- SSD kibeszélő
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mennyi idő alatt pukkannak el a GPU-k ezekben a notikban a bányászat miatt ?
-
sb
veterán
Őőő, mit írjak? Jelentsem ki? Nyilván nem én nyomoztam le őket személyesen de erről szóltak cikkek.
Talán így a magyar nyelvtan alapján lehet értelmezni a jelentését."de ugye USD-ben is alig történik ilyesmi"
És akkor ez mennyiben releváns arra nézve, hogy az egyik tök anoním, a másik - nem az USD, hanem a számlapénz, ez így kissé félrement - meg nem az.
Csak annyi a különbség mint, hogy itt is lőnek le embereket meg amerikában is... csak ott legális a fegyvertartás.
Itt nekünk így kicsit nagyobb erőfeszítésbe kerülne automatákat szerezni. "Állítólag."
Ezt se próbáltam még, lehet, hogy hülyeséget beszélek... ? -
wattafaka
senior tag
válasz
bollokcs80 #1 üzenetére
+1
-
sb
veterán
Azóta már ki lett vesézve. Hiába nyílt, abszolút anonim, így totálisan követhetelen.
Még egyszer: nem véletlen, hogy állítólag nagy mennyiségben fekete pénzek mozognak mögötte.Soha, senki nem azonosít és nem is cél, hiszen a teljes anonimitás volt az. Így bármikor megkerülhető a tranzakciós infó. Szélsőséges esetben írtam azt a példát is, hogy csak a kulcs cserél "gazdát". Nyilván rossz szándékkal ez sem hátrány, mintha ellopnák a btc-d (key-ed), hanem előny a nyom nélküli pénzcseréhez.
@Duracellm, @arn:
Köszi a kiegészítést. Szürreális. A normál farmok látványa is, de a notis...
A CB-s cikkre gondoltam én is de rosszul emlékeztem a nagyságrendekre, hogy szumma vagy farmonként pöfögnek el ennyit. -
Reggie0
félisten
Dehogy fog elfogyni a blokkindex
, 2140-ben fogunk jarni meg csak 7 millio blokknal, az meg semelyik binaris szonak sem hatara. A masik ok amiert nem fog elfogyni, mert nincsenek indexelve a blokkok, tehat nincs is olyan szo ami tulcsordulna, blokkindex nem letezik a blockchainben, az csak egy utolagos szarmaztatas. A blokkok gyakorlatilag soha nem fognak elfogyni.
Tehat 2140-ben a (kezdeti 50-es) reward felezodik el utoljara, mert a kapott ertek kisebb lesz, mint 1 satoshi(1E-8 BTC), a bitcoin legkisebb helyierteke. Ekkor 0-ra csokken a reward.
-
Zanik
addikt
Annyi hasznos dologra lehetne használni ezt a blokklánc technológiát, helyette mindneki csak gazdag akar lenni vagy eltüntetni a kétes eredetű pénzét. Mérhetetlenül pazarló dolognak tartom a kriptovaluták bányászatát egy véges erőforrásokkal rendelkező bolygón. Sokat fog érni a virtuális pénz egy élhetetlen Földön...
-
k-adi
nagyúr
-
Hogyan térülhetne meg...
Én ugyan nem foglalkozom bányászattal de javítok/szerelek olyan gépeket amik ezt csinálják.
S hidd el messze nem olyan paraméterekkel dolgoznak aminél ,bárminemű laptop is felmerülhetne.
De lehet olyan is amivel én még nem találkoztam.Ami 100% ,hogy egy ilyen kategóriájú gép árából egy jóval erősebb /időtállobb /javíthatobb gépet lehet építeni ...ami "munkaeszközként" komoly kritérium...
Ha 1 év alatt nem hozza vissza az árát akkor szerintem szóba sem jöhetEzen felül egy "gémer" noti full terhelésen szerintem 2-3 hét alatt meg is főne szép csendesen... ha meg leszabályzod akkor meg nem termel annyit... ergó ott tartasz mint egy régebbi desktop konfigurációnál csak töbször drágábban....
Ha tudsz nekem valami olyat mondani ami alátámassza hogy ilyesmire vetemedjenek akkor lehet elhiszem.
De csak amíg feltételezések vannak addig ne tényként fogadjunk el mendemondákat... -
Szerintem az egész hír kamu.
Nincs az az idióta aki erre fogna be egy komplett laptopot.
Többet is fogyaszt és az elavulás mértéke is több mint a megtermelt haszon.
Szintiszta piaci fogás... ritka és elérhetetlen igy a kissebb darabszámot el lehet adni ,nagyobb haszonkulcsal. A lényeges ,hogy a profit ugyanannyi legyen. -
arn
félisten
Arrol nem is volt hir, hogy iranba telepitik a kinaiak a farmjaikat, ahol van, hogy tulterhelik a halozarot. Egyegy ilyen farm van hogy 450 megawattot fogyaszt.
-
kchris78
veterán
válasz
sz.balazs.95 #88 üzenetére
pedig a konzolokban elég erős GPU-k vannak. Azok is értintettek lesznek hamarosan. Csak gondolom azokból nem tudnak annyit venni meg olyan áron, illetve ott jön a körítés, meg fel kell törni őket.
-
sz.balazs.95
veterán
isteni szerencse, hogy legalább a Macek GPU-i pocsékok, így azok nem érintettek
meg egyelőre még a konzolok sem, de nem akarom elkiabálni -
kchris78
veterán
válasz
LurkerSheik #86 üzenetére
na ja. kiemlexik amikor 2 eve osszeesett az egesz.
-
Azért a BTC és társai gazdaságra gyakorolt hatását érdemes gazdasági szempontból is vizsgálni függetlenül attól hogy hiszel benne vagy sem.
USA-ban a stimulus csekkek postázása után ugrottak a tőzsdék ès a criptók is tavaly.
Jelenleg az infláció gerjesztésre ösztönző pénzt az állam egy feneketlen kútba dobálja ugyanis az emberek otthon inkább elkaszinózzák, befektetik Részvénybe, kriptóba.
Ez a kamatkörnyezet miatt is érthető viszont az applikációról tőzsdéző, kriptózó kisbefektetők megjelenése majd a gazdaságok újranyitása után jelentősen meg fog csappanni. (Tavaly szeptember eleje?)
Egyszerűen be lehetne tiltani a nagyközönség előtt a kriptózást az appokból való kitiltással és azzal sem értek egyet, hogy néhány nagyhal ezt nem akarja. A pénz eltüntetéshez nem kell kriptó.
Ellenben ha nem lesz infláció, nem költenek az emberek akkor nem lesz fejlődés, gdp, általános életszinvonal esés, devizagyengülés, és az újraválasztási esélyekre is kihat stb.Érdemes meglovagolni a hullámokat mégha a fundamentális dolgok ennek egyértelműen ellentmondanak (Gamestop sztori?)
Csak tudd mikor kell kiszállni. -
Peat;)
veterán
Pont olyan hülye példát írtam mint amennyire elnagyolt az érvelésed, nekem kellett lekocognom erre a szintre amikor banki átutalással hasonlítasz egy kripto tranzakciót Pista bácsikkal. Technikailag hogy mi más...sokminden amiről én is tudok kezdve hogy a bankok min keresztül tranzaktálnak, de szinte semmit nem értek részleteiben hozzá hogy ebbe bele merjek menni, viszont ahhoz hogy tranzaktálni tudj "kicsit" más út vezet a két rendszerben. Az egész kriptovilágot ezek a túlzott egyszerűsítések pozitív hitek veszik körül. Én nem bánom hogy van mert elősegíti a fejlődést. De a mostani szint még távol van attól amiben én megbíznék, de attól még elfogadom hogy másnak oké, a távlati céllal egyet értek amiért létrejött, pláne forint fizetéssel.
De aki arra vezeti rá a többi embert hogy olyan mint a bank...látod mit írnak már 73-asban a bankok fosnak ám a kriptodevizától..mert a bankok ellenőrzik a pénzmozgást..pénzügyi felügyeletek,jegybank..fizetési rendszerek...fogalmuk sincs hála a remek oktatásnak és devizahitel politikai hasznosításának. Ilyen közegben inkább ne írjunk akkor példákat, így is elég gáz a pénzügyi ismeret nálunk. -
kchris78
veterán
Jó ötlet csak kár hogy kivitelezhetetlen. Azokban a szerverekben nincs grafikus kártya ami használható is lenne valamire, ráadásul értékelhető mennyiségű bitcoint bányászni csak nem túl régi GPU-val lehet (tudom mert próbáltam 1-2 éve sima CPU-val bányászni). Plusz, ha bányászol felmegy a szerverek fogyasztása amihez egy datacenterben áramot ÉS hűtést is fizetned kell ami ott mégcsak nem is annyiba kerül mint ami a falból jön.. Szóval nem igazán érné meg. Egyszerűbb lenne nekik venni.
-
gondoni
csendes tag
Elnézést kívánok, meg szeretném kérdezni, hogy amíg a felvásárolt pár tucatnyi új generációs konzolomra nem érkeznek meg a balek vevők, addig nem-e lehetne-e néhány kripto-tallért összekapirgálni velük valami rátermett alkalmazással???
-
pepeno1
tag
A bankok azért fosnak a kriptovalutáktól, mert nem tudják az ellenőrzésük alatt tartani. Az állambácsik ugyanettől félnek. Mondjuk erre megoldás lenne, ha a walletokat csak úgy fogadnák el, ha hozzá lenne rendelve egy élő vagy jogi személyhez.
A másik, hogy azért félnek tőle, mert fingjuk sincs, hogy hogy működik. Ez pont olyan, mint annak idején az USA nyomtatta a bankjegyeket, és átállt arany alapú pénzforgalmazásról, papír alapúra, aminek a gazdaság volt a fedezete az arany helyett.
Amúgy meg a nagy bankok helyében bányásznék a szerverek fölös idejével saját spéci bitcoint, amit csak az adott bank sajátja, aztán azzal tudnának kereskedni, és megnézhetnék, hogy mekkora hasznuk van rajta. (Esetleg a bankok összefognának, és közösen bányásznának egyfajta coint, de szerintem ez esélytelen a saját önzőségük miatt.) Csak ehhez túl gyávák.
Amúgy ezt a saját bitcoin bányászatot az államok is csinálhatnák. -
jerry311
nagyúr
Hiába vitatod, hogy nyilvános-e, mert tényszerűen az. Nagyon hasznos, hogy nem lehet csak úgy rálátni, hogy melyik "számlaszám" mögött ki van.
Sehol nem említettem, hogy kontrollált, de ezt én előnyének tartom. (Nem tudsz meggyőzni az ellenkezőjéről. Főleg nem ilyen terrorista/drogbáró ellenes, gyerekvédelmi átlag csomagolópapírral, mint amibe a politikusok csomagolnak mindent. Mellesleg kihagytad a nők védelmét a mondatból, úgy lesz igazán hatásos, ha mindhárom benne van.)A kp. ugyanúgy követhető mint a coinok: semennyire. A "dollárt" kiadja egy "nemzeti bank" ez az egy biztos pontja van. Aztán, hogy hány kurva seggéről szívtak vele kokaint azt már nem mondja meg sem az FBI, se az akinek épp a zsebében van.
-
Peat;)
veterán
Ettől még nem lesz nyilvános és kontrollált valami hogy látsz egy blokk infót, meg xy nevet aki lehet egy 5 éves Pistike meg lehet egy Musk is.
A bitcoinnal bárki bárhonnan bárkinek kiadva magát tud kereskedni, nincs semmilyen szűrés máig ha jól tudom, max akkor ha már egy auditált cégen keresztül intézed a bitcoin befektetést.Nézz meg egy fintech vagy bankot, el kell küldened az igazolványodat mielőtt számlát nyitsz, azon túlmenően pedig a számlákon is figyeli az algoritmus a pénzmosás gyanús eseteket. A számlanyitás-forgalom-zárás végig kontrollált folyamat, mindenkit átvilágítanak bizonyos mértékben.
Még a kp is jobban visszakövethető mert nem otthon nyomtatják a pénzt, bankon keresztül jut el a forgalomba ami szintén visszakövethető.
A bitcoin meg kb erről szól, otthon kinyomod a pénzt, vagy megveszed mástól akármilyen kamu nevekkel, akármire költve, akárkinek átadva. Attól hogy a drogbáró egy kávézóban éppen gyerekszervet vásárol és arról lesz egy tranzakciós lenyomat őt miért érdekelné?
Nem véletlen hogy rengeteg a bitcoin csaló van és az sem hogy megugrott az árfolyam hogy neves cégek szálltak be, mert így megbízhatóságot tulajdonítanak neki függetlenül attól hogy szabályrendszer kompletten hiányzik mögüle. Kvázi azzal ha a bitcoin nagy része átvándorol neves cégek mögé akkor már a szabályozás is megvalósulna a cégre előírt állami szabályozásokon keresztül..de nem hinném hogy ez össze fog jönni, túl kecsegtető a fekete piacon ez az eszköz, pláne így hogy verik fel az árát.
A bitcoin egy bonyás matematikai modell valódi lehetőségekkel amire fel lehetett volna építeni egy átláthatóbb, alapvető jogokat követő globális pénzügyi rendszert, de a gyakorlatban nem ez történt. Ne keverjük a szezont a fazonnal. Sok éves logikázásnak kellett volna megelőznie ezernyi vitás szállal, nem vitatom hogy sosem jött volna létre ha erre várnak, de azt vitatom hogy a mostani kriptoszarok töltik majd be a globális pénzügyi fizetőeszköz szerepét mindenki életében.
Kezdve ott hogy az otthoni vagy bányafarmos pénznyomtatás eredetileg nem haszonszerzésre épült a matematikai modellben szerintem (nem olvastam!! végig de megelőlegezem ezt a felvetést) nem értéket állítunk elő a semmiből, hanem csak a költségeket volt hivatott kompenzálni inkább minimál haszonnal. De lehet rosszul tudom.
-
muxi-muxi
senior tag
Ami most történik az nekem, gamernek nagyon beteg. Csak nézem ezt a virtuális marháskodást, meg csodálkozom, h manapság miféle fingfűrészelésekből lehet pénzt csinálni (tovább ne menjek, influencerek, rissz-rossz podcastok stb.)
Remélem, lecseng az egész, de szkeptikus vagyok az elhúzódását illetően. 3080-am van, nem szándékozom eladni (na jó, ha egy pesti lakást adnak érte cserébe, akkor igen) akkor sem, ha épp' miatta kell az éves áramszámlámra ráfizetnem. Nekem ez hobbi. A szomorú az, hogy mindenből lehet pénzt csinálni, és a többség el is várja, h ne legyen haszontalan kiadás. Oké, de aznilyen csacskaságokkal még mindig kevesebb áramot fogyasztok, mint a virtuális csákányforgatással.
Valami nagyon rosszat tudnék csak kívánni ennek az elfajzott vonatkerék-pumpálóknak, de tartok tőle, h regnálásuk tartósabb lesz, mintsem elpárologtatásukra irányuló (szintén beteg) vágyaim...
-
törölt tag
-
D.Va
őstag
Ahogy a bányászoknak egyre több pénzük van minden alkalom (generáció) után, mindig újra és újra képesek lesznek felvásárolni az összes videókártyát, laptopot akármit.. Ennek sosem lesz vége ha a gyártók illetve a kormányok nem tesznek ellene.
Engem ebben az egész bányászatban nem az energiapazarlás zavar, hanem az a mérhetetlen mennyiségű hardver amit a semmire pazarolnak el, és végül a legtöbb megy az elektronikai hulladékba. Vagy mert elromlik, vagy mert elavul, mert jött ki jobb hardver.
Ennek aztán van értelme, milliárd dolláros gyárakat felhúzni amikben végül azért gyártanak videókártyát laptopot hogy pár bitcoin bányász még több pénzhez jusson. Mintha már nem lenne nekik elég... Megérett a bolygó (illetve az emberiség a pusztulásra) -
D.Va
őstag
Gamer laptopok nem éppen a jó hűtésről és a tűrőképességükről híresek. Vajon meddig megy egy notebook ha 0-24-ben nonstop hajtják hónapokon keresztül...
-
NightGT
senior tag
És ha (esetleg) tényleg az lesz, hogy mainstream cégek is elkezdik elfogadni a kriptopénzeket, aztán felmegy a BTC 100k-ra, akkor 3 évig nem lesz 5000 euró alatt VGA?
-
Dabsol5
tag
Én inkább attól tartok, hogy egy értelmes dolgot nem fogsz tudni venni, mert a használt piac is felértékelődik/dött. Új dolgot nem fogsz tudni venni, 3-4-5 éves agyon használt hardvert nem akarsz venni.
-
Polllen
nagyúr
Bár lenne valami társadalmilag hasznos ebben az egészben...
-
Geller72
veterán
Nem a jutalom fog nullára csökkeni, hanem a blokkok száma, amit "kiszámolnak", az véges és elfogy. De mivel exponenciálisan nő az egy blokk "kibányászására" fordított számítási igény, ezért nem olyan gyorsan fogynak el a blokkok. Az első blokk pillanatok alatt "kész volt" néhány géppel, VGA-val, de a mostani blokkokhoz már csilliószor annyi teljesítmény kell és még így is baromira lassú. Ezért is drágul a BTC többek közt. Egyrészt mert nem véges, másrészt egyre többet kell érte - egy blokkért - bányászni.
-
kchris78
veterán
válasz
Lalikiraly #54 üzenetére
visszajon az ami volt a kilencvenes evek elejen kb... akkor sem volt olcsoak az elektornikus cuccok.. mondjam azt hogy legalabb nem evente fogjak cserelni. bar ez is feligazsag mert kozben a minerfarmok ott vannak ugyanugy.
-
Reggie0
félisten
válasz
Juhaszatti #55 üzenetére
2140 korul fog 0-ra csokkenni a jutalom, de a tranzakcios jutalekot akkor is fogjak kapni, tehat megszunni nem fog a banyaszat.
-
Juhaszatti
addikt
Őszintén szólva nem értek ehhez a bányász bizniszhez. De annak idején azt olvastam, hogy ezek a kriptopénzek...legalábbis a bitcoin, arra nem emlékszem hogy általánosan az összesről írták-e...végesek, tehát egyszer "elfogy", és nem termelhető tovább. Erősítse, vagy cáfolja meg valaki aki jobban ért ehhez.
Ha igaz, akkor nincs valami előrejelzés, hogy a jelenlegi folyamatosan növekvő ütemben, mikor érik el azt a pontot amitől nincs tovább? -
Ez befog tenni a notebook piacnak is. Így is felbentek kegyetlenül az árak, de majd csak most jön a java. Egyszerre vírus, készlethiány, félvezetőhiány és VGA hiány. Príma jövőkép nemdebár?
-
.mf
veterán
válasz
secretgarden #47 üzenetére
Lassan? Azon már rég túl vagyunk...
Egyre nevetségesebb már, ami folyik.
-
Cyberboy42
senior tag
ha 3-4 hónap alatt vissza lehet termelni az árát, akkor az már komoly húzóerő. Lassan ez lesz az a dolog ami a legjobban megéri a világon... úgyértem, mivele lehet ezt überelni? Ha veszek egy darut csillió pénzért és azt adom bérbe és minden napra szerzek valami céget akinek szüksége lenne rá, akkor is képtelenség 4 hónap alatt visszatermelni a befektetést.
-
Geller72
veterán
válasz
..Amíg egy interkontinentális utasszállító egy oda út alatt 100+ Tonna kerozint éget el, - és nem egy gép röpköd Párizs-Ny közt - addig van, ami jobban aggaszt..
A blockchain sem így indult, hogy páran baromira meggazdagodjanak - jellemzően nem azok, akik miner farmokat üzemeltetnek. Az elv most is jó, csak a gyakorlat siklott félre. A BTC is a feketepiac miatt lett felkapott, no meg mert jó vele (és az altcoinokkal) kereskedni úgy, hogy nem sok nyoma marad a nyereségednek, ha nem vagy hülye. Meg ha van nyereséged.
. Pont a pénzvilágnak kellett volna mellé állnia, mert igen megkönnyítené a dolgukat, de ebből is látszik az, ami eddig is nyílvánvaló volt, hogy a bankok azok, akik a legsumákabb módon tesznek szert haszonra. A legdurvább maffia is elbújhat a bankok mögött, simán..
-
vg
addikt
válasz
Ha ez az ára, hogy az emberiség csináljon saját Dyson-gömböt, akkor nem baj.
-
Reggie0
félisten
válasz
Turizmuse sokkal tobb.
-
secretgarden
aktív tag
Es lassan annyi lesz a vilag criptocurrency-banyaszatanak energiafogyasztasa mint Magyarorszag teljes energiafelhaszhnalasa. Nesze neked kornyezetvedelem...
-
niof
veterán
Én is ezt mondtam. Semmi nem történne.
Ahhoz valami globális katasztrófa kellene, hogy ezeket betiltsák. Teljes tőzsdei összeomlás, globális gazdasági világválság (ami mindenkit érint és bizonyíthatóan emiatt), az internetes infrastruktúra összeomlása, ilyesmik... De jelen állás szerint ez számomra nem elképzelhető, hogy megtörténjen. -
doooo
veterán
válasz
Baltazár123 #12 üzenetére
Nem IGP-s laptopokkal bányásznak... ezek mind fényévekre vannak teljesítményben a 660-tól (már jó pár éve).
-
-
törölt tag
válasz
Teljesen alkalmatlanok bányászásra. Számítási kapacitásuk kb a 0-val konvergál (új kártyákhoz képest természetesen) és így telejesen mindegy, h. mennyibe kerülnek.
-
niof
veterán
Aztán miért tiltanák be? Ne legyél már ilyen naiv! Leégett, meghaltak, szomorú... Ennyi lenne a hírértéke, és jó esetben 3 nap múlva már senki nem beszélne róla. Max a bányászok egymás közt, hogy mit cseszett el a másik, amitől leégett, hogy velük ez ne fordulhasson elő. Ennyi történne.
-
niof
veterán
Nem csak a mieink. Mind. Sőt, továbbmegyek, valószínűleg jó pár magas beosztású/rangú, tűzhöz közelebb ülő stb. emberke érdekében is áll, hogy ezt a lufit tovább fújják, ameddig lehet. Sok-sok vezetőről kiderült már világszerte, hogy összedolgozik az alvilággal, miért pont a Bitcoin lenne ebben kivétel? Pláne, hogy kvázi (tudtommal) lenyomozhatatlan/követhetetlen a piaci forgása.
-
lenoma
aktív tag
Nemrég volt hír, hogy a mobiltelefonok összekapcsolva hálózatba is képeseke a bányászatra. No akkor telefon hiány is lesz...
-
kchris78
veterán
igen de a nyugati felén hogy a BTCből pénz legyen ott azért kell valami személyi vagy azonosítás hogy ki vette fel a pénzt.. Bár akinek sok BTCje van az biztos megoldja..
Engem az zavar hogy RAKÁSSSS virtual penz van ami:
a) használható is valamire (pl ETH)
b) sokkal újabb technológia lenne (pl ETH)
mégis ezt az már kiöregedett BTCt használják aminek iszonyat lassú a tranzakciója, LASSÚ az egész. 1-2 éve foglalkoztam vele és minden tekintetben a BTC a legszarabb igazából. De az emberek fejében csak ez ragadt meg: BTCBTCBTC... -
azbest
félisten
Szerintem ilyen sosem volt, legfeljebb valaki azt remélte, hogy van bármi haszna az öncléúságon kívül.
Eleve az egész alapja az, hogy az erősebb kutya szaporodik. Azaz, a rendszer eltérítése csak a többiekénél nagyobb energiabefektetéssel lehetséges. Olyan feladványokat old meg, aminek semmi értelme, csak a rendszerben lévő összkapacitásnak sokáig tartson, ez a "garancia" nem központosított hitelességre.#32jerry311
nekem továbbra is az a gyanúm, hogy a határokon átívelő illegális pénzmozgások a mozgatórugója. Főleg a kínai milliárdok nyugati befektetésekbe áramoltatása lehet egy ok. Mivel legálisan nem lehet csak úgy kivinni pénzt kínából. A két végén pedig van bőven sok névtelen és apróra töredezett kínai piac, ahol meg tudják forgatni a valós pénzeket.Mivel ez gyakorlatilag értelem nélkül megy és mindig kapható újabb "befektető" arra, hogy egy kis jutalékért pénzt mosson, így ez akkor fog nagy pukkanás kíséretében megszűnni, ha a kvantum számítógépek gyakorlati alkalmazásában pillanatok alatt felnyomják a rendszert, ahogy más jelenlegi titkosístát is, ami nehéz számításra alapul. Persze lehet majd erre kitalálnak valami kvantum feladványos lufit, hiszen kreatívok az emberek, ha értelmetlen pazarlásról van szó.
-
flexxx2
őstag
-
jerry311
nagyúr
Az összes tranzakció ott van a blokkban, szabadon olvasható.
A bitcoin addig névtelen, amíg a forrás vagy cél fiók nem köthető névhez. Ha egyik vagy mindkettő megvan, akkor már látható, hogy ki és mikor mennyi BTC-t küldött vagy kapott.
Többé kevésbé olyan, mintha az összes banki utalás szabadon olvasható lenne, de nem tudod, hogy ki tartozik a számlaszámhoz.Tehát ha Pista bá' fogja magát és vesz BTC-t a bankkártyájával, akkor már a kezdettől fogva nem névtelen.
Ha Vérpistike bányássza a BTC-t, az névtelen, de ha vásárol vele és a saját nevére/címére kéri a kiszállítást, akkor már elveszhet a névtelensége, attól függően a bolt hogyan kezeli az adatokat. -
k-adi
nagyúr
pont mostanság vennék új konfigot, de akkor nyárig halasztom... vagy tovább?
ja meg nehogy az áram díj is emelkedjen emiatt majd?
-
Geller72
veterán
A minerkedés eddig sem nagyon a nyugati társadalmakban élőknek volt a fő bevételi forrása, és ezután sem lesz. Kínában rotyognak a szénerőművek, sokkal olcsóbb az áram is, a VGA is, meg úgy általában minden más. Az ott gyártott VGA-kat kitolják a gyárból és ott állnak a kisteherautók, már viszik is a "bányákba". Ez a gyártónak is baromira egéri, mert sehova nem kell elvinnie, még fullos csomag sem kell, sima kartondobozokban viszik/veszik. És így is elviszik a teljes kapacitásukat, sőt..Még egy jó darabig ne tervezzen senki VGA-t venni, mert irreálisak maradnak az árak még sokáig.
-
sb
veterán
Nem értek hozzá de nem hinném, hogy nyilvános lenne hiszen épp arról volt szó, hogy remek megoldás illegális üzletek bonyolításához.
Nomeg ha azt nézed, hogy maga a pénz egy adathalmaz: pendrive-on viheted ahova akarod... így ez tök ugyanazt tudja mint a kp anonimitása.@kurta9999, @Duracellm...
Valami cikk szembe jött nekem is. Ha jól emlékszem akkor az iráni-kínai farmoknál is (külön-külön ofc) vmi 3-400MW-os szumma becslések szerepeltek. Az meg ha szintén jól tudom kb. 1db paksi blokk (ami meg az itthoni használat kb. 1/8-a?) Ilyesmi a nagyságrend?
Csak, hogy kontextusba lehessen helyezni... -
PR0JECTNR56
addikt
Az egyébként is aránylag ritka és kőkemény árazású Clevo/Kapok MXM csatlakozós RTX30XX széria biztosan nem holnap fog megjelenni és az elérhetősége ez alapján még zordabb lesz mint az előző generációnak, szóval talán jobb is, hogy inkább új zenelejátszót céloztam meg ehelyett.
-
Tudom hogy utopia de ezt az egesz banyaszatot kormanyzati szinten kellene tiltani. Pontosan az egesz BTC-t. Semmi masra nem jo mint kornyezet rombolasra, es a korrupcio/maffia finanszirozasara. Mondjuk addig plane eselytelen a dolog amig politikusaink is kozpenzen banyasznak...
-
törölt tag
Talán csak azért aggódom, hogy idővel a lakossági villamos hálózat ne sz@rj@ össze magát pl.: nyáron, amikor a klímák is full gázon mennek, meg már minden is egy kupacba lesz hányva, amiben VGA van.
-
A bányászok visznek mindent és gazdagodnak, aki meg gépet szeretne építeni annak a gatyája rámegy, nem igazságos ez.
-
jerry311
nagyúr
Akkor még ma meg kéne vennem a közeli boltban raktáron lévő 2 db RTX 3070-es MSI GP66 Leopard-ot és amint megérkezik befogni BTC bányászatra.
Aztán 1 év múlva a laptop hiány közepén eladni drágábban, mint ahogy vettem, nem ott a BTC amit kitermelt közben.
Hmmmm... Hát nem tudom, hogy hirtelen el akarok-e költeni 1.5m HUF-ot... -
shteer
titán
válasz
mit kellene bányászni 2GB-os 660Ti-vel?
-
kurta9999
tag
válasz
A 660ti édeskevés, egy RTX 3060 úgy elveri, hogy azt leírni se lehet. Nem beszélve a fogyasztásáról. Rohadutl nem éri meg ezekkel az öregekkel semmit se csinálni, mert megeszi a fejed és alig ad valami keveset. Akkor inkább letesz egy nagyobb összeget, de pár hónap után már pluszba van, 660-al soha nem lenne.
Amúgy az a vicc, olvastam, hogy Teheránban már a villany is kiesik, akkora a bányászat.
-
bollokcs80
Korrektor
Ez így igaz, épp ismerősnek vadásztunk pár napja egy "értelmesebb" notit munkára (i5/8gb/256ssd), 270k alatt nemigen volt, elhűlve néztem én is az árakat.
Én épp mostanában készültem asztali gépet frissíteni, a VGA-t már látom hogy esélytelen venni, memóriaárak is kezdenek elszállni, és állítólag SSD és proci fronton is bajok lesznek.Egy darabig még úgy leszek a mostani vassal, mint Han Solo a Falconnal: "Hallod picim, szét ne ess."
#7 villamos: Ámen.
-
Baltazár123
őstag
Azt nem értem ilyenkor, hogy régi videokártyákkal, mondjuk egy 30e körül beszerezhető 660ti-vel akkor miért nem éri meg jobban bányászni? Az lehet, hogy több áramot fogyaszt, de a bekerülési költség elenyésző. Vesz valaki egy olcsó deszkát valami sandy proceszorral és hajrá, 60-70e a teljes beruházás. Csak erősebb az a konfig, mint a laptopok, amikkel bányásznak. Ráadásul ha utána eladja, mint "megkímélt" cucc, kevesebbet bukik rajta.
-
flexxx2
őstag
Iponon még írták, hogy a Starbucksban 2 óráig nyomta a bányászatot, és meglett a kávé ára, idióta Starbucks meg fizette az áramot.
-
villamos
őstag
Arra szeretném ezeket a szennyeződött, növény táplálék felvevő szervvel jellemzett egyéneket igen illedelmesen megkérni, ha lehet, hogy legyenek olyan kedvesek, és létesítsenek nemi kapcsolatot, adott esetben kellemetlen illatot árasztó, és az úgynevezett ősi mesterséget rendszeresen űző, szeretett édes női ágú felmenőikkel...
-
ughhh
senior tag
Hihetetlen, hogy 200-300e huf noti ára visszajön 3.5 hónap alatt.
Szerintem ez egy készletsöprős kamu hír. -
Lacok
őstag
Notebook áremelés megoldva.
-
Croissant
aktív tag
Ez a mondat mit jelent?
""Már a kriptovalutát bányászó farmok is érzik, hogy nem tudnak elő új generációs VGA-t befogni." -
sztojo
csendes tag
No beállt a notebook piac? Így próbáljak "pánik" vásárlásra beugratni a (L)user-eket...
-
bollokcs80
Korrektor
Ez már azért elmebeteg. Értem én, hogy baromi nagy biznisz, de lassan megáll a consumer piac emiatt a kapzsi barmok miatt.
Mitha a Covid miatti alkatrészhiány és szállítási problémák nem lennének elegek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ha nincs elég VGA, akkor jók lesznek a mobil GPU-k is. De még milyen jók!
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest