Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • valakky

  aktív tag

  válasz Synthwave #2 üzenetére

  figyi, van egy kis belső baráti levlistánk, jobbára néhai pályatársak-fősulis barátok, többekből korrektorok, sorozatszerkesztők, fordítók, tanárok lettek... én nem maradtam ezen a vonalon, kb. 15 éve nem is foglalkozom vele.
  néha elküldöm egy-egy idegesítően túlírt cikkedet, amolyan mémnek. nem írogatom be, hogy miket szoktak reagálni, mert bár vicces, de itt gyanítom, "személyeskedő" lenne.
  de már láttalak felbukkanni a napirajzos fészbuk csopiban is, mint intő példa.
  szóval szerintem érdemes lenne elküldened egy átlagosan túlírt bármilyen cikkedet egy szakembernek, csak úgy próbából. aztán lehet azért lenne meglepi.
  anno az első cikkemet, vagy 20 éve, ami megjelent, a szerkesztő nagyon szerette. ettől függetlenül elég rendesen húzott bele itt-ott, meg küldött egy szép hibajegyzéket. azzal a megjegyzéssel, hogy elsőre nem is rossz, nagyon meg van velem elégedve. bár tény, az egy művészeti/irodalmi jellegű történet volt, ez meg itt a reklámújság blikk vonal. de ezt is lehet(ne) azért szebben csinálni.
  bár nekem végül oly mindegy, csak fel szokott sírni bennem néha valami, hogy itt vajon a művelt vetélkedik, vagy a vetetlen műveletlenkedik.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés