Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    Nah megcsináltuk ezt a receptet: [link] (ha valakinek gond a német, google fordító simán megoldja)

    2002 kalória és 20g nettó szénhidrát, 114g protein lett az egész, mi feleztük (recept is 2 adagra írta). Had tegyem hozzá, hogy a krémsajtot és a mozarellát is nagyon meg kell nézni CH tekintetében, mert drasztikus eltérések vannak az egyes márkák között, és mivel ezek adják a nagy részét, ezért beleválogatva akár a duplája is lehet a szénhidrát! (metro sajátmárkás aro mozarella, 1g ch / 100g, Aro mascarpone 2.1g ch / 100g)
    Első körben leszögezném, hogy aki nem szereti a sajtot, az hanyagolja ezt, mert nagyon sajtos :) Mi az aljába is mozarellát tettünk, lehet oda jobb lett volna valami keményebb sajt (trappista pl.), így elég lágy lett a tészta, lehet ezen segített volna.
    Ízre a sajton túl semleges a tészta, tojást nem érezni rajta. Viszont állagra picit sem hasonlít egy igazi tésztához, elég lágy, nincsen "textúrája".

    Alapvetően azt mondanám, hogy eddigi legjobb "ketos pizza" amit ettem, de nem azért mert ennyire jó a tészta, hanem azért mert nagyon gyorsan és fájdalommentesen össze lehet dobni (főleg ha az ember reszelt sajtot vesz), tojás + mascarpone is simán villával összekeverhető. Szóval ha valaki nagyon pizzafeltét feelingre vágyik, akkor hajrá, egyszerű, akár vacsinak is belefér. De teljes pizzaélmény (amihez a tészta + feltét is hozzájárul) sajnos kevés. De ha nem úgy nézem, hogy pizza, akkor egy nagyon jó ketos kaja :K

Új hozzászólás Aktív témák