- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CES 2025: AI a grillsütőben
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Spotify for Linux, biztosan sokáig kerestétek. GDrive valóban nincs hivatalos, de azért vannak megoldások erre is.
-
törölt tag
No igen. Van igazsag abban amit irsz es nem mindenhol lehet ezt megtenni.
De az igazsag az, hogy egy kicsi cegnel vagy maganszemelynel azert elenyeszo az adatlopas.
Egy zsarolo cuccot meg egy hulye alkalmazott barhol megnyithat egy levelbol (konretan tudok ilyenrol) az update az ellen nem ved mert nyolc kanyarral van lemaradva az ms meg a tobbiek.[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Szerintem ezzel az a baj, hogy a Windows 7 frissítése egy kín napokig frissül. A wondows telepítése egy rakás szemét. Azzal, hogy a microsoft kiadta a gyártóknak, hogy minden drivert majd jó megcsinálnak, állandóan fel kell dríverezni a windows-t fel kell telepíteni rá a programokat, fel kell fríssíteni ez Windows 10-el is, SSD-vel 4 - 6 óra, ha régi a gép, Windows 7, és hdd, akkor egy munkanap, de a frissítések még nem fejeződtek be. Szóval ezzel szenvedjen az ember akinek 2 anyja van.
Fanoktól azt hallom, hogy 1 - 2 óra alatt megvan mint a mesében, igen, ha SCCM-el csinálom, amibe be vannak injektálva a legújabb frissítések, driverek, de csak adott gépekhez, mert mindenhez nem lehet, az meg nincs otthon általában. Meg a windows update mindent leszed, nem szed le, mert annyi fajta hardver van a piacon, hogy ez fizikailag nem valós megállapítás. Szóval ez az újrarakás Windows esetén nem annyi, mint a Windows 95korszakban volt.
(#42) bulletstorm
Azert kezd lassu lenni mert felengeded ra a sok szemetet amik update neven kijonnek.
Azt hogyan magyarázod el egy gyárban, hogy nem kellenek a frissítések, mert lassú a windows, a microsoft meg azt fogja mondani, hogyha baj van, hogy no support az adatlopásra, mert nem volt fenn a frissítés...
Ket het utan ugy lassult mint a veszedelem.
Megneztem a frissiteseket es szinte minden nap istallalt valami ms tragyat.
Letiltottam a frisiteseket.
Majd megneztem az elso inditast es az azt koveto osszes frissitest lekurtam rola.
Azota is olyan gyors mint uj koraban es beton stabil rajta a w8.1 azota is. Persze nem szabad se ie-t se edget hasznalni.De ezt nem tudod megtenni, egy olyan helyen, ahol ezt nem lehet megtenni.
Azok szinten "virusok".
A legtobb szar meg ehhez a ket foshalmazhoz jon update cimszoval.Ezért a cégek rengeteget fizetnek, hogy az MS "support"-ot adjon, ami általában abból áll, hogy a support desktop szinten lepattintja a hardver gyártóra, de akkor is így működik.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
törölt tag
Ezt azert engedhetted meg magadnak mert kb semmi ertelmesre nem hasznalod.
Idegbaj egy munkara valo gepet 3 havonta installalni.
Meg az is amikor egy szar update miatt szopsz es nem haladsz a meloval.
Ilyenkor a tisztelt "gyartoval" kene kifizettetni a kiesett bevetelt.
Az idegeskedesrol nem beszelve ami, penzben nem is merheto. -
törölt tag
Azert kezd lassu lenni mert felengeded ra a sok szemetet amik update neven kijonnek.
2015-ben vettem egy transformert (femhatlapos vinyo nelkuli 3775-el).
Ket het utan ugy lassult mint a veszedelem.
Megneztem a frissiteseket es szinte minden nap istallalt valami ms tragyat.
Letiltottam a frisiteseket.
Majd megneztem az elso inditast es az azt koveto osszes frissitest lekurtam rola.
Azota is olyan gyors mint uj koraban es beton stabil rajta a w8.1 azota is. Persze nem szabad se ie-t se edget hasznalni.
Azok szinten "virusok".
A legtobb szar meg ehhez a ket foshalmazhoz jon update cimszoval.[ Szerkesztve ]
-
Szóval azért cserélted le az Ubuntut, mert 32 bites verzió volt fent, és nem cserélted le 64 bitesre. Érdekes gondolat.
-
Dhampir
félisten
PlayOnLinux programmal a Wine verziók kicserélése is egyszerűen megy.
Stalker Call of Pripyat játék és két mod-ja Linuxon:
Call of Pripyat Ubuntu Linux 14.04 alatt
-
azbest
félisten
válasz Felesbandi #36 üzenetére
Köszi a tippet, de ez nem csak rajtam múlik
A kedvemért nem váltanak át az egész cégnél, macen és windowson, mobilokon pedig elfogadható szinten működik (persze néha a skype sem működik). A cégek közti kommunikációhoz pedig egy harmadik progam is van a skype mellett, ahhoz sincs linux kliens. A webes kliesn pedig butább és némelyiknél olyan bővítményt telepítene, ami csak win-en működikEgyébként komolyan gondolkodtam rajta, hogy csak a konferenciázáshoz egy minipécét beállítok, amin semmi más nem megy. Csak asztalmegosztást is kellene néha mutatnom, azon meg azt mondják a távoli asztal mutatása döcögős vagy nem látszik.
Csak mellékszálon jegyzem meg, hogy például az ms is alávágott a konkurens video konferencia eszközöknek, amikor a komolyabb kamerákat működésképtelenné tették a frissítéssel, de persze skypenak kerülőútja van rá.
Eddig a céges próbálkozásaink, hogy leváltsuk a skype-ot általában azt eredményezték, hogy a skype mellé kellett még futtatni egy-két másik csevegőalkalmazást is... de mivel mindenkinek ott van a skype, ezért általában azon ír mindenki és a végén le lett lőve az alternatíva érdeklődés hiányában.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Sajnos a felhasználó által fizetendő OEM Windows ára is nagyon hamar visszament az akciós 8 ezer forintról 30 ezer Ft felé.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
JoolsNOS
veterán
Ha belassul nyugodtan újra lehet tenni. Automatikusan fel fogja ismerni, hogy ahhoz a géphez van win aktiválva.
(#34) hanischz: ez ilyen xp beidegződés lehet. Anno én sem frissítettem, mert nem volt eredeti. Kb 3 havonta újraraktam a legfrissebb relese-el.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Felesbandi
senior tag
"Nekem most kb a skype különböző képernyőmegosztási és videochat funckiói azok, amik rajta tartanak."
appear.in
Tegy vele egy probat, miota hasznalom, ra se neztem a Skype-ra.
Videochat es kepernyomegosztas is van rajta, raadasul nem ugy mukodik, hogy hivni kell egymast, hanem a Teamspeak-hez hasonloan be kell lepni a szobaba. Ergo ha valakinek elmegy a netje, nem kezd csipogni, nem tesz le talcara, stb.
Regisztralni se kotelezo es bongeszobol megy.Beirod url-nek hogy appear.in/azbest es kesz is a szobad.
-
kovgab
tag
A mostani gépen a W10 egy upgrade során tök ingyen volt, (a géphez volt egy eleve installált W8.1) már lassan egy éve, egy alap gépezet DELL E6410 corei5, 4 gb mem és HDD. Egy éves használattal már kezd lassú lenni, de még bírja és eddig semmi gondja nem volt.
Ez így megérteCéges gépen már másfél éves W8.1, az DELL E5555 corei7 16 gb mem és SSD(!). Céges dolgokkal tele, minden jó ott van, eclipse pár darab, WindRiver dev.kit, Visual Studio, MS OFFICE, egyéb izék tömege, tartományi kliens, dokkolón fut +2 monitorral heteket power off nélkül. Gondolom az SSD miatt nem is lassú, semmi baja ...
Windows ... Nincs bajom vele.De pénzt amennyit kérnek érte, nem adnék (otthoni használatra), felét talán...
És ez így is volt, fizetni nem volt kedvem, hát használtam ingyenes op-ot, természetesen linuxot (Elementary OS).
Voltak gondok? Voltak.
Megoldottam? Meg.
Ingyen volt? Ingyen.
Panaszkodok, hogy szar? Nem.Mint már mondták, célhoz az eszközt, ha csak kalapácsod van mindennek szög formája lesz
Ká Úr
-
cog777
senior tag
Miert nem hasznalsz 64 bitest?
Akkor mukodne a Netflix. Ahogy masik is irtak Spotify is van. Google Drive-nak Insyncet hasznalok mar jo ideje. Mukodik.Szemely szerint operacios rendszert SOHA nem frissitek. Sem linuxot, sem Windowst. Tul rizikos. Ubit feltenni kb 5 perc.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
DithenS
senior tag
Linuxhoz ott a Wine.Azzal mi a helyzet? Alap windows programok futnak rajta.
-
JoolsNOS
veterán
Én a Gamesdeal-en vettem múltkor a második gépemre egyet. Kb 3500HUF volt. Eddig működik
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
justaview
senior tag
Nálam a Win7 szokott szenvedni a fejlesztői gépen. Nem igazán megbízható az USB port kezelése és általában több mint 8 port van használva egyidejűleg, külön port bővítő kártyákkal, nem is hubokkal.
Azért egy fejlesztő igényeit nem lehet összemosni egy sima felhasználóéval, az nem az átlag, és nem is egy kategória.
-
hallador
addikt
Pont erről beszélek. Semmi nem működik, csak izzadtságszagú erőlködések vannak alternatívákkal.
Szóval, ha Te hozzászoktál a Windows-hoz, akkor semmi más nem jó neked. Ok Ez Te vagy, de hülyeségeket ne jelents ki kérlek, mert értem én a Microsoft propaganda gépezetet, de jelen pillanatban azt hiszem érzi az MS is, hogy nem egészen úgy alakultak a dolgok ahogyan elképzelte.
Az MS propaganda, szép dolog, esetleg odaírhatnád, hogy szerinted, és neked azért nem felel meg, de kijelenteni, nyilván az MS azért kezdte átemelni a Linuxos technológiákat Windows 10-be, mert annyira izzadságszagú a dolog.
Én 2008 óra Linux-ot használok a gépeimen, eddig izzadságszagot csak ott éreztem, hogy a Windows-al mindig baj van, vagy napokat kell várni a frissítésekre, meg folyamatosan megmagyarázhatatlan lassulásokkal. ransomware-ekkel kell szívni... És most azt hiába vesszük elő, hogy van már Linux-ra is mert folyamatosan windows-os gépeket ér el...
Szóval engem a Windows már irritál, mint használható kategóriába tartozik... Amiért még fizetnem is kellene.. Nem.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
flashpointer
őstag
válasz fordfairlane #18 üzenetére
Amazonon 15 euró az oem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz kiltrus@citr #24 üzenetére
Miután megszületik az össznépi egyetértés "AZ" operációs rendszer leprogramozására ami MINDEN operációs rendszer felett áll és elhozza a VILÁGBÉKÉT, kitör a harmadik világháború mert a népek összevesztek a használni kívánt programozási nyelven.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
F34R
nagyúr
válasz kiltrus@citr #24 üzenetére
You drunk bro?
-
kiltrus@citr
csendes tag
Fenéket dögöljön meg mind win mac fingux nem kell egyik se az meg végképp hogy ennyi szar legyen
Mint ahogy leírták 1 kéne ami működik is persze persze lehetetlen de akkor meg minek ennyi úgyis mindegyik szar abból meg elég 1 is mert jobb az ha csak 1 van azt kész azt legalább közösen lehet ócsárolni nem kell a megosztottság meg pártfogás meg amúgy is kavarodás bár van ez a mondás mindenre a windows-t minden másra ott a mastercardi7 4770, MSI Gtx 1060 Gaming 3X
-
"Glenda: Időnként kompromisszumot kell kötni. Akinek ez túl fájdalmas, az vegyen pénzért oprendszert! Én nem érzem azt, hogy a játékokon kívül bármi egyéb a M$-hoz kötne, meg tudom oldani az összes problémám kényelmesen linuxon is."
Ugyanez,fél éve 20év windows felhasználás után kerestem egy ingyenes,jobb frissítési mechanizmusokkal működő,biztonságosabb,ingyenes alternatívát.Teljesen laikusként váltottam.Az égvilágon semmi sem hiányzik,van itt is minden,mivel a játék leépítés miatt váltottam így tényleg semmi sem hiányzik.Ma már el sem tudom képzelni,hogy fizessek újra a windows-ért,még úgy sem,hogy nem vagyok win ellenes mert szerettem.
Azért ez jó hír,hogy olcsóbb lesz....
(#15) CPT.Pirk :
"Pont olyan példákkal akarod alátámasztani a mondandódat, amik tényleg működnek. "
Így van...
(#24) kiltrus@citr : ? Vessző?Pont?Nyelvtan?Tartalom?
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
fordfairlane
veterán
Mi is lenne a linuxszal, ha nem lennének mindenhol ott a rögeszmés szektásai.
x gon' give it to ya
-
F34R
nagyúr
Mindegyikre van alternative csak meg kell eroltetned magad.
A linux a legstabilabb rendszer, addig a 15 percig, amig ossze nem fossa magat valami tok random modul, ami addig a letezeserol se nagyon adott jelet, es gallyra nem vagja az egeszet. Utana johet a harom napnyi mosolygos forumbujas, aztan vagy sikerul megoldani, vagy beirjatok egy hetes storynak, es kisorsoljatok, hogy most ki vallal be egyet a csapatert.
Tapasztalataim foleg debian es ubuntu 14.xy LTS alapuak.Te csak ultel elotte nem pedig hasznaltad.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ugyanakkor a TC az egy fizetős oprendszer fizetős kiegészítése. Mondjuk ahogy nézem ott van a Double Commander is Linuxon, amit eddig nem láttam de azt írják h. bevallottan TC klón.
Nálunk egyébként a TC üldözött program a cégnél mert nem vették meg, helyette a Free Comnnadert kell(ene) használnunk. Na az fájdalmas.
A kate a KDE 'speciális' szövegszerkesztője. Az alt KDE alatt mást csinál mint amit kérdeztél, mert alt + bal gomb az az ablakot mozgatja, az alt + jobb gomb meg a mozgás irányában méretezi át az ablakot. Van benne több nyitott fájlal keres és csere.
A VS-re nem tudok mit mondani, mi Eclipse és klónjai alatt fejlesztünk, azok a Nuvoton megoldását kivéve (Kínai, nem csoda...) mind futnak gond nélkül Linuxon.
Nálam a Win7 szokott szenvedni a fejlesztői gépen. Nem igazán megbízható az USB port kezelése és általában több mint 8 port van használva egyidejűleg, külön port bővítő kártyákkal, nem is hubokkal. Egyszer csak azt látom, hogy nem megy ki az üzi a soros porton, majd pár másodperc és dob egy kékhalált, majd 1 óra várakozás mire a raid tömb ellenőrzése után újra lehet használni a gépet...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
fordfairlane
veterán
A kiskerára a Windows 10-nek horribilis, miközben az ingyenes, és rendkívül erőszakos 10-re update révén valószínűleg olyan PC-kis updatelve lettek, amiket jobb lett volna békében hagyniuk.
Miért nem csinálja azt az MS, ha egyszer ennyire fontos a platform számára, hogy akiknek XP, Vista, 7 - 8 van, az upgradelhet, ha akar, akinek meg nincs upgrade joga, az valami minimális összegért megvehetné?
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
azbest
félisten
Amúgy szerintem ne menjünk el "ki nem ismer mást az általa használt oprendszeren kívül" vitába (win vs linux). Elég buta és szemellenzős érvek szoktak előkerülni. Mindkettőnek megvan a helye és van ahol megkerülhetetlen, bármelyikről is legyen szó. A célhoz kell eszközt választani, nem pedig mindent kalapáccsal ütni, mert csak a szöget ismeri valaki.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Gnome-commander: ne vicceljunk mar, kozelebe nincs a TC-nek, akkor mar inkabb az mc. Persze, ha ugy tekintunk ra, mint egy ketablakos intezo, akkor de, csak eppen az kb az 1%a a TC-nek.
Kate: nem ismerem, de gyors utanaolvasas alapjan mindenkeppen ra fogok lesni, koszi! (alt+egeres "szabad" kijelolest, copy-paste-et tudja, van benne rendes "regex find-replace in all open files" support, stb?)
Visual Studio Code: Igen, ez egy gyakori erv, csak sajnos rossz. Kozelebe sincs funkcionalitasban a Visual Studio-hoz sajnos. Pedig de nagyon jo lenne... Legnagyobb hatranya szunne meg a linuxnak, legalabbis szamomra. Talan majd egyszer!Stabilitas: ne keverjuk a servert egy fejlesztoi geppel legyszives, nagyon nem ugyan az jellegu terheles. Ez kb most olyan volt, mintha egy guminot hasonlitottal volna egy igazihoz.
A 15 perc termeszetesen koltoi tulzas volt, nem gondoltam, hogy barki komolyan veszi.azbest: jogos, befejeztem.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pont olyan példákkal akarod alátámasztani a mondandódat, amik tényleg működnek.
opr: Szeretem az ilyen témákat.
TC? Több ablakos fájlkezelő. Mutass nekem olyan tudású intézőt. De ott van a Gnome-commander, ha feltétlen TC like progi kell.
np++? Kate.
Visual Studio? Kérlek. https://prog.hu/hirek/3896/ingyenes-linux-on-es-mac-en-is-futo-visual-studio-t-adott-ki-a-microsoftHa meg nálad meghalt a Debian, azt kimerem jelenteni, hogy vagy a gépeddel van valami gáz, vagy user error. Ha olyan lenne mint aminek lefestetted, akkor nem futna annyi Debian szerver meg desktop a világon.
Az Uborka meg olyan amilyen, de az se hal meg 15 percenként.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
opr
nagyúr
Teljesen egyetertek!
Altalaban mikor engem tamadnak a harciTuxok, mindig csak annyit mondok, hogy:
- total commander
- notepad++
- Visual Studio
Es jobb esetben vegignezem, ahogy elballagnak, rosszabb esetben vegig kell hallgatnom, hogy mc, notepadqq, vi.Viszont kicsit komolyabban:
Rengeteget hasznaltunk linuxot, mint munkaban, mint esetenkent maganeletben, es azt kell mondjam, a hatam kozepere se hianyzik otthonra, inkabb kifizetem a win-t.
A linux a legstabilabb rendszer, addig a 15 percig, amig ossze nem fossa magat valami tok random modul, ami addig a letezeserol se nagyon adott jelet, es gallyra nem vagja az egeszet. Utana johet a harom napnyi mosolygos forumbujas, aztan vagy sikerul megoldani, vagy beirjatok egy hetes storynak, es kisorsoljatok, hogy most ki vallal be egyet a csapatert.
Tapasztalataim foleg debian es ubuntu 14.xy LTS alapuak.Aztan visszaszaladunk winre. Aztan rajovunk, hogy ez mekkora szar mar, hasznaljunk inkabb linuxot, ugyis multiplatform kodot irunk. Aztan rajovunk, hogy azert a linuxnal megsincs szarabb, es visszamegyunk winre. Ahol rajovunk, hogy de van, es visszamegyunk linuxra. Komolyan, mikor lesz mar egy epkezlab oprendszer a piacon?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Fred23
nagyúr
Nagyjából Tőled függ, hogy mire mit fogadsz el jó érvnek!
A Windows szerintem legálisan jó csak, nekem ez számít. Nem szedek netről tört Win-t! De Windows insider se szeretnék lenni. Szóval én inkább fizetek, vagy linux, esetleg végső esetben inszájderkedés. Elvek szintjén pedig a linuxot támogatom, és a szabad szoftvereket. Szeretnék egyszer végleg linuxra térni, de a játékok miatt ez lehetetlen még egy darabig.
Glenda: Időnként kompromisszumot kell kötni. Akinek ez túl fájdalmas, az vegyen pénzért oprendszert! Én nem érzem azt, hogy a játékokon kívül bármi egyéb a M$-hoz kötne, meg tudom oldani az összes problémám kényelmesen linuxon is.
[ Szerkesztve ]
-
Glenda
addikt
Glenda: Netflix? Nekem nincs rá szükségem. DC++ működik linux alatt is, ahogy uTorrent is. :Google meghajtója helyett meg ott a sokkal jobb mega.nz!
Pont erről beszélek. Semmi nem működik, csak izzadtságszagú erőlködések vannak alternatívákkal.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Fred23
nagyúr
Persze, van egy halom program, ami köti a felhasználót a Win-hez, ez tény; de az is tény, hogy ez a legtöbb embert nem érinti! Én az átlagról beszélek. Engem is csak a játék köt, pedig használok még pár programot.
azbest: Ahogy végeztem az összes gépemen lévő játékkal, darálom le a Win-t, és megy fel valami linux; majd előtte tesztelek, Tomb Raider (2013) biztosan megy linux alatt is, és állítólag nincs nagy hátrányban, Win-hez képest talán csak 20%-kal megy vacakabbul. Ha kijönne a Star Citizen linuxra, engem elveszítene a M$ végleg.
Glenda: Netflix? Nekem nincs rá szükségem. DC++ működik linux alatt is, ahogy uTorrent is. :Google meghajtója helyett meg ott a sokkal jobb mega.nz!
[ Szerkesztve ]
-
Glenda
addikt
A párom gépéről tegnap került le véglegesen az Ubuntu és ment a helyére egy Windows 10. Netflix csak hekkeléssel ment volna Chromeon kívül máson, az meg x86-on nem támogatott már. Spotify kliens nincs. Nincs Google Drive kliens. Amióta a 14.04-et frissítettem, kaotikusan működött az egész. Pedig az ő felhasználása kimerül a Netflix-Spotify-szövegszerkesztő-pdf olvasó-Facebookban.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
AMn3t
tag
azért van élet az office on túl ... sőt ...
szinte (vagy legalábbis elég sok) az összes kutatásban (illetve úgy tudom h az egyéb helyeken is btw) használatos szoftverek windows alapúak és nem akaródznak futni más op rendszereken, vagy ha van is alternatíva akkor az elég kompromisszumos ... még az igen kemény apple fun októl is hallok panaszokat az ilyen megoldásokra és ez szerintem nagy szó
szóval nem csak játékra kell windows és szerintem inkább az a legkisebb réteg ami miatt windows alapú gépet használnak az emberek
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ezek oem előtelepített árakra vonatkoznak, amelyet a gyártók fizetnek az ms felé, hogy feltehessék a gépükre a win-t.
Eddig is voltak megkülönböztetések. Volt, hogy ingyen adták a licenszeket bizonyos méretek alatt, pl win 8.1 with bing. Volt, amikor a linux erősödött a netbookokon, hogy jelképes áron adták. Érdekes egyébként, hogy aszerint árazzák, hogy mivel fogják használni ugyanazt a szoftvert. Általában a versenyellenesség határát szokták súrolni az ilyen megmozdulások.
Nekem most kb a skype különböző képernyőmegosztási és videochat funckiói azok, amik rajta tartanak. Bár lehet kéne majd kollégákkal tennem egy próbát, hogy linux alatt mennyire használható az. Mostanában több bosszúságot is okozott a rendszer és ráadásul kétszer annyi időt vesz igénybe az egyik munkafolyamat winen az esetemben. Betettem egy kétszer olyan erős procit a gépbe, hogy hasonló gyorsan haladjon, mint egyébként linuxszal ment alapból.
-
Alvin_ti4200
félisten
Valószínűleg egy Dell XPS 13.
-
-Skylake-
addikt
válasz cinemazealot #3 üzenetére
Atyaeg... rendesen fajt elolvasnom.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
HoaryFox
őstag
"...talán sok más embernek is kizárólag a játékok miatt van rá szüksége -egyelőre."
Én 100%-osan így vagyok ezzel a témával, sokkal jobban szeretnék Linux-ot használni, de mivel sok játéknak nincs Linux-os változata, ezért marad a Win, dual bootolgatni meg nincs semmi értelme, még SSD mellett sem. Legalábbis számomra.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
cinemazealot
addikt
Vajon mi a helyzet a Stick PC-kkel? Azok is a pénztárcabarát mobilitás jegyében születtek, mégis lehet 46"-es kijelzőjük.
-
Fred23
nagyúr
Mindenütt szükség lenne az árak megvágására, mert nevetségesen drágák! Maguk alatt vágják a fát a meredek árazással!
Ha nem lennének csak Win10-es játékok, eszembe nem jutna Windows-ért pénzt kiadni! Érdekességként: mikor a szakdogámat írtam, nem volt a gépemen Windows. Sokaknak kizárólag a játékok miatt van rá szüksége -egyelőre.
llwynog: Szintúgy! Manjaro linux mellett használtam már dual boot-ot, de nem jött be nagyon. Jobban szeretem az "egy rendszer mind fölött" megoldást, nem jó kutyulni, az több problémát szül, mint amennyit megold! Ha lesz szuper Wayland, szuper Vulkan driver, szuper natív linuxos játékok, vissza se fogok nézni Windows-ra!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A képen milyen laptop van?
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Digitális Állampolgárság Program
- Stellar Blade
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CES 2025: AI a grillsütőben
- Szólánc.
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Precision 3490 14" FHD IPS érintőIntel Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB NVMe IR kam gar
- ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256, type-c +SZLA! +GAR!
- EliteBook 840 G8 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv WIFI 6 gar