása miatt kihalásra ítélt változata. Pont úgy, mint ahogy a "lábtyű", és az "üstöllést" kifejezések.
-
bazsi83vp
senior tag
Egy SSD legyen gyors, olcsó és nagy. A vevő a háromból kettőt választhat.
-
-
Dtomka
veterán
Akinek nem támogatja az M.2 -est a lapja, annak jó hír lehet.
M.2-ES SSD-KET FOGADNAK A GIGABYTE ÚJ BŐVÍTŐKÁRTYÁI -
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem meg egy kifejezetten rossz ár/érték arányú ssd ez.
A 960evo 1tb-os 106k, ebből pedig a 960gb-os 88k.Ennek(960gb-os) igazából max 65-70k-nak kellene lennie.
-
BlindMind
tag
Nekem 990es lapom van szóval kb egy csónakban evezünk, én is gondolkodtam m2-esben bővítő kártyán keresztül belerakni a baj csaj az hogy nem minden BIOS hajlandó boot opcióként látni a bővítőkártyás m2-est!
Ezért néhány lapnál MOD-olt Bios-kell hogy menjen, szerintem jobban jársz egy gyorsabb SATA3-al (pl samsung Evo) -
Dtomka
veterán
Itt az ominózus eset:
An Update to Kingston SSDNow V300 A Switch to Slower Micron NANDAbból hogy gyengébben szerepel a tesztekben mint amit én fentebb megosztottam.
Very slow Kingston SSD
Kingston V300 Help!De fontos, hogy 0fill legyen kiválasztva!
-
válasz
idegen lény #36 üzenetére
3rd party HHHL-es beépítésre még így is van lehetőség - bár célszerű, ha a lap vonatkozó PCIe slotja 3.0-ás.
-
válasz
idegen lény #11 üzenetére
-
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Miből lehet tudni, hogy melyik a herélt V300-as?
Köszönöm! -
mikej95
aktív tag
Talán nem játsszák el megint, amit a V300-al műveltek. Aztán ki tudja. Szerencse RAM-mal nem nagyon lehet ilyet művelni.
-
-
válasz
->Raizen<- #8 üzenetére
Köszi.
-----------------------------------------------------------
(#16) nyakdam: Neked is.
-
bulbaa
tag
válasz
Ivy.4.Ever #10 üzenetére
Nekem teljesen pozitív tapasztalatom van a V200-zal. Már 6 éve megvan, minimum átlagos terhelésnek van kitéve és hibátlanul működik. Én is olvastam hogy mindent ajánlottak csak ezt nem, de eredetileg laptopba kellett és csak ez volt amelyik 100%-ra belefér ezért -elsősorban kényszerűségből- ilyet vettem. Kicsit féltem, de nálam bizonyított.
Nyilván nem alaptalanul írták amit írtak, de az az érzésem, hogy picit túl lett tolva a dolog. -
Dtomka
veterán
Így van, hibáztak hisz tettek volna melé egy LE, vagy bármit ami a gyengébb teljesítményre utal.
(#27) idegen lény
Teljes mértékben 1etértek. Ezért merem megkockáztatni, hogy a 970 evo helyett ezt fogom venni, ősszel
Tudom lassabb mint a konkurencia terméke, de a jelenleginél 2x nagyobb és 2x gyorsabb lesz, ami nekem elég . -
nemlehet
őstag
Akinek a lassabb volt annak sajnos a 200-at karcolgatta alulról. Szóval megértem a sirámot és a rossz szájízt akik nem az elején vettek. Amúgy szerintem ez elég féreg dolog volt a Kingston-tól, mert simán megtehették volna, hogy valami egyértelmű jelöléssel hozzák forgalomba. Így az első tesztek jók voltak, aztán a revízióról aki nem olvas fórumokat nem értesült, csak nem értette az övé miért nem hozza...
-
Dtomka
veterán
Nem voltam rest visszakeresni, ime az általam futtatott teszteredmény:
(#11876) Dtomka -
törölt tag
sehol nem olvasni tömeges elhullásról, egyszerűen olcsóbbított anno menet közben a gyártó, aztán így ár érték arányát tekintve picivel többért jobbat lehetett venni.
a fórumos összefoglaló, szubjektív szentírásokat meg hagyjuk. értelmes ember a legtöbbet köbgyök alá veszi. -
Viktor77
titán
válasz
Vagy mint a GTX1080?
-
Jó volt látni ezt a tesztet,nem rossz de ezért elmarad attól amire egy NVMe képes, cserébe az ára is barátságos.
-
FlashLed
senior tag
Az ára igen jó, a teljesítmeény chh. Inkább használható mint jó. Az élettartama erdekelne, a valós. Van egy 120as meg sata3 a300 azt hoszem az mar 4. Eves es tokely, bar agyon használva nincs. M2 nel a melegedes mennyire okoz(hat) problemat?
-
Dtomka
veterán
Szerintem nem, mert nincs rajta M.2 (22 x 80 (x 3,5) mm) csatlakozó:
GIGABYTE GA-970A-DS3Ppl a ASUS MAXIMUS VIII HERO lapon már van olyan csatlakozó (ha lemegy 40 alá akkor sztem veszek 1-et
)
(#17) csicso82
Nem, miért viccelnék? Azért mert a múltban elkövettek valamit... Ha nekem ár érték aránya jó, és sebesség\hömérséklet terén is rendben van akkor miért ne vennék ettől a cégtől terméket?Korábban volt párszor kingston memoriám, az ssd-vel sem volt bajom.
Szerintem azt gondolod, hogy hazudo, abban, hogy nekem nem a lassabb változatom van. Te dolgot, mit hiszel és mit nem
Annó megosztottam pár eredményt és azok szerint nem a lassabb változatom volt. Most nem keresem elő, de az SSD topicba találod ha tényleg a végére szeretnél járni a dolognak -
nyakdam
aktív tag
Köszi a tesztet, hasznos és részletes. Ezért az árért jó vételnek tűnik.
-
Nagya21
addikt
válasz
Ivy.4.Ever #10 üzenetére
HAli!!
Nekem még a gyorsabb van, és teljesen jó!Ezt az 1000-es kingston-t használni tudnám az alaplapomba?
GA-970A-DS3P (rev. 1.0)
Üdv Nagya -
Dtomka
veterán
válasz
Steve_Brown #9 üzenetére
Én pont v300 -at cserélnék le
Szerencsémre még a jobbik változatot vettem\kaptam. Reméljük a Kingston itt nem süti el ismét ezt a trükkőzést... -
nemlehet
őstag
válasz
Ivy.4.Ever #10 üzenetére
Azért lett nem ajánlott, mert "revíziózták" a terméket, jött belőle egy jóval lassabb változat amit a boltok jellemzően nem tüntetnek fel. Szóval eleinte teljesen rendben volt, sőt nagyon jó áron hozta az átlagot.
-
idegen lény
addikt
válasz
Ideje is volt már, hogy itt is lejjebb menjenek az árak.
-
idegen lény
addikt
válasz
Steve_Brown #9 üzenetére
Azért ezt tényleg érdemes lesz megvenni. Inkább olyan lesz, mint Hitler VW-e, ha tényleg ennyi lesz az ára. Érdekes, hogy ezeket a belépőszintű, tömeges eladásra szánt termékeket általában 1000-es számokkal jelölik, mint a GT 1030. Ezzel is jelzik, hogy ezekért ezrek fognak sorban állni, és tényleg.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
Steve_Brown #9 üzenetére
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
idegen lény #7 üzenetére
Olyan lesz mint a jó öreg V300.
-
->Raizen<-
veterán
Nagyon jo kis ssd tekintve, hogy nem fog throttlingolni es megsulni sem. Kivalo cikk es tesztsorozat. Gratulalok a szerzonek.
-
idegen lény
addikt
Akkor ez lesz a szegények SSD-je?
-
törölt tag
válasz
Steve_Brown #2 üzenetére
samsung-nál 5-8W van megadva és ~70C° a deltaT, itt 0,9W és ~35C°, mindkét eszköz hasonló tömegű, felületű.
Szerintem a 0,9W vagy igaz vagy nem.
-
Dtomka
veterán
Versenyképes termék lehet belőle, hisz az ár\teljesítmény aránya jó!
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Steve_Brown #2 üzenetére
Mert kb. 2 négyzetcentiméteren keletkezik az összes hő.
-
törölt tag
válasz
Steve_Brown #2 üzenetére
úgy, hogy a többi energiát a szubtérből nyeri. Hát még ennyit se tudsz?
-
Steve_Brown
senior tag
Hogyan jelenthet problémát a melegedés egy olyan eszköznél ami 0,9W-ot fogyaszt?
-
törölt tag
A szekvenciális írás/olvasáshoz tartozó jóval magasabb késleltetésekből, ugráló értékekből az látszik, hogy erősen limitálva van a vezérlő teljesítményfelvétele. Ennek ellenére jól teljesít a valós használatot imitáló tesztekben, szóval jól eltalálták.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Nálunk járt az amerikaiak belépőszintű A1000-es SSD-je, amely elsősorban ár/érték arányban tűnik ígéretesnek.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest