Új hozzászólás Aktív témák
-
bunfi
őstag
Igen, ez határozottan véleményes, főleg a dGPU nélküli szituációkban. De ha ennyit hajlandóak áldozni (tranzisztor, fogyasztás) az iGPU erősítésére, akkor érdemes lenne megnézni egy összevetést eszközök és teljesítmény szintjén az APU-kal.
Az a 40-50 FPS sajnos még elég messze van mindkét platformnál, mert nagyon megy a küzdés még a 30-ért is, ráadásul 2018-2019-es címekben (feltehetőleg elég alacsony részletesség mellett).
[ Szerkesztve ]
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
Oliverda
félisten
válasz Fücsök007 #33 üzenetére
A Renoir még épp védhető, az viszont már kevésbé, hogy a Zen 3-as utód Cézanne is Vegával jön, valamikor jövőre.
bunfi:
“Sőt, miért kell olyan játékokat szerepeltetni, mint a BF5 vagy az Apex Legends, amik jól láthatóan egyik processzor esetében sem produkálnak játszható képkockaszámot.”
Az integrált és belépőszintű megoldásokat elsősorban azoknak szánják, akiknek elég lehet 40-50 fps FHD-ben.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
dokanin
aktív tag
AMD-nek nem ez lesz a kedvenc hete 2020-ban.
Kíváncsi leszek mivel fognak válaszolni a kihívásokra.[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Tapasztalat, hogy mindenen játszok, amin lehet, és ezért nálam a játékos teljesítmény a meghatározó IGP-s notinál is. A fogyasztás is számít persze, de nem sokat, mert úgyis hálózatról megy az esetek 70-80%-ában.
Például a 2003-as retró konfigom esetén (jegyzettömb copy-paste):
QUAKE (1996)
Z (1996)
Descent II (1996)
Red Alert (1996)
Death Rally (1996)
Redneck Rampage (1997)
Red Alert Counterstrike/The Aftermath (1997)
Half-Life (1998)
Starcraft (1998)
Unreal Tournament (1999)
System Shock 2 (1999)
AvP (1999)
QUAKE III Arena (1999)
Descent 3 (1999)
Deus Ex (2000)
RtCW (2001)
Z: Steel Soldiers (2001)
IL-2-Sturmovik (2001)
Jedi Knight II: Jedi Outcast (2002)
Gothic 2 (2002)
Splinter Cell (PC-re 2003)
XIII (2003)
Freelancer (2003)
IL-2-Sturmovik: Forgotten Battles (2003)
Halo: Combat Evolved (PC-re 2003)
Grand Theft Auto: Vice City (PC-re 2003)
Tomb Raider: The Angel of Darkness (2003)
Counter-Strike 1.6 (2003)
Far Cry (2004)
HL2 (2004)
GTA: San Andreas (2004)
Splinter Cell: Pandora Tomorrow (2004)[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
opr
nagyúr
Ennyire buszkek ra, hogy feleannyi maggal, meg az intel hivatalos adata szerint is ketszeres TDP-vel atlag kb 30%-al erosebb gpu-ban? Haaaat, nem tudom, ez a grafikon tipikusan az, ami jol nez ki, de csak ha nem nezunk messzebb annal, hogy a kek csik magasabban van, mint a piros.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
SindaNarmo
tag
Azért egy fél havi fizetését megvonnám, annak aki ezeket a grafikonokat készítette. Még ha marketingeseknek van akkor is. Mi a fene az y koordináta rendszer, kismacska?
A steam-es felméréseknél azért arra is kiváncsi lennék, hogy ok hogy föl van rá rakva steam, de mit játszanak rajta.
-
opr
nagyúr
Erdekesen hangzik, ez akar meg jo is lehet. Kivancsi leszek, hogy teljesitenek majd az uj zenekkel szemben (nameg hogy secu szempontbol hogy allnak).
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
bunfi
őstag
Van metszete is annak a 3 halmaznak?
(#35) Oliverda
A típus szerinti fragmentáció miatt nem látom a hasonlat mire akar rávilágítani, mivel 13 különböző GPU van 1-2%-os részesedés között. Az sem derül ki a grafikonból, hogy ezek a számok hogyan módosulnak, ha a mobil szegmenst vizsgálnánk vagy hogyan kezeli a rendszer a 7. és 8. generációs asztali Intel processzrokban lévő HD, ill. UH620-as GPU-kat.DX11-ben lévő túlsúlyuk pedig annak tudható be, hogy elenyésző számú 8-10 éves dGPU van a vizsgált rendszerekben. Ezen felül a lenti grafikonon látható, hogy mindössze a vizsgált konfigurációk alig 5%-ról beszélhetünk.
Továbbra is az a véleményem, hogy kitűnő, hogy már egy ultrabook is képes olyan népszerű játékokat kiváló sebességgel futtatni, mint a LoL vagy a CS:GO (habár a grafikai beállításokat nem sikerült megtalálnom a dia alján lévő linket begépelve), de kétlem, hogy a döntési hierarchiában magasan lenne az iGPU teljesítménye egy ultramobil platform esetében.
[ Szerkesztve ]
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
Oliverda
félisten
Az. A Steam piaci részesedést vizsgáló statisztikái szerint az UHD Graphics 620 az RTX 2060 SUPER-rel van egy szinten. DX11-es és DX10-es GPU-knál pedig abszolút Intel egyeduralom van. Rengetegen játszanak dGPU nélküli gépeken. Ha pedig az iGPU hozza a szükséges szintet, máris okafogyottá válik az extra kiadással és fogyasztással járó dGPU szerepe.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Lord Myn
senior tag
Azt hiszem meglesz a jelenlegi szubnotim utódja...
(#31) bunfi: kiemelkedően! Nálam ez így fest:
- asztali workstation/játékgép (i7-8700/RTX 2070): 7 játék telepítve
- játszós (is) nagy noti (i5-7300hq/GTX 1050): 10 játék telepítve
- 12.5" szubnoti (i5-4300u/HD 4400): 20+ játék telepítve"War does not determine who is right - only who is left."
-
Fücsök007
őstag
-
-
Darmol
senior tag
-
szmörlock007
aktív tag
Koduri nagyon jó vezető szerintem, vele rendben lesz a Gpu részleg hosszútávon, igaz a legutóbbi radeonos kitérője nem sikerült nagyon jól, de ott nagyon kevés pénzből kellett várat építenie. Persze a tiger lake még csak elég kis részben kötődik hozzá. Majd inkább ezek után jönnek azok amik már inkább, kíváncsi leszek az erőviszonyokra a kövi 3-4 évben.
-
Pingüino
senior tag
"A friss modellek ugyan a Core márkajelzést használják, de ha egy Project Athena specifikációnak megfelelő notebookba kerülnek, akkor bejön az új Evo név. Ez gyakorlatilag a Project Athena hivatalos márkaneve, így egyszerű lesz felismerni a felhasználóknak, hogy mely notebookok felelnek meg az Intel saját követelményrendszerének."
Na ez az, amit valamilyen formában az AMD-nek is követnie kellene. Legyen látványosan jelölve egy laptopon, hogy a cég validálta a saját követelményeihez. Ha egy laptop nem kapja meg a validálást, az az OEM hibája, nem az AMD-é. -
Amerigo49
csendes tag
A tigris jól nagyon úszik, nem a tóban "lakik".
Nem kell kiengedni, magától kijön.
Visszatartani sem lehet.Legalábbis a miénket itthon nem tudnánk visszatartani...
-
.mf
veterán
Dejó... a járvány végéig tervezek beújítani valami kisebb, vékonyabb laptopot (ami még ha nem is ultrabook, de nem lepődnék meg, ha a thin&light kategóriát is érintenék ezek a problémák). Otthonra persze desktop, de ha sokat kell utazni, cipelni, és a repülők carry-on limite is csökken 10-ről 8 ill. 7 kilóra, amibe még több kilónyi fotós felszerelésnek is bele kell férnie...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Ixion77
addikt
Az még hagyján hogy fizikai korlátok miatt gyenge ezeknek a hűtőknek a teljesítménye, de ráadásul aktívan használva 1-2 év után el is kezdenek ezek a szupermini ventik kerregni, hangosodni. Ami persze "nem garanciális probléma, mivel működik", ráadásul "nincs hozzá új ventillátor, mert ez már kifutott modell".
Legalábbis én így jártam a felső kategóriás ultrabookommal. Ezért vágyok most SFF desktopra. Úgysem használom kávézóban/vonaton, és az legalább javítható, részegységenként cserélhető, upgradelhető.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz #16939776 #10 üzenetére
Inkabb azt, hogy a 3-4GHz koruli turbo orajel csak parasztvakitas Intel CPU es vekony, sot talan normal meretu notik eseten is. Rengeteg review-ben jelzik, hogy nagyon szar a hutes es amiatt sivit a ventillator es throttlingol a gep.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
.mf
veterán
"rossz nezni, hogy milyen nagy a kulobseg a base es turbo clock kozott, igy erosen a kiosztott TDP es a hutes hatekonysagan mulik, hogy mit kap az ember. Ez pedig nem tul jo dolog, mert az elmult evben szinte minden gyartonal jellemzo lett foleg a vekony notiknal, hogy minimalhutes van, stabilan 100 fok folyamatos kihasznaltsagon es persze throttling. Sokat erek a 4GHz-el, ha csak par masodpercig birja azt, de folyamatos hasznalatban meg beall 1.5GHz-re."
Pont ezt akartam én is írni. Amilyen kvalití hűtéseket láttunk ultrabook-fronton az előző években, esélyes a végig 1.1GHz...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
veterán
válasz bulikavagyok #15 üzenetére
Ezen cikk (2020.08.31) alapján szerintem nem jön Tiger Lake desktopra:
Nincsenek kibékülve az OEM-ek az Intel új asztali útitervévelMajd jön 10nm-en az Alder Lake DDR5-tel, de előtte még befigyel a 14nm-es Rocket Lake.
A változást senki sem fogadta kitörő örömmel, és az OEM-ek kifejezetten zabosak, mivel nem túl jó döntésnek tartják az Inteltől, hogy a DDR4-en megtartják a 14 nm-es eljárást, míg a 10 nm-es lapkát DDR5-höz kötik. A probléma az, hogy a 14 nm-es fejlesztések már idén sem versenyképesek, olyan mértékű fogyasztáshátrányuk van, amit nehéz kezelni, és ez jövőre a nyolcmagos Rocket Lake-S sem lesz jobb helyzetben, hiába jön bele egy új mag. Utóbbi egyébként a Cypress Cove kódnevet viseli, és egyfajta átmenet a Sunny Cove, illetve a Willow Cove között. Bár a technikai előrelépése hasznos, a 14 nm-es eljárás miatt visszafogott L2 és L3 gyorsítótárak egyáltalán nem tesznek jót a gyakorlati teljesítményének. Az egyetlen valós előny az 500-as vezérlőhidak mellett a PCI Express 4.0 bevezetése, de a 2022-es év elejére tervezett kereskedelmi startot tekintve ezt kötelező volt meglépni.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
nagyúr
Arról lehet tudni vmit, h mikor érkeznek ennek a generációnak az asztali gépekbe szánt verziói? Most készülök összerakni egy asztali gépet, szerintetek érdemes várnom még a vásárlással?
Élni és élni hagyni
-
félisten
NUC-okba, integrált thin ITX lapokba, meg a lejjebb említett DeskMini kategóriás kockákba szerintem tuti jönnek előbb, vagy utóbb.
Én az új Atom kategóriás termékskálát várom inkább, hasonló mini megoldásokba, minimális/passzív hűtéssel, illetve W10 tabletekbe, hibridekbe!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Ixion77
addikt
Én is a Milo 10 találtam legígéretesebbnek, csak abba is csak max. 63mm-es hűtő fér, a magasított kiépítésben. Márpedig a jobb low profile hűtők mind vagy jóval kisebbek (rossz helykihasználás/hűtőteljesítmény), vagy nagyobbak annál. Kb. 1.2 cm hiányzik a tökéletességhez:
Cryorig C7: 47mm
Alpenföhn Black Ridge:47mm
Noctua NH-L12S: 70mm
Cryorig C1: 74mm
Be quiet Shadow Rock LP Silent: 75mm(#8) HookR: Sikeresen megoldották hogy pont ne férjenek bele még a legkisebb valamirevaló hűtők sem: Support MAX Height ≦ 46mm CPU Cooler
-
törölt tag
Szóval azt mondod a 2x akkora TDP-t hamarabb fordítanák a turbó órajelek megtartására és az IGP párhuzamos működésére, mint a részegységek megduplázására?
Ergo nincs értelme ebben a felfogásban desktopra felskálázni, mert az már nem lenne úgy, abban a formában "hatásfok bajnok".
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
NUC-ra esetleg lehet szamitani...de az nem egy olcso opcio.
Eleg durva az L3 cache merete, viszont rossz nezni, hogy milyen nagy a kulobseg a base es turbo clock kozott, igy erosen a kiosztott TDP es a hutes hatekonysagan mulik, hogy mit kap az ember. Ez pedig nem tul jo dolog, mert az elmult evben szinte minden gyartonal jellemzo lett foleg a vekony notiknal, hogy minimalhutes van, stabilan 100 fok folyamatos kihasznaltsagon es persze throttling. Sokat erek a 4GHz-el, ha csak par masodpercig birja azt, de folyamatos hasznalatban meg beall 1.5GHz-re.
Ilyen 4 mag + HT kombo most nincs is a 4000-es Ryzenek kozott. Tavaly a Surface-be tervezett 3780u volt ilyen. Kivancsi vagyok hogy iden is kapnak-e hasonlo custom processzort, meg hogy lesz-e egyaltalan uj AMD-s Surface.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Ixion77
addikt
Ezekkel csak laptopra lőnek. Az a nagy piac.
Nekem ugyan igényem lenne kb. 20x20x12 cm-es mini desktop gépre 65W TDP-vel és cserélhető CPU hűtővel/rammal/háttértárral, de a piacnak sajnos a jelek szerint nincs. (NUC-ok vannak drágán és laptop hűtőkkel, meg ITX gépek 30x25x25 méret körül, de pl. GPU nélküli gépre optimalizált ITX házak szinte nincsenek is. Ami mégis van, abba nem fér be még egy 65mm-es CPU hűtő sem.)
-
vidotom
kezdő
Nyilván lehetséges felskálázni. Ez a normál ütem: előbb mobil platform jön, ott élesebb a verseny. Hónapokkal később érkezik az asztali verzió. Először leválogatják a leghatékonyabb chipeket a laptopoknak, a kevésbé jól sikerülteket pedig elpasszolják asztali rendszereknek. Legalábbis ez egy kézenfekvő opció a skála aljára. A tetejére viszont már konkrétan más chip fog kelleni, ha versenyezni akarnak az AMD-vel. De lehet, hogy azt ezen a gyártósoron meg sem kísérlik.
-
törölt tag
Ezzel a kialakítással csak mobilra lőnek, vagy van rá esély hogy fel lehet skálázni a chip-et méretben-teljesítményben mondjuk low-power desktopra, ahol számít a hatásfok, de van lehetőség 2x ekkora TDP-re?
-
30z.Samu
félisten
A címen megfeküdtem.
Sic Parvis Magna
-
zzola
titán
Végre!
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nyaralás topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kiderült, hol fogadja Kína a TikTok-menekülteket
- Vissza a PC Masterrace-re
- OLED TV topic
- Megszabadul a gyengén teljesítő dolgozóitól a Meta
- Windows 10
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Intel Core i5 13600KF / i7 12700KF / 12700K processzorok 2 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor