- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségssége
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felújítja grafikus vezérlőpultját az Intel
- RAM topik
- Apple notebookok
- Extrém tuning: már 12,6 GHz felett hasítunk DDR5 RAM-mal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
Csak én nem láttam vagy eddig tényleg nem volt FE megoldással gond?
-
Busterftw
nagyúr
válasz Dragon3000 #1 üzenetére
Attol fugg hogy erted a FE megoldast?
A nativ ATX 3.0 kabel is olvadt mar. -
Florens
tag
AIB gyártók nem is értem miért nem kukázzák ezt a gagyi tápcsatlakozót.
3x8 pin vissza, és problem solved.
Nvidia meg a Foundersekkel csináljon, amit akar. -
antikomcsi
veterán
Érdekes, hogy van akinek direkt erre hajtva sem sikerül a jelenséget, problémát előidézni, pedig próbálkozik rendesen, másnál meg leég otthon aknakereső közben.
Nem lehet, hogy nem tolják rendesen össze a csatikat? Nem azt mondom, hogy fordítva van, meg mellé dugva, ez azért kizárt, szimplán csak 2-3-4-5mm-rel jobban be kéne tolni. Lehet valakinek még a biztosító is beakad, csak éppen kissé ferdén csatlakoztatta, és túloldali sor nincs rendesen a helyén.
Láttam már én is karón varjút, nagyon sok mindent meg tudnak oldani a felhasználók, pusztán erőből.
Két megoldás lenne, 3 fázisú 32A-s ipari csatlakozó a nyákra forrasztva rézzel gáz-oxigénnel, esetleg ami biztosan járhatatlanabb, elgondolkozni, hogyan lehetne a chipek fogyasztását emberi keretek közt tartani. Nem csak jelen esetre szűkítve, hanem úgy általában.
-
tbillHUN
tag
válasz antikomcsi #4 üzenetére
Esetleg egy kis
DUC Tape/ purhab kombó? -
Alogonomus
őstag
Tudod ez olyan, mint például az 5700 XT "fekete képernyője". Az is egyeseknél előjött, de élesben ellenőrizhetően nem tudták reprodukálni a jelenséget a nagy tesztoldalak. A negatív visszhang miatt viszont mégis lépnie kellett az AMD-nek.
Szintúgy a már említett Samsung akku-gate, ami szintén random fordult elő néhány termékkel, mégis komoly lépésekre kényszerült a Samsung, és azóta sem lehet erősebben tölteni a Samsung telefonjait. -
tbillHUN
tag
válasz antikomcsi #6 üzenetére
-
antikomcsi
veterán
válasz Alogonomus #8 üzenetére
Miért lenne olyan? Milyen fizikai ráhatása lehetett egy felhasználónak a fekete képernyőre?
Itt viszont egy oldható elektromos csatlakozásról van szó, amit össze lehet dugni rendesen, vagy akár bénán is.
-
félisten
Ehhez talán jobban bele kellene nyúlni az áramkörbe, és már valszeg' legyártottak pár hajórakománnyi kártyát, mire kiszivárgott a probléma. Lépéskényszer magyarul, bár a rev. 2.0-ás modellek már jöhetnek más csatival.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Alogonomus
őstag
válasz antikomcsi #10 üzenetére
Azért olyan, mert szándékosan még nem tudták előidézni a jelenséget, vagyis nem olyan egyértelmű hiba, mint például az elpukkanó 3000-es kártyák voltak, hanem valószínűleg a gyártáshibás példányok mennek sorban tönkre. A gyárban még átmentek a pár órás teszten, de huzamosabb idejű használattól már valami egyszer megadja magát a kártyában, és az végül a csatlakozó túlterhelődését okozza.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Dragon3000 #7 üzenetére
Olvadt mar minden is.
Az uj ATX 3.0 verzio es az atalakito kabelek. -
Busterftw
nagyúr
válasz Alogonomus #8 üzenetére
Az a feketek kepernyo nem csak a 5700XT erintette, tele van veluk a Reddit a mai napig.
A 2021 Edition driver ota blue/black screen konkretan tobb honapig jelent volt mint known issue, AMD-tol csak probalkozasok voltak, hogy ha elofordul akkor mit tilsanak le az userek.
disable Enhanced sign-in
A workaround is to disable core isolation.Ez a mai napig komoly es sokszor elofordulo problema, nem csak 5700XT specifikus.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Dragon3000 #15 üzenetére
Itt nem a kartyakkal van a gond, hanem a kabelekkel.
-
flexxx2
őstag
Itt csak áttervezés segíthet.
A software-t is ki kell javítani ha bejelentenek egy bugot. Csak itt most nagyobb a költség, de hát az elmúlt évek profitjából futná is az Nvidiának (csak hát az már benne van a részvény árában). -
Alaaf Pi
senior tag
válasz Alogonomus #12 üzenetére
Nekem fixa ideám, hogy a geometriai méterek tűrései a szarok, s ott alakul ki egy csomó rossz párosítás, ami elrontja az egész mókát. akár arra is tudok tippelni, hogy nem is a szélsőértékeken, hanem valami belső méreten- ne adj isten egy nem tűrésezett fenéki lekerekítésen, egyéb méreten múlik a gond. Vagy több ilyen elem együttállásán.
-
awexco
őstag
Tipikus user error kb … ramot is bele tudod forditva rakni a slotba tenni ha nem nézed össze bevágást és több erőd van mint eszed .
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
Juhaszatti
addikt
"Láttam már én is karón varjút, nagyon sok mindent meg tudnak oldani a felhasználók, pusztán erőből."
Épp tegnap hoztak be hozzánk a szevizbe egy gépet azzal, hogy nem kapcsol be, semmi életjelet nem ad. Az emberünk valahogy fordítva tette be a Ryzen prociját a foglalatba, lefogatta, és még a hűtőt is rászorította (paszta persze nem volt alatta).
Aztán csak néz hogy miért nem megy. Valószínűleg ő is erőből oldotta meg. -
flexxx2
őstag
válasz Juhaszatti #21 üzenetére
Viszont egy tápdugó csatlakozást csak úgy lehet elrontani, ha még ennél is jóval bénább vagy. Szóval a lóf*szn*k is van ám vége
-
antikomcsi
veterán
Szerinted nem láttam olyat, hogy az alaplapi (akkor még csak) 20 pines csatit sem tudták rárakni? Aztán meg olyat, hogy a 20+4 csatinál az illesztés ellenére a +4-et fordítva?
Hidd el, vannak nagyon durva versenyzők, még ha tényleg hihetetlennek is tűnik, mikor látja is az ember.
-
Dragon3000
veterán
válasz antikomcsi #23 üzenetére
Láttam már olyant is, hogy a VGA 8pines kábelt dugták az alaplapra és nem értették, hogy miért nem megy
-
flexxx2
őstag
válasz antikomcsi #23 üzenetére
Ajajj, nem is akarom látni az ilyet
-
Dragon3000
veterán
válasz #32839680 #28 üzenetére
Már ha nem valami fos táp van a gépben. Láttam már olyan tápot, ami terhelés hatására simán elmászott 12V-ról 13-15V-ra, szerinted az ilyen minőségi megoldásokban milyen védelem van? Nagyon sok olyan gépet láttam, hogy drága holmik valami szar táppal, soha nem értettem miért olyanon spórolnak sokan, amit több gépben is használni szeretnének és a legtovább marad használatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségssége
- Digitális Állampolgárság Program
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Társasjáték topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Steam Deck
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest